KAÇAK SARAYLILARDAN KAÇAK CAFE

Galata Kulesi’nin bitişiğindeki Tramvay Cafe; Önce bir sandalye, bir masa ile çay ocağı olarak başladı ve Allah "yürü ya kulum" dedi ve ranta doğu yürüyor.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

KAÇAK SARAYLILARDAN KAÇAK CAFE

Galata Kulesi’nin bitişiğindeki Tramvay Cafe; Önce bir sandalye, bir masa ile çay ocağı olarak başladı ve Allah "yürü ya kulum" dedi ve ranta doğu yürüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kulenin yanındaki çay ocağının işletmesini BELTUR’a verdi. Şirket de buraya Cafe açtı. Bu dönüşüm büyük tepki çekti…

Sorulan Soruya Bak.!  Adam Malı Kapmış Gidiyor..! Sen De Arkasından Bakıp  Götürürken Çuval Mı, Ayakkabı Kutusu Mu Kullandı Diyorsun.!

GALATA KULESİ'NDE YENİ RANT

İstanbul’un tarihi mekanlarından Galata Kulesi de rant alanı haline geldi. Geçen yıl kulenin bitişiğine, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından işletmesi BELTUR’a verilen bir çay ocağı açılmıştı. Vatandaşların sitem ettiği çay ocağı, tepkilere rağmen büyümeye devam etti. Şirket, çivi çakılması dahi yasak olan Galata Meydanı’ndaki çay ocağını tramvay görünümlü Cafe'ye dönüştürdü.

Şimdi Tramvay-Cafe Yaptılar

Yasal olarak işletme açan şirketler, yeni adres bilgilerini Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bildirmek zorunda. Ticaret Kanunu gereği, Ticaret Sicil Gazetesi’nde şirketin şubelerinin yerleri beyan edilerek gazetede yayınlanır. Ama BELTUR’un bu adres beyanı, Ticaret Sicil Gazetesi’nde yer almıyor. BELTUR’un bu kafesine, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Hakkı Sağlam da tepki gösterdi.

Belediye Meclisi’ne Soru Önergesi

Yapının kaçak durumda olduğunu belirten Hakkı Sağlam, konuyla ilgili Belediye Meclisi’ne soru önergesi verdi. CHP’li Meclis Üyesi Sağlam verdiği soru önergesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne sorulan sorular:

Anılan işletmenin açılmasına ilişkin BELTUR A.Ş. tarafından hangi tarihte yönetim kurulu kararı alınmıştır.? Karar Tarih, Sayısı nedir.?

Kararın tescil edilerek yayınlandığı Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi tarih ve sayısı nedir.?

Sorulan Soruya Bak.!  Adam Malı Kapmış Gidiyor..! Sen De Arkasından Bakıp  Götürürken Çuval Mı, Ayakkabı Kutusu Mu Kullandı Diyorsun.!

Galata Kulesi Meydanında Bulunan Masa, Sandalye İşgalinin Sonlandırılması, Çevre Düzenlemesinin Halk Lehine Yapılmasını ve Çevredeki Tuvaletlerin Ücretsiz Olmasını İstiyoruz.

Bu Kampanyanın muhatabı: Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, ve 3 diğer ilgililerinin dikkatine

Galata Kulesi, İstanbul’un sembolü, Galata Kulesi Meydanı hem turistlerin hem de İstanbulluların en çok uğradıkları meydanlardan biridir.

Bir süre öncesine kadar  Galata Kule Meydanı Galata sakinlerinin de gündüzleri ve  akşamları gidip oturduğu, zaman zaman gençlerle sosyalleştiği neşeli  bir meydandı.
13 Haziran günü Galata Meydanı’nın masalarla doldurulduğunu gördük. Önce sadece masalar varken ertesi gün soğuk içecek dolapları, çay ocağı eklendi.

Çevredeki esnafa sorduğumuzda, tam ne olduğunu bilmediklerini ama belediyenin olabileceğini söylediler. Sonrasında öğrendik ki, Galata Kulesi meydanı Beltur’a ait bir çay bahçesine dönüştürülmüş.

En son gördüğümde ise artık etraftaki banklar da sökülmüştü, çay bahçesi meydanda vakit geçirmek isteyenler için tek seçenek haline getirildi.

Kule meydanında ve yakınlarında hali hazırda çay bahçesi varken bu uygulamaya gerek olmadığını ortada.
Bu meydan bugüne kadar çeşitli bahaneler ile kapatılmaya çalışıldı ancak  halk tarafından kapatılması hiçbir zaman benimsenmedi.

Her gün binlerce kişinin gelip Kule Meydanı etrafında keyifli bir şekilde oturduğunu ve vakit geçirdiğini bugünkü gelişmelere rağmen görebilirsiniz.
Düne kadar banklarda oturarak keyfini sürdüğümüz Galata Kule Meydanının çay bahçesine çevrilmesi tüm Galata sakinlerini olduğu gibi yerli yabancı tüm turistlerin dikkatini de çekiyor. İstanbul’un tarihi güzelliğini gözler önüne seren, en keyifli yerlerinden biri, ruhsuz, tatsız bir çay bahçesi görüntüsü ile kendine yakışmayan bir hal alıyor.
Çay bahçesi düzenlemesinden bir an önce vazgeçilmesini, masaların kaldırılarak Galata Kulesi Meydanının eski çevre düzenlemesi ile halkın kullanımına açılmasını talep ediyorum.
Kampanyayı sosyal medyada paylaşarak daha çok kişinin bilgi sahibi olmasını sağlayabilirsiniz.

 

 

Galata Kulesinde Tepki Çeken Karar

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26635701.asp

 

Galata da Esnaf Tepkili

http://www.diken.com.tr/vitrin/galatada-esnaf-tepkili-su-cirkinlige-bakin-kac-yuzyillik-kulenin-dibine-cay-ocagi-actilar/

 

Galata Kulesi Meydanı Halka Kapatılıyor

http://www.kaosgl.org/sayfa.php?=16883

 

1500 Yıllık Kulenin Dibine Çay Ocağı.!

http://www.diken.com.tr/manset/19-haziran-2014/

 

Galata Kulesinde Çaycı İşgali

http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/galata-kulesinde-cayci-isgali

 

Galata Kulesinde Beltur İşgali

http://haber.sol.org.tr/kent-gundemleri/galata-kulesinde-beltur-isgali-haberi-93820

 

Galata Kulesi'nde Çay Bahçesi Krizi

http://www.haberturk.com/yasam/haber/959564-galata-kulesinde-cay-bahcesi-krizi

 

Galata Kulesi Meydanı'nda "Hayat Sahası" Eylemi

http://www.milliyet.com.tr/galata-meydani-nda-hayat-sahasi--gundem-100861/

 

Galata Kulesi'nin Etrafına Yapılan Çay Bahçesine Protesto

http://t24.com.tr/haber/galata-kulesinin-etrafina-yapilan-cay-bahcesine-protesto,261577

 

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Kasım.2015 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Kasım.2015 okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

  • BU, DÜPEDÜZ SANSÜRDÜR...
  • MEDYADA TEKELLEŞMENİN SAKINCALARI
  • TÜRKİYE’NİN UYUŞTURUCU TRAFİĞİ
  • *OHAL İLAN EDİLEBİLİR* MİŞ.!
  • BASIN, BAĞIMSIZ TV KANALLARI BASKI ALTINDA
  • FETÖ ÖDÜLÜNÜ REDDEDEN DEVLET ADAMI.?
  • HAZNEVİ TARİKATI, ADANA’YI ELE GEÇİRİYOR
  • YURT GAZETESİ EMEKÇİLERİ MAĞDUR EDİLDİ
  • TEVFİK GÖKSU SERT KAYAYA ÇARPTI
  • GERÇEK VANDALLIK BUDUR İŞTE
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP