SEDEF DEĞİL, SEVGİ BULAŞICIDIR.!

SHDD - Sedef Hastaları Dayanışma Derneği, Dünya Sedef Günü için bir fotoğraf sergisi düzenliyor.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

SEDEF DEĞİL, SEVGİ BULAŞICIDIR.!

SHDD - Sedef Hastaları Dayanışma Derneği, Dünya Sedef Günü için bir fotoğraf sergisi düzenliyor. Sergide yer alan fotoğraflar, derneğin Novartis’in katkılarıyla yürüttüğü Sedef Değil, Sevgi Bulaşıcıdır kampanyası için ünlü isimlerin sedef hastaları ile çektirdiği fotoğraflardan oluşuyor. Sedef hastalığına dikkat çekmek, toplumu bilgilendirmek, hastalığın bulaşıcı olmadığını vurgulamak ve hastalara moral vermek amacıyla düzenlenen sergi Taksim Metro İstasyonu Kültür Merkezi’nde  30 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Ünlüler, Sedef Hastaları İle Buluştu

Türkiye’deki sedef hastalarını temsil etmek ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla 2010 yılından bu yana faaliyetler gösteren SHDD - Sedef Hastaları Dayanışma Derneği, bu yıl Dünya Sedef Günü için yapılan “Sanat ve Sağlık” etkinlikleri çerçevesinde Taksim Metro İstasyonu Kültür Merkezi’nde  bir fotoğraf sergisi düzenliyor.

Derneğin Novartis’in katkılarıyla yürüttüğü “Sedef Değil, Sevgi Bulaşıcıdır” kampanyası için ünlü isimlerin sedef hastaları ile çektirdiği fotoğraflardan oluşan sergi 30 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Sedef hastalığına dikkat çekmek, toplumu bilgilendirmek, hastalığın bulaşıcı olmadığını vurgulamak ve hastalara moral vermek amacıyla düzenlenen serginin açılışı projeye katkı veren ünlü isimlerin katılımıyla 26 Ekim’de yapıldı.

Açılış sırasında Suzan Kardeş tarafından ünlülere sedef makyajı yapıldı.

SHDD - Sedef Hastaları Dayanışma Derneği’nin “SEDEF DEĞİL, SEVGİ BULAŞICIDIR” kampanyasının fotoğraf çekimleri Novartis’in katkılarıyla fotoğraf sanatçısı ve yönetmen Şahin Tuhan tarafından gerçekleştirildi. 

Tümay Özokur’un katkılarıyla projeye gönülden destek veren oyuncular Cihat Tamer, Işıl Yücesoy, Ayşe Kökçü, Asuman Dabak, Caner Cindoruk, Ayta Sözeri, Bahar Akça, Adnan Koç, Ferit Aktuğ, Bora Akkaş, Kemal Uçar, Kaan Yılmaz, Hasan Yalnızoğlu, Hakan Bilgin ve  Haldun Boysan ile gazeteciler Gülşen Yüksel, Müge Dağıstanlı, sinema yazarı Alin Taşciyan, sedef hastalarıyla birlikte poz vererek sedef hastalığının bulaşıcı olmadığı, toplumsal önyargılar azalırsa ve hastalar daha bilinçli olursa sedef hastalarının da daha mutlu bir yaşam sürebileceği mesajlarını verdiler.

Konuyla ilgili açıklama yapan SHDD Başkanı Mustafa Yıldırım, “Yıllardır dernek olarak sedef hastalarını en iyi şekilde temsil etmek, toplumu hastalık konusunda bilinçlendirmek ve hastalara en doğru bilgiyi ulaştırmak amacıyla çalışıyoruz. Sedef hastalığıyla ilgili çok önemli bir yanılgıya dikkat çekmek, toplumun hastalara bakışını değiştirmek ve hastalara toplumdan izole olmamaları mesajını vermek adına gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonda bize destek veren tüm dostlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

SEDEF HASTALIĞI HAKKINDA:

Tıp dilinde psoriasis adı verilen sedef hastalığı, ataklarla birlikte genellikle yaşam boyu devam eden bir bağışıklık sistemi hastalığıdır.

Deride hastalığa ismini veren sedef veya gümüş renginde kepeklenmeler (pullanmalar) ile birlikte, eklemlerde ve tırnaklarda da bazı belirtiler ortaya çıkabilmektedir.

Sedef hastalığına eşlik eden diğer hastalıklar eklem iltihabı (psoriatik artrit), kalp ve damar hastalıkları, yüksek kolesterol, yüksek tansiyon, şeker hastalığı ve obezite gibi hastalıklardır.

Sedef hastalığı tedavi edilebilir ve/veya kontrol altına alınabilir. Hastalığın nedeni tam olarak bilinmemektedir. Bağışıklık sistemi, genetik ve çevresel faktörlerin karşılıklı etkileşimi sonucu geliştiği düşünülmektedir.

Herhangi bir yaşta ortaya çıkabilen sedef hastalığı en sık 20-30 yaşları arasında başlasa da bebeklik döneminde ve ileri yaşlarda da ortaya çıkabilir.

Sedef hastalığı önceden kestirilemeyen ataklar ve iyilik dönemleri ile genellikle uzun süreli bir seyir izlemektedir.

Hastalığın belirtileri ve şiddeti kişiden kişiye ve hatta aynı kişide zaman içinde değişiklik gösterebilir. Sedef hastalığına yatkın bireylerde fiziksel travmalar, güneş ışınları, enfeksiyonlar, stres, bazı ilaçlar, sigara ve aşırı alkol tüketimi hastalığın gelişimine veya şiddetlenmesine yol açabilmektedir.

Türkiye’de yaklaşık bir milyon kişiyi etkilediği tahmin edilen ve bulaşıcı olmayan bu hastalığın toplum tarafından bulaşıcı bir hastalık olarak yanlış algılanması hastaların hem özel, hem de çalışma yaşamınıolumsuz etkilemektedir. Toplumsal önyargıların azaltılması hastaların daha rahat ve mutlu bir yaşam sürebilmesini sağlayabilir.

Sedef Hastaları Dayanışma Derneği Hakkında:

Sedef Hastaları Dayanışma Derneği, sedef hastalarının dayanışmalarının gerekliliği ve istekleri üzerine kurulan, kamu yararına çalışan, sedef hastaları ve yakınlarından oluşan ve kar amacı gütmeyen bir oluşumdur.

Dernek, ulusal ve uluslararası organizasyonlara katılarak, Türkiye’deki hastaları temsil etmek, sedef hastalığı hakkında bilgilendirmek, toplumu bilinçlendirmek, hasta haklarını korumak, sedef ile ilgili sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek amacı ile 2010 yılında kurulmuştur.

Sedef Hastaları Dayanışma Derneği;

IFPA - Uluslararası Sedef Hastalığı Dernekleri Federasyonu üyesidir.

Siz de derneğin çalışmalarına destek olarak sedef hastalarına yardımcı olabilirsiniz.

Bilgi için: www.psoriasis.org.tr 

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Kasım.2015 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ –okkesb@turkfreezone.com,

 

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP