TRABZONSPOR - GAZİANTEPSPOR MAÇI HK.

İbrahim Hacıosmanoğlu, Kadınlara Yönelik Kullandığı İfadeler Nedeniyle Özür Diledi.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

TRABZONSPOR    - GAZİANTEPSPOR MAÇI HK.

 

İbrahim Hacıosmanoğlu, Kadınlara Yönelik Kullandığı İfadeler Nedeniyle Özür Diledi.

Trabzonspor - Gaziantepspor Maçı Kural Hatalı

Trabzonspor-Gaziantepspor maçının son anlarında bordo mavililer hakem Çağatay Şahan'a penaltı itirazlarında bulundu. Bu sırada top oyun alanındaydı ve hakem de maçı durdurmamıştı. Gaziantepsporlu futbolcular topu alıp atağa kalktı. Bunu gören hakem Çağatay Şahan, düdük çalıp oyunu aut atışıyla başlattı. Pozisyonu değerlendiren Hürriyet yazarı Mustafa Çulcu, "Net bir kural hatası" dedi.

Trabzonspor-Gaziantepspor maçının son dakikasında yaşanan bir pozisyon 'kural hatası' tartışmalarına yol açtı.

Ev sahibi takımın atağında, rakip ceza alanına giren Cardozo'nun geriye doğru çektiği top, kayarak müdahalede bulunmak isteyen Arakoyo'nun eline çarptı. Çarpmanın ardından, başta Cardozo olmak üzere Trabzonsporlu futbolcular, hakem Çağatay Şahan'a penaltı itirazında bulundu.

Bordo mavililer hakemin etrafını sarıp şiddetle itirazlarını sürdürürken, Trabzonspor kulübesinden yedek oyuncu Salih Dursun oyun alanına girdi. Salih, takım arkadaşlarıyla birlikte hakeme tepki gösterdi. Bütün bunlar yaşanırken top oyun alanını terk etmemiş ve hakem oyunu durdurmamıştı.

Cardozo'nun ceza sahasındaki çalımı sonrasında top Arakayo'nun golüne çarptı.

YEDEK KULÜBESİNDEN BİRİNE SARI KART ÇIKTI
Gaziantepspor kalecisi Karcemarskas, Trabzonsporlu oyuncular hakemle konuşmalarını sürdürdüğü sırada kendi ceza alanı içinde ayağı ile stop ettiği topu yarı alanın ortasında bekleyen takım arkadaşına aktardı. Bu oyuncu da topu alıp ilerlemeye başladı. Bu esnada oyun durdu. Hakem Çağatay Şahan itiraz eden oyuncuları sakinleştirdi ve yanından uzaklaştırdı. Sonra Trabzonspor yedek kulübesinin önüne geldi ve kulübedeki kalabalığın arasından, kim olduğu net olarak anlaşılamayan birine sarı kart gösterdi. Hakem Şahan daha sonra oyun alanına döndü ve oyunu aut atışı ile başlattı.

Trabzonspor'un yedek oyuncusu Salih Dursun, penaltı itirazları sırasında sahaya girdi.
Pozisyonu yorumlayan Merkez Hakem Kurulu eski başkanı, Hürriyet yazarı Mustafa Çulcu, "Kural hatası var" dedi. Çulcu'nun değerlendirmesi şöyle: 


ÜÇÜNCÜ ŞAHIS SAHAYA GİRERSE

HAKEM OYUNU DURDURUR
1-) 

Oyun alanına üçüncü şahısların ihlali olursa; yani antrenör, saha görevlisi, foto muhabiri vs. girdiği zaman hakem oyunu durdurur, üçüncü şahsı oyun alanının dışına çıkarır ve oyun durduğu sırada topun bulunduğu yerden hakem atışı ile oyunu başlatır.

2-) 

Hakem oyuncuların kendisine itirazlarından dolayı bir kart göstermek için oyunu durdurdu ise itirazı eden oyuncu veya oyunculara kartlarını gösterir, olayın olduğu yerden aleyhine endirekt atış ile oyunu başlatır.

3-) 

Eğer bir yedek oyuncu oyun alanına girip bir ihlal yaptı ise, o oyuncuya ihlalin şekline göre sarı veya kırmızı kartını gösterir, topun bulunduğu yerden endirekt atış ile oyunu başlatır.

Ancak hakem Çağatay Şahan yukarıda saydıklarımın hiçbirini yapmadı, aksine top oyun alanını terk etmediği halde duran oyunu aut atışı ile başlattı. Bu uygulama net bir kural hatasıdır.

KURAL HATASI VAR AMA BU MAÇ TEKRAR EDİLMEZ
Yapılan bu kural hatası maçın tekrarını gerektirecek bir kural hatası mıdır.? Deneyimlerime, bilgi ve birikimime göre bu kural hatasından maç tekrarı olmaz. Trabzonspor veya Gaziantepspor kural hatası nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu'na gereken itirazını yapar. Federasyon da olayı inceler ve Merkez Hakem Kurulu'ndan gerekli görüşü aldıktan sonra maçla ilgili nihai kararını verir.

TRABZONSPOR KURAL HATASI İTİRAZINDA BULUNACAK
Trabzonspor Basın Sözcüsü Yakup Aslan, pozisyonla ilgili olarak, "Bütün hakem hocaları yorumcular kural hatası olduğunu söylüyor. Biz de itirazımızı yapacağız, inşallah maç tekrarlanacak" diye konuştu.

MAÇIN TEKRARI İÇİN BAŞVURU YAPILACAK

Trabzonspor 2 - 2 biten Gaziantep maçının tekrar oynanması için Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuruda bulunacak. Penaltı pozisyonu sonrasında hakem Çağatay Şahan’ın karşılaşmayı durdurmadığını, G.Antepliler atağa kalktıktan sonra düdük çaldığını ve topun aut atışıyla oyuna sokulması gerektiğini belirterek kural hatası olduğu savunuldu.

Genel sekreter Köksal Güney, “Maçta net bir kural hatası olduğu söyleniyor. Tekrar için başvuru yapacağız” dedi.

TÜM KADINLARA SAYGIM VAR. ÖZÜR DİLERİM.!

İbrahim Hacıosmanoğlu, Kadınlara Yönelik Kullandığı İfadeler Nedeniyle Özür Diledi.

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, kadınlara yönelik kullandığı ifadeler nedeniyle özür diledi.
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, CNN Türk canlı yayınında Gaziantepspor maçı sonrasında tepki gören sözleri için yeni açıklamalarda bulundu.

Kadınlardan tepki gören, "Gerekirse adam gibi ölürüz, kadın gibi yaşamayız" sözlerine açıklık getirmeye çalışan Hacıosmanoğlu, "Karadeniz'de bir mecaz vardır. Bunu herkes bilir. Kadın gibi değil, adam gibi yaşarız deriz. Bunu derken kadınları aşağılamak bizim haddimize mi.? Beni doğuran anne ve çocuklarımı doğuran da bir kadın. Kendine malzeme arayanlar başka kapıya gitsinler. Alınan üzülenler varsa bundan kahrolurum, bin kere özür dilerim. Beni doğuran annem de bir kadın, çocuklarımın annesi de bir kadın. Tüm kadınlara saygım var. Mecazi anlamda söylenen bir sözdür. Kadınlara karşı aşağılama olması ahlak dışı bir sözdür. Bu bize yakışmaz. Samimi olarak benim sözlerimden incinen bütün hanımefendilerden özür dilerim. Art niyetli olarak bunu kullanan, milletvekili de olsa, özür dilemiyorum" dedi.
CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ile HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da, Hacıosmanoğlu’nun kadınlar hakkında söylediği sözler için büyük eleştiride bulunmuştu.

 

HACIOSMANOĞLU’NUN

CANLI YAYINDA SÖYLEDİĞİ SÖZLER;
"Ben bir spor kulübü başkanıyım. Şahsi bir meselem değil, milyonlarca Trabzonspor sevdalıları için konuşuyorum. Sezon başından bu yana yenilen haklarımız ortada… Bu kadar büyük bir camiaya zülmetmenin kimseye hakkı yok. Bu şehir küçümsenecek bir şehir değil. Biz Trabzon’da oynanan maçlarda olaylar çıkmasın diye elimizden geleni yapıyoruz."

"Söylediklerimi bugün çarpıtıp çarpıtıp yayınladılar. Dün sportif olarak konuştum. Bugün milletvekilinden tutun, genel başkanlarına kadar; sanki başka işleri yokmuş gibi bu olay hakkında konuşuyor."

“KARADENİZ’DE MECAZİ CÜMLELER VARDIR”
"Ben Karadenizliyim, Karadeniz’de yaşıyorum. Bizim kullandığımız mecezai cümleler vardır. Oradaki kadın örneği aşağılamak için değil. Benim annem de kadın, benim çocuklarımı da doğuran da kadın… Bir insan nasıl öyle bir cümle kullanır ki? Benim sözlerim hakkında konuşan hanımefendiye bir şey demiyorum. Yarası olan konuşur."

“KADINLARDAN ÖZÜR DİLİYORUM”
"Benim sözlerimden alınan, üzülen kadınlardan özür diliyorum. Ben her zaman özür dilemiyorum. Bu ilktir.! Türkiye’deki bütün kadınlara büyük saygım var. O sözler, bizim mecazi anlamda söylediğimiz bir sözdür. Bu zaten benim karakterime yakışmaz. Ben rahmetli anneme de, eşime de saygısızlık etmişim olurum."

DEMİRTAŞ’A SERT SÖZLER: “KÖRPE KIZLARI DAĞA ÇIKARIP…”
"Biz hür yaşıyoruz. Kadınlara o kadar önem veriyoruz, körpe kız çocuklarını dağlara çıkarıp, terörist yapıyorlarsa; vicdanları sızlamıyor mu.? Biz adam gibi yaşadık, adam gibi konuşuyoruz. Selhattin Demirtaş gitsin siyasi olaylarını, siyasi mecralarda yapsın. Benim adım da, Trabzonspor’un adı da ona büyük gelir.!"

"Bir kulüp başkanı kolluk kuvvetlerinin olduğu yerde insanları nasıl alıkoyabilir.? O kadar kalabalığın olduğu yerde hakemler nasıl dışarı çıkabilir zaten? Ben arkadaşlarıma, “Hakemlere çay-kahve ve yemek verin” dedim. Güvenlik sağlanınca da dışarı çıktılar zaten. Dün gece stadın oradaki insanlar sinir olarak çok dolmuş durumdaydı."

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ BU KADAR ACİZ Mİ YA?”
"Bu ülkenin Cumhurbaşkanı, kulüp başkanını arayacak da müsaade isteyecek. Türkiye Cumhuriyeti bu kadar aciz mi ya? Böyle bir şey olabilir mi yani? Ben Federasyon başkanını da MHK başkanını da ayrı tuttum bu işlerden… Farklı oyunlar oynanıyor. Zaten Trabzonspor’un şike olayından dolayı şampiyonluğu elinden alınmış, tüm şehir dolmuş içinde… Bu olaylar neden Trabzonspor’a yapılıyor.? Bu oyunlar bu şehirde yapılıyorsa, manipülasyonlar oluyor."

"Fenerbahçe maçında da olaylar oldu. Biz o gün de mücadele ettik ki kimse zarar görmesin diye çaba harcadık. Fenerbahçe de o gün geç çıktı. Cumhurbaşkanı’nın bizi aradığı yalandır."

 Mustafa Çulcu - 29 Ekim 2015

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ekim.2015 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi, - okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ekim.2015 okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

TrabzonSporKlübü

Nasa

Kentim_İstanbul

Doga_İcin_Sanat

ABD_USA

Department_State

TelerehberCom

Google_Blog

Kemencemin_Sesi

Kafkas_Music

Horon_Hause

Vakıf_Ay

Dogal Hayatı_Koruma

Seffaflık_Dernegi

Telerehber

Sosyal_Medya

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti

BACK TO TOP