İLETİŞİM MEZUNLARI KINADI GAZETECİLER YÜRÜDÜ

Göstere Göstere Ve Aleni Bir Rahatlıkla Ölüm Tehditleri Altında Ahmet Hakan’a yapılan Saldırı İle Diğer Saldırıları Ve Baskınları Kınıyoruz.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

İLMED KINADI GAZETECİLER YÜRÜDÜ

BASINA VE KAMUOYUNA

Göstere Göstere Ve Aleni Bir Rahatlıkla Ölüm Tehditleri Altında Ahmet Hakan’a yapılan Saldırı İle Diğer Saldırıları Ve Baskınları Kınıyoruz.

İLMED – Marmara Üniversitesi, İletişim Fakültesi

Mezunları Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Basın Kuruluşlarına ve Basın Mensuplarına Yapılan Baskıları Ve Yıldırma Saldırılarını Kınadılar.

İLMED – Marmara Üniversitesi, İletişim Fakültesi

Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Irmak Yaptığı Açıklamada;

“Değerli arkadaşlarımız; Basın özgürlüğü konusunda oldukça aşağı seviyelerde seyreden ülkemizde yıllardır hapiste olan ve yıllarca hapis yatan onlarca gazetecinin yanı sıra basına yönelik olarak son dönemde iyice artan saldırılara bir yenisi daha eklenmiştir.

Bu kadar göstere göstere ve aleni bir rahatlıkla ölüm tehditleri altında Ahmet Hakan’a gelen bu son saldırıyı, diğer saldırıları ve baskınları kınıyoruz.

İfade özgürlüğünün siyasal hesaplaşmalara bu derece kurban edilmeyeceği günlerin temennisiyle saygılarımızla” Dedi.

Hüseyin IRMAK, İstanbul Temmuz.2013 - hsyirmak@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Hüseyin IRMAK, İstanbul Temmuz.2013 - hsyirmak@gmail.com,

 

Bağımsız Medyayı Ve Basın Özgürlüğünü Hedef Alan Faşizan Baskıları,

Basın Yayın Kurum ve Kuruluşları ile Basın Mensuplarına ve Emekçi Gazetecilere, Yazarlara Yapılan Yıldırma Saldırılarını Kınıyoruz..

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Eylül.2015 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ –okkesb@turkfreezone.com,

 

 

İLMED KINADI GAZETECİLER YÜRÜDÜ

 

“ÖZGÜR BASIN SUSTURULAMAZ"

Gazeteciler, basına yönelik baskı ve saldırıları protesto etmek amacıyla Beyoğlu Tünel’den Galatasaray Meydanı’na yürüdü. Yürüyüşe İstanbul milletvekilleri de destek verdi. Gazeteciler "Özgür Basın Susturulamaz" pankartı taşıdı.

Son dönemde basına karşı artan baskı ve saldırıları protesto etmek isteyen bir grup gazeteci, saat 13.00’de Tünel Meydanı’nda bir araya geldi.

 

“BASINA UZANAN ELLER KIRILSIN"

Aralarında, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Basın Konseyi Onursal Başkanı Oktay Ekşi, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdulhamit Bilici, CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, Can Dündar, Murat Yetkin, Tufan Türenç, Ayşenur Arslan, Bülent Mumay ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul Milletvekillleri Mahmut Tanal, Barış Yarkadaş, Didem Engin, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Garo Paylan ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç gibi isimlerin de bulunduğu grup, “Özgür Basın Susturulamaz" yazılı pankart açarak Galatasaray Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti.

Ellerinde saldırıları protesto eden dövizler de taşıyan grup üyeleri, yürüyüş boyunca “Özgür basın susturulamaz" ve “Basına uzanan eller kırılsın" diyerek slogan attı. 

BASIN KONSEYİ'NDEN AÇIKLAMA


Yürüyüşün ardından Galatasaray Meydanı’na ulaşan grup adına basın açıklamasını Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç okudu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Basın özgürlüğü derken, can güvenliğimizin olmadığı bir noktaya geldik. Çok ciddi endişeler içindeyiz. Son zamanlarda medyaya yönelik baskıları ve ‘Onun tırnaklarını, dişlerini sökmesini biliriz’, ‘İstesek sinek gibi ezeriz, döveriz’ şeklinde yazan sözde köşe yazarlarının, demokrasi karşıtı bu ürkütücü ifadelerin şiddetle kınıyor, reddediyoruz. Üstelik tüm bunların sonucu, şehir eşkıyalarının durumdan vazife çıkarıp, saldırıya geçtiğini de görüyoruz.

Son dönemde yaşadıklarımız apaçık gözdağıdır, basına hiza verme çabasıdır. Devletin can güvenliğimizi sağlamadığını hisseden biz gazeteciler, bugün her açıdan özgür olmadığımızı ilan ediyoruz. Siyasi iktidar ülkeyi yönetendir. Yaşadıklarımızın sorumluluğu doğrudan siyasi iktidarındır. Hükümete, İçişleri Bakanlığı’na sesleniyoruz: Yaratılan ‘Vandalizme dur’ demek için bu meydanlardayız.

‘VANDALİZME DUR’ DEMEK İÇİN MEYDANLARDAYIZ.

Dün, Ahmet Hakan’ın kaburgası ve burnu kırıldı. Oysa günlerdir bu belanın yaşanacağı belliydi. Devlet O’nu koruyamadı. Şimdi sıranın kime geleceğini bilmiyoruz. Başta siyasi iktidar olmak üzere tüm yetkilileri sorumluluk bilinciyle göreve çağıryoruz. Bu saldırılar bizleri korkutamaz, yıldıramaz. Gazeteciler, yazarlar, çizerler, düşünürler, sorumluluk sahipleri... Tek ses olduk, el eleyiz, buradayız. Her koşulda, halkın haber alma hakkını sonuna kadar yerine getirmeye kararlıyız. Bunun için bugün İstanbul’dan ve yurdun diğer bölgelerinden eş zamanlı sesleniyoruz. Gözdağlarına, korkutmalara karşı özgür basının yılmayacağını haykırıyoruz."

Açıklamanın ardından eylem sona erdi.

'GEREKİRSE HER CUMARTESİ YÜRÜRÜZ'


Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, gerekirse her cumartesi yürüyüş yapacaklarını ifade ederek, “Türkiye’yi bu haydutlara, zorbalara, bu kabadayılara bırakmayacağız. Bunu göstermek için buraya geldik. Bugün burada Türkiye’de basın özgürlüğünün tehdit altında olduğu gören, bu teşhis üzerinde birleşmiş olan gazeteciler, çok farklı yayın organlarından gazeteciler bir araya gelip bu kaygılarını ortaya koydular, dayanışmalarını ortaya koydular. İsteyen bu dayanışmanın içinde yerini alır, isteyen almaz. Tarih burada herkese notunu veriyor.

Medyada son dönemde maalesef bazı yayın organlarında, sosyal paylaşım ağlarında da bir şiddet dilinin hâkim olduğunu görüyoruz.

DEMOKRASİDE ŞİDDETE, ŞİDDET DİLİNE YER YOKTUR

Şiddet sadece fiziki saldırı anlamında değil, sözel şiddet de son dönemde bir tehdit olarak karşımıza çıkıyor. Meslektaşlarımız tehdit ediliyor. Ahmet Hakan’a dönük çok uzun bir zamandan beri hem medyada hem sosyal medyada açık tehditler yapılıyordu.

Kendisi bu yüzden koruma istemek zorunda kalmıştı. İşte bu tehditlerin, şiddetin getirdiği nokta Ahmet Hakan’ın uğradığı saldırıdır. Ne yazık ki bugün Türkiye’de basın özgürlüğüyle ilgili pek çok sorun var.

Bunun uzun bir listesini çıkarabiliriz işte basına baskılar, gazetelerin köşe yazarlarının terör suçlamasıyla yargılanması, tutuklu gazeteciler gibi bunu uzun bir liste yapabilirsiniz. Ama son dönemde gazete merkezlerinin saldırıya uğraması, gazetecilerin fiziki saldırıya uğraması, gazetecilerin can güvenliği, gazetecilerin yaşam hakkı bugün Türkiye’de basın özgürlüğünün en önemli sorunundan biridir.

ANAYASANIN 28’NCİ MADDESİ ÇOK AÇIKTIR

Basın özgürlüğünü tarif ederken devletin basın özgürlüğünü sağlayacak tedbirleri alması gerektiğini de belirtir. Bu tedbirler alınmış olsaydı bu saldırı olmazdı. Ahmet Hakan korunmuş olurdu.

Dolayısıyla bu fiziki saldırıları teşvik eden şiddet dilinin bir an önce son bulmasını bekliyoruz. Hükümete de tabii burada çok büyük sorumluluk düşüyor. Ülkeye hâkim olan bu kutuplaşma, bu gerilim ortamının geride kalması gerekiyor.

Buna yol açan o dilin, söylemin şiddet dilinin terk edilmesi gerekiyor. Bizler, ilk Hürriyet’e saldırı olduğunda ikincisi olmaz diyorduk, oldu. İkincisi olunca artık herhalde bundan sonra hiç bir şey olmaz dedik Ahmet Hakan bu kez saldırıya uğradı" dedi.

ir gazetecinin ‘burada yürürken bile bir tedirginlik hissediyor musunuz’ sorusuna “Bir İstanbullu olarak en sevdiğim şey Tünel’den Taksim Meydanı’na kadar yürümek, İstiklal Caddesi’nin o enerjisini almaktır kalabalıklara karışarak.

Bugüne kadar İstiklal Caddesi’nde yürürken hiç 'başıma bir şey gelir mi' diye hiç endişe etmemiştim. Bugün yine yürüyeceğim. Her şeye rağmen yılmayacağım yürüyeceğim. Onlar bizi korkutamazlar. Onlar yüzünden kalkıp İstiklal Caddesi’nde yürüme hakkımdan kendimi mahrum bırakacak değilim" diye konuştu. 

HDP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ GARO PAYLAN:

“Eleştiriye sözle karşılık veremeyenler öncelikle iftiralara, yalanlara ve tehditlere başvuruyorlar. Sonra da bu iftiralar yeterli olmayınca yalnızca şiddete başvurabiliyorlar.

Uzun süredir aslında basına şiddet var ama ünlü bir gazeteci Sayın Ahmet Hakan ve Hürriyet Gazetesi’ne yapılan saldırılar sonrası bu gündemleşti. Yalnızca şiddetle artık karşılık verebiliyorlar ve bu onların artık bittiğini gösteriyor.

Şiddet bir insanın sözünün bittiği yerde uygulanan şeydir. İktidarın da artık sözü bitmiştir. Yalnızca toplumu, gazeteyi, basını, baskıyla ve şiddetle ancak susturabileceğini görüyor ama bizle korkmuyoruz.

Bakın biz burada gösterdik. Korku da bulaşıcı elbette ama şimdi cesareti biz birbirimize bulaştırdık. Onların sadece 29 günü kaldı. 1 Kasım’da bu iklim bitecek. El birliğiyle sarayın saltanatını bitireceğiz."

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ekim.2015 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ekim.2015 – okkesb61@gmail.com,

 

TEK YOL DEVRİM.!

 

YA İSTİKLAL YA ÖLÜM.!.

 

Yaşasın Halkların Kardeşliği.!.

 

KURTULUŞA KADAR SAVAŞ.!.

 

Emperyalizme ve Faşizme Geçit Yok.!.

 

ÜLKÜMÜZ TAM BAĞIMSIZLIK VE

GERÇEKTEN DEMOKRATİK TÜRKİYE.!.

 

SAVAŞA KAN, SARAYA CAN VERMEYİN

Halkın Çocukları Vatan Savunması Yaparken

İktidarı Elegeçirenler Saray Savunması Yapıyor

Aynı Çıkarlara Sahip Ve Aralarında Güçlü İdeolojik Bağları Olan RTE’nın AKP’si İŞİD İle Savaşmaz, Savaşamaz

R T E, Işid İle Savaştığında Kendisine Bağlı Çalışan Mit, Akp Ve Parti Örgütlerine Zarar Vereceğini Ve Daha da Önemlisi Işid İle Olan Ticari İlişkilerinin de Sona Ereceğini İyi Biliyor.!

 

Savaşa Ve Talana Razı Olmak Yok

DURMAK YOK MÜCADELEYE DEVAM

Kentlerin Sokaklarında, Köylerin Meydanlarında

YURTTA SULH, CİHANDA SULH

 

ARSIZ, NURSUZ, HIRSIZ GELMEDİ

Bizim Toprak, Toprak Olduktan Beri,

Bunun Gibi Arsız Daha Gelmedi.!

Bu Kadar Sap Yiyip Saman Bırakan,

Ağzı Çirkin Yüzü Nursuz Gelmedi.!

Zehir İle Yaremizi Elledi, Ateş İle Terimizi Yelledi,

Bizim Elin Anasını Belledi,

Böyle Dinsiz, Böyle Hırsız Gelmedi.!

Âşık Mahsuni Şerif

 

YURTTA SULH, CİHANDA SULH

Kentlerin Sokaklarında, Köylerin Meydanlarında

DURMAK YOK MÜCADELEYE DEVAM

Savaşa Ve Talana Razı Olmak Yok.!

 

 

BUNLAR GiBi HIRSIZ GELMEDi

https://youtu.be/jvna69egJCw

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ekim.2015 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ekim.2015 – okkesb61@gmail.com,

 

Huzuri.1923 - Kurtuluş Savaşının En İyi Anlatımı

 

Kızardık, Bozardık, Yandık Yakıldık

Uzun Boylu Harareti Sor Bize.

Mateme Tutulduk, Yes’e Kapıldık,

Unutulmaz Sefaleti Sor Bize.!.

 

Çün Dest-İ Sakiden Nuş Ettik Kevser

Cennetle Cehennem Oldu Her Yer.

Atladık Sırat’ı, Kopardık Mahşer,

Gittik, Geldik Kıyameti Sor Bize.!.

 

Huzuri.1923 - Kurtuluş Savaşının En İyi Anlatımı


Ülkeyi Dini İrticadan Kurtarmanın Tek Yolu

Millete Kuran’ı Türkçe Olarak Okutmaktır.!.
 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ekim.2015 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ekim.2015 – okkesb61@gmail.com,

 

Sinan OĞAN @sinan_ogan2 sa

Oy Verin AKP'ye Gitsin PKK'ya...

Önümüzdeki Yerel Seçimlerin Sloganı

 

Rakı İçerek Yapılanları,

Ayran İçerek Sattılar, Yıktılar.!.  Bekir Coşkun

 

Who İs İt.?  Wanted.!.
"White Men Have Forked Tounge.!."

“Dili Çatallı, İki Dilli Beyaz Erkek.!.”

Türkçesi; Yalancı, İki Yüzlü Adam.!.

Kızılderili Deyişi....

 

Hiç Bir Şey İçin Aşırı Endişe Etmeyin.

Bakarsınız; Yarın Ya Deve, Ya Deveci

Ya da Üstündeki Hacı Ölebilir.!. İ.İnönü

 

Nene dedim.

“Dedem Sana Hiç Çiçek Aldı mı.?”
Durdu ve Şöyle Dedi:

“Bana Aldığı Fistanların Hepsi Çiçekliydi.!.!”

 

 

EĞER BİR ÜLKEDE

“Hukuk Üstün Değilse, Adalet Yok Hükmündedir.!”

"Türk Yargısında Kronik İşlev Bozukluğu Var"

Bağımsız Bir Millet Olan Papua Yeni Gine, 

Parlamenter Demokrasi Sistemini Kabul Etmiş

Ülkelerdendir.

"Adil Yargılamayı Etkileme Suçunun Oluşabilmesi

İçin, Öncelikle Adil Yargılamanın Olması Gerekir."

Türkiye, ‘Hukuk Devleti İlkesizlikleriyle Malul’

Ülkeler Kategorisini Oluşturan ‘Hibrit Rejimler’

Arasında 88. Sıradadır.  Av. Ayşe Eren

* * * * * * * * * * 

Diğer Haberler

  • BİR ÖLÜM & BİR ÖYKÜ & HALNAME
  • 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ DENİLİNCE.!
  • 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ VE HAFTASI
  • *AYNI FAY ÜZERİNDE BU BÜYÜKLÜKTE DEPREM OLMADI*
  • THE WORLD RALLİES İN THE FACE OF DİSASTER
  • ABD SAVAŞ GEMİSİ USS NİTZE İSTANBUL BOĞAZI'NDA
  • İSTANBUL’UN BÜTÇESİ EMİN ELLERDE
  • YENİLENEN YEREBATAN SARNICI TÖRENLE AÇILDI
  • KIBRISTA NELER OLUYOR.?
  • Kahvaltıya Atılan İmza:*BALIKESİR*
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP