ANTALYA KELEBEKLERİ SERGİSİ

Antalya Kelebekleri Sergisinin İkincisi Antalya Havalimanı’nda açıldı

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ANTALYA KELEBEKLERİ SERGİSİ

Antalya Kelebekleri Sergisinin İkincisi Antalya Havalimanı’nda açıldı..

Antalya Tanıtım Vakfı’nın, bu sene içerisinde yayınladığı “Antalya Kelebekleri” adlı kitabının ilk sergisi Eylül ayında ATSO Binası sergi ve fuaye alanında gerçekleştirilmiş ve yoğun ilgi görmüştü. Devamı niteliğinde olan ikinci sergi, 02 Ekim 2015 tarihinden itibaren Antalya Havalimanı’nda açıldı.

ATAV Antalya Kelebekleri’nin fotoğraflarının yer aldığı sergi ile yolculara ve ziyaretçilere keyifli bir görsel şölen yaşatmayı hedefliyor.

Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Şen, Antalya’nın kültürel, doğal ve tarihi zenginliklerini her türlü ortamda tanıtmayı hedeflediklerini belirtti.

Nizamettin Şen, “Önceki sergilerimiz olan Antalya’nın Endemik Bitkileri Sergisi, Sokak Satıcıları Sergilerinin  ardından Antalya Kelebekleri sergisi, sadece yöre halkının bilinçlenmesine katkı sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda bu kente turist olarak gelen kitlelere doğamızı tanıtıyor.

ATSO’daki sergide hem ATSO’nun Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri hem de diğer yöneticilerimiz bu sergiyi oldukça beğendiler.

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, kelebek gözlemciliği yapan ve aramızdan yeni ayrılan Prof. Dr. Olcay Yeğin’in yanı sıra Gülten Yeğin, Cemal Yayla ve Alperen Yayla beyefendilerin dikkatli ve uzun bir fotoğraflama aşamalarından sonra bilimsel nitelikteki metinleri Almanca ve İngilizceye çevirerek üç dilde kitabımızı yayınladık.

183 kelebek türünün yaşadığı bu coğrafyada, böylesine büyüleyici böceklerin kitaplarda kalamayacak kadar değerli olduğunu düşündük ve bu sergiyi açmaya karar verdik” diye konuştu.

ICF Airport işbirliği ile gerçekleştirilecek sergide, kitaptan seçilen 50 farklı türdeki kelebekler dönüşümlü olarak sergi alanında ziyaretçilerini bekliyor olacak.

Serginin iki farklı terminalde farklı dönemlerde ziyarete açık olacak. 02 Ekim’den itibaren Antalya Dış Hatlar Terminali’nde ziyarete açılacak sergi daha sonra 1. Terminal İç Hatlar kısmında ziyaretçilere açık olacak.

 

Fatih Bacak, Antalya– Ekim.2015 fb.antalya007@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ – mail: okkesb61@gmail.com,

https://twitter.com/okkesb – web: http://www.trabmarder.org,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@telmar.net

Fatih Bacak, Antalya– Ekim.2015 fb.antalya007@gmail.com,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP