ORGANİZE İŞLER-BÜYÜK TEZGAH, TOB, TAB, TRAKAP

Kanalın Öte Yanı; Trakya, AKP’nin Yeni Planlarıyla Uluslararası Çiftlik Haline Dönüştürülerek En Verimli Tarım Alanları Uluslararası Tekel Çiftliği Halini Alacak.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

TRAKYA PARÇALANIYOR

 

Savaşa Ve Talana Razı Olmak Yok

DURMAK YOK MÜCADELEYE DEVAM

Kentlerin Sokaklarında, Köylerin Meydanlarında

YURTTA SULH, CİHANDA SULH

 

ORGANİZE İŞLER BUNLAR

 

 

BÜYÜK TEZGAH, TOB, TAB, TRAKAP

Kanalın Öte Yanı; Trakya, AKP’nin Yeni Planlarıyla Uluslararası Çiftlik Haline Dönüştürülerek En Verimli Tarım Alanları Uluslararası Tekel Çiftliği Halini Alacak.

KÜÇÜK ÇİFTÇİLER BİTİRİLECEK.!
Edİrne, Tekirdağ ve Kırklareli kalkınma ajanslarının birleştirilmesiyle oluşturulan TRAKAB tehlikeli bir girişime imza atıyor.

“Trakya Çevre Düzeni Planı” ile verimli topraklar çiftçinin elinden alınıp birleştirilerek uluslararası devlere satılacak.

Tekellerin gözü çiftçinin toprağında

Trakya Kalkınma Birliği aracılığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesine  yaptırılan “Trakya Çevre Düzeni Planı” ile Trakya’yı uluslar arası tekellerin çiftliği haline getirecekler.

Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli illeri Kalkınma Ajansları’nın birleştirilmesi ile oluşturulan TRAKAB - Trakya Kalkınma Birliği eliyle Trakya toprakları üzerinde yeni oyunlar oynanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından parası da kendisi tarafından ödenerek yaptırılan “Trakya Çevre Düzeni Planı” ile bölge uluslarası tekellerin çiftliği haline getiriliyor. Yeni planla, Trakya toprakları, TAB - Tarımsal Alt Bölge ve TOB - Tarımsal Organize Bölgeleri adı altında çiftçinin elinden elinden alınıp, birleştiriliyor. Sonrasında ise büyük tarım ve hayvancılık işletmelerine dönüştürülüyor. 

Plan İBB’den
Üç ili kapsayan Trakya Bölgesi için Trakya Üniversitesi öncülüğünde 2004 yılında hazırlanıp, Çevre Bakanlığı tarafından onaylanan “Ergene Havzası Çevre Düzeni Planı” AKP tarafından 2006’da iptal edildi.

İptal gerekçesinde ise, “İstanbul ve Trakya planlarının uyumlaştırılmak amacıyla” denildi. Planın iptali için imzalanan protokolü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli valileri ve Çevre Bakanlığı imzaladı.

TRAKAB’ın yeni imar planı hazırlama işi 2,6 milyon Lira bedelle İBB - İstanbul Büyükşehir Belediyesi İMEP - İstanbul Metropolitan Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi’ne verildi.

 

Altın gibi korunmalı
İptal edilen planın hazırlanmasına öncülük eden dönemin Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman İnci, “Plan bedelinin 600 bin TL’sini TRAKAB, 2 milyon TL’sini de İstanbul Büyükşehir Belediyesi verdi.

Bu kadar parayı neyin karşılığı olarak verdiği açıktır” dedi.

2004 yılında yapılan planın, İstanbul’un Trakya’ya yayılımını önleyen, tarım alanlarını, doğal,  kültürel ve tarihsel olarak korumacı  özellikte olduğunu vurgulayan Prof. Dr. İnci, “Trakya’da yaşayanlar İstanbul sanayisinin buraya taşınmasına karşı çıktı.

Trakya, Türkiye’nin yüzölçümünün yüzde 2,3’ü. Ama tarım yapılabilen Türkiye topraklarının yüzde 8,5’i. Yani verimlilik Orta Anadolu’nun üç katı. Bu toprakların altın gibi korunması lazım” açıklamasını yaptı.

Faaliyetler tek elden sevk ve idare edilecek

İstanbul’un şimdi kendine uygun bir plan yaptığını kaydeden Prof. Dr. Osman İnci; Trakya’nın 19 TOB - Tarımsal Organize Bölgesi ve 14 TAB - Tarımsal Alt Bölge’sine bölündüğünü belirterek şöyle konuşuyor: “Plan notlarında açıkça, ’faaliyetlerin bir arada yapılacağı, tek elden sevk ve idare edileceği’yazılı. ’Arazi toplulaştırma çalışmalarının öncelikle yapılması’planlanıyor.

Bu Araziler Kimin Olacak.?, Çiftçinin durumu ne Olacak.?

Atatürk’ün kurduğu Tekirdağ İnanlı, Lüleburgaz Sarmısaklı ve Türkgeldi Tohum ve Damızlık Hayvan Üretim çiftliklerini özelleştirdiler.

Yeniden TOB, TAB adı altında ne olduğu bilinmeyen işletmeler kuruyorlar. Devlet üretme çiftliklerini özelleştirenler, bu yeni işletmeleri kime verecek.?”

 

Meraların yanına TOB
Bu planlamaya göre Trakya 19 TOB - Tarımsal Organize Bölgesi ve 14 TAB -Tarımsal Alt Bölge’sine bölünüyor.

TOB denilen işletmelerin tamamen sanayiye yönelik olduğuna dikkat çeken ve “Çorlu, Çerkezköy, Saray, Hayrabolu, Malkara’da hayvancılık yapılacak.

Marmara Ereğlisi gibi yerlerde dış mekân süs bitkileri yetiştirilecek” diyen Prof. Dr. İnci, şu uyarı ve iddialarda bulundu:TOB’lar tam da meraların yanına kuruluyor. Meralar kamuya aittir ve köylünün kullanımındadır.

TOB adı altında özel sektör tarafından kurulacak hayvan yetiştirme çiftliğine 4 bin Angus getirilirse köylünün 400 baş hayvanı nerede otlayacak.? 

Şarköy, Enez, Kofçağaz, Saray gibi Trakya’nın derinliklerine Truva atı yerleştiriliyor. Buraları sanayiye açılarak İstanbul’un arka bahçesine dönüştürülecek.”

İstanbul’a da zararlı
Prof. Dr. İnce, bu planın sadece Trakya’ya değil, İstanbul’a da zarar vereceğini, çünkü Trakya’nın geçmişte olduğu gibi bugün de İstanbul’u beslediğini, Büyükşehir plancılarının ise kentin tarihsel yaşam kaynaklarını göz ardı ettiklerini belirtiyor.

Prof. Dr. İnce: “Bizim planımız, Yıldız Teknik Üniversitesi’nin plancılarıyla birlikte ve bölgedeki tüm sivil, kamu, özel kurumların görüş ve katkıları alınarak şeffaf, açık ve en demokratik hazırlık süreciyle üretilmiştı. 

İBB planında ise bizler bir yana, hiçbir kurumla ilişki kurulmadığı gibi, topraklarımızın verimliliğini sağlayan akarsularımız da İSKİ tarafından İstanbul’a aktarılıyor.”

 

Kanalın öte yanı
Öte yandan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ’çılgın proje’ile takdim ettiği ’Kanalİstanbul’, aynı zamanda  Trakya’yı, Meriç’in Yunanistan’dan ayırdığı gibi fiziki olarak İstanbul’dan da ayırıyor. 

Trakya’da bu planla birlikte Türkiye’nin hiç bir yerinde görülmeyen mülkiyet ilişkileri ve buna bağlı üretim sistemi oluşturulmak isteniyor. Trakya’da adeta ekonomik ve sosyal yapılanmasıyla ayrı bir eyalet planlanıyor.

İptali için Danıştay’a 100 dava

Siyasi iktidar çevreleri haricinde Trakya bölgesinde kabul görmeyen 1/100.000 ölçekli ’Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası Revizyon Çevre Düzeni Planı’hakkında  yüzden fazla kuruluş, yürütmenin iptali için Danıştay’a başvurdu.

Bakanlık planına karşı Danıştay’da açılan iptal davası dilekçelerinde şöyle denildi: “Plan Çevre korumacı değildir. Çünkü  Trakya Bölgesindeki çevre kirliliğinin önlenmesi için etkin idari tedbirler, kararlar, notlar ve düzenlemeler içermemektedir. Plan bu açıdan da bakıldığında Açıkça çevre kanununa aykırıdır.

Dava konusu planda ciddi hiçbir ekolojik karar bulunmamaktadır. Oysa Bakanlığın kuruluş kanunu, her tür planda ekolojik kararların yer almasını zorunlu tutmaktadır. Onaylanan bu planla 1. sınıf verimli tarım arazileri sanayileşmeye açılmıştır.”

 

Tarımı bitirme niyetinin ürünü

Trakya topraklarının yüzde 74’ünü tarımsal araziler oluşturuyor. Ziraat mühendisleri topraklardaki verimliliğin   Konya, Niğde ya da Eskişehir’deki tarım arazilerinden 3-4 kat daha fazla olduğunu belirtiyorlar.

Ayçiçeğinin yüzde 63’ü, pirincin yüzde 44’ü, buğdayın yüzde 9’u Trakya’da üretilirken böylesi bir bölgeyi, ’İstanbul’da istenmeyen sanayi’ye yatırım alanı yapmak, ’bugünün kalkınma politikaları’nı uygulayan iktidarın ’tarımı bitirme’niyetinin ürünü olarak yorumlanıyor.

Ülkemizde henüz örneği olmayan ve başka alt bölge planlarında da rastlanılmayan TAB ve TOB projelerinin kapsamları açık değil.

Planın satır aralarında ifade edilen küresel ölçek ve küresel ekonomi saptamalarıyla amacın, Trakya’nın doğasının, topraklarının küresel sermaye hareketlerine açılmasının olduğu ortaya çıkıyor.

Haber: Salim YAVAŞOĞLU

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Ağustos.2015 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Ağustos.2015 okkesb61@gmail.com,

 

 

SAVAŞA KAN, SARAYA CAN VERMEYİN

Halkın Çocukları Vatan Savunması Yaparken

İktidarı Elegeçirenler Saray Savunması Yapıyor

 

Aynı Çıkarlara Sahip Ve Aralarında Güçlü İdeolojik Bağları Olan RTE’nın AKP’si Işid İle Savaşmaz, Savaşamaz

RTE, Işid İle Savaştığında Kendisine Bağlı Çalışan Mit, Akp Ve Parti Örgütlerine Zarar Vereceğini Ve Daha da Önemlisi Işid İle Olan Ticari İlişkilerinin de Sona Ereceğini İyi Biliyor.!

 

 

TEK YOL DEVRİM.!

 

YA İSTİKLAL YA ÖLÜM.!.

 

Yaşasın Halkların Kardeşliği.!.

 

KURTULUŞA KADAR SAVAŞ.!.

 

Emperyalizme ve Faşizme Geçit Yok.!.

 

ÜLKÜMÜZ TAM BAĞIMSIZLIK VE

GERÇEKTEN DEMOKRATİK TÜRKİYE.!.

 

YURTTA SULH, CİHANDA SULH

Kentlerin Sokaklarında, Köylerin Meydanlarında

DURMAK YOK MÜCADELEYE DEVAM

Savaşa Ve Talana Razı Olmak Yok.!

 

Huzuri.1923 - Kurtuluş Savaşının En İyi Anlatımı

 

Kızardık, Bozardık, Yandık Yakıldık

Uzun Boylu Harareti Sor Bize.

Mateme Tutulduk, Yes’e Kapıldık,

Unutulmaz Sefaleti Sor Bize.!.

 

Çün Dest-İ Sakiden Nuş Ettik Kevser

Cennetle Cehennem Oldu Her Yer.

Atladık Sırat’ı, Kopardık Mahşer,

Gittik, Geldik Kıyameti Sor Bize.!.

 

Huzuri.1923 - Kurtuluş Savaşının En İyi Anlatımı


Ülkeyi Dini İrticadan Kurtarmanın Tek Yolu

Millete Kuran’ı Türkçe Olarak Okutmaktır.!.
 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Ağustos.2015 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Ağustos.2015 okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP