ERDOĞAN’I ERDOĞANDAN KURTARMAK-2

Erdoğan, Dünyada “Cehaleti” Sermaye Olarak Kullanabilen Tek Siyaset Adamıdır

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

RTE, Hz Ömer Adaletine mi Yoksa Firavun Adaletine Göre mi Hareket Ediyor.? Hayatın Anlamı Nedir.?

ERDOĞAN’I ERDOĞANDAN KURTARMAK-2

Erdoğan, Dünyada “Cehaleti” Sermaye Olarak Kullanabilen Tek Siyaset Adamıdır

Kabul etmek gerekir ki, Erdoğan cahil bir adamdır. Geçen birkaç hafta içinde yurt dışında ve yurt içinde cahilliğine 3 kez vurgu yapılmıştır. Doğru bir tespit yapıldığından olacak ki, oralı bile olmadı. Erdoğan, dünyada “cehaleti” sermaye olarak kullanabilen tek siyaset adamıdır ve kabul etmek gerekir son derece de başarılı sayılır.!

Erdoğan’ın, Avusturya’da 5. Medeniyetler İttifakı Forumu‘nda söylediği, “Tıpkı siyonizm, antisemitizm gibi, tıpkı faşizm gibi İslamofobiyanın da bir insanlık suçu olarak görülmesi kaçınılmaz hal almıştır” sözlerine, Yahudi çevrelerinden kınama yağdı. Recep Bey’in umurunda bile değil. İsrail Gazetesi Jeruselam Post‘un haberine göre, İsrail Dışişleri Sözcüsü Yigal Palmor, Erdoğan’ın bu demecine ilişkin “sadece cehaleti yansıtan içi boş sözler” yorumunu yaptı. Recep Bey tınmadı bile.!

Moskova Hahambaşı ve Avrupa Hahamlar Konferansı Başkanı Pinchas Goldschmidt, “Bu Yahudi halkına ve özünde barış olan bir harekete yapılmış cahilce ve nefret dolu bir saldırıdır” dedi… Onu da duymadı!.. Hakkında söylenen bu sözler hoşuna bile gitti denebilir!.. Zira sermayesine sermaye kattı.!

Başbakan Erdoğan, Ord. Prof. Şevket Aziz Kansu tarafından kaleme alınmış olan ve Uluslararası 18. Antropoloji ve Prehistorik Arkeoloji Kongresi için hazırlanmış Türk Antropoloji Enstitüsü Tarihçesi adlı eseri, Meclis’teki Grup Toplantısı’nda eline alıp, milletvekillerine göstererek: ”Bu insani midir.? Vicdani midir.? Bunun bizim ruh dünyamızda, inanç dünyamızda yeri olabilir mi.?” şeklinde sözler etti. Korkunç da alkış aldı.!

Bu cahilce sözler, her uygar insan gibi Prof. Dr. Celal Şengör Hoca’nın da tüylerini diken diken etti. Hoca, bilim adamı kimliğiyle, Erdoğan’a haddini bildirmeye karar verdi ve bir köşe yazısı kaleme aldı. Yazıda doğrudan Erdoğan’ın cahilliğine vurgu yapıyo.! (1) Mutlaka okumanızı öneririm. Büyük olasılıkla, bu niteleme nedeniyle, Erdoğan ve danışmanları yine ellerini ovuşturmaya başladılar… Ne de olsa, ilk seçimlerde istismar edilecek yeni bir konu daha buldular… Sermayelerini katladılar.! O nedenle bu ülkede aydınların işi cahillerden çok daha zordur.!

Medeniyetler İttifakı Formu‘ndan sonra, Yahudi çevreler Erdoğan’ı itibarsızlaştırma işine bayağı hız verdiler. ABD’de iğrenç bir kampanya başlatıldı. ABD yönetimi, acaba ünlü teröristlerle aynı kategoride gösterilmesine ses çıkartmadığı Başbakanımıza, deliğe süpürülme zamanın geldiğini mi hatırlatıyor?..

Diplomaside hiç yeri olmayan “cahil” nitelemesinin, bir ülkenin başbakanı için yapılmış olması ciddi bir uyarıdır. Yetmiyormuş gibi ABD’lilerin en nefret ettiği Müslüman teröristler ile “dost” bir ülkenin başbakanını eş değerde ve aynı karede göstermek, akıl alacak iş değildir. Böyle bir durum, en kaba uyarının bile çok ilerisinde, tehditten de öte bir anlam taşır.!

Başbakanımızın en kötü fotoğrafı, dost ve müttefikimiz, aynı zamanda model ortağı olduğumuz ABD’nin üçüncü büyük şehrinde, pek yakında aranan teröristler listesine adı yazılacakmış gibi, belediye otobüslerinin reklam panolarında, yanına mahkum olduğu Ziya Gökalp’ın o ünlü mısrası da yazılı olduğu halde, sokak sokak dolaştırılmaya başlandı!..

Aşağıdaki videoda (2) izleyeceğiniz gibi, o afişler Amerika’nın en büyük kentlerinden Shikago’da otobüslerin üzerlerine ilan gibi yerleştirildiler…

“Dostumuz ABD”nin ne yapmaya çalıştığını anlamak için, Amerikan Özgürlüğü Savunma Girişimi (American Freedom Defense İnitiative) adlı kuruluşun, bu afişler üzerine ne yazdığını bilmemiz gerekiyor.

Afişlerin tercümeleri aşağı yukarı şöyledir:

Ünlü terörist Usame Bın Ladın‘nin fotoğrafının yanına:

“İlk işimiz İslam’a davettir. Bu onun cihadıdır, seninki nedir.?”

T.C. Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın fotoğrafının yanına;

”Camiler kışla, kubbeler miğfer, minareler süngü ve müminler askerdir. Bu onun cihatıdır, seninki nedir.?”

1 Mayıs 2010'da bomba koyduğu arabayı New York’taki “Time Meydanı”na park ettikten sonra, yakalanan Pakistan asıllı Müslüman bombacı Faısal Shazat‘ın fotoğrafı yanına:

”Allah için savaş kutsaldır. Silahlar İslamiyet’te her Müslüman için ödev ve yükümlülüktür. Bu onun cihadıdır, seninki nedir.?”

5 Kasım 2009 tarihinde Teksas’taki “Fort Hood Askeri Üssü”nde, tek silahla 13 kişiyi öldüren ve 29 kişiyi de yaralayan, Filistin kökenli bir Müslüman olan Amerikan Ordusu’nda görevli Binbaşı Nidal Hasan‘ın fotoğrafının yanına:

”Allahü Ekber diye bağırarak kurbanlara ateş etmek, doldurup tekrar tekrar ateş etmek gerekir. Bu onun cihadıdır, seninki nedir.?”

HAMAS MTV Üyesi Bir Arap Teröristin Fotoğrafı Yanına:

“Yahudileri öldürmek, bizi Allah’a yaklaştıran bir ibadettir.

Bu onun cihadıdır seninki nedir.?” yazılmıştır.! (3)

Sıralamada Usame Bin Ladin‘den sonra, Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ikinci sırada yer alması, geçiştirilecek bir olay değildir. Bu olay, en hafifinden diplomatik bir skandaldır. ABD yetkililerinin bu duruma sessiz kalması anlaşılır gibi değildir. Şikako’daki Türkiye Büyük Elçiliği, ABD yetkilileri nezdinde bir girişimde bulunmuş mudur bilmiyoruz. Bulunmamışsa o da ayrı bir rezalettir. Bir an için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek‘in, ABD Başkanı Obama’nın fotoğrafını bizim teröristlerle aynı fotoğraf karesi içerisinde belediye otobüslerinin ve bilbordların üzerine koyduğunu düşünün.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone, o anda Başbakanlık binasında biter! Kim bilir birkaç saat içinde kaç kişinin kulağı çekilir ve kaç kişi işinden olurdu!..

Her neyse, böyle bir karşılaştırma yapmak belki de doğru değildir. Bu olaydan çıkartacağımız ders çok daha önemlidir. Bu işi yapan girişim, belli ki İsrail’e yakın ve Radikal İslam’a karşıdır. Ama sonuçta bunu yapanlar müttefikimiz olan ABD‘nin bir veya birkaç yurttaşıdır. Bu duruma, Obama neden ses çıkartmaz, anlamak mümkün değil! Acaba şimdi de hükümetimize beyzbol sopası yerine, bu afişler üzerinden mi mesaj verilmektedir? Bizimkilere; yakında hepinizi terörist ilan edebiliriz, aklınızı başınıza devşirin mi demek istiyorlar? Öyleyse eğer, hükümetimiz ciddi bir tehdit altındadır. Bu nedenle iş yine bize düşüyor demektir!..

Bu olayla birlikte, kozmik odalardan alınıp, sızdırılan belgeleri düşünelim. Biliyorsunuz Arınç‘a suikast iddiası ile Özel Kuvvetler’in kozmik odalarına girilmiş ve en gizli sırlarımız kopyalanarak, özel görevli mahkemenin kasalarında saklanmaya başlanmıştı. Nasıl olduysa, bir süre sonra, bu gizli planlar, MİT tarafından TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu‘na verilmişler!? Şimdi ise, belgeler Zirve Yayınevi dava dosyası içerisinden çıktılar. Belgeleri ele geçiren taraf, her zamanki gibi Taraf gazetesidir elbette. Bu beyler isimlerin üzerini örterek, sanki çok gerekliymiş gibi belgeleri hemen yayınlamışlar. Bu “gazetecilik olayı” gerçekten de en gizli sırlarımızın ifşası niteliğindedir…

Zira TSK’nin, düzenli ordu biçiminde savaşamayacak duruma düşmesi halinde, en yetenekli subayların kontrolünde, tıpkı 70'li yıllarda, Kıbrıs’ta olduğu gibi halkın sivil direnişini örgütleyecek olan kanaat önderleri ve yurtseverler deşifre edilmişlerdir.!.?

TSK’nın savaşma gücü iyice kırıldıktan sonra, ne yazık ki, sivil direnişçilerin de isim listesi düşmanın eline geçmiştir.! Bu noktadan itibaren, hükümetimizin kolu kanadı kırılmıştır denebilir. Artık hükümetiniz her türlü şantaja boyun eğebilir. Anlaşılıyor ki, hükümeti kurtarmak yurttaşlık görevi olarak yine bizim üzerimize yıkılmıştır. Bu nedenle öncelikle ve gecikmeksizin, ilk seçimlerde AKP‘yi iktidardan uzaklaştırmak şart olmuştur. AKP için siyasi bir yenilgi gibi gözükecek olsa da, bu eylem aslında onlar için bir kurtuluş olacaktır…

Av. Cemil Can

 

DİPNOTLAR

(1)http://www.gazeteport.com.tr/haber/128570/sayin-basbakan-bilim-karsisinda-haddinizi-biliniz_#ixzz2MTQy

(2) http://youtu.be/wQTPviwktDo

(3) http://freedomdefense.typepad.com/

 

 Cemil CAN, Ankara – Temmuz.2015 – av.cemilcan@hotmail.com

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi, -okkesb@telmar.net

Cemil CAN, Ankara – Temmuz.2015 – av.cemilcan@hotmail.com

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP