KAMP ARMEN DAYANIŞMASI SONUÇ VERDİ

Kamp Tapu Sahibinin Bağış yapmasıyla Koşulsuz, Şartsız Ermeni Halkına İade Edildi.!

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

KAMP ARMEN DAYANIŞMASI

SONUÇ VERDİ

Kamp Tapu Sahibinin Bağış yapmasıyla Koşulsuz, Şartsız Ermeni Halkına İade Edildi.!

Hrant Dink ve eşi Rakel Dink de dahil bin 500 yetim çocuğun yaz kampı Tuzla Ermeni Yetimhanesi mülk sahibi Fatih Ulusoy, ‘Beraberliğe ihtiyacımız var’ deyip 25 milyonluk araziyi ‘hibe etti’.

Hunhar bir cinayete kurban giden gazeteci Hrant Dink ve eşi Rakel Dink’in de aralarında bulunduğu bin 500 yetim çocuğun yaz kampı olarak kullandığı Tuzla Ermeni Yetimhanesi’nin (Kamp Armen) yıkılmaması ve iadesi için sürdürülen kamuoyu baskısı, ağır bastı.


EMSAL OLMASIN DİYE Mİ.?

Mülk sahibi Fatih Ulusoy, araya Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da girmesiyle, yaklaşık 25 milyon liralık araziyi Tuzla Ermeni Yetimhanesi Vakfı’na bağışlayacağını açıkladı. Ulusoy, “Türkiye’nin birlik beraberliğe ihtiyacı var. Ermeni, Kürt, Türk fark etmez, hepimiz bu ülkenin vatandaşıyız ve kardeşiz. Ülkenin sosyal barış ve birliğine katkı sunmak istedim” dedi. HDP’nin Ermeni milletvekili adayı Garo Paylan ise, kamulaştırmayla iade formülünden emsal yaratmamak için vazgeçilmiş olabileceğini söyledi.

SONUNDA İKNA OLDU

Ermeni cemaati için manevi anlamı büyük 9 dönümlük arazide iki hafta önce başlatılan yıkım sosyal medyadan duyulur duyulmaz, Kamp Armen aktivistlerin kamp alanı haline geldi. Milletvekili adaylarının da destek verdiği ‘Kamp Armen Yıkılmasın’ kampanyası, kamuoyu rüzgârını arkasına aldı. Kampın yıkılmayacağına dair ilk işaret Ak Parti’nin Ermeni Milletvekili adayı Markar Esayan’dan geldi. Esayan. Agos Gazetesi’ne sorunun kökten çözülmeye çalışıldığını belirterek , “Başbakan’ın talimatı var. Biraz zaman alabilir ama Büyükşehir Belediyesi bu sorunu çözecek. Mülk sahipleriyle de görüşülecek” açıklaması yaptı. 15 gündür hummalı bir çalışma yürüten taraflar sonunda mülk sahibini ikna etti.

DÜNYADA YAŞAM SÜRESİ BELLİ

KAMP Armen arazisini hibe ettiğini açıklamasıyla “Cennette yeriniz hazır” esprileriyle karşılaşan mülk sahibi Fatih Ulusoy, süreci Hürriyet’e özetle şöyle anlattı: “Normalde bedel ödenerek kamuya geçsin, deniyordu. O gerçekleşemedi. Olay kamuoyunda vicdan muhasebesine dönüştü. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun rica ve talimatı, İstanbul  Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Sayın Selim Temurci, Tuzla İlçesi Belediye Başkanı Sayın Şadi Yazıcı tarafından şahsıma intikal ettirildi. Ermenilerin haklarının yendiğine dair konular gündemde sürekli. Hiç olmazsa bu dünyaya örnek olur. Türkiye adına bir şeyler düzelebilir. Çok zengin de bir insan değilim ama sonuçta para da her şey değil. Hayatta, haryacayabileceğin miktar belli. Bazıları biriktiriyor bu paraları; ne yapacaklar, dünyada yaşam süresi belli. İnşallah iyi bir amaç uğruna kullanılır.”

İADELİ KARARA HALAYLI KUTLAMA

KAMP Armen’in tapusunun iade edileceği haberi kampta 18 gündür nöbet tutanları sevindirdi. Vicdan nöbetçileri, kararı halay çekerek kutladı. Ancak ortak karar, kampın tapusu resmen devredilene kadar nöbeti bırakmamak. Nöbet tutanlar kararla ilgili şöyle konuştu: 
Alexis Kalk (31): “18 gündür bütün halklarla mücadele verdik. Karar bizi sevindirdi. Tapuda devrinden sonra mücadelemiz kazanılmış sayılacaktır.”

Uraz Kospar (34): “Burada Türk, Kürt ve Ermeni birlikte mücadele etti. İade edilmesinin açıklanması çok önemlidir.” Mikael Arslanyan (34): “Temkinli bir sevinç var. Daha önceden verileceği söylenen yerler verilmedi.”

Fırat Alkaç, İstanbul

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mayıs.2015 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mayıs.2015 – okkesb61@gmail.com,

 

Kamp Armen Dayanışması Kamp Koşulsuz, Şartsız Ermeni Halkına İade Edilsin.!

'Ermeni Soykırımı, farklı formlarıyla Hrant’ta, Sevag'da, olduğu gibi Kamp Armen’de de devam ettirilmek istendi.'

Kamp Armen'in yıkımını durdurmak için ikinci haftasonu buluşmasında yine onlarca insan kampa geldi.

Sabah saatlerinde gerçekleşen Ermenice atölyesinin ardından, yıkıma karşı kamp nöbetini devam ettiren Kamp Armen Dayanışması bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, "Talebimiz açık ve nettir. Kamp Armen koşulsuz, şartsız ve ivedilikle Ermeni halkına tüm mülkiyet haklarıyla birlikte iade edilmelidir" ifadelerine yer verildi. 

Dayanışma tarafından yapılan açıklamada Kamp Armen'in yıkımına ilişkin, "Sicili kabarık katili, hafıza ormanımıza, Hrant’ın Atlantis’ine baltasıyla girerken suçüstü yakaladık. 1915 Ermeni Soykırımı, farklı formlarıyla Hrant’ta, Sevag’ta, Maritsa’da olduğu gibi burada, Kamp Armen’de de devam ettirilmek istendi" denilerek somut bir adım bekledikleri belirtildi.

Kampta 11 gündür devam eden kolektif yaşam kültürünü vurgulayan Dayanışma, kampın koşulsuz olarak mülkiyet haklarıyla Ermeni halkına iade edilmesi taleplerini yineledi.

Açıklamanın Tamamı:  

Ermeni yetim çocukların düşlerini ve ayak izlerini takip ederek Kamp Armen’e vardık. Sicili kabarık katili, hafıza ormanımıza, Hrant’ın Atlantis’ine baltasıyla girerken suçüstü yakaladık.

1915 Ermeni Soykırımı, farklı formlarıyla Hrant’ta, Sevag’ta, Maritsa’da olduğu gibi burada, Kamp Armen’de de devam ettirilmek istendi.

Halklarımızın her zaman güveneceğimiz iradesiyle bu saldırı durduruldu.

Bizler, Kamp Armen Dayanışması olarak, adalet nöbetimizi 11 gündür sürdürüyoruz. Kamp Armen’e, Ermeni halkının umut, inanç ve emekle gerçekleştirdiklerine sahip çıkıyoruz.

Ermeni yetim çocukların düşleriyle, alınteriyle yükselen ve değerini bu emekten alan Kamp Armen’i yıktırmayacağız.!

Buradaki varlığımız sadece bir binayı korumak değil, aynı zamanda Hrant’tan bize miras kalan ortak yaşam ve dayanışma kültürünü yeniden kurmak, yeni yaşamın ilk filizlerini bu kampta yeşertmektir. Geçen süre zarfında bu amaca uygun olarak atölye, söyleşi ve gösterimler hayata geçirilmiş ve kampta kolektif bir yaşam kültürü inşa edilmiştir. Halkların eşitliğini ve kardeşliğini odağa alan bu çalışmalarımız, önümüzdeki günlerde çoğalarak ve inatla devam edecektir.!

Kamuoyuna yansıdığı üzere Kamp Armen’le ilgili görüşmelerimiz sürmektedir.

Kamp Armen’in gasp edildiği tüm kamuoyu tarafından onaylanmış bir gerçektir. Henüz somut bir adım atılmamış olup, halkımız için bu sorun seçim malzemesi edilemeyecek kadar hassastır. Talebimiz açık ve nettir. Kamp Armen koşulsuz, şartsız ve ivedilikle Ermeni halkına tüm mülkiyet haklarıyla birlikte iade edilmelidir.

Umut ve dirençle yanımızda olan tüm dostlarımıza ve kamuoyuna yürekten teşekkür ediyoruz.

Getse Joğovurtnerun Baykarı.!
Kamp Armeni Kantel Kantel Bidi Çıdank.!

Kamp Armen Ermeni Halkına İade Edilsin.! 
Yaşasın Halkların Kardeşliği.!

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mayıs.2015 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mayıs.2015 – okkesb61@gmail.com,

 

Kamp Armen İçin Başbakan Devrede

Yetim Ermeni çocuklarının yetiştirildiği İstanbul Tuzla’daki Kamp Armen’in yıkılmaması için Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun devreye girdiği belirtildi.

Arazinin bedelinin sahibine ödenmesi ve kamulaştırılması seçeneklerinin de gündemde olduğu ifade edildi.
Edinilen bilgilere göre Ak Parti İstanbul Milletvekili adayı Markar Esayan’ın görüştüğü Davutoğlu, yıkımın durdurulması ve sorunun çözümü için devreye girdi.

Davutoğlu; “Sorunu çözün” talimatını verdi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile de görüşen Davutoğlu’nun sorunun çözümü talimatı verdiği bildirildi. Topbaş’ın da çözümle ilgili seçenekleri değerlendirdiği belirtildi. Arazinin sahipleriyle temasa geçilerek anlaşma yolunun aranacağı ifade edilirken, bedelin ödenmesiyle arazinin alınabileceği, o da olmazsa kamulaştırma yoluna da gidilebileceği de ifade ediliyor. Tuzla Belediyesi’nin de yıkım ruhsatını iptal etmesi bekleniyor.

Kıvanç El, Ankara

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mayıs.2015 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mayıs.2015 – okkesb61@gmail.com,

 

 

Kamp Armen hakkında yenilenmiş son durum. Dezenformasyonlara itibar etmeyiniz. Gelişmelerden sizleri haberdar etmeye devam edeceğiz. Sevgiler

Tuzla Ermeni Yetimhanesi Kamp Armen Hakkında Bilgilendirme;

Gedikpaşa Protestan Ermeni Kilisesi Vakfı'na ait Tuzla Ermeni Yetimhanesi’ne (Kamp Armen) 1983 yılında baklayan süreçte devlet tarafından el konmuştu. Bu tapu iade davası 1993 yılına kadar devam ederek vakıf aleyhine sonuçlandı.

1936 Beyannamesi ile Tek Parti (CHP) döneminde İslam/azınlık vakıflarının röntgeni çekilerek "tehdidin" büyüklüğü ölçülmek istenmişti. 1936 yılında azınlıklar dâhil tüm Osmanlı vakfiyelerinden mal beyanı istendi. Vakıflar başlarına gelecekleri sezdiklerinden değerli mallarının bir kısmını beyannamede göstermedi. Devlet aldığı bu beyannameleri önce uykuya yatırdı. Daha sonra birçok İslam ve azınlık mallarına el koyma süreci başladı. 1936 yılında verilen beyannameler vakfiye sayıldı ve bu beyannamede olmayan mallar ya eski sahiplerine, sahibi bulunamıyorsa Vakıflar Müdürlüğü veya Milli Emlak’a geçti.

Bu faşist uygulama AK parti döneminde Vakıflar Yasası’nda yapılan değişiklik ile düzeltildi. El koyma pratiği kaldırıldığı gibi, vakıfların mal edinme, malları üzerinde tasarruf uygulama, ihya etme, ama en önemlisi el konmuş malların geri iadesi süreci başlatıldı. CHP bu devrimci reformu Kemal Kılıçdaroğlu imzasıyla Anayasa Mahkemesi'ne "devletin temelini dinamitliyorsunuz" diyerek götürdü.

5737 Saylı yasa ile şu ana kadar 353 gayrimenkulün iadesi gerçekleşti. İadeler konusunda yaşanan sorunlar üzerinde de iyiniyetli bir çalışma devam etmekledir.

Ancak Tuzla Ermeni Yetimhanesi maalesef çok karmaşık/negatif ve farklı bir “yargı” pratiği izlemişti. Mahkemenin iade ettiği eski sahibi bu yeri hemen elden çıkarmış ve gayrimenkul iadesi imkânsızlaşacak türde çokça satışla elden ele geçmişti.

Bu haliyle yargı yoluyla özel şahıs üzerinde bulunan yetimhanenin kaderi uzun sürece bağlıdır. Ancak AİHM'e gidecek bir süreçte, o da bir olasılık olarak nakdi karşılığı geri alınabilir.

Mal sahibinin talebiyle başlatılan yıkım hükümetimizin devreye girmesiyle hemen durdurulmuştur. ARTIK YIKIM OLASILIĞI YOKTUR. Olayın meydana geldiği andan itibaren sorunla yakından ilgilenilmiş, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun talimatı ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş ve AK Parti İl Başkanımız Selim Temurci harekete geçmiştir.

Gelinen son aşamada Vakıf Temsilcileri ve İl Başkanımız Selim Temurci ile 14.05.2015 tarihinde yapılan son toplantı sonrası ortak bir strateji geliştirilmiş, yetimhanenin şu anki malikinden vakfa dönüş süreci planlanmıştır. Toplantı sonrasında hemen harekete geçilmiş ve mal sahibi ile yapılacak görüşmeleri Sayın Temurci’nin ricasıyla Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı üstlenmiştir.

AK Parti tek parti zihniyetinin 1930'larda ektiği bu zehirli uygulamayı sona erdirdiği gibi, sorumlu olmadığı, tamamen karşı olduğu devlet pratiğinin sonuçlarını siyasi irade ve iyi niyetle çözmeye çalışmaktadır.

Hükümetimizin bu konuda siyasi hiçbir beklentisi yoktur. Ahlaken ve adalet adına doğru yerde duran bir siyasi hareket olarak tüm halkımızın sorunlarına ortak alaka ile yaklaşılmakta, 80 yılın birikmiş devasa sorunları çözülmeye çalışılmaktadır.

Başta kıymetli Başbakanımız Ahmet Davutoğlu olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş'a, İl Başkanımız Selim Temurci'ye ve sorunu çözme odaklı yapıcı yaklaşımlarından ötürü Tuzla Ermeni Yetimhanesi Vakfı yöneticilerine teşekkür ediyorum. Kısa süre içinde umarım bu sorunu çözer ve sizlere müjdeyi verebiliriz. 
Markar Esayan – 16 Mayıs 2015 – 04.48

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mayıs.2015 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mayıs.2015 okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

  • ALİ SİRMEN UĞURLANDI
  • TİP, ESENYURT ADAY TANITIM TOPLANTISI
  • ÖDEMİŞLİLER GELENEKSEL KAHVALTIDA BULUŞTU
  • *BELEDİYE HİZMETİ PARTİCİLİK DEĞİL, HALK HİZMETİDİR.!*
  • MUSTAFA AKGÜN ve KAÇAR SOKAK SAKİNLERİ RÖPORTAJI
  • AYSEL ÖYMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
  • KRİZİN FATURASINI ÖDEMEMEK İÇİN NE YAPMALI.?
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ BEYLİKDÜZÜ İLÇE ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ ŞİŞLİ İLÇESİ ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİNDE GÖREV DEĞİŞİMİ
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP