BLİPPAR İLE GÖRSEL ARAMA DEVRİMİ

Lider Görsel Tanıma Platformu Blippar İle Akıllı Cihaz Kameralarıyla Görsel Arama Yapma Devri Başlıyor

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

BLİPPAR İLE GÖRSEL ARAMA DEVRİMİ

Lider Görsel Tanıma Platformu Blippar İle Akıllı Cihaz Kameralarıyla Görsel Arama Yapma Devri Başlıyor 

 

Dünyanın en büyük görsel tanıma ve artırılmış gerçeklik platformu Blippar, ABD’nin Austin kentinde gerçekleştirilen South By Southwest konferansında düzenlenen özel bir etkinlikle dünyanın ilk tescilli mobil görsel arama uygulamasını tanıttı.

Orijinal Blippar uygulamasının tekrar lanse edilen bu sürümü, tüketicilerin fiziksel dünya ile kuracağı etkileşim şeklini değiştirecek. Ücretsiz Blippar uygulamasını açan kullanıcılar mobil cihazlarının kamerasını herhangi bir nesneye tutarak anında dijital aramayı başlatabilecek ve bilgilerini doğrudan alabilecekler.

Blippar’ın kurucusu ve CEO’su Ambarish Mitra “Blippar’ın nesneler, dergi sayfaları, ilanlar ve daha birçok görsel tarafından tetiklenen etkileşimli marka deneyimleri yaratmak için dünyanın en büyük markalarıyla ve yayıncılarıyla birlikte çalışmış olduğunu” hatırlatarak, bunların “dünyanın dört bir yanında milyonlarca kişi tarafından ‘blipplendiğini’” vurguladı ve şöyle devam etti: “Görsel arama işine girmemizin itici gücü, bu yeni davranışa gösterilen sağlıklı iştaha dayanmaktadır.”

Blippar'ın bu yeni özelliği ilk aşamada tüm İngilizce müzik albümü kapaklarını, DVD kapaklarını ve sinema afişlerini blipplenebilir hale getirecek. Bir kullanıcı bu ürünleri veya ürünlerin görsellerini blipplediğinde, anında görselle ya da ürünle ilişkili bilgi yelpazesine ulaşabilecek. Örneğin bir albüm kapağını blipplediğinde, tüketiciye müzik grubunun videolarına erişim linkleri, yakındaki bir konser için bilet alma seçeneği, başkalarının Twitter üzerinde onlar hakkında neler dediğini veya grubun fotoğrafları sunulacak. Bu, Blippar’ın fiziksel dünyanın tamamını mobil ve giyilebilir cihazlar aracılığıyla görsel olarak aranabilir hale getirmek gibi iddialı bir hedefin sadece ilk adımını oluşturacak. Gelecekte Blippar blipplenebilir nesneler kataloğuna kademeler halinde eklemeler yapacak ve nihai hedefi de, –bir elmadan çikolata dilimine, sokaktaki bir köpekten Eyfel kulesine ve diğer her şeyi blipplenebilir hale getirmek olacak.

Bugüne kadar web tabanlı aramalar gerek çevrimiçi, gerek mobil olan tüm dijital deneyime hakimdi. Bu arama davranışı, anahtar kelime girmekten, bilgilere erişmek için sayfalarca uzayıp giden linkler arasından seçim yapmaya kadar, kelime dağarcığı ve okuryazarlık ile sınırlı kalmaktaydı. Blippar’ın görsel tanıma özelliği dilin oluşturduğu sınırların ötesine uzanacak ve tüketiciler anında, onları ilgilendiren bilgileri doğrudan etraflarındaki ortamdan alabilecekler.

“İnsanın hayal gücü, merakı ve bilgi arayışı sıklıkla etrafımızdaki dünyayı tarif etmek ve yanıtlar aramak için dili tanımlama ve seçme kapasitemiz tarafından sınırlanmaktadır,” diyen Mitra, şu açıklamayı yaptı: “Bugün, meraklı kullanıcıların dünyayı Blippar uygulamasının merceğinden görsel olarak arayabilecekleri, yeni bir arama çağının başlangıç tarihidir. Bu teknoloji gerçek dünya deneyimlerini zenginleştirmeye ve kullanıcılarımız için değer sağlamaya yönelik muazzam bir potansiyel barındırmaktadır. Görsel arama, metin tabanlı aramanın yerine geçmeyecek, insanların anlık nesne odaklı merak ihtiyaçlarını tatmin edecek ve böylece hafif internet ağını yaratacak olan alternatif bir davranış oluşturacaktır.”

Blippar’ın Tescilli Arama Motoru Tarafsız Bir Ağdır. Blippar kullanıcılarına uygulama içerisinde en yüksek kaliteye sahip ve en doğru bilgi kaynakları sunulacak ve bu bilgiler tasarım ve renk girdilerini doğrudan blipplenen nesnenin kendisinden alan akıcı bir kullanıcı ara yüzü üzerinde görüntülenecek. Blippar platformunun hızı ve kesinliği, kullanıcıların bilgilere geleneksel web aramalarından daha çabuk ve iletim gecikmesi olmadan erişebilmesine izin verir. Blippar’ın konum tabanlı tahmin bilgi işlemi ayrıca görsel arama sonuçlarını her kullanıcı için daha incelikli ve kişisel hale getirmek üzere derin öğrenme ve yapay zekâ yöntemlerini kullanmaktadır.

Blippar aktif etkileşim deneyimleri yoluyla ürünlere hayat vermek için markalarla ve ajanslarla yakın işbirliği yapmaya devam edecek.

Güncellenmiş Blippar uygulaması pilot bölge olarak seçilen Amerika Birleşik Devletleri’nde iOS ve Android kullanıcıları tarafından Nisan 2015 içerisinde indirilebilecek. Türkiye için ise bir yıl içinde bu uygulamanın kullanıma geçeceği ön görülüyor. 

Blippar Hakkında:

Blippar™ , Akıllı Telefonlar, Tabletler Ve Giyilebilir Teknolojiler Aracılığıyla Sabit Görselleri Canlandırmak İçin Artırılmış Gerçeklik Ve Görüntü Tanıma Teknolojilerinden Yararlanan Dünyanın Lider Görsel Tarayıcısıdır.

Blippar™ , markaların, yayıncıların ve kurumların ürünlerini, ambalajlarını, gazetelerini, dergilerini ve ticari satışlarını, kullanıcıların uygulamayla onları ‘araştırarak’ kilidini açtığı etkileşimli dijital deneyimlere dönüştürmesini sağlıyor. Tüketiciler, eşsiz, etkileşimli mobil deneyimler aracılığıyla en sevdikleri yayınlar, markalar ve ünlülerle yakın ilişki kurabiliyor.. 

2011 yılında Birleşik Krallık’ta kurulan Blippar™ Londra, New York, San Francisco, Chicago, Los Angeles, Bombay, Tokyo, Amsterdam, Yeni Delhi ve şimdi de İstanbul’da şubeler açarak hızla genişledi. Yalnızca üç yıl içerisinde bu yenilikçi AR oyuncusu, Coca-Cola, Pepsico, General Mills, Unilever, Sony, P&G, Condé Nast, TIME Inc. ve Paramount dahil olmak üzere dünyanın en büyük markaları ve medya sahipleriyle karlı ortaklıklar oluşturdu. 2014 Haziran ayında Blippar™ , 2000’li yılların sonunda kurulan öncü bir AR şirketi olan Layar™’ı satın aldı. Birleştiren kullanıcı tabanı, veriler ve teknoloji Blippar™’ı dünyanın en etkili AR şirketi haline getiriyor.

Daha fazla bilgi için blippar.com/tr sitesini ziyaret edin.

New York, 14 Mart 2015

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mayıs.2015 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Mayıs.2015 okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

  • QUA, METAVERSE DÜNYASINA DA GÜZELLİK KATACAK
  • DİLHAN ERYURT GOOGLE’DA DOODLE OLDU.!
  • MUŞ ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİNDEN TASARRUF
  • RoboAKUT BOĞAZİÇİ ÜNİ. WORLD.3
  • SOSYOLOJİDE YANSITMA; PSİKOLOJİDE SAVUNMA.!
  • ASELSAN’A ABD ŞANTAJI
  • NÜKLEER AKKUYU GBT'Sİ
  • DİJİTALDE GÜVENLİ REKLAM PLATFORMU KURULDU
  • 2018’İN DİJİTAL TRENDLERİ
  • KOCAELİ, TÜRKİYE’NİN ANA BELLEĞİ OLACAK
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP