TRABZON KÜLTÜRÜ RUAN AJANS İLE GEBZE’DE

1.Gebze Trabzonlular Festivali’nde Yöresel Ürünler Ve El sanatı ürünler Vatandaşların Beğenisine Sunuldu.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

TRABZON KÜLTÜRÜ GEBZE’DEYDİ

1.Gebze Trabzonlular Festivali’nde Yöresel Ürünler Ve El sanatı ürünler Vatandaşların Beğenisine Sunuldu. Festivale Katılanlar, Karadeniz Kültürünü Yakından Tanıdı

 

1. Gebze Trabzonlular Festivalinde Kocaeli’de yaşayan Trabzonlular Gebze’de bir araya geldi.  Bu yıl ilk kez düzenlenen festival büyük bir katılımla açıldı. 

Görkemli Festivalin Gizli Kahramanları Ruan Ajansın Sahipleri Canan ve Ebru Hanımlar, Halkın Sorunsuz ve Yüksek Memnuniyet İçeren Festival İşlerliğini Bir Dakika Olsun Boş Bırakmadılar. Yıllardır diğer başka etkinlikleri olduğu gibi, TDF Trabzon Dernekleri Federasyonu Etkinliklerini de sorunsuz gerçekleştiren Ruan Ajans çalışma ekibi ve elemanlarıyla ne kadar övünse haklıdır.

Gelecek yıllarda da sürdürüleceği belirtilen Trabzonlular festivalinde yöresel ürünler açılan stantlarda halka sunuldu. Stantlardaki ürünler vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı. Festivalin açılışına protokol üyeleri de büyük bir katılım sağladı. Siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar açılışta hazır bulundu.

 

YOĞUN İLGİ VE KATILIM OLDU

Gebze Trabzonlular Festivali’ne; CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, milletvekili adayı Turan Dumlu, Sabriye Şahin Gülşah, Rasim Meriç, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Dilovası kaymakamı Hulusi Şahin,

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, CHP İl Başkanı Cihat Altunyuva, CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, AKP ilçe başkanı Hasan Soba, AKP milletvekili adayı Cemalettin Kaflı, Milli İttifak adayı Serhat Duyar, CHP ilçe başkanları.

Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Festivalin 3.günü de İstanbul’da faaliyette olan Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkan Vekili Hüseyin Ayaz kurum adına basın ekibiyle birlikte Festivali ziyaret etti. Trabzon Kahramanmaraş Kardeşlik Köprüsü Derneği Başkanı Ökkeş Bölükbaşı da Festivali ziyaret ederek Başkandan bilgi aldı.

TRABZON KÜLTÜRÜ TANITILDI

Gebze Trabzonlular Dernek Başkanı Necdet Demirtaş öncülüğünde düzenlenen festivale derneğin eski başkanları da katıldı. Programda ilk olarak dernek başkanı Demirtaş katılımcılara hitaben bir konuşma yaparak Trabzon kültürünün Gebze’ye taşındığını vurguladı. Demirtaş, açılan stantlarda Trabzon’a ait ürünlerin yer aldığını ve tüm Gebze halkının stantlara davetli olduğunu söyledi. Başkan Necdet Demirtaş’ın ardından ise Adnan Köşker konuştu.

SANATÇILAR DA KATILDILAR

Protokol konuşmalarının ardından açılan 1. Gebze Trabzonlular Festivali 25 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında Gebze Kent Meydanı’nda halka açık kaldı.

Festival kapsamında yöresel sanatçılar da sahne alarak katılımcılara unutamayacakları anlar yaşattılar. Festivalde Onay Şahin ile Zeynep Birinci ilk gün sahne aldı. Sait Uçar, Adnan Yılmaz, Yasemin Yıldız ile Cimilli İbo da festival boyunca en güzel parçaları vatandaşlar için seslendirdiler.

 

TRABZON EL SANATI VE YEMEK KÜLTÜRÜ TANITILDI

Gebze Kent Meydanı’ndaki bu önemli festivalde açılan onlarca stantta da Trabzon’a ait tatlar ve ürünler halkın beğenisine sunuldu. Yöresel el sanatları, yöresel yemekler, yöresel oyunlar ve çeşitli sürprizler halkı bekliyor. Gebzeliler’in büyük ilgi gösterdiği festival 3 Mayıs Pazar gününe kadar açık kaldı ve Trabzonluların yanı sıra Kocaelililer’in de festivale büyük katılım sağlaması ve Karadeniz kültürünü yakında tanıma fırsatı bulmaları önemli bir ayrıntıydı.

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Nisan.2015 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Nisan.2015 okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

  • YAŞLI HAKLARI MÜCADELESİ İVME KAZANIYOR
  • *SIRA EMEKLİYE GELİNCE KAYNAK YOKMUŞ.!*
  • KADIN DOSTU MARKALAR FARKINDALIK ÖDÜLLERİ
  • SOHBET BAHANE, KAHVE ŞAHANE.!
  • EMEKLİLER GÜNÜ ve EMEKLİLER HAFTASI
  • DEPREM ŞEHİDİ AHMET HAKAN ŞENTÜRK ANILDI
  • İÇLİ KÖFTECİLİK ALİ BABA’DAN MİRAS
  • HELALLEŞME
  • İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi
  • *LAS TESİS DANSI* HAPİS GEREKÇESİ
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP