TRABZON ERDOĞDU LİSESİ DÜNYA ŞAMPİYONU

Trabzon Erdoğdu Anadolu Erkek Lisesi, Brezilya'yı Mağlup Etti Ve Dünya Liselerarası Futbol Şampiyonu Oldu.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

TRABZON ERDOĞDU LİSESİ DÜNYA ŞAMPİYONU

Trabzon Erdoğdu Anadolu Erkek Lisesi, Brezilya'yı Mağlup Etti Ve Dünya Liselerarası Futbol Şampiyonu Oldu.

Türkiye Okul Sporları Federasyonu Uluslararası Başarılarına Bir Yenisini Daha Ekledi.

Guatemala'da 12-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenen, Okul Sporları Kız ve Erkek Futbol Dünya Şampiyonası'nda (ISF) Ülkemizi temsil eden Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi, Final karşılaşmasında Brezilya'yı 2-1 yenerek tarihe geçti. Millilerimiz kısa bir süre önce yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak vefat eden Milli Futbolcu, Cemal Türksev için oynadılar. Federasyon yönetim kurulu üyesi Mustafa Dişbudak'ın öğrencisi olan Türksev için Milliler, kupayı alacaklarına söz vererek yemin ettiler. Karşılaşma sonrası kupa töreninde sahaya alınmaya Kız milli takımımız (Amasya Kız Spor Lisesi) sporcuları gözyaşı döktüler.

Arkadaşlarının yanına tribüne çıkan Erkek sporcular arkadaşlarını teselli etti. Her zaman olduğu gibi karşılaşma sonrası millilerimiz kolbastı şov yaptılar. Maçın başından sonuna kadar rahat bir oyun ortaya koyan Erdoğdu Anadolu Lisesi karşılaşmasın ilk bölümünde 1- 0 öne geçti.

İlk yarı 1- 0 Erdoğdu Anadolu Lisesi lehine sonuçlandı.  İkinci yarıya da güzel bir başlangıç yapan Erdoğdu Anadolu Lisesi bu yarının ilk bölümünde de bir gol bularak skoru 2- 0'a taşıdı.  Brezilya temsilcisi bulduğu 1 golle oyuna ortak olmaya çalışsa da Erdoğdu Anadolu Lisesi buna izin vermedi ve karşılaşma Trabzon ekibinin 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.
20 Nisan 2015 Pazartesi


2003’te yine Dünya şampiyonu olan Trabzon Lisesi’nin müdürü Ömer Eyüboğlu’nun oğlu Cahit Eyüboğlu’nun da teknik kadrosunda bulunduğu Erdoğdu Anadolu Lisesi, Guatemala’daki turnuvada önüne geleni devirerek mutlu sona ulaştı.

TÜRKİYE’NİN gururu Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi, Okul Sporları Dünya FutbolŞampiyonası’nda kupayı kazanarak Guatemala’da ay yıldızlı bayrağımızı zirveye çıkardı.

Şampiyonada Türkiye’yi temsil eden Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi, önceki gece oynanan final karşılaşmasında Brezilya temsilcisini 2-1 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

Çeyrek finalde Danimarka takımını 3-1, yarı finalde de Fransa ekibini 1-0 mağlup ederek finale çıkan Erdoğdulu gençler, güçlü rakibi Brezilya’yı da devirerek şampiyon oldu.

KADIKÖY'Ü YENEREK GİTTİLER

Erdoğdu Lisesi, Dünya Şampiyonası’na katılabilmek için önce Türkiye'de Liselerarası Futbol Şampiyonası'nı kazanmıştı.

O şampiyonanın finalinde ise Trabzon'un son dönemde büyük bir çekişme yaşadığı F.Bahçe'nin bölgesi olan ve alt yapı oyuncularının oynadığı İstanbul Kadıköy Ticaret Meslek Lisesi takımını yenmişlerdi.

BABADAN OĞULA MİRAS

Trabzon’a ikinci kez gelen şampiyonluk kupasında ilginç bir başarı öyküsü var.

2003’te  Çin’in Şanghay kentindeki turnuvada şampiyon olan Trabzon Lisesi’nin müdürü Ömer Eyüboğlu’ydu.

2015’te aynı başarıyı bir kez daha tekrar eden Erdoğdu Anadolu Lisesi’nin yardımcı hocası da Ömer Eyüboğlu’nun oğlu, Cahit Eyüboğlu. Cahit Eyüboğlu babasının izinden gidip 12 sene sonra aynı başarıyı tekrarladı.

Limoges kentinde düzenlenen şampiyonanın finalinde Finlandiya ekibiyle karşılaşan Doğa Koleji, ilk yarısını 37-26 önde geçtiği mücadelenin son periyoduna 18 sayı farkla, 60- 42 üstün girdi. Rakibi karşısında rahat bir oyun sergileyerek skor üstünlüğünü elinde tutan Doğa Koleji, karşılaşmayı 81-69 kazanarak dünya şampiyonluğunu elde etti. Genç basketbolcular elde ettikleri şampiyonluğun ardından saha ortasında kenetlenerek büyük bir sevinç yaşadılar. Şampiyonluğun anısına potanın filesini kesen oyuncular birbirlerine sarılarak başarılarını kutladılar.  

Doğa Koleji, Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi'nin, Liselerarası Dünya Futbol Şampiyonası'nda elde ettiği şampiyonluğun ardından, Türk sporuna basketbolda büyük bir sevinç yaşattı. 


Doğa Koleji, Dünya Şampiyonu.!

Doğa Koleji, Dünya Liselerarası Basketbol Şampiyonası'nın Finalinde Finlandiya Temsilcisini 81-69 Yenerek Dünya Şampiyonu Oldu.

Doğa Koleji Erkek Basketbol Takımı, Fransa'da düzenlenen Dünya Liselerarası Basketbol Şampiyonası'nın finalinde Finlandiya temsilcisini 81-69 yenerek şampiyon oldu.

Limoges kentinde düzenlenen şampiyonanın finalinde Finlandiya ekibiyle karşılaşan Doğa Koleji, ilk yarısını 37-26 önde geçtiği mücadelenin son periyoduna 18 sayı farkla, 60-42 üstün girdi.

Rakibi karşısında rahat bir oyun sergileyerek skor üstünlüğünü elinde tutan Doğa Koleji, karşılaşmayı 81-69 kazanarak dünya şampiyonluğunu elde etti.

Genç basketbolcular elde ettikleri şampiyonluğun ardından saha ortasında kenetlenerek büyük bir sevinç yaşadılar. Şampiyonluğun anısına potanın filesini kesen oyuncular birbirlerine sarılarak başarılarını kutladılar.

Doğa Koleji, Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi'nin, Liselerarası Dünya Futbol Şampiyonası'nda elde ettiği şampiyonluğun ardından, Türk sporuna basketbolda büyük bir sevinç yaşattı.

Bakan Kılıç'tan Doğa Koleji'ne kutlama

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Dünya Liselerarası Basketbol Şampiyonası'nda şampiyon olan Doğa Koleji Erkek Basketbol Takımı'nı tebrik etti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Kılıç'ın, Fransa'da düzenlenen şampiyonanın finalinde Finlandiya temsilcisini 81-69 yenen Doğa Koleji Erkek Basketbol Takımı oyuncuları ve teknik heyetini telefonla arayarak kutladığı bildirildi.

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Nisan.2015 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Nisan.2015 – okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP