ÖDEMİŞLİLERDE GENEL KURUL DAYANIŞMASI

Ödemiş Kültür Tanıtma Ve Dayanışma Derneği Genel Kurulu Dayanışma İçerisinde Yapıldı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ÖDEMİŞLİLERDE GENEL KURUL DAYANIŞMASI İstanbul’daki Ödemiş Kültür Tanıtma ve Dayanışma Derneği olağan kongresi 19.Nisan.2015 tarihinde yapıldı.

Genel Kurula 80 Den Fazla Kişi Katılmış, Bunlardan 51 Kişi Oy Kullanabilmiştir.

Kongreye katılan üyelerin yarıya yakının oy kullanamadığı genel kurulda mevcut yönetim Mehmet Şahan başkanlığındaki liste seçimi kazanmış, denetleme kurulu başkanlığına Av. Halil Tükel seçilmiştir.

"Üyelik müracatları, yönetim kurulunca bir ay içinde karara bağlanır" maddesine dayanılarak son zamanlarda üye formu olduran onlarca ödemişli ve genç üniversite öğrencilerin üyelikleri onaylanmadığı için seçme ve seçilme hakkı elde edememişler ve genel kurula gelmelerine rağmen oy kullanamamışlardır.

Her ne kadar kanunlara ve kitabına uydurulsa da genel kurula gelenlerin yarıya yakının oy kullanamaması bir burukluk oluşturdu.

Genel kurula bu geniş katılım İstanbul’daki Ödemişlilerin derneklerine, hemşerilerine sahip çıkma, Ödemişi, kültürünü tanıtma ve etkinliklere daha aktif olarak katılma, derneklerini daha aktif faaliyetlerde görme isteklerini göstermiştir.

Yine de seçim olgunluk içinde geçmiştir. Genel kurulda konuşmacılar dernek faaliyeti olarak yılda 1-2 kere kebap günü düzenlemeyle kalınmaması, derneğin daha aktif faaliyetlerde bulunması, derneğin açık olması vb. konularda dilek ve temennilerde bulunmuşlardır.

Yeni yönetime başarılar dileriz. Osman Gölcük

 

 

ÖDEMİŞLİLERDE GENEL KURUL DAYANIŞMASI

Ödemiş Kültür Tanıtma Ve Dayanışma Derneği Genel Kurulu Dayanışma İçerisinde Yapıldı.

İmrendim; Bunca yıldır çeşitli derneklerde olağan, olağanüstü, genel kururllar gördüm, yaşadım ancak Ödemişlilerin kendi derneklerine gösterdikleri ilgiyi, katılımcılığı, sahiplenmeyi, benimseme ve elde tutma duygularını başka hiç bir dernekte bu kadar üst düzeyde görmedim.

Yaklaşık seksen kişinin katıldığı, heyecanlı ve aktif, orta yaş üstü, kariyer ve iş sahibi insanların bir araya geldiği genel kurulda hararetli ve hareketli dakikalar yaşandı.

İlginç kulis, çekişme ve ayak oyunlarının döndüğü genel kurulda mevcut yönetim ipleri elinde tutmayı başardı.

 

MEVCUT YÖNETİM,

HEM ELEŞTİRİLDİ, HEM İBRA EDİLDİ

Aralarında siyaset dünyasının renkli simalarından, Cumhuriyet Gazetesininin eski yöneticisi CHP'li Alev Coşkun'un da kolu kırık olmasına rağmen katıldığı Genel Kurululda yönetim adeta top ateşine tutuldu.

 

Yönetimin faaliyet raporları üzerinde görüş belirtmek üzere söz alan eski üyelerden İsmail Balkanlı; Derneğin yıllardır yemek, pide ve kebab faaliyetlerinden başka bir şey yapmadığını, bu derneğin esasında Kültür ve Tanıtma amacıyla kurulduğunu ancak Ödemiş'i tarihi ve kültürüyle ilgili gelecek kuşaklara da aktarılacak hiç bir tanıtımı yapılmadığını belirtti.

Balkanlı heyecanlı ve eleştirel konuşmasında; gençlerin bir çoğunun Munis Armağan kimdir, Umur Bey ne işler yapmıştır, Arap Selim'in Ödemiş'e katkıları nedir, Aydınoğlu Mehmet ve Aydınoğlu Cüneyt Beyler nerenin beyidir.?  Bilmediklerini, Ödemiş tanıtlacaksa bunların ve benzer tarihi, kültürel konuların da işlendiği faaliyetler yapılmasını istedi.

 

KARAKEDİLER BEYOĞLU TRAFOSUNDA

Genel Kurulu, 19 Nisan 2015 Pazar günü İstanbul, Beyoğlu, Galatasaray'da bulunan Mısırlı Han'daki İktisat Mezunları lokalinde hazırlayan mevcut yönetim sabahtan akşama kadar süren elektrik kesintisi nedeniyle sunum ve ikramlarını yapamadılar. Mum ışıkları altında gerçekleştirilen genel kurul bu nedenle de biraz tatsız geçti.

Esas tatsızlık ise muhalif gurubun gençlere önem vermesi ve yönetime de gelmelerine olanak sağlayacak çalışmalar içine girmek istemesinin eski yöneticileri telaşlandırması nedeniyle yaşandı.

 

LİSTELER SAVAŞI VE OYLAMA

Derneğe bir buçuk, iki ay önce başvuruları yapılmış olan birçok üye adayı, yaklaşan genel kurul tehlikeye girer düşüncesiyle ve "üyelik başvuruları bir ay içerisinde değerlendirilir, yazılı olarak da bildirim yapılır" kural, kanun ve kitabına uydurularak Gençlerin oy kullanmaları, divan heyetinde bulunan hukukçu üyenin cebinde taşıdığı medeni kanundan ilgili maddeleri okuyarak cevaplamasıyla reddedildi.

Muhalif listede asil yönetim kurulu üyesi olarak listeye yazılı üyelerin de üye yapılmamış olması nedeniyle üstü çizilerek yedek yönetimden üye kaydırması yapılan seçimleri eski yönetim 15 e karşı 28 oy ile kazandı.

 

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Nisan.2015 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Nisan.2015 okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP