KOCAELİ BİLİM MERKEZİ BUGÜN AÇILIYOR

Bilim ve Teknolojinin Merkez Üssü “Kocaeli Bilim Merkezi” Bugün Açılıyor

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

KOCAELİ BİLİM MERKEZİ BUGÜN AÇILIYOR
Bilim ve Teknolojinin Merkez Üssü “Kocaeli Bilim Merkezi” Bugün Açılıyor


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi son yıllarda yaptığı dev yatırımlarla Türkiye’nin bilişim ve teknoloji üssü olma yolunda ilerliyor.

Bilgi Evleri, Bilişim Vadisi, AR-GE Merkezleri ve Her Öğrenciye 1 Bilgisayar projeleriyle dünyadaki tekno - şehirlerarasında büyük bir yere talip olan Kocaeli, bu sağlam zincire Kocaeli Bilim Merkezi’yle yeni bir halka ekliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek için hayata geçirdiği Kocaeli Bilim Merkezi 18 Nisan Cumartesi günü hizmete açılıyor.  

8 bin 560 metrekarelik metrekarelik dev bir alanda, eski fabrika binalarının dönüştürülmesiyle kurulan bilim merkezi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK ortaklığıyla hayata geçiriliyor. Bilimsel yatırımları ile şehrin gelişimine büyük katkı sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de teknolojinin merkez üssü olmayı hedefliyor.
Eski Kağıt Fabrikasından ‘Bilim Merkezi’ne Uzanan Yolculuk

Kocaeli Bilim Merkezi’nin bulunduğu yer, bir zamanlar Türkiye’nin en önemli fabrikalarından Seka Kağıt Fabrikası’na ev sahipliği yapıyordu. Her gün yüzlerce çalışanın mesai yaptığı, çark seslerinin duyulduğu bir fabrikanın yer aldığı Seka arazisi, fabrika kapandıktan sonra kullanılmaz hale gelmişti.  

Kocaeli’nin arka bahçesi olan bu bölge, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleriyle yepyeni bir çehreye kavuştu. 

TÜRKİYE’NİN İLK ENDÜSTRİYEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

Türkiye’nin ilk endüstriyel dönüşüm projesi olan Sekapark projesinde; deniz kıyısındaki 650 dönümlük dev alan yüzlerce kişinin emeği ve hummalı bir çalışmanın sonucu, ömrünü yitirmiş bir fabrikadan yaşayan bir kent parkına dönüştürüldü.

Bu yepyeni park alanında eski kağıt fabrikasının restore edilmesiyle oluşturulan Kocaeli Bilim Merkezi, 8 bin 560 metrekarelik büyüklüğü ile Türkiye’nin en büyük endüstriyel dönüşüm alanı unvanını elinde bulunduruyor.

Mekanın tarihi dokusuna sadık kalınarak restore edilen ve kağıt fabrikasının küllerinden yeniden doğan Kocaeli Bilim Merkezi, şimdilerde çocuklara ve gençlere ışık tutmaya hazırlanıyor. 


KOCAELİ BİLİM MERKEZİ ÇOCUKLARI SANAL DÜNYADAN ALARAK GERÇEKLERLE BULUŞTURUYOR

Uzayın gidilemez noktalarından okyanusların en derin yerlerine, pek çok oluşum, doğa kanunu ve soru işaretinin cevabı Kocaeli Bilim Merkezi’nde yer alıyor. Merkezde özel tasarlanmış 200’e yakın deney düzeneği, çeşitli salonlarda sergilenecek. Geleceğin bilim insanları, özel çalışmaların yapılacağı atölyelerde herkese marifetlerini gösterecek.

Bilimsel gösteri, toplantı ve söyleşilere ev sahipliği yapacak bilim sahnesi, merkezin dikkat çekici alanlarından yalnızca bir tanesi. Sergi alanları, her yıl Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen bilimsel sergilerini ağırlayacak.

Fizikten astronomiye, elektronikten biyolojiye, fen bilimlerinin dalları arasında, heyecanlı ve bir o kadar eğlenceli bir yolculuk için kurulmuş oyun atölyelerinde; bazen suyun nesneleri nasıl kaldırdığı, bazen de uçakların nasıl uçtuğu pratik olarak ziyaretçilere gösterilecek.

ÇOCUKLARA BİLİMİ KÜÇÜK YAŞTA SEVDİRECEK UYGULAMALAR 
Kocaeli Belediyesi yapmış olduğu hizmetlerle ilkokuldan itibaren çocukları bilimle tanıştırıyor. Kocaeli Bilim Merkezi’ndeki atölyeler özellikle ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde eğitim alan çocukların okulda edindikleri teorik bilgiyi deneylerle pekiştirmeleri ve daha iyi kavramalarını sağlıyor. Robotlar, zeka oyunları ve özel düzenekler, hayal gücünü arttırıyor, analitik zekanın kullanımını tetikliyor.

Merkez içerisinde toplam 680 metrekare alana yayılan atölyelerde Optik İllüzyon, Yanardağ Modeli, Hücre Modeli, 3-D Gözlük ve daha pek çok farklı alanda deneyler yapmaya imkân sağlanıyor.

BİLDİĞİNİZ HER ŞEYİ UNUTUN.!
Kocaeli Bilim Merkezi içerisindeki Algı ve Gerçeklik Galerisi, beyninizin sizi nasıl kandırabildiğini, algıladıklarınızla gerçekte olan biten arasında ne kadar büyük farklar olabildiğini gözler önüne seriyor. Ses, ışık ve görme ile alakalı bildiğiniz her şeyi unutturacak bu düzenekler, gördüklerinizin ve duyduğunuz seslerin ne kadar yanıltıcı olabileceğini kanıtlıyor.

1000 metrekare alana sahip Algı ve Gerçeklik Galerisi’ndeki tüm düzenekler, alanında dünya lideri Amerikan ve Alman bilim merkezlerinde tasarlandı. Merkezde 71 farklı uygulamayla zihnin dış dünyaya karşı gerçekte ne kadar yanılabildiğini test etme fırsatı sunuluyor.

Merkezde Ayrıca; dünya üzerindeki en etkileyici olayları ve merak edilenleri tüm gerçekliği ile gözler önüne serecek Dinamik Dünyamız Galerisi, çocuklar için tam donanımlı cihazlar ve deney aletleriyle keşfetmenin mutluluğunu yaşatacak Yap-Keşfet alanı bulunuyor. Fizik, kimya, biyoloji, matematik, popüler bilim, tarih, felsefe, evren ve gökyüzü gibi konularda ziyaretçilerine geniş bir kaynak sağlayan1500 kitaplık özel kütüphane de merkezde yer alıyor.

 

bilimmerkezi.kocaeli.bel.tr
www.facebook.com/KocaeliBilimMerkezi
www.kocaeli.bel.tr

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Nisan.2015 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,- okkesb@gmail.com,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Nisan.2015 – okkesb61@gmail.com,

 

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP