TAŞIYICI ANNELİK UMUDU ABD’DE

Gebeliği Taşıyamayan Kadınların Umudu Olan Taşıyıcı Annelik, Bebek Sahibi Olamayan Çiftlerin Yüzünü Güldürüyor.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

TAŞIYICI ANNELİK UMUDU ABD’DE

Gebeliği taşıyamayan kadınların umudu olan taşıyıcı annelik, bebek sahibi olamayan çiftlerin yüzünü güldürüyor. Türkiye’de yasal olarak yapılamayan taşıyıcı annelik için çiftler ABD gibi ülkeleri tercih ediyor. Taşıyıcı annelik konusunda danışmanlık veren Yeni Bir Hayat Genel Müdürü Şevki Akaydın, pek çok çiftin ABD’de taşıyıcı annelik anlaşması yaparak bebeklerine kavuştuğunu söylüyor.

 

Hamile Kalamayan Kadınlara

ABD’de Taşıyıcı Annelik Umudu

 

Gebeliği Taşıyamayan Kadınların Umudu Olan Taşıyıcı Annelik, Bebek Sahibi Olamayan Çiftlerin Yüzünü Güldürüyor.

Türkiye’de yasal olarak yapılamayan taşıyıcı annelik için çiftler ABD gibi ülkeleri tercih ediyor. 

Taşıyıcı annelik konusunda danışmanlık veren Yeni Bir Hayat Genel Müdürü Şevki Akaydın, pek çok çiftin ABD’de taşıyıcı annelik anlaşması yaparak bebeklerine kavuştuğunu söylüyor.

 

Yıllardır bebek özlemi çeken aileler için sunulan pek çok çözüm ne yazık ki bazı kadınlar için uygun olamıyor. Bebeği taşıyamayan ya da sağlığı nedeniyle hamile kalması sakıncalı olan anneler için Türkiye’deki alternatifler çözüm sağlamıyor. O nedenle de pek çok aile taşıyıcı annelik için başka ülkelere gidiyor.

Doğuştan rahmi olmayan, sonradan hastalık sebebiyle rahmini kaybeden, çeşitli sebeplerle rahmi gebeliği taşıyamayan,  hamilelikleri sürekli olarak düşükle sonuçlanan veya diğer sağlık sebepleri ile hamile kalması riskli olan kadınlar için bazı ülkelerde tercih edilen “Taşıyıcı Annelik” yöntemine Türkiye’den de oldukça talep var. Taşıyıcı annelik konusunda danışmanlık veren Yeni Bir Hayat Genel Müdürü Şevki Akaydın, çiftlerin yasal olarak her türlü haklarının garanti altında olduğu ABD’de taşıyıcı annelik konusunda çiftlere yardımcı olduklarını belirtiyor.

Yeni Bir Hayat Genel Müdürü Şevki Akaydın, “Yeni Bir Hayat olarak ABD'de taşıyıcı annelik yöntemi ile anne-baba olmak isteyen ailelerin oradaki Taşıyıcı Anne kurumları, tüp bebek merkezleri ve süreçteki yasal destekleri için danışmanlık hizmeti sunuyoruz” diyerek süreci şöyle anlatıyor:

“Taşıyıcı annelik sık sık yumurta donasyonu ile karıştırılır. Oysa taşıyıcı annelik, anne ve babadan oluşturulan embriyonun bir başka bayan tarafından 9 ay boyunca taşınarak doğumun gerçekleşmesidir. Eğer çiftler sağlıklı bir yumurta ve sperme sahip ancak sadece hamilelikte sıkıntı yaşıyorlarsa bebeğin biyolojik anne ve babası değişmez. Bu tür durumlarda taşıyıcı anne bebeğin biyolojik annesi değildir. O sadece hamilelik boyunca bebeği taşımakla, doğum sonrasında bebeği gerçek anne ve babasına vermekle yükümlüdür.”

Merdivenaltı Kliniklere Dikkat.!

“Biz danışmanlık şirketi olarak ABD'de taşıyıcı annelerin bağlı olduğu kurumlarla iletişime geçiyoruz. Tüm süreçlerde aile ile birlikte hareket ediyor. Taşıyıcı annelik sürecinin başından sonuna sürecin en uygun ve doğru şekilde uygulanması konusunda tam hizmet veriyoruz.” Diyen Akaydın, taşıyıcı anneliğin çok ciddiye alınması gereken bir karar olduğunu vurguluyor.

Yeni Bir Hayat Genel Müdürü Şevki Akaydın, ülke seçiminin de bu konuda çok önemli olduğunu hatırlattı: “Maalesef bazı ülkelerde yasal boşluklardan dolayı bu hizmet hiçbir denetimden geçmeden sunuluyor. Yani bir başka ifadeyle merdiven altı kliniklerde bile yarı yasal olarak taşıyıcı annelik hizmeti veriliyor. ABD’deki gibi yasal olarak sıkı bir denetim olmadığı için karşılaşılabilecek sorunların nasıl çözüleceği de net değildir. Ayrıca doğum sonrasındaki işlemler de yasal olarak denetlenmiyor. Yeni Bir Hayat olarak çalıştığımız taşıyıcı annelik ve tüp bebek merkezlerinde yüksek standartlarda, her türlü detayın önceden düşünüldüğü bir hizmet sunuluyor.”

KUTU

Yeni Bir Hayat Farkıyla ABD’de Taşıyıcı Annelik Hizmeti Almak İçin Birden Fazla Sebep Var:

Taşıyıcı anneler titiz bir süreç sonucunda seçilir. Taşıyıcı anne ve kendi ailesinin geçmişi araştırılır,  sonrasında taşıyıcı anne adayı sağlık taramasından geçirilir.

Karar verilmesini takiben kapsamlı bir hukuk süreci de başlar. Taşıyıcı anne ve aile arasında son derece kapsamlı, her türlü detayın yer aldığı bir yazılı metin imzalanır.

Hamilelik sürecinde taşıyıcı anne ile bebeğin gerçek anne ve babası arasındaki iletişimin nasıl ve ne sıklıkla olacağı önceden saptanır.

Hamilelik boyunca taşıyıcı anne düzenli olarak psikolojik destek alır, grup terapilerine devam eder. Böylece doğum sonrasında bebeğe bağlanma gibi bir sorunla karşılaşılması engellenmiş olur.

Embriyo transferi öncesinde genetik tarama testi (PGT) yapılarak sağlıklı embriyolarla hamilelik başlatılır. İşlem sırasında bebeğin cinsiyeti de belirlendiğinden cinsiyet seçimi de yapılabilir.

Bazı durumlarda çiftlerde yumurta veya sperm ile ilgili bir sorun olması halinde, taşıyıcı annelik işleminin yanı sıra bir de yumurta veya sperm donasyonu ek olarak yapılabilir.

Çalıştığımız tüp bebek (IVF) klinikleri yüksek başarı oranları plan kliniklerdir.

Doğumu takiben tekrar bir hukuki süreç başlar. Böylece bebeğin doğumdan sonra aileye verilmesi süreci yasalarla kontrol edilir, sonrasında bir sıkıntı ile karşılaşılması önlenmiş olur. Tüm hastane, nüfus ve yasal kayıtlarında bebeğin gerçek anne ve babasının ismi geçer.

Bebeğin doğumu ABD’de gerçekleştiği için ABD vatandaşı olur ve hayatı boyunca çok özel ayrıcalıklardan faydalanır.

Yeni Bir Hayat Hakkında:

Türkiye’deki ilk ve tek yurtdışı yaşam, sağlık ve eğitim merkezi olan Yeni Bir Hayat, İstanbul’daki genel merkezinin yanı sıra yurtdışı ofisleri aracılığıyla da güvenilir ve uzman hizmet anlayısını benimseyen bir danışmaklık firmasıdır.

Yurtdışı göçmenlik hizmetleri ile Iİngiltere, Kanada, ABD, Almanya ve Avusturya’da yepyeni bir yaşamın kapılarını aralayan Yeni Bir Hayat aynı zamanda girişimci ve iş adamlarına kurumsal danışmanlık hizmetleri de sunmaktadır. Şevki Akaydın tarafından kurulan ve yönetilen Yeni Bir Hayat bu alanda dünya ölçeğinde başarılara imza atmış bir firma olarak dikkat çekmektedir. 

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Ocak.2015 - okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb web: http://www.trabmarder.org,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi, okkesb@telmar.net,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Ocak.2015 - okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP