CHP'DE ULUSALCILIK & SOLCULUK.!

CHP’yi Dönüştürme Görevlilerinden Rıza Türmen: Hem Ulusalcı Hem Solcu Olamazsınız.'

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

CHP'DE ULUSALCILIK & SOLCULUK.!

CHP’yi Dönüştürme Görevlilerinden Rıza Türmen: Hem Ulusalcı Hem Solcu  Olamazsınız.!” Diyerek, Ulusalcıları Solcu Olmamakla Suçladı.

“Yeni CHP’nin Y-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 21 Kasım günü Hürriyet gazetesinden Onur Konuralp’a verdiği mülakatta:

MİTin içindeki bir kanatla beraber CHP içinde operasyon yapmaya çalışıyorlar. Bu tuzağa da hiçbir CHP’linin düşmemesi lazım, Başta da kendisini Ulusalcı olarak tanımlayan arkadaşların düşmemesi lazım...

MİT’in içinde bir grubun sadece CHP için   görevlendirildiğini biliyoruz. CHP içinde  karışıklık  çıkarmak ve daha bir sürü başka şey için yapıldı bu görevlendirme...

CHP ile ilgili verilen talimatlardan biri şöyle: ‘CHP Alevilerin ve Kürtlerin partisidir algısını yerleştirmek için mücadele edecekler, bu çabayı gösterecekler...

Saray olayını gizlemek için Dersim’i gündeme getirdiler...

Ancak birinin de çıkıp CHPnin görüşlerini anlatması lazımdı, Sezgin Bey anlattı...” demiştir...(1)

Kılıçdaroğlu’nun parti içerisinde en yetkili ve etkili adamı, CIA’nın yan kuruluşu Stratfor’un 705 kod numaralı elemanı, PKK’nın avukatı Sezgin Tanrıkulu’nun CHP’yi karıştırdığını gizlemek için, MİT’in CHP’yi karıştıracağı ileri sürülerek, ortalığa toz duman üfleniyor.!

Kılıçdaroğlu, yukarıdaki açıklaması ile aynı zamanda Sezgin Tanrıkulu’nun, CHP adına dilediği özrü de sahipleniyor...

Y-CHP, Muharrem ayında, aşure partisi" düzenleyen örgütlerine ses çıkartmamakla, kurumsal olarak Kürt Açılımı"na açık çek verip, Öcalan’ın sözcülüğünü yapmakla, zaten kitle partisi olmaktan çıkartılmıştır. Kılıçdaroğlu ekibi Atatürk’ün CHP’sini adeta Kürt ve Alevi partisi haline dönüştürmüştür...

Ulusal istihbarat örgütümüz olan MİT’in, bu konuda algı yerleştirmesine ihtiyaç kalmamıştır.!

ULUSALCILAR MI SOLCU.! SAĞCILAR MI.?

20 Ağustos’da Birgün gazetesine konuşan CHP’yi dönüştürme görevlilerinden Rıza Türmen: “Hem ulusalcı hem solcu olamazsınız” (2) diyerek, ulusalcıları solcu olmamakla suçlamıştır...

Kılıçdaroğlu, bu sözleri de paylaştı ki, daha sonra düzeltme yapma gereği duymadı... Tam aksine, ulusalcı milletvekillerine aba altından sopa göstererek, aday göstermemekle tehdit etti.!

Kılıçdaroğlu, bu iki açıklama ile solcu olarak görmediği “Ulusalcı"ların, MİT içerisindeki bir kanadın kontrolünde ve bundan böyle gösterecekleri tepkileri de peşinen o kanadın yönlendirmesi ile yapılacakmış gibi ilan ediyor.!

Bu şekilde, genel seçimler öncesinde Y-CHP’nin yürürlükteki Program’ına aykırı söylem ve eylemlerinin eleştirilmesinin önünü kesmek istiyor...

Y-CHP’nin Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ise, Kılıçdaroğlu’nun verdiği ödevi Erzurum’da yaptı...

CHP İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında Kılıçdaroğlu için: "Peygamber soyundan gelen,  Kureyşan Aşireti’nden (3) gelen, dini bütün, İslamiyet'i çok iyi benimsemiş, Seyit soyundan (4) geliyor.

Seyit sülalesinden geldiği için de genel başkanımız, dini bütündür, ibadetini evinde, Allah'a karşı yapar" diyerek, (5) Kılıçdaroğlu’nun yeniden yorumlayacağını söylediği laiklik ilkesi"ne gerçekte bağlı olmadığını da vurgulamış oluyor.!

Hazreti peygamberin (kızı Fatıma’nın Ali’den olan) torunlarının soyundan geldiği iddia edilen  Kureyşan aşireti’nin ve bu aşirete mensup Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türk kökenli olmadığını, Arap kökenli olduğunu da bu açıklamadan anlamış bulunuyoruz... Yoksa Hz Ali mi Türk’tü.?

Bu yeni tartışmalardan; Kılıçdaroğlu’nun mensup olduğu Kureyşan aşireti’nin Dersim İsyanı’nın baş aktörlerinden olduğunu, Dersim İsyan’ı sırasında;  kendi çocuklarını boğarak (6) Munzur’a attıklarını, kadınları ve kız çocuklarını tatlı canlarını kurtarmak için kalkan olarak kullandıklarını, daha sonra da bu insanlık dışı suçlarını Türk ordusunun üzerine attıklarını öğreniyoruz...

Dersim İsyanı’nın arkasında dış güçlerin bulunduğu, isyana karışan aşiretlerin düşmanlarımızın piyonu olduğu bütün kanıtları ile ortaya çıkmış (7) olmasına rağmen, Kılıçdaroğlu’nun Ben bu işin mağduruyum(8)  diyerek, bu ihaneti sahiplenmesinin itiraf olduğuna kuşku yok.

Dersimli Kemal’in bu konuda ısrarla ve inatla bilgi kirliliğine devam etmesini ise, küresel güçlerin kendisine verdiği; CHP’yi bitirme ve Atatürk’ü itibarsızlaştırma görevinin bir parçası olarak kabul etmek gerekir.!

CHP’li ulusalcı milletvekillerinin genel merkezin insafsız ve akıl almaz baskısı altında olduğu tartışmasızdır. Büyük olasılıkla önümüzdeki seçimlerde aday da gösterilmeyecekler.!

CHP’nin 6 Okundan ikisi; demokrasinin olmazsa olmazı “Laiklik ilkesi” ile milli bütünlüğümüzü sağlayan “Milliyetçilik (Ulusalcılık) ilkesi", bu bilim ve akıl dışı tartışmalarla başlatılmış bulunmaktadır...

Bu yüzden, önümüzdeki günlerde çok tartışılacağı anlaşılan “ulusalcılık” ve “solculuk” kavramlarının ne anlama geldiğini anımsatmak, hafızalarımızı tazelemek gerekir. Bu iki kavram Rıza Türmen’in söylediği gibi, gerçekte birbiri ile çelişiyor mu?..

Kemal Kılıçdaroğlu, Rıza Türmen ve “Y-CHP"lilere batan:

Ulusalcılık: Atatürk'ün öngördüğü; tam bağımsızlığı, küreselciliğe ve emperyalizme karşı olmayı, ulusal sanayinin geliştirilmesini, dışa bağımlılıktan kurtulmayı, devletin temel kuruluş ilkelerine bağlı kalmayı, emeği savunmayı, ulusal çıkarlarımızı her zeminde korumayı, ulusal davalardan ve diplomasideki kırmızıçizgilerden taviz vermemeyi ve ülkenin iç işlerine yabancı devletlerin karışmamasını esas alan siyasi düşüncedir... (9)

Solculuk ise: Sosyal eşitsizliği kaldırmak isteyen, maddiyatın ve sosyal adaletin eşit dağılımını öngören, sosyal eşitsizliklerin sınıfsal nedenlerden kaynaklandığına inanan, çelişkileri emek düzleminde çözüleceğini savunan ve her türlü sömürüye karşı duran siyasi bir kavramdır... (10)

Görüldüğü gibi "ulusalcılık" ile "solculuk" kavramlarının çeliştiğini söylemek akıl dışıdır...

Tam aksine, solcu olmanın birinci koşulu ulusalcı olmaktan geçer...

Ulusal kurtuluş savaşlarında ulusalcılığın itici gücü ve ilerici niteliği inkar edilemez.! (11)

Maddi varlıkların ve adaletin eşit dağılımı, ancak ve ancak Türkiye Cumhuriyeti'nin de kuruluş ilkelerinin başında yer alan; demokratik hukuk devletinde gerçekleştirilebilir... Dolayısıyla bu iki kavram, bir birini tamamlar...

Programına bağlı kalmayan, söylemlerinde ise; ulusal sanayiyi geliştirme, ulusal çıkarlarını koruma ve dışa bağımlılığı en aza indirme bulunmayan "Yeni CHP"nin, solcu olduğu iddia edilemez.!

Küresel sermayenin desteğini alarak iktidara gelmeye çalışan Y-CHP, AKP'nin yedeği durumundadır ve kötü bir taklididir denebilir.!

Av. Cemil Can

 

DİPNOTLAR:

(01) http://cep.hurriyet.com.tr/detay/27620785

(02) http://www.ulusalkanal.com.tr/gundem/hem-ulusalci-hem-solcu-olunmaz-h34971.html

(03) http://tr.wikipedia.org/wiki/Kurey%C5%9Fan

(04) http://www.ehlibeyt-alevi-seyyitleri.com/47.html

(05)http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/146641/_Kilicdaroglu_Peygamber_soyundan_geliyor_.html,

(06) http://www.youtube.com/watch?v=aaZCvMzbGXA

(07) http://www.guncelmeydan.com/pano/dersim-yalanlari-ve-gercekleri-sinan-meydan-t33567.html

(08) http://www.chp.org.tr/?p=128819

(09) http://tr.wikipedia.org/wiki/Ulusalc%C4%B1l%C4%B1k

(10) http://tr.wikipedia.org/wiki/Solculuk(11)

(11) http://webftp.gazi.edu.tr/hukuk/dergi/2_14.pdf

 

Cemil CAN, Ankara – Şubat.2015 – av.cemilcan@hotmail.com

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb web: http://www.trabmarder.org,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi, okkesb@telmar.net,

Cemil CAN, Ankara – Şubat.2015 – av.cemilcan@hotmail.com 

Diğer Haberler

  • BERAT’A BERAT.!,
  • TÜRKİYE'NİN MEDYA HALİ & BALKAN ÜLKELERİ
  • ÜÇ YILDIR DİRENEN BOĞAZİÇİLİLER VE NAZIM
  • İSKİ'YE HAK ARAMAYA GİTTİLER, KOVULDULAR
  • MEDYA DÜNYASINI ÜZEN ÜÇ KAYIP
  • YENİ “DOSTUMUZ” İNGİLTERE... HAYIRLI OLSUN.!
  • 100’ÜNCÜ YILINDA TÜRKİYE FOTOĞRAFI
  • TÜRKİYE’DE SOSYAL DEMOKRASİ
  • LGBT VE 250 BİN KİŞİLİK GÖSTERİ
  • FELAKETİN DEMOGRAFİK ETKİSİ
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP