TRABZONLU İŞ ADAMLARI HAREKETLENDİ

TİAB - Trabzon İş Adamları ve Bürokratları İstanbul’da 25 Şubat 2015 Tarihinde ‘Trabzon’ Çalıştayı Yapacak.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

TRABZONLU İŞ ADAMLARI TRABZON

İÇİN HAREKETLENDİ

TİAB - Trabzon İş Adamları ve Bürokratları İstanbul’da 25 Şubat 2015 Tarihinde ‘Trabzon’ Çalıştayı Yapacak.

04 Şubat 2015 Çarşamba 12:14

Çalıştay ile ilgili bugün Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenleyen TİAB üyeleri dikkat çeken açıklamalar yaptı. 

Trabzon’a yapılması düşünülen Ticari Merkez, Lojistik Merkez, Havalimanı ikinci pistinin de çalıştayda gündeme geleceği ifade edilirken Trabzonlu üst düzey bürokrat, iş adamları ve siyasilerin katılacağı kaydedildi.

TOPLANTILARA HÜKÜMET KANADINDAN KİŞİLER DE KATILACAK
Toplantıda konuşan TİAB Yönetim Kurulu Başkanı Vekili Ahmet Koç,  İstanbul’da yapılacak toplantının ikinci ayağının Trabzon’da yapılacağını kaydederken ortaya konulan projelerin Cumhurbaşkanı ve Başbakana da iletileceğini kaydetti.

Toplantılarda hükümet kanadında kişilerin bulunacağını ifade ederken, Bu oluşan projeleri Ankara’da takip edecek bir büro ve birim oluşturulacak. Kamu ayağını takip edecek.

TRABZON’UN DİNAMİKLERİ ÇALIŞTAYDA İŞ ADAMLARI İLE BİR ARAYA GELECEK
Bu Trabzon’dan ve Ankara’dan davet ettiğimiz ilimizin dinamikleri siyasileri biz İstanbul’da ki iş adamları ve yatırımcılarla bir araya getirip orada bir konsersüyüm sağlayabilmek. Amaç orada para kazanmış yatırım yapmış iş adamları ve sanayicilerin dönüşümleri Trabzon ve bölgesine kazandırmak. İstihdama yönelik turizm, destekli, tarım ve hayvancılık destekli uygulanabilir projeleri Trabzon’da yatırıma dönüştürecek iş adamları ile Trabzon dinamiklerini bir araya getirmek.
Biz bu yola çıkarken Trabzon’un bize bu kadar ilgi göstereceğini düşünmüyorduk” dedi. Başkan Vekili Koç, şu şekilde devam etti:
“İnovasyon ve Ar-Ge çalışmaları ile Trabzon’da merkez oluşturuluyor. Bu önemli bir şey. Ne yapacağınız ortaya konup orada araştırması ve laboratuvar çalışmalarını yapıp ortaya koymak daha gerçekçi hareket etmek gerek" 

TRABZON'A YAPILACAK YATIRIMLAR BAŞKA İLLERE KAYMASIN
Trabzon’ son bir yılda yapılması düşünülen yatırımların çevre illere kayması ile ilgili gelen soruya cevap veren TİAB Müdürü Kenan Malkoç ise, Trabzon Havalimanına ikinci pist yapılması yerine yeni bir havalimanı yapılmasını istediklerini kaydetti.
Malkoç, ““Bizim genelde sorulan sorular aynı. Biz pisti kabul etmiyoruz. Bize bir şey kazandırmıyor. Yeni lojistik üs düşünülüyor yeni bir havalimanı yapılacak Karadeniz’de. Ancak belli şeyler arasında çekişme var. Bu olacaksa bunun olması gereken yer bana göre Şana ile Araklı arasında bir yer olmalı. Teknik detayları ile nedenleri ile gerekçeleri ile. Gerekçeleri ile. Gerçeği potansiyeli riski derken bunu kast ediyoruz. Neden yeni havalimanı.?

Biz pisti kabul etmiyoruz. Bize 7 km pist yapsa da bizim işimizi çözmüyor. Trabzon’a inişte belli kargo uçakları asla inemez. İsterseniz 10 tane pist yapın. O alana tepelerden dolayı inemiyor. Onun için biz yeni ulaşım bağlantıları yeni havaalanlarından söz ediyoruz” dedi.

TRABZON'A YAPILMAK İSTENİLEN DEMİRYOLUNU
Trabzon’a demiryoluyla ilgili de konuşan Malkoç,
“Birkaç oda başkanı arkadaş Erzincan’da toplantıya gitti. Trabzon’a demiryolunun gelmesin bizden daha çok Erzincanlılar istiyor. Şuna inanmışlar. Bizde grup olarak inandık ve yola çıktık. Trabzon kalkınırsa bölge büyür. Kalkınma olmadan büyüme olmaz. Kalkınmanın ana yolu ulaşım, istihdam, AR-GE çalışmasıdır.

Bu gerçeklerin dışında hiç kimse bir şeyle küçük şeylerle avunmayacağız. Avunmamamız gerekir.

Trabzonspor’un da bir yere gelmesini istiyorsak önce Trabzon’un kalkınması gerekir. Büyüme başlayınca Trabzonspor’da büyüyecek. 
Biz toplanıp dağılmayacağız. Biz İstanbul’da toplanacağız ilki dinamiklerle. Ondan sonra Trabzon’da daha geniş katılımlı ikinci toplantı yapılacak.

Biz bunları sonuna kadar takip edeceğiz. Siz de bizi takip edin. Toplanıp dağılıyor bir sonuç çıkmıyor. Biz toplanıp dağılmayacağız.

Biz istiyoruz ki hep beraber yapalım. Önce üretime yönelim ondan sonra her şey gelir. Bir veya birkaç yatırımcı geldiğinden geri kalanlar onu takip eder. Bu komple kalkınma olacak” dedi. 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Şubat.2015 - okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb web: http://www.trabmarder.org,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi, okkesb@telmar.net

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Şubat.2015 - okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

  • DAR KORİDOR: LİBERALİZMİN LİBERAL ISLAHI
  • S-400’LERİN ALTINDA YATAN KORKUNÇ GERÇEK.!
  • TÜRKİYE'NİN SUDAN’DA KİRALADIĞI ARAZİLER TEHLİKEDE
  • EKONOMİDE KENDİNİ BEĞENMİŞLİK
  • ŞEKERDE BÜYÜK OYUN VE TEHLİKE
  • ASGARİ ÜCRETİN ADI İNSANCA ÜCRET OLSUN
  • YENİ VERGİLERİNİZ HAYIRLI OLSUN.!
  • STAGFLASYON.? RESESYON.? POLİTİKA FAİZİ.?
  • ENFLASYONLA TOPYEKÛN MÜCADELE BÜYÜYOR.
  • TÜRK TELEKOM SOYGUNU HAKKINDA.!
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP