RİZELİ VEKİLLERİN ÖDÜL KAVGASI

Rize’de, Olmayan Havaalanı İçin “Sen Yaptın, Ben Yaptım” Kavgası Ettiler...

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

RİZELİ VEKİLLERİN ÖDÜL KAVGASI

31 Ocak 2015 Cumartesi -17.45

Rize’de, Olmayan Havaalanı İçin “Sen Yaptın, Ben Yaptım” Kavgası Ettiler...

Rize 53 Gazeteciler Derneği, havaalanı ve lojistik merkezi yapımı için çabalarından dolayı AKP Milletvekili Hasan Karal’a plaket vermek istedi. Törende bulunan AKP’nin Rize Milletvekillerinden Nusret Bayraktar, “hav aaalnı ve lojistik merkezi için benim emeğim yok mu?”diye duruma tepki gösterdi. Gecede, Derelerin Kardeşliği platformu sözcüsü Ömer Şan, “Derelerine Sahip Çıkamayan Özgürlüğüne, Dinine De Sahip Çıkamaz” dedi ve bu duruma AKP’li vekiller, belediye başkanı tepki gösterip salondan ayrıldı.

Rize’de, Türkiye Gazeteciler Federasyonu’na bağlı Rize Gazeteciler cemiyeti’nin yanı sıra AKP’nin desteklediği öne sürülen Rize 53 Gazeteciler Derneği bulunuyor. Derneğin bu yıl düzenlediği ödül töreninde, yapılmayan havaalanı ve lojistik merkezi için ödül verilmesi geceye katılanları da şaşırttı.

Birine Plaket Verilince, Diğeri Kızdı

Gazeteciler ve MHP İl Başkanı Cem Kazmaz, yaşanan olayı şöyle anlattılar:

“Ortada olmayan. 2015 yılı bütçe ve yatırım programında adı dahi geçmeyen Rize Havaalanı ve Rize Lojistik Merkezi’nin ‘yapımlarından’ dolayı AKP Rize Milletvekili Hasan Karal’ın ödüle layık görülmesinden dolayı şaşkınlık yaşarken asıl geceye damga vuran olay diğer Rize Milletvekili Nusret Bayraktar’ın ortada olmayan havaalanı ve lojistik merkezini asıl kendinin yaptığını iddia ederek kürsüden jüriyi ve dernek yöneticilerini ‘Beni Nasıl Ödüle Layık Görmezsiniz, Bana Nasıl Ödül Vermezsiniz’ diyerek dakikalarca eleştirmesi ve suçlaması oldu..

Rahatımı Bozup Geldim

Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de Rize Valiliği çalışanlarından birinin de Jüri Üyelerinin yanına giderek daha seçileli bir sene bile olmayan, son kar yağışında sınıfta kalıp bir de üstüne ‘daha ne istiyorsunuz sizin için 34 yıllık Ankara’da ki rahatımı bozup geldim’ diyerek açıklama yapan.

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap’a da ödül verilmesi konusunda adeta talimat vermesi bu olayın üzerine tuz biber ekmiştir. Rize’miz gene basın tarihine geçecek, temel fıkralarını aratmayacak bir olaya şahit olmuştur, bir AKP Milletvekili yapılmayan projeler için ödüle layık görülürken, diğer AKP Milletvekili ortada olmayan eserleri kendinin Rize’ye kazandırdığını iddia ederek kürsüden dakikalarca Jüri Üyelerine ve Gazeteciler Derneği Mensuplarına fırça atmış, adeta kavga etmiştir. Ne diyelim gene Rizeli olmanın ayrıcalığını bize yaşatan AKP’li vekillere sonsuz teşekkürler.”

Salonu Terk Ettiler

Milletvekillerinin konuşmasının bitmesinden sonra Derelerin Kardeşliği Platformu kurucusu ve sözcüsü Ömer Şan’a da ödül verildi. Şan, “Gelecek nesillere sağlıklı çevre bırakmak istiyoruz. Coplanan, dövülen köylüler, öldürülen Metin Lokumcu adına ödülü alıyorum. Suyuna, toprağına sahip çıkamayan özgürlüğüne sahip çıkamaz” dedi. Bu sözler üzerine milletvekilleri ve belediye yetkilileri ile bazı gazeteciler salonu terk etti.

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ocak.2015 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ – okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb – web: http://www.trabmarder.org,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi, okkesb@telmar.net

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ocak.2015 okkesb61@gmail.com,

Diğer Haberler

  • BERAT’A BERAT.!,
  • TÜRKİYE'NİN MEDYA HALİ & BALKAN ÜLKELERİ
  • ÜÇ YILDIR DİRENEN BOĞAZİÇİLİLER VE NAZIM
  • İSKİ'YE HAK ARAMAYA GİTTİLER, KOVULDULAR
  • MEDYA DÜNYASINI ÜZEN ÜÇ KAYIP
  • YENİ “DOSTUMUZ” İNGİLTERE... HAYIRLI OLSUN.!
  • 100’ÜNCÜ YILINDA TÜRKİYE FOTOĞRAFI
  • TÜRKİYE’DE SOSYAL DEMOKRASİ
  • LGBT VE 250 BİN KİŞİLİK GÖSTERİ
  • FELAKETİN DEMOGRAFİK ETKİSİ
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP