TAHSİN TERZİ 20.SANAT YILI GECESİ

TAHSİN TERZİ 20.SANAT YILI GECESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

TAHSİN TERZİ SANAT YILI GECESİ

TAHSİN TERZİ 20.SANAT YILI GECESİ DÜZENLENDİ

TDF - Trabzon Dernekleri Federasyonu’nun 3 yıldır gerçekleştirmekte olduğu “Trabzonlu meslek grupları buluşmalarına bir yenisi daha eklendi.

Bu proje kapsamında Karadenizli, Trabzonlu sanatçıların katıldığı, Usta Kemençeci Tahsin Terzi’nin Karadeniz Müziğine yaptığı katkı ve hizmetlerinin yaşarken değerlendirilmesi ve onurlandırılması amacıyla Sanatta 20. Yıl Gecesi düzenlendi.

TDF’NİN ÖNEMLİ BİR PROJESİ DAHA HAYATA GEÇTİ

Bu anlamda fikir öncülüğünü Karadeniz Müziğinin sevilen sanatçılarından Hülya Polat'ın yaptığı "sanatçılarımızı yaşarken onurlandırma, ödüllendirme projelerinden bir olan Tahsin Terzi Sanatta 20. Yılı Gecesi 14 Ocak 2015 Çarşamba günü saat 19.00 da Haliç Kongre Merkezi, Haliç Salonunda gerçekleştirildi.

TDF Genel Başkanı Mustafa Demir yaptığı açıklamada; “TDF olarak bir farklılığı ortaya koyarak sanatçılarımızı sadece öldükten sonra  anmayalım, hak ettikleri değeri  zamanında vererek onları yaşarken onurlandırmak daha anlamlı olacaktır. Bu nedenle bu organizasyonu gerçekleştirdik. Tahsin Terzi için yapılan 20. Sanat yılı gecesi bizim adımıza da, Karadeniz müziği adına da bir ilk oldu.” Dedi.

Tahsin Terzi İçin Yapılan 20. Sanat Yılı Gecesinde

Sunumunu Yasemin AYDIN’IN yaptığı gecede, Cengiz KURTOĞLU, Resul DİNDAR, İsmail TÜRÜT, Apolas LERMİ, Onay ŞAHİN, Sinan YILMAZ, Ayşenur KOLİVAR, Recep ERGÜL, İlknur YAKUPOĞLU, Selim BÖLÜKBAŞI, Hülya POLAT ile Tahsin Terzi birlikte sahne alarak katılımcılara horon ve kemençe gecesi yaşattılar.

Sanat Gecesine iş, siyaset, spor, sanat dünyasından seçkin isimler katılım sağladı.

Geceye; Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ayaz, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Basın İlan Kurumu Muhasebe Müdürü Furkan Demircioğlu, Basın İlan Kurumu Tuğrul Bayrak, Chp İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Karakoç, Beyoğlu Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Balcıoğlu, Ak Parti Beşiktaş İlçe Başkanı Ferşat Yıldırım, Karadeniz Konfederasyonu Disiplin Kurulu Üyesi Ahmet Albayrak, BBP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Korkut, Danıştay Üyesi Cevdet Arkan, Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Sami Kılıç, Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Erdem Zekeriye İskenderoğlu, İstem Genel Müdürü Bekir Kaplan, İstem Yardımcısı Yaşar İliksiz, Seluz Kimya Murat Öztürk,

Kartal Doğu Karadenizliler Derneği Başkanı Doç. Dr. Necmi Kurt, Kanal T Yönetim Kurulu Başkanı İdris Keskinci, Thy Teknik Genel Müdürü Ahmet Karaman, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Zeytinburnu Belediye Başkan yardımcısı Semih Demirci, TİAB (Trabzonlu İş adamları ve Bürokratları Derneği) Başkanı Atalay Şahinoğlu, Kızılay Eski Başkanı, TDF Kurucu Başkanı, VakıfAy Derneği Başkanı ve Trabzonspor eski yöneticisi Tekin Küçükali, Of-Hayrat Derneği Başkanı Mustafa Saral, İstanbul Muhtarlar Derneği Başkanı Selami Aykut, TÜSED Genel Başkanı Yüksel Yılmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Ak Parti İlçe Başkanı,  Trabzonspor Menajeri Can Çobanoğlu, Toki Emlak Yönetimi Genel Müdürü Ali Kurumahmutoğlu, İ.B.B Kültür Müdürü İsmet Gülen, Kuzeyyıldızı Trabzonsporlular Derneği Başkanı İsmail Turgut Öksüz, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Gazeteci Aksal Yavuz, Avukat Mehmet Erol, Karadeniz Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Ekşi, Tümbiad Genel Başkanı Cevdet Akay

USTA KEMENÇECİ Tahsin TERZİ

Tahsin Terzi 1972 yılında Trabzon’un  Of ilçesine bağlı Cumapazarı Beldesinin Serindere Köyünde dünyaya geldi.

İlk ve orta dereceli okulları memleketinde bitirdi. Kısa süreli bir Almanya macerası yaşadıktan sonra yurda dönerek İstanbul’a yerleşti.

Tahsin Terzi Çocukluk yıllarında, yaklaşık 12 yaşında kemençeyle tanıştı. Dedesi ve amcaları da kemençe çalardı.

Tabiri caizse aslında aileden gelen bir sevda da  denebilir kemençe Tahsin Terzi için.

Profesyonel olarak bir eğitim almadan kendini yetiştiren TERZİ, İlk Profesyonel sahnesini Yusuf Cemal KESKİN'İN TGRT ekranlarında yayınlanan “Reisin Takası” adlı programına çıkarak gerçekleştirdi.

İlk profesyonel deneyiminin ardından yıllarını kemençeye adayan ve çok sayıda sanatçıyla sayısız albüme imza atan Tahsin Terzi bu günlerde, Trabzon Dernekleri Federasyonuna 20. Sanat yılını kutlayan Tahsin TERZİ evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ocak.2015 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ocak.2015 - okkesb@gmail.com,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP