KARE & ÜÇGEN, PARALELİ ALT ETTİ

Fuat Avni’nin Bildirdiği Gözaltı Operasyonları Gerçekleştirildi.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

KARE & ÜÇGEN, PARALELİ ALT ETTİ 

Fuat Avni’nin Bildirdiği Gözaltı Operasyonları Gerçekleştirildi.

14 Aralık Operasyonunda 27 kişi Gözaltına Alındı. Gözaltına Alınanlar Arasında Ekrem Dumanlı, Hidayet Karaca da Var.


Eski İstanbul Organize Müdürü Mutlu Ekizoğlu, İstanbul Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü ve eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder de 'kumpas' adı verilen operasyonda gözaltına alınan isimler arasında.
Operasyon sonrası emniyet ve adliye çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Polis ekipleri saat 13.15'ten sonra yeniden Zaman gazetesi binasına geldi. Polis ekipleri Zaman Gazetesi yazarı Ekrem Dumanlı'yı gözaltına alarak emniyete götürdü.


AA'nın haberine göre hakkında gözaltı kararı bulunan gazeteci Nuh Gönüştaş, dün gece yurtdışına gitti.

İstanbul'da 14 Aralık fırtınası... Bu sabah operasyonun düğmesine basıldı. 31 isim hakkında gözaltı kararı var. Bugün akşam saatleri itibarıyle Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Şike, Balyoz, Ergenekon gibi operasyonları yöneten isimlerden İstanbul Eski Organize Müdürü Mutlu Ekizoğlu, Samanyolu Yayın Grup Başkanı Hidayet Karaca gibi isimlerin de aralarında bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı.

Bugün sabah saatlerinde  basın açıklaması yapan Dumanlı, 'Gözaltı kararı çıkarmışsınız, benim ismim de var. Lütfen bekliyorum, buyrum, çayımızı içelim, sonra hep beraber nereye gideceksek gidelim.'' dedi.

DUMANLI EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

Gözaltı kararı tebliğ edilen Dumanlı emniyete gitmedi. Eksik evrak nedeniyle binadan ayrılan polis ekipleri saat 13.15'ten sonra yeniden Zaman binasına geldi. Dumanlı gözaltına alındı. Ofisinden çıkarılan Dumanlı ilk olarak çıkış için merdivenleri kullandı. Bu sırada ise etrafta bulunan ve slogan atan çalışanlarını selamladı. Daha Dumanlı çıkış için asansörü kullandı. Daha sonra Dumanlı polis eşliğinde çıkış kapısına yöneldi.

Bu sırada Dumanlı'nın yanında eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile İdris Bal'ın da olduğu görüldü. Dumanlı, sağlık kontrolü için Bakırköy Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Muayenenin ardından Ekrem Dumanlı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün  Vatan yerleşkesindeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi. 

31 KİŞİDEN 27'Sİ GÖZALTINA ALINDI

Paralel yapı iddialarına yönelik operasyonda 18.30 itibarıyla 31 şüpheliden 27'si gözaltına alındı. AA'nın geçtiği habere göre hakkında gözaltı ve yakalama kararı bulunan  gazeteci-yazar Nuh Gönültaş'ın ise yurt dışına çıktığı belirlendi. 

NUH GÖNÜLTAŞ YURTDIŞINA GİTTİ İDDİASI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında  gözaltına alınan 25 kişinin sorgulamaları Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde  sürüyor. Polis ekiplerinin, 2 kişiyi daha gözaltına almasıyla şüpheli sayısı  27'ye yükseldi. Bu arada, polis ekiplerinin araştırmasında, hakkında gözaltı kararı  bulunan 31 kişiden biri olan gazeteci-yazar Nuh Gönültaş'ın dün gece Atatürk  Havalimanı'ndan  yurt dışına çıktığı tespit edildi. 

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan 4 kişiden biri  olan Zaman gazetesinin eski köşe yazarlarından Hüseyin Gülerce'nin de Yalova'dan  yarın geleceği ve İstanbul Adliyesi'nde ifade vereceği öğrenildi. 

YAPIMCI, YÖNETMEN VE SENARİST GÖZALTINDA

Aralarında İstanbul’un da bulunduğu bazı illerde başlatılan ’Paralel Yapı’ operasyonu kapsamında Eskişehir’de Samanyolu TV’nin yapımcısı Salih Asan ve yönetmeni Engin Koç’u gözaltına alındı.

Jandarma ve polis ekipleri bugün saat 06.00 sıralarında merkez Tepebaşı İlçesi’nde ’Sungurlar’ ve ’Tek Türkiye’ dizilerinin yapımcısı Salih Asan’in evine geldi. Görevliler, Asan’ı gözaltına alarak Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü. 

Aynı saatlerde yine Samanyolu TV’de yayınlanan ’Sungurlar’ dizisinin yönetmeni Engin Koç, merkez Odunpazarı İlçesi’ndeki evinde gözaltına alındı. Koç ve Asan’ın sağlık kontrolünden geçirilmesinden sonra İstanbul’a götürülecekleri ifade edildi.

STV‘ de yayınlanan Tek Türkiye Dizisi senaristi Makbule Çam Alemdağ’ın  evinde gözaltına alındığı bildirildi. 

ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ GÖZALTINDA

İstanbul Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü ve eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder gözaltına alındı.

EKİZOĞLU, EMNİYETE TESLİM OLDU

Eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Siirt Eski Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu avukatıyla birlikte emniyete teslim oldu.

14 Aralık operasyonu kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan Ekizoğlu saat 12.25 sıralarında avukatıyla emniyete geldi. Ekizoğlu, emniyetin misafir giriş kapısından içeri girdi.

POLİSLER ZAMAN GAZETESİNDE

Polis ekipleri sabah saatlerinde İstanbul'da Zaman gazetesi binasına geldi. Ekrem Dumanlı'nın Avukatı "Edindiğimiz bilgiye göre, 13 Aralık 2014 tarihi itibariyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Suç Bürosu'nun "Türkiye Cumhuriyeti egemenliğini ele geçirmek amacıyla baskı kurmak", "baskı", "tehdit", "cebir" yöntemlerini kullanmak suretiyle örgütsel yapı oluşturarak bu yapılanma altında; "kişi hürriyetinden yoksun kılma", "belgede sahtecilik" suçları yönünden bir soruşturma bulunduğu, bununla ilgili arama ve gözaltı kararı talebinde bulunuyor Cumhuriyet Başsavcılığı. İslam Çiçek hakim aynı gün, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tarafından yapılan başvuruyu, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin egemenliğini ele geçirmek amacıyla baskı", "yıldırma", "tehdit" yöntemlerini kullanarak, örgütsel yapı oluşturarak; bu yapılanma altında iftira, kişi hürriyetinden yoksun kılma belgede sahtecilik suçlarından yürütülen soruşturmada arama ve gözaltı için makul şüphe bulunduğu gerekçesiyle kararı vermiş bulunmaktadır."

KARACA EMNİYETE GİTTİ,  GÖZALTINA ALINDI

Samanyolu Grup Başkanı Hidayet Karaca, avukatıyla birlikte emniyete gitti. Karaca, Emniyet Müdürlüğü'ne giderken yaptığı açıklamada, haklarındaki iddiaların ne olduğunu öğrenmeye çalışacaklarını belirtti, " İnşallah görüşürüz. En yakın sürede görüşmek üzere Allah'a emanet olun" dedi. Hidayet Karaca'nın da gözaltına alındığı öğrenildi.

EMNİYET YETKİLİLERİNE SESLENDİ

Adı gözaltı listesinde olduğu belirtilen Zaman Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı da basın açıklaması yaptı. Emniyet mensuplarının gazeteye gelmesi üzerine Dumanlı, "Gözaltına alınacak kişi burada bekliyor. Lütfen gelin emaneti alın. Burada sizi bekliyorum" dedi. Emniyet yetkililerine seslenen Dumanlı, "Hakkımda gözaltı kararı çıkartmışsınız. Gelin, çayımızı için sonra nereye gideceksek gidelim. Allah hakkın yanındadır. Zalimin yanında değildir. Bugünlerde geçer. Demokrasiye sahip çıkalım" şeklinde konuştu.

EMNİYETE ÇIKAN BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI

"14 aralık operasyonu"nu yürüten İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasının çevresindeki bazı yollar araç trafiğine kapatıldı. Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinin bulunduğu yan yollar ve Akşemsettin Caddesi kısmen trafiğe kapatıldı. Polis araçları yolun ortasına çekildi. Gelen araçlar kontrol noktalarından geri dönmek zorunda kalıyor. Çok sayıda poliste emniyet çevresinde bekliyor. Çevik kuvvet ekipleri şerit çekerek operasyonu protesto için emniyet önünde bekleyenlerin geçişine izin vermiyor.

ADLİYEDE GÜVENLİK ÖNLEMİ ARTTIRILDI

14 Aralık Operasyonu’nun yapıldığı saatlerde Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’nda güvenlik önlemleri arttırıldı. Operasyonun duyulması üzerine bazı guruplar adliyenin karşısında bulunan alanda toplanmaya başladı. 

ADLİYE SARAYI BARİYERLERLE ÇEVRİLDİ

Operasyonun yapıldığı saatlerde İstanbul Adalet Sarayı’nın önü bariyerlerle çevrildi. Gazeteciler, avukatlar ve güvenlik elemanları haricinde kimse adliyeye alınmıyor. Adliyenin önünde iki belediye otobüsü, TOMA ve zırhlı araçlar hazırda bekletiliyor. Öte yandan operasyonun duyulması ile birlikte bazı guruplar adliyenin karşısında bulunan alanda toplanmaya başladı. Toplananlar, ellerinde Kur’an Cüz’leri ile Yasin suresi’ni okuyor.

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Aralık.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Aralık.2014 - okkesb@gmail.com,

Diğer Haberler

  • BERAT’A BERAT.!,
  • TÜRKİYE'NİN MEDYA HALİ & BALKAN ÜLKELERİ
  • ÜÇ YILDIR DİRENEN BOĞAZİÇİLİLER VE NAZIM
  • İSKİ'YE HAK ARAMAYA GİTTİLER, KOVULDULAR
  • MEDYA DÜNYASINI ÜZEN ÜÇ KAYIP
  • YENİ “DOSTUMUZ” İNGİLTERE... HAYIRLI OLSUN.!
  • 100’ÜNCÜ YILINDA TÜRKİYE FOTOĞRAFI
  • TÜRKİYE’DE SOSYAL DEMOKRASİ
  • LGBT VE 250 BİN KİŞİLİK GÖSTERİ
  • FELAKETİN DEMOGRAFİK ETKİSİ
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP