HADİJE; MODA’NIN YEPYENİ BİR MARKASI

Türk Modacıları Orta Doğu Ve Arap Dünyasında Lüks Bir Konsept Mağaza Çatısı Altında Toplayacak Yepyeni Bir Marka Doğuyor: Hadije

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

HADİJE; MODA’NIN YEPYENİ BİR MARKASI

Türk Modacıları Orta Doğu Ve Arap Dünyasında Lüks Bir Konsept Mağaza Çatısı Altında Toplayacak Yepyeni Bir Marka Doğuyor: Hadije

TÜRK MODA RÜZGARI BAKÜ’DE ESECEK.!

Türk modacıların tasarımlarını dünya pazarında ulaşılabilir hale getirmek ve Türkiye’nin yakın coğrafyalarda “yüksek moda ve tasarım ülkesi” algısı oluşturmasına katkıda bulunmak amacıyla genç iş kadını Hatice Aydeniz tarafından hayata geçirilen lüks perakende mağazalar zinciri Hadije, ilk olarak Bakü’de modaseverlerle buluşacak.

Önemli ve başarılı Türk modacıların tasarımlarını tek çatı altında toplayan Hadije markası, Türkiye’de yaptığı lansmanın ardından şimdi de Bakülü modaseverlerle bir araya gelmeye hazırlanıyor.

Yalnızca Türk tasarımcıların ürettiği haute couture günlük ve abiye kadın giyim, Türk el sanatları ile üretilmiş aksesuar ve abiye giyim, mücevher, çanta, takı ve endüstriyel tasarım ürünlerinin yer alacağı Hadije markası, öncelikle 26 Aralık Cuma günü Four Seasons Otel’de E7 Grubun sponsorluğunda düzenlenecek muhteşem bir defile ile Bakü’nün sanat, siyaset ve moda alanlarındaki önemli isimlerine Türk modacıların koleksiyonlarını tanıtacak.

TÜRK MODACILAR BAKÜ YOLCUSU

“Yakın coğrafyalarda Türk kültürüne olan ilgi ve Türk tasarımcıların dünya çapında ses getiren başarıları Hadije markasının doğmasına sebep olmuştur” diyen Hatice Aydeniz, Bakü’de düzenlenecek özel defileyle ilgili çok heyecanlı olduğunu söyledi.

Kreatif direktörlüğünü Hakan Öztürk’ün üstlendiği defileyle ilgili “Dilek Hanif, Gamze Saraçoğlu, Özgür Masur, Özlem Süer, Raisa&Vanessa, Serli Keçioğlu, Tuvana Büyükçınar, Yıldırım Mayruk, Zeynep Erdoğan ve Zeynep Tosun gibi pek çok ünlü Türk modacı projemize destek oluyor. Birçoğu da defile için bizimle Bakü’ye gelecek. Defilede Burcu Kutluk, Sema Şimşek ve Günay Musayeva gibi ünlü modeller yer alacak.

Aylar öncesinden çalışmaya başladığımız özel defilemize Bakü’nün ve Türkiye’nin çok sayıda önde gelen ismi de katılacak. Yaklaşık 75 parça tasarımın sergileneceği defilede mor, lavanta, gold, siyah ve kırmızı renkleri ön plana çıkıyor. İpek, şifon, organze kumaşlar üzerinde swarovski taşların yoğunlukta kullanıldığı koleksiyonlarda; tüy ve kristal boncuk gibi detaylar göze çarpıyor. Her bir tasarımcının Bakülü modaseverler için çok özel tasarımlar ortaya çıkardığı defileyi Murad Dadashov sunacak” diye konuştu.

TÜRK MODACILAR BAKÜ YOLCUSU

Türk Modacılar, Hadije Markası İle Bakü’ye Çıkartma Yapacak.!

Türk tasarımcılarının ürünlerini dünya pazarlarında erişilebilir hale getirmek, Türkiye'nin yakın coğrafyalarda "yüksek moda ve tasarım ülkesi" algısı oluşturmasına katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirilen "Hadije" markası ilgi odağı oldu. Hatice Aydeniz, yeni bir konseptle dünyaya açılacaklarını söyledi. 


HEDEF 5 YILDA 5 MAĞAZA 
Moda dünyasının tanınan simalarının destek verdiği çalışma Orta Doğu'da büyük yankı uyandırdı. Gelecek yıl, Bakü ve Riyad'da gerçekleşecek tanıtımlara yoğun ilgi var. Hatice Aydeniz, "Hadije markası, bir lüks perakende mağazacılık projesidir. Diğer zincir, perakende ve lüks mağazalardan farkı, yalnızca Türk tasarımcılarının ve modacılarının ürünlerini satacak olması ve hedef pazar olarak Azerbaycan ve Suudi Arabistan gibi yakın coğrafya pazarlarına göz dikmiş olmasıdır" dedi. Aydeniz, Hadije markası ile gelecek beş yılda, lüks perakende mağazacılık anlayışıyla kurgulanmış beş mağaza açmayı hedeflediklerini söyledi. 

Hatice Aydeniz Kimdir.?

 

Finans alanında eğitim gören Hatice Aydeniz, kariyerine aile şirketi olan E7 Grup’ta başladı.

Grubun finans ve turizm alanındaki yatırımlarında çeşitli sorumluluklar ve yöneticilik görevleri üstlenen Aydeniz, iş hayatına paralel pek çok sosyal sorumluluk projesinde yer aldı.

Sanat, estetik ve lüks tüketim trendlerini yakından takip eden Aydeniz, 2014 yılında kendi girişimi olarak Hadije markasını kurma kararı aldı.

Aydeniz, kendi girişimi olan Hadije markasıyla önümüzdeki beş yılda beş ülkede birer mağaza açmayı ve moda sektöründe uluslararası bir başarı elde etmeyi hedefleyen genç bir kadın girişimci. 

  

Hadije; Moda’nın Yepyeni Bir Markası

Türk Modacıları Orta Doğu Ve Arap Dünyasında Lüks Bir Konsept Mağaza Çatısı Altında Toplayacak Yepyeni Bir Marka Doğuyor: Hadije
Genç iş kadını Hatice Aydeniz tarafından, Türk tasarımcılarının ürünlerini dünya pazarlarında erişilebilir hale getirmek, Türkiye’nin yakın coğrafyalarda “yüksek moda ve tasarım ülkesi” algısı oluşturmasına katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirilen lüks perakende mağazalar zinciri Hadije markasının lansmanı, 31 Ekim 2014 tarihinde Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Lansmana projenin tasarım koordinatörlüğünü üstlenen Hatice Gökçe’nin yanı sıra, aralarında projede yer alan Yıldırım Mayruk, Özgür Masur, Raisa - Vanessa Sason ve Tuvana Büyükçınar’ın da bulunduğu, moda dünyasının tanınan simaları da katıldı. Dünya çapında boy gösterecek kalitede seçkin tasarımlara imza atan tüm Türk tasarımcılarının ürünlerini yakın coğrafyalardan başlamak üzere, kültürümüze ilgi duyan herkese lüks perakende mağazacılık çerçevesinde sunmayı hedefleyen Hadije’nin ilk iki mağazası 2015 yılında Bakü ve Riyad’da açılacak.

Orta Doğu ve Azerbaycan’dan gelen yirmiden fazla basın mensubunun da katıldığı etkinlikte, projeye destek veren ünlü modacılardan dördünün kendi tasarımı olan kıyafetler, yine ünlü mankenler tarafından giyildi. Sema Şimşek Yıldırım Mayruk’un, Burcu Kutluk Özgür Masur’un, Didem Soydan Raisa-Vanessa Sason’un ve Bilge Kara ise Zeynep Tosun’un couture koleksiyonlarından en özel parçaları giydi.  

Markanın kurucusu genç kadın girişimci Hatice Aydeniz, etkinlikte yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Hadije markası, bir lüks perakende mağazacılık projesidir. Diğer zincir, perakende ve lüks mağazalardan farkı, yalnızca Türk tasarımcılarının ve modacılarının ürünlerini satacak olması ve hedef pazar olarak Azerbaycan ve Suudi Arabistan gibi yakın coğrafyalara göz dikmiş olmasıdır.

Günümüzün gerçeği, ekonominin ekseninin Batı’dan Doğu’ya doğru kaydığıdır. Bugüne dek iş hayatım çerçevesinde yakın coğrafyalar başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde, Türk tasarım ve moda ürünlerinin yoğun ilgiyle izlendiğine, Türk kültürünün derin izler bıraktığına şahit oldum. Şahsen sanat, estetik ve moda akımlarını yakından takip ediyor ve bu alanlara özel ilgi duyuyorum. Bugün lüks diyebileceğiniz tüm mağaza, marka ve tüketim ürünlerinde Batı’nın hakimiyeti ve tekelini yoğun olarak hissediyoruz.

Hadije markasının temelinde, aslında benim kendime sorduğum bir soru yatmakta: Neden Türk tasarımcıları ve modacıları, bu tekeli kıracak, Orta Doğu’dan başlamak üzere tüm dünyaya yayılacak ve kültürümüzün izlerini taşıyan tasarımları ile dünya çapında bir perakende zincirinin raflarında yer almıyor.? Bireysel girişimleri ile bugüne dek Paris, Milano, Londra gibi modanın gözde noktalarında varlıklarını ortaya koyan Türk modacılarının isimlerini son dönemde sıkça duymak da, aklımdaki bu sorunun bir girişime dönüşmesindeki en büyük etkendir.

Hadije markası, tek bir amaçla beslenmiş ve sadece kâr odaklı  kurgulanmış bir girişim değil, tıpkı Türk kültüründe olduğu gibi pek çok kaynaktan beslenen fikirlerin oluşturduğu bütünsel bir yaklaşımla dünyaya geldi. Hadije markası ile hedefimiz, önümüzdeki beş yılda, lüks perakende mağazacılık anlayışıyla kurgulanmış beş mağaza açmak.

Hadije mağazalarında, Türk tasarım ve modasının izlerini üstünde taşımak isteyen, lüksü, tasarımı ve kaliteyi hayatının her anında yaşamak ve hissetmek isteyen herkes, Türk tasarımcılarına ait ürünlere ulaşabilecek.

Hadije mağazaları, Türk modacıları için Orta Doğu ve Arap dünyasının kapılarını sonuna dek açacak bir çatı marka olacak. Gerek Türk modacıların ve tasarımcıların ürünlerinin dünya çapında tanıtılması, gerekse yakın coğrafyalardaki lüks tüketim pazarına sağlayacağı katma değerle Hadije markasının ilk hedefi olan Bakü ve Riyad’da açılacak mağazalarımıza 10 Milyon Dolara yakın yatırım yapıyoruz.

Önümüzdeki beş yıl içinde, Hadije mağazalarının Orta Doğu’da 5 farklı ülkede olmasını hedefledik. Yılsonuna kadar Bakü’de Hadije konseptinin tanıtımı amaçlı bir defile de düzenleyeceğiz.

Hadije markası açılış sürecinden sonra, kendi öz sermayesi ile ayakta kalacak ve büyümesi kendi başarısı ile şekillenecek. Bugüne dek moda ve perakende sektöründe aldığımız desteklerin, artarak devamını diliyorum.”

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Aralık.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Aralık.2014 - okkesb@gmail.com,

Diğer Haberler

  • DAR KORİDOR: LİBERALİZMİN LİBERAL ISLAHI
  • S-400’LERİN ALTINDA YATAN KORKUNÇ GERÇEK.!
  • TÜRKİYE'NİN SUDAN’DA KİRALADIĞI ARAZİLER TEHLİKEDE
  • EKONOMİDE KENDİNİ BEĞENMİŞLİK
  • ŞEKERDE BÜYÜK OYUN VE TEHLİKE
  • ASGARİ ÜCRETİN ADI İNSANCA ÜCRET OLSUN
  • YENİ VERGİLERİNİZ HAYIRLI OLSUN.!
  • STAGFLASYON.? RESESYON.? POLİTİKA FAİZİ.?
  • ENFLASYONLA TOPYEKÛN MÜCADELE BÜYÜYOR.
  • TÜRK TELEKOM SOYGUNU HAKKINDA.!
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP