İKTİDAR & MUHALEFET GİZLİ ORTAK

İktidarla Muhalefet Arasında Gizli Mutabakat Var

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

İKTİDAR & MUHALEFET GİZLİ ORTAK

İktidarla Muhalefet Arasında Gizli Mutabakat Var

CHP'den istifa edip Anadolu Partisi'ni kuran bağımsız milletvekili Emine Ülker Tarhan, partisinin ilk kongresinde konuştu. Kurucular Kurulu Kongresi'nde genel başkan seçilen Emine Ülker Tarhan, "İktidarla muhalefet arasında gizli mutabakat var bu maskeli baloyu bitireceğiz" dedi.

Anadolu Partisi'nin Kurucular Kurulu Kongresi, Ankara Sheraton Oteli'nde yapıldı. Kongrede konuşan Genel Başkan Emine Ülker Tarhan, "Zorlu geçen bir tarihsel süreçte, dünyanın bu en cennet ve bazen de cehennem olan bölgesinde, Anadolu’da yaşamanın ona ait olmanın, mutluluğunu ve bazen de hüznünü yaşıyoruz" diyerek sözlerine başladı.

'SULTANLIĞA GÖZ KIRPTILAR'

Bir zamanlar darbecilerin sağır ve dilsizler toplumu yarattığının altını çizen Genel Başkan Tarhan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugün bizi yönetenler de benzer hukuksuz susturma teknikleri uyguladılar. Cezaevleri muhaliflerle doldu. Basılmamış kitaplar imha edildi. Zalimleri kutsayan kitle iletişim araçları, demokrasiye karşı kurulmuş sözde demokratik kurumlarıyla bir sessizler toplumu yarattılar. Buna karşı duran gençler sokakta öldürüldü. Bununla yetinmediler, kendi mülkiyet haklarına diğer bütün hakları feda ettiler. Ağaç kesip beton diktiler. Yeşile savaş ilan ettiler. Çalmayanı cezalandırıp, çok çalanı ödüllendirdiler. Yalnızca biat edene ifade özgürlüğü 'bahşettiler.'  Bu toprakların eşsiz devrimlerini, aydınlanmasını düşman gösteren bir sistem yarattılar. Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetir görünüp, sultanlığa göz kırptılar. Onlar, gösterişli saraylarını donatırken, masumlar yerin yedi kat altında can verdi."

'ANADOLU PARTİSİ BU DÜŞÜNCEYLE KURULDU'

Sesi olmayanların sesinin ortaya çıkmasına yardımcı olmak isteyenler olarak Anadolu Partisi'ni kurduklarını belirten Tarhan, "Gökkubbe altında yaşadığımız sürece, ismindeki Anadolu, resmindeki Trakya’nın değer ve kazanımlarından beslenecek, gösterişe karşı sadeliğini, kutuplaşmaya karşı engin hoşgörüsünü koyup, gücünden ilham alacağız. 'Yeşil bir ağaç gibi gülen, merasimsiz ağlayanların' yurdu Anadolu’nun ve Trakya’nın birliği ve aydınlık yolu yolumuzdur. Evet, partimiz Anadolu Partisi bu düşünceyle kuruldu" dedi.

'GELECEĞİ YENİDEN İNŞA ETME ARAYIŞINDAN DOĞDUK'

Genel Başkan Tarhan konuşmasını şöyle tamamladı:

 "Ülkemiz kritik bir eşikteyken kurduk Anadolu Partisi'ni. Halkın umutsuzluğu had safhadayken, Çünkü seçim yapılsa da sonuç hiç değişmeyecek gibi hissediyorlar artık. Son seçime baktığımızda tıpış tıpış söylemine nasıl karşılık verdiğini gördük. Bu sonuç sadece AKP ile açıklanamaz. Toplumsal muhalefet var ancak siyasal muhalefetten fayda yok. Gezi'yi hatırlayın. Partisi yoktu. Hatırlayın AKP'nin baskılarına karşı vicdanı olan her kesimden insan sokaklardaydı. O gün korku duvarlarını yıktılar. Sonuç aldılar mı aldılar. Oraya Topçu Kışlası yapılamadı. Ama siyasal muhalefet bunu başaramadı. Haftalık grup toplantılarına sıkışıp, iktidarı besledi. Kim istemez böyle muhalefeti. İnsanlar bir çıkış arıyor. İşte bir çıkış yolu bulma arayışından doğdu Anadolu Partisi. Türkiye'nin sürüklendiği uçurumun farkındalar. Bunu gidermek, geleceği yeniden inşa etmek için onların talebiyle doğdu Anadolu Partisi. İktidar ve muhalefetin birlikte büyüttüğü kâbusu defetmek için. Yüzyıllardır bu ülkenin hırpalandığını gördükleri her anda bu erkekler ve kadınlar, gençler onu canlı tutma cesareti bulmuşlardı. Yine buldular. İşte bu yüzden buradayız."

'BAKIN ANADOLU’NUN GENÇLERİNE, O ATEŞİ GÖRECEKSİNİZ'

"Birilerinin bir şey yapması gerekiyordu. Bu da sadece siyasi bir örgütlenme ile mümkündü. Tek tek yakılan ateşler, çiseleyen bir yağmura bile dayanamaz. Oysa yangına dönüşen bir halk ateşini söndürmeye okyanuslar yetmez. Bakın bakın Anadolu’nun gençlerine, o ateşi göreceksiniz. Önümüze çıkacak engellerin farkındaydık. Medyanın kapılarını kapatacağını biliyorduk ama fark etmezdi. Bakmayın kenardan eleştirenlere, onlar için doğru yapılan her hareket yanlıştır. Hele halkın çocukları bir şey yapmaya görsün hemen parmak sallamaya kalkışırlar. Anadolu'nun gücüne, halkın enerjisine güvenmeyenler, dün de böyle demişlerdi, bugün de.  1919 yılında umutsuz bir imparatorlukta, işgale boyun eğmeyen Mustafa Kemal'e Refik Halit şöyle yazmış:

'Anadolu’da bir patırtı, bir gürültü, kongreler, beyannameler filan.... Sanki bir şey yapabilecekler... Blöf yapmanın sırası mı şimdi? Hangi teşkilatın, ne gücün var? Bu ne hayal! Kuzum Mustafa sen deli misin?'

Sonuç o deli dediği adam Kurtuluş Savaşını kazanıp Cumhuriyet'i kurmuştur. Zübeyde ananın oğlu ufkun ötesini görmüş, kimin ufkunun dolduğunu da göstermiştir. Anlattığım hikâye bir karşılaştırma değil asla ama açık bir öykünme."

'ZAMANI GELEN O DÜŞÜNCEDİR ANADOLU PARTİSİ'

"Yaptığımız şeye, buna ne derseniz diyin, politik değişim arzusu, meydan okumak, ne derseniz diyin. Bakın arkadaşlar, sevgili kardeşlerim, dünyadaki başka hiçbir şey... Hiçbir ordu, hiçbir güç... Zamanı gelen bir düşünceden daha güçlü olamaz... Zamanı gelen o düşüncedir Anadolu Partisi. Gücünü zamanın ruhundan alır. Diyelim ki, hayal görüyoruz, diyelim ki hayal ediyoruz. Söyler misiniz bunu yapmamıza hangi güç engel olabilir. Heyecanımızı kim zapt edebilir. Burayı asla zapt edemezler. Çünkü burada Anadolu var burada Cumhuriyet var. Ve buradan ilan ediyorum ki, burada hiçbir şey sıradan olmayacaktır. Bize soruyorlar; 'neye güveniyorsunuz, ne yapabilirsiniz' diye… Hala göremiyorlar, hala duyamıyorlar, hala anlayamıyorlar… Anadolu’nun, Cumhuriyetin kızlarına-oğullarına, bize ‘tıpış tıpış’ değil, sevgiyle, coşkuyla koşan milyonlara güveniyoruz. Eşitlik, adalet, kardeşlik ve özgürlük yeniden hatırlansın istiyoruz. .Sömürüsüz bir toplum istiyoruz. Anadolu Partisi'nin çizgisi birleştirmektir. Ayrışarak küçülen bir Türkiye’de değil, birleşerek büyüyen bir Türkiye’de iktidar olmak temel hedefimiz. Bizim kuruluşumuz yeni bir halk hareketi, Anadolu kongresiyle işte tam buradan başlıyor."

'OYUN KURALLARI DEĞİŞSİN BİR MASKELİ BALO OLMAKTAN ÇIKSIN'

"Şimdi de biz siyasette oyun kuralları değişsin bir maskeli balo olmaktan çıksın istiyoruz. Artık dini de, bu topraklardaki herkesin kahramanı olan Atatürk’ü de, Cumhuriyet'i de kendine aitmiş gibi istismar edenlerin maskeleri düşsün istiyoruz. Mustafa Kemal'in ülküsü sadece sözden, heykelden, biçimden ibaret olmasın istiyoruz. Ülkesinde öteki gibi yaşamak istemeyen çok insan var bunu biliyoruz. Onlar sahipsiz kalmasın istiyoruz."

Emine Ülker Tarhan

Odatv.com

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Aralık.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Aralık.2014 - okkesb@gmail.com,

Diğer Haberler

  • ALİ SİRMEN UĞURLANDI
  • TİP, ESENYURT ADAY TANITIM TOPLANTISI
  • ÖDEMİŞLİLER GELENEKSEL KAHVALTIDA BULUŞTU
  • *BELEDİYE HİZMETİ PARTİCİLİK DEĞİL, HALK HİZMETİDİR.!*
  • MUSTAFA AKGÜN ve KAÇAR SOKAK SAKİNLERİ RÖPORTAJI
  • AYSEL ÖYMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
  • KRİZİN FATURASINI ÖDEMEMEK İÇİN NE YAPMALI.?
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ BEYLİKDÜZÜ İLÇE ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ ŞİŞLİ İLÇESİ ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİNDE GÖREV DEĞİŞİMİ
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP