AKP’NİN MUMUNU SHAİ COHEN SÖNDÜRDÜ.!

Cohen Türkiye İle Karşılıklı Ticaretin Hacmi Beş Milyar Doları Geçtiğini Ve Bunun Tarihi Bir Rekor Olduğunu Belirtti

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

AKP’NİN MUMUNU SHAİ COHEN SÖNDÜRDÜ.!

Cohen Türkiye İle Karşılıklı Ticaretin Hacmi Beş Milyar Doları Geçtiğini Ve Bunun Tarihi Bir Rekor Olduğunu Belirtti

Devletin bizzat tepesindeki isimlerin ‘katil, terörist, insanlık düşmanı’ gibi milletin gazını almaya yönelik ifadeleri havada uçuşa dursun; Siyonist İsrail’in yeni İstanbul Başkonsolosu Shai Cohen bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayladığı resmi atama belgesiyle yeni görevine başladı. Üstelik Türkiye’deki Yahudilerin gazetesi Şalom’a birbirinden ibretlik açıklamalarının yer aldığı bir röportaj verdi.

Bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Terör devleti diyerek hedef gösterdiği İsrail’le karşılıklı diplomatik ve ticari ilişkilerimizin gaz kesmeden hem de üst düzeyde devam ettirilmesi, Shai Cohen’in açıklamalarıyla samimiyetsizliğin ilginç bir boyutu olarak gözler önüne seriliyor. 

Kasım ayının başında atanma belgesi bizzat Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından imzalanıp onaylandıktan sonra Türkiye’deki  görevine  başlayan Terör devleti İsrail’in yeni İstanbul başkonsolosu Shai Cohen, Türkiye’deki Yahudi cemaatlerinin ortak gazetesi Şalom’a  dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Haftalık yayın yapan Şalom’un bu hafta manşetinden duyurduğu röportajda, yeni konsolosun sözlerindeki  ‘klasik Siyonist zihniyet propagandası’ açıkça göze çarptı.

MESCİD-İ AKSA’YI BASAN SİYONİST MAGANDALARI SAVUNDU

İlk olarak Siyonist İsrail magandalarının Mescid-i Aksa’ya gerçekleştirdiği rezil baskını savunan Shai Cohen, şanlı Filistin direnişini  kendince yok sayarak, açıklamaları boyunca  ısrarla ‘cihatçı terör’ kavramı kullandı.

Geçtiğimiz hafta Kudüs’te yaşanan olayları tabiatının gereği  Siyonizm yanlısı bir bakış açısıyla yorumlayan Shai Cohen, büyük bir arsızlık örneği göstererek İsrail polislerinin sözde ‘molotof atarak caminin içinde yangın tehlikesi oluşturan radikal.! Filistinlileri engellemek amacıyla Aksa’ya girdiğini ‘ savundu.

ATALARI HAÇLI ZULMÜNDEN OSMANLI’YA SIĞINMIŞ

Atalarının İspanya’daki Yahudi soykırımı sırasında Osmanlı Devleti’ne sığınarak Gaziantep’e yerleştiklerini oradan da Kudüs’e göç ettiklerini anlatan Shai Cohen, kendini ülkemizde çok rahat hissettiğini söyleyerek Türkiye’de hiçbir güvenlik endişesi taşımadığını ima etti.

İsrail’in geçtiğimiz mübarek Ramazan ayında, Filistin topraklarına yaptığı alçak saldırılarda çoğu kadın ve çocuk binlerce masumu vahşice öldürdüğü katliamlara bir kelimeyle dahi değinmeyen Shai Cohen, röportajın birçok yerinde pişkinliğin sınırlarını zorladı.

Shai Cohen ‘Kasım’ın sonunda İzmir’e gideceğim. Bu yıl sona ermeden Bursa ve Edirne’ye gitmeyi planlıyorum. Yeni yılda da başka bölgeleri ziyaret edeceğim. Gittiğim her yerde aynı hedefleri, aynı mesajı paylaşacağım’ sözleriyle Türkiye’nin her yerini gezerek resmen Siyonizm propagandası yapacağını hatırlattı.

TÜRKİYE’NİN ‘SINIR BEKÇİSİ’ KESİLDİ

Ortadoğu’daki kaos ortamının en büyük tetikleyicisi konumundaki İsrail’in yeni İstanbul başkonsolosu, Türkiye’nin güney sınırlarındaki güvenlik açıklarını işaret ederek kendince Türkiye’ye ‘güvenlik dersi’ vermeye çalıştı.

Türkiye’yi üstü kapalı bir dille teröre destek vermekle suçlayan Shai Cohen, Suriye’de savaşan militanların Türkiye’nin havaalanı ve sınır geçişlerini rahatlıkla kullandığını iddia ederek Türk güvenlik güçlerinin dikkatli davranması gerektiğini söyledi.

Bir önceki görevinde  İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın Terörizmle (!) Mücadele ve Bölgesel Güvenlik Departmanı’nın başkanlığını yürüttüğünü hatırlatan Shai Cohen, Türkiye’nin sınır güvenliği ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

‘’Türkiye’nin sınırları çok uzun, Dolayısıyla teknoloji, bilgi, eğitim, istihbarat, sınır kontrolü gibi alanlarda desteğe ihtiyacı var. Bugün ABD bile Meksika sınırı güvenlik altına almaya başaramadı. ABD, dünyadaki en gelişmiş sınır teknolojilerine sahip olsa da, ülkede bu alanda çalışan onlarca devlet birimi olsa da, Meksika sınırından yaşanan sızmaları, insan trafiğini engelleyemiyor.

Dolayısıyla Türkiye’nin de cihad terörü ile karşı karşıya olduğu 1200 kilometrelik bir sınırda bunu kendi başına yapmasını bekleyemeyiz.’’

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Aralık.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Aralık.2014 - okkesb@gmail.com, 

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP