PROF. DR. OKUTAN’DAN KALP SAĞLIĞI SEMİNERİ

Kalp Ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Hüseyin Okutan Katılımcılara Kalp Ve Damar Hastalıkları Hakkında Bilgi Verdi

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

PROF. DR. OKUTAN’DAN KALP SAĞLIĞI SEMİNERİ

Kumluca Belediyesi’nin Ev Sahipliğinde Gerçekleşen Konferansta, Kalp Ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Hüseyin Okutan Katılımcılara Kalp Ve Damar Hastalıkları Hakkında Bilgi Verdi.

 

“DAMAR HASTALIKLARI 10'LU YAŞLARDA BAŞLAR”

Antalya’nın Kumluca İlçesi’nde Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Kumluca Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansta Prof. Dr. Hüseyin Okutan, kalp ve damar hastalıklarının sebeplerinden bahsetti. Prof. Dr. Okutan, damar hastalıklarının 10'lu yaşlarda başladığını, gün geçtikçe bu hastalığı etkileyen faktörlerin, devreye girmesiyle de kalp krizine yol açtığını belirtti. Prof. Dr. Hüseyin Okutan, “Kalp krizine neden olan en önemli sebep damarların tıkanması ve kan dolaşımının durmasıdır. Damarların tıkanması çeşitli nedenlerle çocuklukta başlar. Damar yollarının tıkanmasındaki hızlanmayı sigara, nargile, alkol, stres, kolesterol yapan gıdalar tetikler” dedi.

“ÖNLEMEK TEDAVİ ETMEKTEN KOLAYDIR”

LDL ve HDL olmak üzere iki türlü kolesterolün olduğunun altını çizen Prof. Dr. Okutan, “LDL kötü huylu, HDL ise iyi huylu kolesteroldür. Diyabet de, kalp hastalıklarının en önemli etkenidir. Fazla kilo, karın yağları, kolesterol, stres, sinirli yaşam, doymuş yağlar, kontrol alkol veya tavsiye edilmeyen alkol, kalp damar hastalıkları için risklidir. Halkımız sigarayı, fazla yemeyi, alkollü içecekleri, kolesterollü yiyecekleri ve şekerli yiyecekleri bırakamadığımız sürece kalp damar hastalıkları açısından riskli gruptayız demektir. Önlemek tedavi etmekten kolaydır. Bu yüzden mutlaka tetkik yaptırmak gerekir” şeklinde konuştu.

“MUTLAKA TETKİK YAPTIRILMALI”

Çoğu insanın tetkik yaptırmaktan korktuğunu söyleyen ve kan tahlili, EKG, Efor EKG gibi tetkiklerin mutlaka yaptırılması gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. Okutan şöyle devam etti: “Tetkik için son aşama anjio’dur. Göğüs ağrısı 5 dakikayı geçerse 112 aranmalıdır. İlk yarım saat aspirin can kurtarma nedeni olabilir. Eğer 40 yaşının üstündeyken kalp damar tanısı konulmuşsa, sigara, alkol, kolesterollü yiyecekleri bırakmalıyız. Hayat tarzımızı değiştirmeliyiz.”

Konferansın Ardından Soru Cevap Bölümüne Geçildi. Soru cevaptan sonra ise Prof. Dr. Okutan’a Büyükşehir Belediyesi adına Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Hekimlerinden Dr. Zeynep Toktaş çiçek takdim etti. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ise, Prof. Dr. Hüseyin Okutan’a plaket ve Kumluca’nın tarihini anlatan kitapçık hediye etti.

 

Fatih Bacak, Antalya–Aralık.2014 -fb.antalya007@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  - okkesb@telmar.net,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Fatih Bacak, Antalya–Aralık.2014 -fb.antalya007@gmail.com,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP