DOĞU PERİNÇEK ATSO’DA

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ATSO Başkanı Çetin Osman Budak’ı ziyaret etti

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

DOĞU PERİNÇEK ATSO’DA

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçe

k, ATSO Başkanı Çetin Osman Budak’ı ziyaret etti

Temaslarda bulunmak için Antalya’ya gelen İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak’ı makamında ziyaret etti. ATSO Başkan Yardımcısı Yusuf Hacısüleyman, ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Dinç ve Osman Avşaroğlu’nun da bulunduğu ziyarette, Başkan Budak, Perinçek’e Antalya ekonomisi ve Oda’nın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

ATSO’nun 40 bini aşkın üyesiyle Antalya iş dünyasının en önemli çatı örgütünü olduğunu belirten Çetin Osman Budak, 132 yaşındaki kurumun, Türkiye’nin en köklü ticaret ve sanayi odalarından biri olduğunu kaydetti. ATSO olarak 2013 senesinde valilik, yerel yönetimler ve STK’ları bir araya getirerek Türkiye’de ilk kez bir kentin 2023 vizyonunu belirlemeye yönelik arama ve karar konferansları gerçekleştirdiklerini belirten Budak, bu konferans sonunda ortaya çıkan kararların bir kitapta toplandığını bildirdi.

Budak, Antalya’nın 2023 yol haritası niteliğindeki kitabı, yerel seçimler öncesi tüm adaylarla paylaştıklarını söyledi.

Antalya ekonomisinin Türkiye ekonomisi ile benzer seyir izlediğini, turizmin ise lokomotifi olduğunu belirten Budak, bu yıl Antalya’ya 12 milyon düzeyinde yabancı turist geldiğini, bu rakamın transit yolcular ve yerli turistler ile 15 milyonun üzerinde olduğunun tahmin edildiğini kaydetti.

Budak, Türkiye’de daha cazip bir yatırım ortamının oluşması için başta yargı ve eğitim olmak üzere yapısal reformların biran önce gerçekleşmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Budak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’de sanayinin dünya ile rekabet edebilecek düzeye gelmesi için başta enerji olmak üzere hammadde maliyetlerini azaltacak ve nitelikli eleman ihtiyacını karşılayacak önlemlere ihtiyaç var. Bugün Türkiye’de sanayi yatırımı maalesef istediğimiz düzeyde değil. Sanayiciler bile konut, AVM, rezidans yatırımına yöneldiler. Diğer taraftan Türkiye’nin üretmesi gerekiyor. Bunun için de üretimi teşvik edecek politikalarının acilen gözden geçirilmesi, özel sektörle beraber yeni bir teşvik politikasının belirlenmesi gerekiyor” dedi.

Perinçek

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ise, Başkan Budak’ın ekonomiye ve yatırım ortamına geniş vizyon ile bakmasının, maddi boyuttaki kısa vadeli destekler yerine yargı ve eğitim reformuna vurgu yapmasının son derece olumlu olduğunu söyledi.

Antalya’nın Türkiye’nin lokomotif illerinden biri olduğunu belirterek, “Tarımın, turizmin ve sanayinin bir arada olduğu çok az kentimiz var. Antalya, bu özellikleriyle geleceğin Türkiye’sini kuracak bir kent” ifadesini kullandı.

Perinçek, her zaman Türk sanayisinin gelişmesinden yana olduklarını belirterek, “Sanayinin gelişmesini, üretimin gelişmesini istiyoruz. Kaynaklar, ranta ve faize gideceğine, üretime gitsin. O yüzden sanayinin yanındayız. Türkiye’nin bağımsızlığı için sanayinin ve ekonominin güçlü olması önemli” diye konuştu. 

Başkan Budak, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e ATSO 2023 Arama ve Karar Konferansı, Geçmişten Günümüze ATSO kitapları ile ATSO Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin yaptığı bir tablo hediye etti.

 

Fatih Bacak, Antalya–Kasım.2014 -fb.antalya007@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  - okkesb@telmar.net,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Fatih Bacak, Antalya–Kasım.2014 -fb.antalya007@gmail.com,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP