24. ULUSAL PATOLOJİ KONGRESİ TRABZON

Patoloji Kongresi Patoloji Dernekleri Federasyonu ve Anadolu Patoloji Derneği işbirliği ile Trabzon’da Gerçekleştiriliyor

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

24. ULUSAL PATOLOJİ KONGRESİ TRABZON

Patoloji Kongresi Patoloji Dernekleri Federasyonu ve Anadolu Patoloji Derneği işbirliği ile Trabzon’da Gerçekleştiriliyor.

 

MEME KANSERİ İLK SIRAYI ALIYOR
Kanserin gelişimini tek bir nedenle örneğin sadece Çernobil Felaketi’ne bağlamanın bilimsel açıdan doğru olmadığı belirtildi. Hastane arşiv kayıtlarında elde edilen verilere göre kadınlarda meme kanseri yüzde 18 ile başı çektiğin belirten Özer, “Erkeklerde ise yüzde 28 ile akciğer kanseri. Her iki grupta mide kanseri ikinci sırada geliyor. Tiroid bezi kanseri sadece kadınlarda ilk beşe giriyor” dedi.
Kanserin genetik bir hastalık olduğuna dikkat çeken Özer, “Kanser genetik bir hastalıktır. Özetle mutasyon denen genlerimizdeki değişiklikler ile ortaya çıkıyor. Anne ve babamızdan gelen bu değişiklikler, kimi durumda da ileri yaşlarda sigara gibi kimyasal ve radyasyon gibi fiziksel etkiler, hatta virüslerin etkileri ile oluşuyor. Kanserin gelişimini tek bir nedenle örneğin sadece Çernobil felaketine bağlamak bilimsel açıdan doğru değil" diyerek kanserden hayatını kaybeden Kazım Koyuncu’nun söylediği "Beni Çernobil değil, Türkiye’deki sistem kanser etti" sözlerini hatırlattı.
Özer, konuşmasında kanserde erken teşhisin önemine işaret ederek kanser hastalığında patolojik incelemenin çok önemi olduğunu sözlerine ekledi.

   

VÜCUTTAN ÇIKARILAN HER PARÇA MUTLAKA İNCELENMELİ
Patoloji Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı ve Patoloji Dernekleri Federasyonu önceki Başkanı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı öğretim Üyesi Prpf. Dr. Kutsal Yörükoğlu ise kanserin tanısında patolojik incelemenin gerekli olduğunu ifade etti.

Ve Kanser hastalığının tanısında, riskli hasta gruplarının belirlenmesinde ve kişiye özel kanser tedavisinin belirlenmesinde patoloji raporlarının bilimsel öneminin çok büyük olduğuna işaret etti.
Patoloji raporlarında kanserin tipi, derecesi ve evresinin yanı sıra hastanın tedavi seçimini belirleyeceğini ifade eden Yörükoğlu, kanserin dışında birçok hastalık için de patolojik incelemenin gerekli olduğunu belirtti.
Anadolu Patoloji Derneği Başkanı ve Avrasya  Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Özoran da kanserle mücadelede toplumun farkındalığının artırılmasının önemine vurgu yaptı.


Bu anlamda sivil toplum örgütleri ile meslek örgütlerine büyük görev düştüğünü ifade eden Özoran, bu kapsamda önce kanserin bulgularına ve tarama yöntemlerine ilişkin bilincin artırılması gerektiğini belirterek Türkiye’nin bilinç düzeyinin artırılması için medyaya da görev düştüğünü dile sözlerine ekledi.
Öte yandan, kongrede 926 bildiri yer alacağı 109 konuşmacı ve 32 oturum başkanının görev üstlendiği belirtilirken 46 oturum gerçekleştirilecek

Tags: İstanbul Üniversitesi, Sağlık Bakanlığı, Çernobil,  Anadolu, Hastane, Yörükoğlu, sağlık, İstanbul, bugün, 

Trabzon, Karadeniz Teknik  Üniversitesi,  Avrasya,  Karadeniz, Trabzon Haberleri

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Kasım.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Kasım.2014 - okkesb@gmail.com,

 

Sizleri Patoloji Dernekleri Federasyonu

ve Anadolu Patoloji Derneği işbirliği ile

Sizleri Patoloji Dernekleri Federasyonu ve Anadolu Patoloji Derneği işbirliği ile 19-23 Kasım 2014 tarihleri arasında K.T.Ü Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan 24. Ulusal Patoloji Kongresi’ne davet etmekten onur duymaktayız. 
Federasyonumuz ve derneklerimiz her geçen yıl daha başarılı kongreler gerçekleştirerek, bir sonraki kongrelerin daha verimli olması için yoğun çaba harcamaktadır. Şüphesiz ki kongrenin başarısı siz değerli meslektaşlarımızın katılımları ile gerçekleşecektir. 
Kongre bilimsel programı, kongre düzenleme kurulu ve çalışma grupları ile birlikte oluşturulacaktır. Bilimsel programda; kurs, panel, konferans, olgu sunumları ve Inter aktif slâyt seminerleri yer alacak, alanında başarılı konuk konuşmacılar da bilgi ve deneyimlerini sizlerle paylaşacaklardır. 
Ekonomik şartlar göz önünde bulundurularak kayıt ve konaklama ücretlerinin sizlerin katılımlarını kolaylaştırmak ve teşvik etmek amacı ile minimum seviyede tutulmaya gayret edilmiştir.
Trabzon’un tarihi ve doğal güzellikler eşliğinde, ülkemizin en eski dördüncü ve cumhuriyetimizin ikinci üniversitesi olan Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde bilimsel ve sosyal yönü ile doyurucu bir kongrede sizlerle buluşmayı diliyoruz. Saygılarımızla,

Prof. Dr. Kutsal YÖRÜKOĞLU - Patoloji Dernekleri Federasyonu Başkanı  

Prof. Dr. Yavuz ÖZORAN - 24. Ulusal Patoloji Kongresi Başkanı, Anadolu Patoloji Derneği Başkanı

Kongre Tarihi
Kongre, 19-23 Kasım 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.
Kongre Merkezi
Karadeniz Teknik Üniversitesi
Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi
Trabzon
Web Sayfası
Kongrenin resmi internet sitesi olan www.patoloji2014.org adresinden kongre ile ilgili tüm bilgilere ve gerekli formlara ulaşabilirsiniz.
Bildiri Gönderimi
Tüm bildiri özetleri sadece www.patoloji2014.org adresindeki online bildiri gönderim sistemi kullanılarak gönderilebilecektir.
Ulaşım
Kongre merkezinin Trabzon Havalimanı'na uzaklığı 8 dakikadır.
Stand ve Sergi Alanları
Serenas Turizm ile irtibata geçebilirsiniz.
Davet Mektubu
Kongreye katılım için bağlı bulundukları kurumlardan izin almaları gereken katılımcılara talepleri doğrultusunda davet mektubu gönderilecektir.
Yaka Kartı
Tüm katılımcılar ve refakatçilerin kongre merkezi, stand alanları ve sosyal aktivitelere katılabilmeleri için kendilerine kayıt esnasında verilmiş olan yaka kartlarını takmaları gerekmektedir.
Katılım Belgesi
Katılım belgeleri, kayıt yaptıran tüm katılımcılara 22 Kasım 2014 tarihinden itibaren kayıt masasından verilmeye başlanacaktır. 
Kredilendirme
Kongrenin tüm oturumları Türk Tabipler Birliği Sürekli Tıp Eğitimi Kredilendirme Kurulu’nun onayına sunulacaktır.

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Kasım.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Kasım.2014 - okkesb@gmail.com,

 

 

24. PATOLOJİ KONGRESİ TRABZON’DA BAŞLADI

Pataloji Dernekleri Federasyonu ve Anadolu Patoloji Derneği işbirliğiyle organize edilen 24'üncü Ulusal Patoloji Kongresi, Trabzon'da

KTÜ-Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kongre Merkez'inde başladı.

Pataloji Dernekleri Federasyonu ve Anadolu Patoloji Derneği işbirliğiyle organize edilen 24'üncü Ulusal Patoloji Kongresi, Trabzon'da

KTÜ-Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kongre Merkez'inde başladı.

Kongre öncesi yapılan açıklamada, ülke genelinde kanser tehlikesine ve tedavi sürecine dikkat çekildi.

Patoloji Dernekleri Federasyon Yönetim Kurulu Başkanı İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Patoloji Bilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Dilek Yılmazbayhan,

Avrasya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı, Anadolu Pataloji Derneği Başkanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Yavuz Özoran,

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Kutsal Yörükoğlu

ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Erdener Özer'in katılımıyla kongre öncesi basın toplantısı düzenlendi.

PROF. DR. ÖZORAN: BİLİNÇ ARTIRILMALI

Anadolu Patoloji Derneği Başkanı ve Avrasya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Özoran, kanserle mücadelede farkındalığın artırılmasının önemini dile getirdi. Sivil toplum ve meslek örgütlerine büyük görev düştüğünü ifade eden Prof. Dr. Özoran, öncelikle kanserin bulgularına ve tarama yöntemlerine ilişkin bilincin artırılmasının önemine işaret etti. Türkiye'de bu alanda bilinç düzeyinin artması için basına da görev düştüğünü belirten Özoran, Kanser Savaş Bildirgesi'nin herkes tarafından okunması geretiğini belirterek,  www.uicc.org, ve www.turkkanser.org.tr, internet adreslerinde kanserle ilgili konuların okunmasının sağlanmasını istedi.

AKCİĞER KANSERİ İLK SIRADA

Toplantıda konuşan Prof. Dr. Erdener Özer de, Türkiye'de kanser hastalığının riskinin giderek attığına dikkat çekti. Türkiye'de kanser görülme sıklığında artış olduğuna işaret eden Erdener, "Türkiye'de 2002 yılında yüz binde 133 olan kanser görülme sıklığı, 2012 yılında yüz binde 266 oldu. Yani iki kat arttı. Kanserler arasında akciğer kanseri birinci sırada yer alıyor. 40 yıl önce ölüm nedenleri arasında dördüncü sırada olan kanser hastalığı, şimdi kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada yer alıyor. TUİK verilerine göre 2002 yılında 175 bin kayıtlı ölümün 25 bin kadarında ölüm nedeni kanser. 2002 yılında yüzde 14 olan bu oran, 2012 yılında yüzde 18 'e yükseldi" diye konuştu.

KANSERİ ÇERNOBİL'E BAĞLAMAMAK LAZIM

Kanserin genetik bir hastalık olduğunu kaydeden Prof. Dr. Özer açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Kanser genetik bir hastalıktır. Özetle mutasyon denen genlerimizdeki değişiklikler ile ortaya çıkıyor. Anne ve babamızdan gelen bu değişiklikler, kimi durumda da ileri yaşlarda, sigara gibi kimyasal ve radyasyon gibi fiziksel etkiler, hatta virüslerin etkileri ile oluşuyor. Kanserin gelişimini tek bir nedene, örneğin sadece Çernobil felaketine bağlamak bilimsel açıdan doğru değil. Gelin kanserden kaybettiğimiz Kazım Koyuncu'ya kulak verelim; Beni Çernobil değil, Türkiye'deki sistem kanser etti."

 

KANSERE BIÇAK VURULMAZ MI.?

Türkiye'de halk arasında kansere bıçak vurulduğunda 'iflah olmaz' anlayışının bulunduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Kutsal Yörükoğlu ise "Kansere bıçak vurulduğunda 'artık iflah olmaz' deniyor. Oldukça yanlış. Bu nedenle de geç tanı konuluyor. Patoloji sadece kanser olduğunun tanısını koymuyor, aynı zamanda kanser olmadığının da tanısını koyuyor" dedi.

HALK KANSER KONUSUNDA BİLİNÇLENMELİ

Prof. Dr. Dilek Yılmazbayhan da halkın kanser konusunda bilinçlendirilmesinin önemli olduğunu vurgulayarak, "Hedef kitlemiz olan halkımızın bu konuda bilinçlenmesi çok önemli. Bir hastalığın tanısında bir parçanın, mutlaka patologa gönderilerek kontrol edilmesi gerek. Bütün bu tanıdan elde edilen verilerin kanser kayıtçılığında kullanılması ve bölgelerin kişisel risklerin ortaya çıkarılması gerekir" diye konuştu.

 

ÇERNOBİLİN KANSER KAYIT SİSTEMİNE BÜYÜK KATKISI OLDU

Çernobil'in kanser hastalığıyla ilgili bir bağlantısı olup olmadığına dair bir soru üzerine söz alan Prof. Dr. Yavuz Özoran, "Çernobil'in kanser kayıt sisteminin ülke geneline yaygınlaşmasında çok büyük katkısı oldu. Her musibetin bir yararı olur gibi. Daha önceki kayıtlarda bu nedenle kıyaslama sağlıklı yapılamıyordu. Ama şimdi Sağlık Bakanlığının tüm hastanelerinde çok daha ciddi kayıt sistemi var" yanıtını verdi.

Osman Turan Kültür Merkezi'ndeki değişik salonlarda devam eden, 926 bildirinin yer aldığı ve 109 konuşmacının katılımıyla 46 oturuma ev sahipliği yapacak olan kongre 23 Kasım'da sona erecek. - Trabzon

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Kasım.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Kasım.2014 - okkesb@gmail.com,

 

Diğer Haberler

  • TRABZON NASIL BU HALE DÜŞTÜ.?
  • Adnan Kahveci’den İki Federasyon Meselesine...
  • MAVİ ÇIĞLIK; BAKRAÇ SANAT GALERİSİNDE.!
  • BÜYÜK SORUNUMUZ*RİCANİA SİMULANS**VAMPİR KELEBEK*
  • FAROZ; MAHALLENİN ÖTESİNDE BİR KÜLTÜR.!
  • 3.KAHRAMANMARAŞ TANITIM GÜNLERİ ANKARA'DA
  • TDF'DA SAYGISIZLIK ve HUKUKSUZLUK DEVAM
  • HÜSEYİN AYAZ; TEHDİTLERE HODRİ MEYDAN DEDİ.!
  • TOLGADIRLILAR TÜRKMEN TOYU YAPILDI
  • TRABZON’UN FETİH TARİHİ 15.Ağustos.1461, PAZAR
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP