T.C.- IŞİD İŞBİRLİĞİ DOĞRULANDI

Danimarka'lı Lars Hedegaard'a Saldırdan Ve Türkiye'de Yakalanan IŞİD Militanının 49 Musul Rehinesi ile Takas Edilerek Serbest Bırakıldığı Doğrulandı

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

T.C.- IŞİD İŞBİRLİĞİ DOĞRULANDI

Danimarka'lı Lars Hedegaard'a Saldırdan Ve Türkiye'de Yakalanan IŞİD Militanının 49 Musul Rehinesi ile Takas Edilerek Serbest Bırakıldığı Doğrulandı

 

Hedegaard'a Saldıran ve Türkiye'de Yakalanan Işid Militanının Musul Rehinelerine Karşılık Işide Verildiği İddiası Doğrulandı, Danimarka 'küplere bindi'

 

Danimarka'da Özgür Yazarlar Birliği Başkanı Hedegaard'a silahla saldırıp Türkiye'de yakalanan IŞİD'li bir militanın Musul'daki rehinelere karşılık serbest bırakıldığı doğrulandı. Adalet Bakanı Frederiksen, "Türkiye'nin tutumunu anlamak ve kabul etmek mümkün değil" dedi.

 

Danimarka'da Özgür Yazarlar Birliği Başkanı Lars Hedegaard'a evinde silahlı saldırıda bulunduktan sonra Türkiye'de yakalanan zanlının IŞİD'le yapılan rehine takasıyla serbest bırakıldığını doğrulanması, Danimarka'da tepkilere yol açtı. Danimarka'dan Türkiye'ye giden heyet, MİT ve Dışişleri yetkilileri ile yaptığı görüşmeleri tamamlayarak ülkeye döndü. Heyet, Türkiyeli makamlarının zanlının serbest bırakıldığını doğruladıklarını ancak neden serbest bırakıldığı konusunda açıklama yapmadıklarını bildirdi.

 

ANLAŞILIR İŞ DEĞİL!

DHA'da yer alan habere göre Adalet Bakanı Mette Frederiksen, Türkiye'nin tutumunun anlaşılır gibi olmadığını belirterek, "Türkiye'ye gönderdiğimiz heyet bugün Ankara'dan döndü. Heyet, Türk Dışişleri, Adalet Bakanlığı ve gizli servisi MİT ile görüşmeler yaptı. Türk yetkililer, Lars Hedegard'a silahlı saldırıda bulunan zanlının serbest bırakıldığını doğrulamışlar. Bilindiği gibi zanlının serbest bırakılması konusu birkaç haftadır tartışılıyordu. Şimdi onaylanmış oldu. Ama Türkiye'nin tutumunu anlamak ve kabul etmek mümkün değil" dedi.

 

SİNİRLENDİK!

Mette Frederiksen, Türkiyeli makamlarının zanlının neden bırakılmadığı konusunda bir açıklama yapmamasına sinirlendiklerini belirterek "Biz heyeti gönderirken, şahsın neden serbest bırakıldığına da açıklık getirilir diye düşündük. Ama Türk makamları bu konuda bir açıklama yapmamışlar. Heyet çok kısa sürede alınan kararla Türkiye'ye gitmesine rağmen biz bir cevap bekliyorduk. Türkiye'den zanlının neden serbest bırakıldığı konusunda halen cevap bekliyoruz. Türkiye bu konuda çalışmalar yapıldığı sözü verdi" dedi.

 

KONUŞMAYA DEVAM EDECEĞİM

Lars Hedegaard ise zanlının serbest bırakılmasına rağmen İslam Dini ve Müslümanlar hakkında düşüncelerini söylemeye devam edeceğini belirtti.

 

SAHTE PASAPORTLA YAKALANMIŞTI

Lars Hedegar 2013 yılı şubat ayında evinde silahlı saldırıya uğramış, saldırgan aynı gün ülke dışına kaçmıştı.

Saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen zanlının Nisan ayında Atatürk Havalimanı'nda sahte pasaport ile yakalanarak gözaltına alınmıştı. 2 Ekim'de ise şahsın serbest bırakıldığı haberi duyuldu ve 8 Ekimde Danimarka, Ankara'daki büyükelçiliği aracılığı ile Türkiye'ye nota verdi. Ardından Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçisi Mehmet Dönmez iki kez Danimarka Dışişlerine çağrıldı ve Çarşamba günü toplanan Dış Politika Komisyonunda, Adalet Bakanı Mette Frederiksen ve Dışişleri Bakanı Martin Lidegaard'an konuya açıklık getirmeleri ve Türkiye'ye karşı yaptırımlarda bulunulması istendi. Dışişleri Bakanı Martin Lidegaard, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Danimarka'dan bir heyet göndermesini istediğini belirterek, Türkiye'ye acil şekilde heyet gönderileceğini bildirmişti.

Danimarkalı avukat: Yazarımıza saldıran IŞİD'liyi Türkiye serbest bıraktı

 

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ekim.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ekim.2014 - okkesb@gmail.com,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP