MERKEL’İN ELİNDEKİ CD’DE NELER VAR.?.!.

Merkel’in Elinde Türklerin İsviçre Bankası Hesapları mı var.?.!

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

MERKEL’İN ELİNDEKİ CD’DE NELER VAR.?.!.

Merkel’in Elinde Türklerin İsviçre Bankası Hesapları mı var.?.!

Türkiye’yi dinleyen Almanya’nın elinde “İsviçre Bankalarında hesabı olan Türklerin listesi var” iddiası Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki wikileaks belgelerini akıllara getirdi. Kılıçdaroğlu’da dünkü konuşmasında aynı imada bulunarak Erdoğan’a çağrıda bulunmuştu.

Başbakan Merkel’e sorular yönelten Alman yetkili, “Kaçak paraların tespiti için İsviçre’deki bir banka müdüründen satın alınan CD’de hangi Türklerin ne kadar hesabı var?” diye sordu. Alman yetkilinin bu sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde tartışılan ve Wikileaks belgelerinde yer alan, “İsviçre bankal

arında 8 hesabı var” iddiası akla geldi.

TÜRKLERİN İSVİÇRE BANKASI HESAPLARI

Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer, bugünkü köşesinde “Türkiye, Merkel’den o CD’yi isteme cesaretini gösteremiyor” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Bayer yazısında, adını vermediği Berlin’deki bir Alman yetkilinin iddialarını gündeme getirerek “Türkiye, dinlemeler konusunda neden sessiz kaldı?” sorusunu irdeliyor. Türkiye’nin sessizliği üzerine Alman yetkilinin 7 sorusuna yer veren Bayer, bir süre önce sıkça tartışılan “Erdoğan’ın İsviçre bankalarında 8 ayrı hesabı var” iddiasını hatırlatan önemli bir bilgi veriyor.

MERKEL’İN ELİNDE İSVİÇRE BANKALARINDAKİ TÜRKLERİN HESAPLARI VAR

Alman yetkilinin iddiasına göre İsviçre’de hesabı bulunan Türklerin listesi Almanya Başbakanı Merkel’in elinde. Alman yetkili şu soruyu yöneltiyor:

“Merkel, Almanların kaçak paralarını tespit edebilmek için İsviçre’deki bir banka müdüründen satın aldığı CD’lerin içinde hangi Türklerin paralarının olduğunu tespit etti? Niye Türkiye bu konu için girişimde bulunmuyor ve Merkel’den o CD’yi istemiyor.?”

BAŞKAN FARUK ŞEN AÇIKLAMIŞTI

Türk Alman Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen, daha önce Almanya’nın dinlemesine ilişkin Türkiye’nin neden sessiz kaldığına ilişkin “Almanya’nın elinde iki koz var” yanıtını vermişti. Şen, bu kozlardan birinin belirli telefon görüşmeleri olduğunu ifade etmiş, diğeri içinse “İsviçre bankalarındaki Türklerin hesapları” demişti.

İSVİÇRE’DE HESABIN YOKSA DİLEKÇE VER

Erdoğan’ın İsviçre’de hesabı olduğu iddiası üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, pek çok kez çağrıda bulunarak dilekçe vermesini istemişti. Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal için de İsviçre bankalarında parası olduğu yönünde iddialar olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Sayın Baykal, kendisi hemen bir dilekçe verdi. İsviçre bankalarında hesabım varsa bana bildirin dedi.

Sayın Deniz Baykal’ın İsviçre bankalarında 5 kuruşluk hesabının yok olduğu orta çıktı.

Ben Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum. Sen İsviçre bankalarında hesabın olmadığını söylüyorsan neden Deniz Baykal gibi yapmıyorsun, dilekçe vermiyorsun. Gerçeği biliyorsun” açıklamasında bulunmuştu.

Tayyip Erdoğan ise Wikileaks belgelerinde İsviçre bankalarında 8 gizli hesabı olduğu iddialarıyla ilgili olarak, “Ana muhalefet ispatlamamı istiyor. Olmayan bir şeyi nasıl ispatlarsınız? Bir Allah kuruşu param yok ki ispat edeyim” demişti.

Kaynak – Rotahaber

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ekim.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ekim.2014 - okkesb@gmail.com,

 

TAYYİP’İN GİZLİ HESAPLARININ DÖKÜMÜ MERKEL’İN ELİNE GEÇTİ

İsviçre Bankalarının Açıkladığı Bilgilerle İlgili İddialar

İsviçre’den gizli hesapların listesini alan Almanya’nın Erdoğan’ın ‘çok özel’ sırlarına daulaştığı öne sürüldü.

İs­viç­re ban­ka­la­rın­dan giz­li he­sap­la­rın lis­te­si­ni alan Al­man Hü­kü­me­ti­’nin, Baş­ba­kan Er­do­ğa­n’­a ait ol­du­ğu ile­ri sü­rü­len bil­gi­le­re ulaş­tı­ğı id­di­a edi­li­yor. Tür­ki­ye­’de ik­ti­dar­la kav­ga­ya gi­ren Gü­len Ce­ma­ati’­nin, bu bil­gi­le­rin pe­şi­ne düş­tü­ğü öne sü­rü­lü­yor.

Bir sü­re ön­ce or­ta­ya dö­kü­len Wi­ki­Le­aks bel­ge­le­rin­de, “Er­do­ğa­n’­ın İs­viç­re’de 8 ay­rı he­sa­bı va­r” id­di­ası or­ta­ya atıl­mış ve bu he­sap bil­gi­le­ri­ni içe­ren CD’­nin Al­man­la­r’­ın eli­ne geç­ti­ği öne sü­rül­müş­tü.

Ce­ma­ate ya­kın ba­zı kay­nak­lar, “C­D’­de­ki çok özel bil­gi­ler Mer­ke­l’­in de eli­ne geç­miş du­rum­da. Er­do­ğan, 2008’de­ki Lud­wigs­ha­fen yan­gı­nın­da Al­man­ya­’yı ağır şe­kil­de suç­la­ya­cak­tı. An­cak, CD ha­tır­la­tıl­dı, sus­tu­” yo­ru­mun­da bu­lu­nu­yor.

İhbar Yarışı

İs­viç­re, AB’­nin de bas­kı­sıy­la ban­ka­cı­lık sis­te­mi­ni yu­mu­şa­tıp hü­kü­met­ler açı­sın­dan bil­gi alı­nır ha­le ge­tir­miş­, yak­la­şık iki yıl ön­ce, Eu­ro/Do­lar mil­yo­ner­le­ri­nin he­sap­la­rı­nı içe­ren CD’­yi Al­man ma­kam­la­rı­na tes­lim et­miş­ti. Al­man Hü­kü­me­ti, 1999’dan 2011’e ka­dar tu­tu­lan he­sap­la­rın bu­lun­du­ğu CD’­ye da­ya­na­rak, ver­gi ka­çı­ran zen­gin­le­ri tek tek tespit etti. Hü­kü­me­tin tav­rı kar­şı­sın­da mil­yo­ner­ler ken­di­le­ri­ni ih­bar et­ti.

Ali Gülen – Sözcü

 

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ekim.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ekim.2014 - okkesb@gmail.com,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP