TC Cumhurbaşkanı Foyası Ortaya Çıkan Diktatör İslamcı Olarak Addediliyor

FOYASI ORTAYA DÖKÜLEN DİKTATÖR

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

FOYASI ORTAYA DÖKÜLEN DİKTATÖR

TC Cumhurbaşkanı Foyası Ortaya Çıkan Diktatör İslamcı Olarak Addediliyor

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’in Irak Şam İslam Devletine (İŞİD) karşı mücadele etmek için NATO ülkesi üyelere ortak mücadele planı yapmak üzere çağrıda bulunması üzerine Alman Die Welt gazetesi, Türkiye ve Katar’ın dış politikada ikiyüzlü bir politika izlemiş olmasından dolayı oluşturulmak istenen ittifakı zorlayacağını savundu.

Alman Die Welt gazetesinden Lord Weidenfeld "İttifak mı.? Türkiye ve Katar bizim düşmanımız.!" başlığıyla bir makale yazdı.

Gazetetede yer alan haber-yorumda Erdoğan’ın dış politikada iki yüzlü bir politika izlediği ve Erdoğan için foyası ortaya çıkan diktatör, İslamcı lider tanımlaması yapıldı.  

Gazetenin haberi şöyle devam ediyor:

"Hennry Kissinger Obama’ya Avrupa ve NATO üyesi ülkelerini de yanına alarak kamuoyu baskısı olmadan ve herhangi bir gecikme olmadan barbar İŞİD ile mücadeleye karşı öncülük etmesi için çağrıda bulunuyor. İŞİD’in uygar dünya için tehdit olduğu açık bir gerçek. Bu kez Obama İŞİD’e karşı mücadelenin ana hatlarını belirlemek istiyor gibi görünüyor.

NATO Ülkesi İki Partnerle Bu Ortaklık Zorlanacak

Ancak NAO ülkesi iki partnerle bu ortaklığı zorlayacak gibi. Türkiye ve Katar.

Erdoğan'ın Türkiye'si NATO ülkesi bazen belirsiz/ şeffaf olmayan bir rol oynamaktadır. Ancak Erdoğan, foyası ortaya çıkan diktatör, İslamcı olarak Büyük Atatürk’ün laik, batı yönelimli Türkiye’sini sistematik bir biçimde dinci otoriter bir sisteme dönüştürmeye çalışmaktadır.

Erdoğan İsrail ile birlikte çok sayıdaki cihadisti Türkiye sınırından Suriye’deki kriz bölgesine geçişine izin vermekte, Kürtlerle ikili bir politika yürütmekte - Kürtlere kendi bağımsız bölgelerinde ( otonom bölge) ekonomik yardım etmekte- ancak Türkiye’de ise Kürtler'e "ikinci sınıf " muamelesi uygulamakta. Erdoğan’ın karakteri İsrail eski Başbakanı İzak Rabin’in Filistin lideri Yaser Arafat hakkındaki söylediklerini çağrıştırdı: "Onun karakterini ölçmek, bir lastik bandıyla yılan balığını yakalamak kadar kolaydır"

KATAR.?

"Obama’nın göz kamaştırıcı diğer ortağı ise zengin Katar. Katar Hamas'ı ve diğer İslamcı radikal grupları ekonomik olarak finanse etmekte ancak diğer taraftan Amerikan kuruluşları, kültür ve El -Cezire gibi medya kurumlarını da maddi olarak desteklemekte. New York’taki İngiliz bir medya şirketi sahibi – daha önce Kaddafi’nin oğlu ile birlikte çalışmıştı- Katar’ın Amerikan şirketleri için önemli bir müşteri olduğunu söyledi. Katar da dış politikada iki yüzlü bir politika izlemektedir. Petrol ve doğal gaz anlaşmalarıyla ülkeleri kendisine bağlamaktadır.

 

MISIR.?

Mısır’da da durum karışık, Mısır Savunma Bakanı Sisi ile birlikte çalışan Amerika ve yatıştırıcı Batının egzersizi ile Mısır’da başarılı bir zafer olabilir. Ancak eleştirmenler İkinci Dünya Savaşında Hitler rejimine karşı eşit olmayan politik bir ittifakı hatırlasınlar. Churcill’in İngiltere'si ile Stalin’in Rusya'sı... Bunların da aralarında ortak hiçbir şey yoktu.... (Türkiye ve Katar’ın fonksiyonları nedeniyle) IŞİD’e karşı oluşturulmak istenen ittifak da buna benziyor."

Süheyla Kaplan/Almanya
Odatv.com

 

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Eylül.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Eylül.2014 - okkesb@gmail.com,

Diğer Haberler

  • BERAT’A BERAT.!,
  • TÜRKİYE'NİN MEDYA HALİ & BALKAN ÜLKELERİ
  • ÜÇ YILDIR DİRENEN BOĞAZİÇİLİLER VE NAZIM
  • İSKİ'YE HAK ARAMAYA GİTTİLER, KOVULDULAR
  • MEDYA DÜNYASINI ÜZEN ÜÇ KAYIP
  • YENİ “DOSTUMUZ” İNGİLTERE... HAYIRLI OLSUN.!
  • 100’ÜNCÜ YILINDA TÜRKİYE FOTOĞRAFI
  • TÜRKİYE’DE SOSYAL DEMOKRASİ
  • LGBT VE 250 BİN KİŞİLİK GÖSTERİ
  • FELAKETİN DEMOGRAFİK ETKİSİ
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP