HAYSİYETİ OLAN SESSİZ KALAMAZ

Bu Saldırılara Sessiz Kalmak Haysiyet Sahibi İnsana Yakışmaz

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

HAYSİYETİ OLAN SESSİZ KALAMAZ

45 aydın ve sanatçı, Erdoğan’ın hakaret ettiği Taraf yazarı Amberin Zaman ile AKP’lilerin saldırı yağmuruna tuttuğu gazeteci Ceyda Karan’a destek için bir bildiri yayınladı.

Bildiride, “Bu Saldırılara Sessiz Kalmak Haysiyet Sahibi İnsana Yakışmaz” denildi.

Hukukçu, akademisyen, yazar, gazeteci ve avukatların da dahil olduğu bir grup aydın, gazeteciler Amberin Zaman ve Ceyda Karan’a yönelik baskı ve karalama kampanyasına karşı basın özgürlüğünü desteklediklerini belirtti. Yayımladıkları ortak bildiriyle Ceyda Karan ve Amberin Zaman’ı yalnız bırakmayacaklarını açıklayan aydınlar arasında Baskın Oran ve İsmail Beşikçi de var.


Bildiride özetle şu ifadelere yer verildi:

“AKP iktidarı son birkaç yıldır, muhalif olan, aykırı düşünen herkesi katli vacip düşman ilan ediyor. Düşmanların başında da basın etiğine saygılı ve o saygının gereğini yapan az sayıdaki gazeteci geliyor. AKP iktidarı medyayı bütünüyle medya olmaktan çıkardı. Artık birkaç sınırlı istisna dışında ne gazeteler gazeteye benziyor; ne de televizyonlar televizyona benziyor. Türkiye’de medya hiç bir zaman bu ölçüde rezil ve kepaze olmadı, yerlerde sürünmedi...

Artık toplum tam bir yalan, tahrifat ve tezvîrât makinesiyle karşı karşıya...

Gazete ve televizyonlarda sadece iktidar şakşakçıları barınabiliyor.

Unutmamak gerekir ki, düşünce ve ifade özgürlüğü tüm özgürlüklerin anasıdır ve düşünce özgürlüğünün, basın özgürlüğünün olmadığı yerde başka özgürlüklerden söz etmek abestir. Başbakan’ın, yandaşlarının, AKP tetikçilerinin hedefindeki son iki gazeteci, Amberin Zaman ve Ceyda Karan oldu. Bu iki değerli kadın gazeteci, sadece doğru bildiklerini söyledikleri, yapmaları gerekeni yaptıkları halde, utanç verici bir karalama ve linç kampanyasının hedefi oldu. Eğer, ‘özgürlük, başkasının özgürlüğüyse’ bu değerli insanlara yapılan hakaret, hepimize yapılmış demektir. Böyle bir durum karşısında sessiz ve tepkisiz kalmak, haysiyet sahibi insanlara yakışan bir şey değildir.

Biz, aşağıda imzası bulunanlar, Ceyda Karan ve Amberin Zaman’a yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyoruz, protesto ediyoruz ve kendileriyle dayanışma içinde olduğumuzu, yalnız olmadıklarını kamuoyuna ilan ediyoruz.”


BİLDİRİYİ İMZALAYANLAR

İmzacıların isimleri: Fikret Başkaya, İsmail Beşikçi, Baskın Oran, Doğan Özgüden, İnci Tuğsavul, Sait Çetinoğlu, Ali Nesin, Şanar Yurdatapan, İbrahim Seven, Attila Tuygan, Muzaffer Erdoğdu, Nalan Temeltaş, Sennur Baybuğa, Cennet Bilek, Pınar Ömeroğlu, Gül Gökbulut, Nıvart Bakırcıoğlu, Ramazan Gezgin, Mehmet Özer, Mahmut Konuk, Sabahattin Şerif Meşe, Serdar Koçman, Murad Mıhçı, Haldun Açıksözlü, Osman Özarslan Celal İnal, Oktay Etiman, Yalçın Ergündoğan, Haldun Açıksözlü, Erkan Metin, Atilla Dirim, Necati Abay, Raffi Hermon Araks, Eflan Topaloğlu, Ömer Asan, Mehmet Uluışık, Cemil Aksu, Kenan Yenice, Adnan Genç, Şiar Rişvanoğlu, Serkan Engin, Nadya Uygun, Bülent Atamer, Bülent Tekin, Ceyhan Çakır Süvari.

25 Ağustos 2014 Pazartesi - 00.30



HEDEF GÖSTERDİLER, SÖZLERİNİ ÇARPITTILAR
TAYYİP Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde iki ayrı mitingde Taraf yazarı Amberin Zaman’ı hedef göstermiş ve kitlesine yuhalatmıştı. Erdoğan, Zaman’a “Edepsiz kadın” demiş ve şöyle konuşmuştu: “Kılıçdaroğlu, önceki gün bir televizyona çıkmış, AK Parti kitlesinin sorgulama yeteneği yok diyor. Orada da gazeteci kılıklı bir militan çıkmış. Edepsiz bir kadın, Müslüman ülkede bunu beklemek zor değil mi diyor. Haddini bil haddini. Haddini bil eline vermişler bir kalem, gazete köşesinde yazıyorsun.” Cumhuriyet yazarı Ceyda Karan ise Twitter üzerinden saldırıya maruz kalmıştı. CNNTÜRK’te programa katılan Karan’ın sözleri aynı stüdyoda konuk olarak bulunan Yeni Şafak muhabiri tarafından çarptırılmıştı. Ağzından böyle bir söz çıkmamasına rağmen, muhabir Çetiner Çetin, Karan’ın seçmenlere “aptal” dediğini söylemişti. Ardından da Twitter’da Karan’a karşı “aptal sarışın”, “travesti suratlı” gibi çirkin ifadeler kullanılmıştı. 

Etiketler : AKP, Amberin Zaman, Ceyda Karan,

İnternet baskısında yer alan tüm metin, resim ve benzeri içeriğin hakları Taraf Gazetecilik Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye aittir. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, Internet vs.) kaynak gösterilse bile izin alınmadan kullanılamaz.

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ağustos.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ağustos.2014 - okkesb@gmail.com,

 

"Bizleri “s-ke, s-ke” öldüreceklerini ilan ettiler"

Taraf gazetesi yazarı Amberin Zaman, AKP'li yandaş gazetecilerin özellikle kadınlara yönelik linç girişimlerini köşesine taşıdı. CNN Türk'teki Şirin Payzın'ın yönettiği programda yandaş bir ismin, gazeteci Ceyda Karan'ın sözlerini nasıl çarpıttığına dikkat çeken Zaman, Gezi eylemleri sırasında kendisi de dahil kadın gazetecilere "'s-ke, s-ke' öldüreceğiz" şeklinde ahlaksızca yapılan tehditleri yazdı.

İşte Amberin Zaman'ın yazısı:

"Sadece bu coğrafyada değil. Doğuda batıda, az gelişmiş çok gelişmiş, Müslüman Hıristiyan, her toplumda kural aynı. Düzeni sorgulayanlar arasında önce kadınlar hedef seçilir. Beyinleri değersizleştirilmek, cesaretleri kırılmak istenir. Fiili, sözlü cinsel şiddet üzerinden yürür hep bu linç kampanyaları.

Geçen akşam Ceyda Karan’a yapıldığı gibi. CNNTürk’te Şirin Payzın’ın moderatörlüğünü yürüttüğü Ne Oluyor programına çıkan Karan cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin eleştirilerde bulundu. Karşısında oturan Yeni Şafak Gazetesi muhabiri erkek kişi Karan’ın sözlerini ânında çarpıttı. Karan’ın seçmenlere “aptal” deyip aşağıladığını buyurdu. Pusuya yatan “yandaş” tetikçiler hiç vakit kaybetmediler. Daha program sürerken twitter üzerinden Karan’a saldırmaya başladılar. “Aptal sarışın”, “travesti suratlı” vb. Karan’ın yemediği hakaret kalmadı.

Oysa Karan’ın ağzından bir kez olsun “aptal” kelimesi çıkmadı. Ama ne fark eder? Maksat Karan’ı itibarsızlaştırmak. Çünkü Karan “tehlikeli”. Çünkü Karan ilk günden itibaren körü körüne AK Parti düşmanlığı yapan, rahatça karikatürize edilebilecek türden “militan laikçilerden” değil. Dolayısıyla Karan’ın iktidara yönelttiği eleştirilerinin bir entelektüel ağırlığı, ahlaki derinliği var. Habertürk’teki işinden kovdurdular. Simdi Cumhuriyet Gazetesi’nde yeni görevine başlayan Karan’ın hayatını her türlü karartmak istiyorlar.

Tıpkı daha iki hafta önce aynı stüdyoda aynı programda bana yaptıkları gibi... Müstakbel cumhurbaşkanının da katkılarıyla yine sözlerim çarpıtıldı.“İslam düşmanı” ilan edildim. Bu sayede IŞİD benim de kafamı bıçakla kesse bayram edecek olanlar var.

Erdoğan kültü etrafında palazlanan neo-lümpenlerden bahsediyorum. Muhafazakâr bir dostumum deyişiyle “IŞİD’den bir tık geri adımda olanlardan”...

Bu güruh ilk “savaş tecrübelerini” Musul’da değil Gezi Parkı’nda edindiler. Başta Melis Alphan, Şirin Payzın, Selin Girit, Tuğçe Tatari, Banu Güven, Nuray Mert, Ece Temelkuran ve düşman belledikleri nice“orospuyu” sosyal medya aracılığıyla hedef tahtasına oturttular. Bizleri“s-ke, s-ke” öldüreceklerini ilan ettiler. 

Ama utanmadan sıkılmadan Müslümanların en dindarı, en temizi biziz diyen yine onlar. Gri ve eğlencesiz dünyalarında bekâr olan, çocuğu olmayan, hayvan sevip besleyen kadını zavallı ve eksik. Akıl edebildikleri en müthiş hakaret ise “menopozlu”.

Bunlara öncülük etmekten herhangi sıkıntı duymayan iktidar yanlısı kalemler, zamanında generallere şirin görünmek adına Kürt, başörtülü, her nevi dik duran kadına sataşanlardan hiçbir farkları kalmadı. 

İşin en acıklısı başörtüsü için omuz omuza mücadele verdiğimiz nice kadın arkadaşlarımız bizlere yapılanların karşısında sus puslar. Tam tersi vicdanları hırslarına esir düşen bazı hemcinslerimiz aleyhimizde yürütülen kampanyaların başkomutanlığına soyunmuş vaziyetteler. 

Bu rezillikler dün laiklik adına yapılıyordu bugün ise Müslümanlık adına. Oysa her şey apaçık ortada. Kiminiz yolunuzu şaşırdınız. Ama çoğunuzun esas derdi yeni tattığınız para, güç ve mevki."

Odatv.com

 

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ağustos.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ağustos.2014 - okkesb@gmail.com,

Diğer Haberler

  • DEPREM VE GELECEK KAYGISI
  • MAORİLER KADAR OLAMADIK.!
  • *KRONOMETRE SIFIRLANDI* ‘MI.?
  • AKTİVİST GAZETECİDEN SAMİMİ İTİRAFLAR.!
  • SEVAP KAZANMANIN YOLLARI
  • SEVGİ GÜNÜNDE BİR VEDA…
  • PAHA BİÇİLEMEZ SİHİRLİ TOHUMU KİM EKECEK
  • NEDİR BU 3.DALGA İLİŞKİLER.?
  • BU GİDİŞE RIZAMIZ DEĞİL, İTİRAZIMIZ VAR.!
  • TÜRK SOLU BUGÜNKÜ KADAR DÖNEK ÇIKARMADI.!
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP