YEZİD'E BOYUN EĞMEYİZ

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Yezid İmasını Yeniden Tekrarladı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

YEZİD'E BOYUN EĞMEYİZ

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Yezid İmasını Yeniden Tekrarladı.

Operasyonların hukuksuz olduğunu savunan Dumanlı, "Yezid olmaktansa Hüseyin olmayı tercih ederiz. Ama Hüseyin olduk diye de Yediz'e boyun eğmeyiz, bu millet de eğmeyecektir" dedi.

Geçtiğimiz günlerde cemaati özür dilemesi halinde barış olabileceğini söyleyen Arınç da Dumanlı'nın eleştiri oklarının hedefindeydi: "Siz kendinizi ne zannediyorsunuz ve kendinizi nereye koyuyorsunuz.?"

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, 22 Temmuz Operasyonu kapsamında adliyeye sevk edilen polislerin Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde bekleyen ailelerini gece saatlerinde ziyaret etti.

Burada STV televizyonuna konuşan Dumanlı, eleştiri oklarını Başbakan yardımcısı Bülent Arınç ve Başbakan Erdoğan'a çevirdi. İşte Dumanlı'nın olay açıklamaları:

BAĞRI YANIK ANALAR GÖRDÜM

-Bağrı yanık analar gördüm, bağrı yanık babalar gördüm. Tabi ki büyük bir hayal kırıklığı var. Çünkü hırsızların elini kolunu sallayarak gezdiği hırsızların dosyalarının bir anda kapatılıp sümen altı edildiği şimdi onların tatillerde dolaştığı dönemde sen hırsızın peşinden koşarsın diye bir kısım insanlara suç isnat ediliyor.

ALLAH VAR, AHİRET VAR

-Selam Tevdid soruşturması niye alelacele örtbas ediliyor? Casusun peşinden koşanlara nasıl hangi hukuki karine ile casus ilan ediliyor? Hiç mi vicdanınız sızlamıyor? Bayram günü elinizi evlatlarınıza uzattığınızda şu annelerin feryatları yüreğinizde yankılansın. Utanın Allah var, ahiret var. Hesap var, kitap var. Biraz dikkatli olmak lazımdır. 

MÜNAFIK İMASI

-Eğer hukuk dışı dinleme yapan her kisme dün ve yarın özellikle bugün hukuk karşısında elbette hesabı sorulmalı. Ortada somut bir şey olmaksızın tamamen dedikoduya dayalı efendim şu kadar insan dinlenmiş. Nerede birader. Nerede bu deliller? Müslaman yalan söylemez, yalan bir başka şahsın emaresidir, burada söylemek istemiyorum. Ama bilenler biliyor.

SİZ KENDİNİZİ NE ZANNEDİYORSUNUZ

-Bülent Arınç'a hasseten bir şey söylemek istiyorum. Biz onu partinin vicdanı diye bilirdik. Bir kaç gün önce söylediği söz söylenecek bir söz değil. Ben şahsen onun küçüğü olarak ayıplıyorum. Gelsinler özür dilesinler. Bu insanların ne suçu var? Kimi kastediyorsun? Kim sizden özür dileyecek? Siz kendinizi ne zannediyorsunuz ve kendinizi nereye koyuyorsunuz.?

BUGÜN OLSA YİNE DESTEKLERİZ

-Zaman gazetesinin 1. dereceden yayınından sorumlusu olarak söylüyorum. Geçmişte devlet içindeki çetelerle mücadele süreci içerisinde, darbelerle mücadele süreci içerisinde temelde yapılan şeyleri destekledik, bugün olsa yine destekleriz. Ana çerçeveye uymayacak hukuksuzluklar yapılmışsa ona da elbette karşıyız.

Sanki Türkiye İsviçre, Hiç darbe diye bir şey tanımamışız. Bugün niye darbe davalarının yanında yer aldınız? Bugün darbe davasın olsun davayı yürütenlere hüsnü niyetle yaklaşırız. Nereden bilebiliriz ki darbelerle mücadele ediyoruz diye meydanlarda nutuk atanlar şimdi onların kollarına girip yeni bir şey oluşturmaya kalksın. 

YEZİD'E BOYUN EĞMEYİZ

-Geniş çaplı hukuksuzluk var. Özel ve seçkin insanların atanması hukuksuzluktur. Bunu mutlaka milletimizin vicdanına havale etmeye mecburuz. AK Parti içerisinde şu mübarek günde sahura kalkacak oruç tutacak insanlara söylüyorum. Yahu Allah'tan korkun, elinizi viccanınıza koyun. Haksızlığa müsade etmeyin. Hukuksuzluk yapanlardan hukuk içinde hesap sorun. Ama zulmetmeyin.

Her dönemde Yezidler vardır. Her dönemde Hüseyinler vardır. Yezid olmaktansa Hüseyin olmayı tercih ederiz. Ama Hüseyin olduk diye de Yediz'e boyun eğmeyiz, bu millet de eğmeyecektir.

Ekrem Dumanlı

 

 Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ağustos.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ağustos.2014 - okkesb@gmail.com,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP