MAHSUM KORKMAZ HEYKELİ YIKILDI

Mahsum Korkmaz Heykelinin 8 Ay Önceki Fotoğrafı Bulundu

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

MAHSUM KORKMAZ HEYKELİ YIKILDI

Diyarbakır'ın Lice ilçesi Yolçatı köyünde yapılan PKK'lı Mahsum Korkmaz heykelinin yıkılması için dün operasyon düzenlendi. Helikopter destekli operasyonda güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı.

Olaylarda bir kişi öldü, bir kişi yaralandı. Yolaçtı köyü yakınlarında PKK'lılar için yapılan mezarlığa Abdullah Öcalan'ın resmi asıldı. PKK'nın kurucularından Mahsum Korkmaz'ın da bir heykeli yerleştirildi. PKK'nın silahlı eyleme başladığı 15 Ağustos'ta da heykelin açılışı yapıldı. Diyarbakır Valiliği'nin suç duyurusu üzerine heykelin yıkımına karar verildi. 


PKK'LILAR ATEŞ AÇTI: 

Mahkeme kararının ardından yaklaşık bin kişi önceki geceyi mezarlıkta geçirdi. Dün sabahın ilk saatlerinde 25 zırhlı araç, iki Kobra helikopter desteğindeki 500 askerle operasyon düzenlendi. Kalabalığa sızan PKK'lılar roketatar, otomatik silah ve el yapımı bombalarla askerlere ateş açtı. Askerler, heykeli yerinden oynatmak amacıyla önce ağır makineli silahlarla ateş etti. Ardından zırhlı araçlarla, sökülen heykel askeri bölgeye götürüldü. 

1 ÖLÜ 1 AĞIR YARALI: 

Bölgeye giden gazeteciler, çatışmanın arasında kaldı. Yaklaşık 100 metre mesafeden gazetecilerle güvenlik güçlerinin bulunduğu bölgeye yoğun ateş açıldı. Asker de zırhlı araçlardan karşılık verdi. Olaylarda başına mermi isabet eden Mehdin Taşkın (22) yaşamını yitirdi, bir kişi ağır yaralandı. Genelkurmay Başkanlığı, operasyona katılan birliklere 250 kişilik bir grup tarafından ateş açıldığını, 1'inci Jandarma Komando Alay Komutanı'nın da bulunduğu zırhlı aracın camına mermi isabet ettiğini bildirdi. Açıklamada, iki helikopterde ise toplam altı mermi izi tespit edildiği kaydedildi. 


KAZA KURŞUNUYLA ŞEHİT: 

Operasyona katılan uzman çavuş Uğur İnal (27), ilçe jandarma komutanlığına dönüşünde kaza kurşunuyla vurularak şehit oldu. Bu arada Mehdin Taşkın Lice'de toprağa verilirken, gerginlik gün boyu sürdü. Esnaf kepenk kapattı. Diyarbakır- Bingöl karayolunda bir grup, bir otobüs ile iki otomobili yaktı.

Mahsum Korkmaz Heykelinin 8 Ay Önceki Fotoğrafı Bulundu

Diyarbakır'da mahkeme kararıyla el konulan PKK’lı Mahsum Korkmaz heykeliyle ilgili Lice Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması sürüyor. Şubat 2014 yılında çekilen fotoğraf heykelin 8 ay önce de orada olduğunu gösteriyor.

Habertürk'ten Veysi İpek'in haberine göre; Muhtar İzgi heykelin 8 ay önce mezarlıkta yapıldığını ve üstünün perdeyle örtüldüğünü belirterek,“Muhtar seçilmeden önce o heykel mezarlığa yapılmıştı. Mezarlıktaki heykelin açılışı yapılmadan 2 gün önce işlerim nedeniyle Diyarbakır’a gittim. Otelde kaldım, belgelerim mevcut. Kaldı ki suç duyurusunda bulunmam için benim yetki alanımda olması lazım. Mezarlık, köyün sınırları içinde ve görev alanımda değil. Mezarlık, Orman İşletme Müdürlüğü’nün arazisinde yapılmış” dedi.

Lice Cumhuriyet Başsavcılığı ise Lice Belediyesi’ne heykelle ilgili işlem yapıp yapmadığını sordu. Belediye yetkilileri, heykelin yapıldığı bölgenin daha önce kapatılan Diyarbakır İl Özel İdare sınırlarında olduğunu, şu anda ise Büyükşehir Belediyesi sınırları ile Orman İşletmeleri İl Müdürlüğü sorumluluğunda olduğu yanıtını vereceklerini söylediler.

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ağustos.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ağustos.2014 - okkesb@gmail.com,

 

Diğer Haberler

  • BU, DÜPEDÜZ SANSÜRDÜR...
  • MEDYADA TEKELLEŞMENİN SAKINCALARI
  • TÜRKİYE’NİN UYUŞTURUCU TRAFİĞİ
  • *OHAL İLAN EDİLEBİLİR* MİŞ.!
  • BASIN, BAĞIMSIZ TV KANALLARI BASKI ALTINDA
  • FETÖ ÖDÜLÜNÜ REDDEDEN DEVLET ADAMI.?
  • HAZNEVİ TARİKATI, ADANA’YI ELE GEÇİRİYOR
  • YURT GAZETESİ EMEKÇİLERİ MAĞDUR EDİLDİ
  • TEVFİK GÖKSU SERT KAYAYA ÇARPTI
  • GERÇEK VANDALLIK BUDUR İŞTE
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP