2.CUMHURİYETİ DİNDARLAR VE KÜRTLER KURACAK

Vatan gazetesi yazarı Hüseyin Yayman, dikkat çekici bir analiz yazısına imza attı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

2.CUMHURİYETİ DİNDARLAR VE KÜRTLER KURACAK

Vatan gazetesi yazarı Hüseyin Yayman, dikkat çekici bir analiz yazısına imza attı.

Vatan Yazarı Hüseyin Yayman, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından bir değerlendirme yazısı kaleme aldı. "İkinci cumhuriyeti dindarlar ve Kürtler kuracak!" başlıklı yazısında Yayman, "Seçimin kazananı Erdoğan ve Demirtaş. Kaybedeni ise Kılıçdaroğlu-Bahçeli-Gülen koalisyonu ile anket firmaları oldu" diye yazdı.

İKİNCİ CUMHURİYETİ DİNDARLAR VE KÜRTLER KURACAK.!

Cumhurbaşkanlığı seçimi beklendiği gibi sonuçlandı. En son söyleyeceğimi, başta söyleyeyim. Seçimin kazananı Erdoğan ve Demirtaş. Kaybedeni ise Kılıçdaroğlu-Bahçeli-Gülen koalisyonu ile anket firmaları oldu. Görünen o ki ‘yeni Türkiye’yi, dindarlar ve Kürtler kuracak. Çözüm süreciyle başlayan ittifak, yeni anayasa ve ülkenin demokratikleşmesi bağlamında devam edecektir.
Türkiye bugün yeni bir sabaha uyandı. Seçimin aritmetik değerlendirmesi bir yana önemli politik sonuçları olacak. İktidar açısından başbakanın belirlenmesi, CHP/MHP açısından ise genel başkanlık tartışmaları yapılacak. Bu sonuçlara göre Tayyip Erdoğan, kafasındaki başbakan adayını yeniden düşünecektir.

BUNDAN SONRA NE OLACAK.?

Bu rakamların siyasette radikal sonuçları olacak. CHP ve MHP koalisyonunun oyunun yerel seçimlerin gerisinde kalması oldukça manidar bir manzara yaratıyor. MHP’de genel başkan değişikliği olacağına ihtimal vermiyorum.

Ancak CHP’nin içinden gelen duyumlar ciddi bir tartışmanın başlayacağı yönünde. Bu tartışmalar Kılıçdaroğlu’nu koltuktan indirir mi bilinmez. Ancak özellikle ‘sağ’a açılma, İhsanoğlu’nun adaylığı ve Gülen hareketiyle ittifak’ konusunda Kılıçdaroğlu’nun bir özeleştiri vermesi gerekecek.

AK Parti cephesinde ise varoluşsal bir gündem var. Yeni genel başkan arayışında artık sona gelindi. Bugün MKYK toplanacak. Salı günü Tayyip Erdoğan Abdullah Gül’le görüşecek. Partinin karar alma süreçlerinde yapılacak değerlendirmelere göre Başbakan ve Genel Başkan belirlenmiş olacak. Hangi karar alınırsa alınsın bu Erdoğan-Gül diyaloğu ve ortak akılla olacak.

Olağanüstü bir gelişme olmazsa bugünkü MKYK, 27 Ağustos için kongre kararı alacak. 27 Ağustos’ta yapılacak kongreden bir gün sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu isme hükümeti kurma görevini verecek.

SEÇİM NE MESAJ VERDİ.?

1. On iki yıllık iktidarına ve tüm yıpranmalarına rağmen Erdoğan dokuzuncu zaferini kazandı.
2. Erdoğan’ın kampanya döneminde kapalı kapılar ardında danışmanlarına söylediği ‘seçimde süpriz olabilir, biz daha fazla çalışmalıyız’ sözü onun siyasal sezgilerinin ne kadar güçlü olduğunu gösterdi.
3. Alınan oy bizzat Erdoğan’ın şahsına verilen destek olması bağlamında liderliğini pekiştiren bir sonuç doğurdu.
4. Kürt siyasi hareketi ve Demirtaş sayısal olarak olmasa dahi siyasal bir zafer kazandı.
5. Seçimin asıl süprizini Selahattin Demirtaş yaptı. Bu sonuç HDP’nin 2015 seçimlerine daha özgüvenle girmesine zemin hazırlayacaktır.
6. Fazla tanınmayan İhsanoğlu, görece başarılı bir sonuç alırken ‘çatı’ formülü başarısız oldu.
7. CHP, 2002’den bu yana denediği ‘sağ açılımının’ sayısal zaferini yine elde edemedi. Bu sonuç ona çağdaş bir sol parti olması gerektiğini bir kez daha gösterdi.
8. Sonuçlar çözüm sürecinin iktidar açısından stratejik değerini ortaya koydu. Çözüm süreci iktidara kazandırırken, muhalefete kaybettirdi.
9. Bu sonuçlar sistem değişikliğini gündeme getirip, yarı başkanlık tartışmalarını hızlandıracaktır.
10. Her seçimin kendine özgü koşulları var ancak dramatik bir değişiklik olmazsa 2015 seçiminin kaderi belli oldu.

Hüseyin Yayman - Vatan

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ağustos.2014 -okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/- okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ağustos.2014 -okkesb@gmail.com,

 

Eyyy Muhalefet Liderleri; Siz hala koltuğunuzda oturuyor musunuz.? Bu başarısızlığınızın ödülü “onurlu bir şekilde istifa etmektir.” Azıcık haysiyetiniz varsa bir an önce istifa edin.! Hiçbir şekilde seçmene, basına, ona, buna bahane uydurmayın. Sonuç ortada, kabul edin “Çatınız Çöktü ve Siz Altında Kaldınız.” Hemen istifa edin kaldırın bu cenazeyi, halka güvenin ve arkadan gelen gençlere yol verin. Dinozorlaşmayın..!

Eyyy Muhalefet Liderleri; Aferin size, başardınız. Sayenizde Erdoğan, Meclis’te bekleyen yolsuzluk dosyalarından 5 yıl daha kurtulmuş oldu. İstanbul Belediye Başkanlığı döneminde işlediği iddia edilen “zimmet”, “kalpazanlık” “cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak” suçlarından üç adet fezleke dosyası Meclis’te bekliyor. Bunların dışında bir ucunun Erdoğan’a uzanması muhtemel ayakkabı kutuları ve para kasaları ile milyon dolarların sıfırlanma talimatlarını içeren 17 ve 25 Aralık soruşturmaları da Köşk dokunulmazlığı sayesinde engellenmiş olacak. Bütün bunlara siz sebep oldunuz. Bu başarınızın ödülü bir an önce ve efendice istifa edip bir kenara çekilmektir.

 

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ağustos.2014 -okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/- okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ağustos.2014 -okkesb@gmail.com,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP