CHP'Lİ HALKA CUMHUR OYU CEZASI

Kırklareli Belediye Başkanlığı ile Kırklareli Valiliği arasında pano krizi yaşanıyor. Atatürk posterini güvenlik gerekçesiyle astırmadılar

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

CHP'Lİ HALKA CUMHUR OYU CEZASI

Kırklareli Belediye Başkanlığı ile Kırklareli Valiliği arasında pano krizi yaşanıyor. Atatürk posterini güvenlik gerekçesiyle astırmadılar

Kırklareli Belediye Başkanlığı’nın Valilik binası ve Vali konağını karşıdan gören sokağa üzerinde Atatürk posteri asılacak olan 7 pano yapılması, polis ekiplerince ‘güvenlik’ gerekçesiyle engellendi.

Kırklareli Belediye Başkanlığı ile Kırklareli Valiliği arasında pano krizi yaşanıyor.
Belediye Fen İşleri Müdürlüğü, Valilik hizmet binası ve Vali Mustafa Yaman’ın konağının bulunduğu İstasyon Caddesi’ne Atatürk posterleri asmak için 7 adet pano dikmek istedi.

Belediye işçileri panoların koyulacağı alanda çalışırken, Valilik talimatıyla gelen polis ekipleri çalışmalara ‘güvenlik gerekçesiyle’ engel olup araçları pano için açılan çukurların üzerine park etti.

BAŞKAN OTURMA EYLEMİ BAŞLATTI

Kırklareli Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Siyan Kesimoğlu, çalışmanın polis ekiplerince engellediğini duyunca İstasyon Caddesi’ne geldi. Polisle görüşen Kesimoğlu, panoların yapılmasına izin verene kadar oturma eylemi yapacaklarını açıkladı. Bir ağacın altına oturarak eylem yapan Kesimoğlu’na kısa sürede ‘Atatürk posteri asılmasını valilik engelledi’ söylentilerini duyarak ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle gelen halkta destek verdi.

"VALİLİĞİ İZLERLERMİŞ"

Başkan Kesimoğlu, Öztürk Bulvarı üzerinde Atatürk fotoğraflarının tahrip edildiğini için İstasyon Caddesi’ne proje halinde pano yapmak istediklerini söyledi.

Polisin engellemesine tepki gösteren ve gerekçe olarak kendisine ‘vatandaşımız Vali konağını dikizler’ denildiğini anlatan Kesimoğlu şunları söyledi:

"Bulvar üzerindeki Atatürk fotoğrafları orada tahribata uğratıldı. Güvenlik görevlilerimiz bu konuda hiçbir şey yapmadılar. Bende o fotoğrafları güvence altına almak adına İstasyon Caddesi üzerinde 7 tane kaidenin üzerine Atatürk fotoğraflarının konulması için bir proje oluşturduk. Belediyedeki arkadaşlarımız caddenin alt kısmında çalışmaya başladı.
Buraya geldiğimizde bu manzarayla karşı karşıya kaldık. Devletin görevlileri, burada çalışan belediye görevlilerini, çalışırken alıkonuldular. Gerekçe güvenlik gerekçesi. Burası kamuya açık bir alan. Bizim buraya yapacağımız kaideye PKK terör örgütünün başkanının resmini koymayacağız. Dünden bugüne emniyet görevlileri benimle görüştüler. Güvenlik gerekçesi ile bu platform üzerindeki Atatürk fotoğrafı ile birlikte burada olmasın. Çünkü panonun etrafında oturma gurupları da olacak.
Buranın ne özelliği var ki buraya konmaz. Gerekçe şudur. Burada oturan vatandaşımız Vali konağını dikizlermiş. Ben buna şiddetle karşı çıktım. Bu ’Kırklareli halkına hakarettir’ dedim. Bunu kesinlikle kabul etmem söz konusu değildir. Biz buraya bu platformu yapıp onurla ve gururla koyacağız. Eğer Atatürk’e sahip çıkmak ve onun devrimlerine sahip çıkmak suçsa, bu suçu ben bilinçli olarak işliyorum."

"Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy verme cezası mı?"

Başkan Kesimoğlu, panoların yapılacağı güne kadar eylemi sürdüreceklerini ifade ederek, "Pazar gününden itibaren ne denildi? Yeni Türkiye başlayacak. Eğer yeni Türkiye burada yüzde 68 oyla Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek oldu diye cezalandırılacaksa, Kırklareli, biz bu yeni Türkiye’ye karşıyız" diye konuştu.

Kırklareli Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü ise konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

EDK-13 Ağustos 2014 Çarşamba 13:54

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ağustos.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ağustos.2014 - okkesb@gmail.com,

Diğer Haberler

  • YAŞLI HAKLARI MÜCADELESİ İVME KAZANIYOR
  • *SIRA EMEKLİYE GELİNCE KAYNAK YOKMUŞ.!*
  • KADIN DOSTU MARKALAR FARKINDALIK ÖDÜLLERİ
  • SOHBET BAHANE, KAHVE ŞAHANE.!
  • EMEKLİLER GÜNÜ ve EMEKLİLER HAFTASI
  • DEPREM ŞEHİDİ AHMET HAKAN ŞENTÜRK ANILDI
  • İÇLİ KÖFTECİLİK ALİ BABA’DAN MİRAS
  • HELALLEŞME
  • İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi
  • *LAS TESİS DANSI* HAPİS GEREKÇESİ
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP