KARABURUN DOKUNULMADAN KORUMAYA ALINSIN

Tüm doğa severleri, yaşam hakkı savunucularını Karaburun Yarımadası’nın çığlığını duyurmaya davet

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

KARABURUN DOKUNULMADAN KORUMAYA ALINSIN

Tüm doğa severleri, yaşam hakkı savunucularını Karaburun Yarımadası’nın çığlığını duyurmaya davet ediyoruz.

KARABURUN YARIMADASI ÇOK GEÇ OLMADAN ACİL KORUMAYA ALINSIN!

Karaburun Yarımadası’nın, doğal, kültürel, ekonomik varlıklarını geri dönüşsüz tahrip eden yatırımların durdurularak, ivedilikle Özel Çevre Koruma Alanı olarak ilan edilmesini talep ediyorum.

Doğu Akdeniz Havzasının en temiz bölümü olarak tanımlanan Karaburun Yarımadası, nadir ekosistemi,  uluslararası anlaşmalarla ülkemizin de koruma altına almayı  taahhüt ettiği, nadir/azalan/nesli tehlike altındaki türleri de barındıran zengin biyoçeşitliliği ile dünya mirasıdır. Karaburun Yarımadası, ancak bu değerlerin ve kadim kültürünün  korunmasıyla var olacak,  doğa ile barışık yerel kalkınma potansiyeline  sahiptir.

Bu varlıkların korunabilmesi, gelecek kuşaklara aktarılabilmesi için ortak bir bilinç ve kararlılıkla, bilim insanlarının da katkılarıyla, Kent Konseyi tarafından  hazırlanan rapor, “Karaburun Yarımadası’nın Bütünsel Bir Yaklaşımla Korunması”  gereği ve talebiyle Karaburun Belediye Meclisi Kararı olarak Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’ne iletilmişti.

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan, Karaburun  Yarımadası’nın önemli bir denizel alanı ile karasal alanını  kapsayan “Karaburun Yarımadası ÖÇKA - Özel Çevre Koruma Alanı  İnceleme ve İlan Gerekçe Raporu”na ilgili Bakanlıkların/kurumların görüş bildirim süreci devam ediyor.

Ancak aynı anda, denizlerimizde ve karasal alanlarımızda doğal habitatı hızla tahrip ederek yaban hayatı geri dönüşsüz bir  şekilde yok oluşa doğru götüren, kısıtlı tarım alanlarımıza, otlaklarımıza ve denizlerimize yayılarak yerel halkın sosyal ve ekonomik varlığı ile kadim kültürünü tehdit eden yatırımların ağır baskısı hızla ve katlanarak devam ediyor.

Var oluş ile yok oluş arasındaki geçişin yaşandığı çok kritik bir noktada olan Yarımada’da tüm canlıların yaşamı bıçak sırtında. Akdeniz Fokları, Ada Martısı, Yılan Kartalı, Nal Burunlu Yarasa, Ada Doğanı, Deniz Çayırları gibi ülkemizin de koruma altına almayı  taahhüt ettiği daha pek çok canlı türünün yaşamı tehdit altında.

Çok geç olmadan, yaban hayatı ve yaşam alanlarımız tümüyle yok edilmeden, “Karaburun Yarımadası ÖÇKA İlanı Gerekçe Raporu”nun henüz imzalamayan ilgili diğer bakanlık ve kurumlarca onaylanarak Yarımadamızın bir bütün olarak ÖÇKA  ilan edilmesi yaşamsal önem taşıyor.

Tüm doğa severleri, yaşam hakkı savunucularını Karaburun Yarımadası’nın çığlığını imzalarıyla desteklemeye ve bu imza kampanyasını yaygınlaştırmaya davet ediyoruz.

Not: Kampanyayı imzaladıktan sonra Facebook ve Twitter'da paylaşarak ve çevrenizdekilere duyurararak daha çok kişinin destek vermesini sağlayabilirsiniz. 

Kime:
Abdullah Gül, T.C. Cumhurbaşkanı,
Recep Tayyip Erdoğan, T.C Başbakanı
Taner Yıldız, T.C Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı
İdris Güllüce, T.C Çevre ve Şehircilik Bakanı
Mehdi Eker, T.C Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı
Veysel Eroğlu, T.C Orman ve Su İşleri Bakanı

Karaburun Yarımadası’nın, doğal, kültürel, ekonomik varlıklarını geri dönüşsüz tahrip eden yatırımların durdurularak, ivedilikle Özel Çevre Koruma Alanı olarak ilan edilmesini talep ediyorum.

Saygılarımızla,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ağustos.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ağustos.2014 - okkesb@gmail.com,

 

Karaburun'a İyi Bak !....

başlatan KARABURUN KENT KONSEYİ

Kampanya Örgütleyicisi

Karaburun yarımadası, doğal değerleriyle sahip olduğu uluslararası ölçekte koruma altındaki nadir bitki ve hayvan varlığıyla-akdeniz fokuyla, deniz çayırlarıyla, adamartısı, ada doğanıyla, yabani orkidesiyle…. korunması gereken dünya mirası. Karaburun yarımadası köylerde hala yaşatılmakta olan gelenek görenekleriyle, kara keçisi, nergisi, zeytini, çiprası, kefali enginarı ile tertemiz toprağı ve deniziyle kırsal yaşam örneği.
Bunun için karaburun’a iyi bakalım… koruyalım diyoruz...
Yarımada, sahip olduğu değerleri yok eden, plansız, yereli yok sayan, doğal kaynakları hızla, ölçüsüzce, adaletsizce tüketen yatırımların ağır baskısı altında. Karaburun Yarımadası’nda dünya varlıkları yok ediliyor !
Yarımada’da talancı-tahripkar yatırımların derhal durdurulmasını istiyor ve Acil Koruma Talep Ediyoruz. …
Karaburun'a İyi Bak. Hayat TV'de.Özer Akdemir Tarafından Hazırlanan Çepeçevre Yaşam Programında.
http://www.youtube.com/watch?v=QslG92VQbI4&feature=share

Karaburuna iyi bak KARABURUN KUŞATMAYA DİRENİYOR Rüzgar enerji santralleri, balık çiftlikleri, taş ocakları... Karaburun Yarımadası sermayenin karadan ve denizden saldırısına karşı direniyor... Çepeçevre Yaşam Karaburunluların yaşam alanlarını koruma mücadelesini konu ediniyor.

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ağustos.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ağustos.2014 - okkesb@gmail.com,

 

 


Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP