90 YILDIR BABA SENDROMU YAŞIYORUZ

Atatürk'e Tapınmaktan Vazgeçemedik.! 90 Yıldır Baba Sendromu Yaşıyoruz.! Haluk Bilginer:

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

90 YILDIR BABA SENDROMU YAŞIYORUZ

Atatürk'e Tapınmaktan Vazgeçemedik.! 90 Yıldır Baba Sendromu Yaşıyoruz.! Haluk Bilginer:

Tiyatrocu Haluk Bilginer’den, Atatürk'ü istismar edenlere mesaj var

Atatürk'ü ikon olmaktan çıkarıp, insan olarak anlamak gerekiyor.

15.06.2014 - 14.11

Cannes'te, Altın Palmiye ödülünü kazanan Nuri Bilge Ceylan imzalı 'Kış Uykusu' filminde bir Türk aydınını canlandıran Haluk Bilginer, Hürriyet'e konuştu.

"ERKEKLER BABALARI ÖLDÜKTEN SONRA BÜYÜR"

İşte Haluk Bilginer'in tartışmalara sebep olabilecek röportajından ilgili bölüm:

"91 yıldır adapte olamamışız. 91 yıldır güce tapıyoruz. Biz gücü çok severiz. Kendini güçlü gösteren herkese tapınırız. Bizim babalarımız da öyledir çünkü de ondan. Evde bir güç isteriz hep. Baba Sendromu’dur o. Bir laf vardır çok severim; erkekler babaları öldükten sonra büyür."

"90 YILDIR ATATÜRK'E TAPINIYORUZ"

Kim O Baba.?

- Ooooh ohoho... Oto-sansürlettirmeyin beni. Türkiye'nin babası. 90 yıldır bir tane.

Yani, İçimizdeki Atatürk'ü mü Öldürmemiz Lazım?

- Atatürk'ü öldürmeyeceğiz. Atatürk'ü olduğu gibi anlamaya çalıştığımız zaman onu daha iyi analiz edebileceğiz. Atatürk'ü insan olarak anlayabileceğiz.

- İkon olmaktan çıkarıp, insan olarak anlamak gerekiyor. 90 yıldır sadece tapınmakla meşgulüz.

Ak Parti Döneminde De Böyle Mi Devam Etti Sizce?

- E etmek zorunda çünkü aykırı olur tersi. Statükoyu bozarsanız iktidara da gelemezsiniz. Status quo.! Bunu sadece Atatürk diye de geçiştiremeyiz.

- Bu, tamamıyla bir algı ve yaşama hali. Yaşama tutunma hali. Başka türlü tutunamıyoruz, bize hep bir baba lazım. Babasız olmuyor. Biz babalarımızı öldüremedik.

 

YORUMLAR

Her ulkenin bir ideol lideri vardir cheguevara, chavez,lincoln,fidel castro gibi..bizim bir ideol liderimiz olmasi bazi dinci kesimleri rahatsiz ediyor.

TAPMAK ISE ONLARIN SEYHLERE SIH LARA KARANLIK ORTAMDA YAPTIKLARI

 

haluk o babayı öldürdün mü türkiyede 77 milyon ayrı ses demektir..otoritesiz bir güçlü devlet sayabilir misin? elbette yok..otorite elbette şart..evet son derece demokrat bir topluluk yaratabilirsin ama savaşacak bir tek askerin olmaz..ne istediğinle ilgili bir konu.

 

Bu kemalisler allaha tapmıyor atatürke taptıkları gibi onların allahı atatürK atatürkü kullanarak bütün kirli işlerini ört bas ettiler yıllarca. Siz zaten putperestsiniz yapacak bişey yok.

 

Türkiye normalleşecek okullarda çocukların önüne dikiltilip yüce atatürk diye tapındırılmalarını önledik sırada kemalizmin kalıntı putlarını okullardan temizlemek. Doğ ey güneş erit taştan adamı.

 

Siz taptınız biz tapmadık ama sevdik sizler gibi tanrılaştırmadık, peygamber de demedik bazıları gibi. Sadece Bu ülkeyi kuran bir büyüğümüzdür çok değerlidir dedik ve sevdik asla ona düşman olanları da görmemezlik etmedik. Fatih, Yavuz, Kanuni, Alparslan neyse Atatürk odur.

 

İnsanoğlu Fanidir, BAKİ olan ALLAH'tır (c.c.).Elhamdülillah RABBİMİN önüne hiçkimseyi koymadım ve son nefesimde dahi ALLAH (c.c.) demeyi banada ÜmmetiMUHAMMEDİ din kardeşlerimizede nasip etsin Yüce yaradan Amin.!

 

Doğru Diyor Haluk Bey. Musul Kerkükü Oniki Adaları Batı Trakyayı Atatürk Ve İnönü Sayesinde Kaybettik. Kendi Egoları Yüzünden.... Ucuz Pısırık Kahramanlar...

 

adam gibi oku yazıyı kardeşim ne saçmalıyon hemen

Zaman makinası olasada seni çanakkale, sakarya, batı trakya, balkanlar cephesine gönderebilsem. Bu vatan için çarpışan biri varmı sülalende onuda bilmiyoruz ya. Acaba yanı başında komşuna haksızlık etseler saldırsalar mani olacak cesarete sahipmisin.

Pısırıkmış.! Seviyesiz insan determinizmi anlamaktan yoksun beyninle bi de yorum yapmışsın,bugün kendi ülkende kendi bayrağınla dilinle varolabildiysen bu onların sayesinde,onlarda insan ve elbette en büyük hataları senin gibilere böyle güzel bir ülkeyi bırakmak olmuş...

biz bu adamı 90 senedir her yer de putlaştırdık. Örneğin okullarda bu adamın büstleri var. BU ARTIK SADAKATİ GEÇMİŞ, PUTLATIRILMIŞ

 

Ya bi git sanki karşısında haşa secdemi ediyoruz. Atatürk sevgisi ülkemizde tam tersi sağcı iktidarların sığındığı ve sol iktidarlara karşı özellikle İnönü'ye karşı bir duruş olarak ve İnönü'yü geri plana itmek için oluşturdukları bir yapılanmaydı sonuç ortada İmza atıyorum.

Hiç bir insana bu kadar tapılmasına bende karşıyım. Bende Fatihi, Yavuz Sultan Selimi, Akifi, Necip Fazılı seviyorum ama ilahlaştırmıyorum.

 

Kusura bakmayında adam sizin sandığınız gibi Atatürke tapan laikler kökünüzü kazıyacağız demiyor. Atatürkü ikonlaştırıp insani özelliklerden uzaklaştıranlara kızıyor. Bir insan Allaha inanmayabilir sapmışta olabilir bu onun doğrularını görmemizi engellemez o bu topraklarda yaşamış en büyük komutandı doğru söze ne denir

 

Atam paşam olaydı sizin yüzünüze tükürürdü bi yatına bile sahip çıkamadınız ona buna kiraladınız bak erdoğan müzeye çeviyo onu şimdi siz erdoğanın Atatürkün tırnağı olamazsınız

Şu RTE iktidarı zamanında genel eve çavrilen ve yine RTE zamanı işletilen yatmı. Belki o yatı memleketi terk etmek içinde kullanırlar. Bellimi olur.

 

akepelilerin nasıl da hoşuna gitmiş. adama madalya takacaklar nerdeyse. bir de cumhuriyeti yıkmak laikliği kaldırmak devleti şer'i yasalarla idare etmek lazım esasen diye bi konuşma yapıverse artık omuzlarında taşıyıp zevkten kudururlar.

 

Nasıl zoruna gidiyo demi, kemalizm yıkıldıkça içiniz içinizi yiyo, Allahım keşke bi 10-15 sene sonra dünyaya gelseydimde o heykellerin yerlerde süründüğü günleri görseydim...

Sen iyice yaşlandın ne o gündem mi lazım

ataturk bir onderdi allah degil tobe hasa

Alternatiflerini du$unerek konussaniz daha iyi olurdu Haluk bey ,,

 

bakin daha bugunku haberkerde oy kullananlarin parmaklarini kesmis seriat yonetimi ,, eh artik secim senin ,, Ataturk mu ,,yoksa parmak el kol kesenler mi sen bilirsin ,, Galiba senin tarih dersin biraz zayifmi$

 

Toplumun temelleriyle oynayın bakalım.Saygıyı tapmak adıyla kirleten Halukk bu tür oyunlar Amerikan filmlerinde olur.Seninde nasıl bir oyuncu olduğunu bilerek şunu söylerim...toplum bölünmüş birde sen bölmeye çalışma sanatını yap.Birde Anıtkabir'i yıkalım diye yorum atan ey cahil...sen önce oku!!!kü

 

@Oktay 1 gün önce

Naz gel bana tap, benim daha çok faydam olur sana.

 

@Oktay 1 gün önce

Katılıyorum, bu sanatçılar son zamanda toplumda çatlak yaratma derdinde evet Atatürk e tapıyoruz var mı ötesi

Atatürk karşıtı yorumcular a.ÖZELLİKLELE. AKP. lilere adam kendini ülke ve insanı vede insanca yaşa diye caddaş dürüst için feda etmiştirr. Cephede komutanlık. Bilgisi ile dogrusecenekleri uydulamış ve yaşadıgımız top. Kazanmış zamanın şartlarında. Evlenmemiş bile (.ihtiyac) ayrı önce can sonra canan

 

@Altan 1 gün önce  

Benim Dedemin Arkadaşı Onun Cephesinde Savaşmış, Ters İstikamet Verdiği İçin Bir Sürü Asker Kaybetmişler, Çok Büyük Dehaymış ....

 

  

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Haziran.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Haziran.2014 - okkesb@gmail.com,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP