HIRSIZLIĞA SOSYAL KARARTMA

Başbakan Erdoğan, Youtube Ve Facebook Gibi Sitelere “Milleti Yedirmeyeceklerini” Söyleyerek Kapatılmalarının İhtimal Dâhilinde Olduğunu Söyledi.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

HIRSIZLIĞA SOSYAL KARARTMA

Başbakan Erdoğan, Youtube Ve Facebook Gibi Sitelere “Milleti Yedirmeyeceklerini” Söyleyerek Kapatılmalarının İhtimal Dâhilinde Olduğunu Söyledi.

Muhalefet Tepki Gösterdi. Cumhurbaşkanı İse “Kapatılamaz” Dedi. BirGün ANKARA
Sosyal medyada yolsuzlukların ortaya saçılmasından sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yerel seçimlerin ardından Youtube ve Facebook’un kapatılmasına yönelik adımlar atmakta kararlı oldukları yönündeki açıklamalarına muhalefetten sert tepki geldi. Cumhurbaşkanı Gül ise “ortalamacı” bir açıklama yaptı.
İNTERNETE YEDİRMEYİZ!
Başbakan Erdoğan önceki akşam katıldığı bir programda, sosyal medyaya düşen ses kayıtlarına karşı önlem olarak iddia ettiği yöntemleri açıkladı. “Bu milleti Youtube’a, Facebook’a yediremeyiz” diyen Erdoğan “Kapatılmaları da dahil” her türlü önlem için hazırlandıklarını söyledi.


KAPATILAMAZ AMA KAPATILABİLİR DE.!
Cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularına yanıt veren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erdoğan’ın sözleriyle ilgili “Özgürlüklerin güçlenmesini arzu ederiz. Gerilemek söz konusu olmaz” dedi. Gül “Youtube gibi Facebook gibi platformlar dünyanın her tarafında geçerli olan şeyler ve bunların kapatılması diye bir şey söz konusu olmaz” dedi. Gül, bu sözlerinin ardından açık kapı bırakmayı ise ihmal etmedi ve şu ifadeleri kullandı: “Yalnız bu platformlarda herhangi bir şekilde suç işlenirse birisine hakaret veya birisinin özel hayatına saldırı söz konusu olursa mahkeme kararıyla da bunlar kapatılır. Gerçek ortamda suç neyse sanal ortamda suç aynıdır, takibi yapılır.”
MEKTUP BİLE OKUR BUNLAR
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ise yaptığı açıklamada Başbakan Erdoğan’ın medya patronları üzerinde kurduğu baskıyla yetinmeyip sosyal medyayı da hedef aldığına dikkati çekerek, Twitter mesajları nedeniyle işinden olanlara her geçen gün yeni bir gazetecinin daha eklendiğini söyledi. Hamzaçebi, “Bu, demokrasi adına dehşet verici bir olay. İnternet yasakları yetmedi daha ileri adımlar atacağını söylüyor” diye konuştu. Erdoğan’ın açıklamalarının “Vahim ve kabul edilemez” olduğunu belirten Hamzaçebi “Bu, iletişim, haberleşme özgürlüğüne müdahaledir, onu yok etmektir. Yarın posta yoluyla gönderilen mektupların Hükümetin görevlendirdiği kişiler tarafından okunması bile gündeme gelebilir” dedi.


ÖNCE SİYASİ ÖMRÜNÜ DÜŞÜNSÜN
BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da, Erdoğan’ın Gezi Direnişi sırasında çok aktif kullanılan sosyal medyaya yönelik yasaklar için epey çaba gösterdiğini belirtti. Kaplan “Facebook’u, Youtube’u kapatmaktan söz etmesi bu yönde bir açıklama yapması bile özgürlük, demokrasi düşmanı yaklaşımını ortaya koyuyor” derken şunları söyledi: “Başbakan’ın dünyaya yasak koyacak gücü yok ve hiçbir zaman da olamayacak. Zaten TBMM’nin tatile girmesinden önce çıkarılan torba yasa ile internete yasak getirdiler.

Daha ne yapacaklar.? Başbakan’ın bu yasakçı anlayışını Donkişot’un yel değirmenleriyle savaşına benzetiyorum. Boşuna çabalıyor. 30 Mart’tan sonra yasak koymayı düşüneceğine kendisinin siyasi ömrü ne kadar onu düşünse daha iyi olur.”

YASAKÇILIK DIŞ BASINDA

Erdoğan’ın siteleri yasaklamaya yönelik sözleri dış basında da geniş yer buldu. Associated Press “yolsuzluk skandalıyla boğuşan Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, interneti sansürlemek için daha ileri adımlar atma tehdidinde bulundu” derken Almanya’nın yüksek tirajlı gazetelerinden Süddeutsche haberi “Erdoğan Facebook ve Youtube’u kapatmakla tehdit etti” başlığıyla verdi. Der Spiegel ise Erdoğan’ın son dönemlerde internete sızan konuşmaları üzerine sıkıntıda olduğunu vurgularken, 30 Mart seçimlerinde partisinin başarıyla çıkması halinde Facebook ve YouTube’u yasaklayabileceğini söyledi. Katar merkezli El Cezire, Erdoğan’ın hali hazırda internet üzerindeki artan kısıtlamalarına hem ülke içinden hem dünyadan tepkiler geldiğini hatırlatırken, yeni ses kayıtlarının yolsuzluk skandalına ivme kazandırdığını anımsattı.

HABERLEŞME.ME BAKANI

Başbakan Erdoğan’ın sözleri ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan da sitelerin kapatılabileceğini savundu.

Cumhurbaşkanı Gül’ün sözlerine benzer bir açıklama yapan Elvan “Bir ülkenin Başbakanına Cumhurbaşkanına küfürler edilecek olmadık hakaretler yapılacak. Yasadışı birtakım görüntüler alınıp bunlar servis edilecek. Bunları da biz içimize sindireceğiz!” dedi.

“Böyle bir şey mümkün değil. Gerçek hayatta suç olan her şey sanal hayatta da suçtur” ifadeleri kullanan Elvan “Dünyanın hiçbir ülkesinde bu tür uygulamalara müsaade edilmez” iddiasında bulundu ve “Buna sadece bizim değil muhalefetin de tepki göstermesi gerekiyor. Maalesef onlar bunu siyaset aracı olarak kullanıyor” dedi.

Editör:

 

( Recep Tayyip Erdoğan Ve Hükümeti

   Artık Bir Milli Güvenlik Sorunudur.! )

( Çok Zengin Olursam Bilin Ki

   Haram Yemişimdir.! R.T.Erdoğan )

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Nisan.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

MEDYAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Nisan.2014 - okkesb@gmail.com,

 

  

 

MİLLET DELİYE HASRET, BİZ AKILLIYA

http://www.youtube.com/watch?v=noKgRa4-c1E 

Niceleri Geldi, Neler İstediler,

Sonunda Dünyayı Bırakıp Gittiler.

Sen Hiç Gitmeyecek Gibisin Değil mi.?

O Gidenler De Senin Gibiydiler.!

Ö.Hayyam


Millet Deliye Hasret, Biz Türkiye Olarak Akıllıya

Twitter'i ve TouTube’yi Kapatarak Dünyaya Gücümüzü Gösterdik.!
İncirlik Üssünüde Kapasana.!
Karabağı geri alıp Azerbeycana Versene.!
UYGUR Türklerine Yapılan Zülmü Durdursana.!
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin Bağımsızlığının, Dünyanın Resmen Tanımasını Sağlasana,!

 

 

Başbakanlık'tan Twitter açıklaması

Başbakanlık, uluslararası ajanslara İngilizce bir açıklama ile Twitter'a erişimin durdurulması hakkında açıklama metni yayımladı.

Açıklamada “Twitter, sistematik kişilik katli amacıyla yasadışı elde edilmiş kayıtları, sahte ve uydurma dinleme kayıtlarının yayınlandığı bir araç olarak kullanılmıştır. Hükümetimiz internet ve beraberinde getirdiği fırsatlara değer vermiştir. Ancak yasadığı elde edilmiş kayıtların yayınlaması ulusal güvenliği bozmayı amaçlamaktadır” dendi. Açıklamada ayrıca Almanya'nın ekim ayında bazı neo-Nazi hesaplarını yasaklaması örnek verildi. Açıklamada “Twitter'ın bu yayınlar karşısında kayıtsızlığını, taraflı ve ön yargılı davranma anlamak mümkün değildir.  Bu tavrın Twitter'a zarar vermekte ve ülkemiz hakkında haksız ve doğru olmayan izlenim yaşatmaktadır” denildi. Hürriyet

  

( Recep Tayyip Erdoğan Ve Hükümeti

   Artık Bir Milli Güvenlik Sorunudur.! )

( Çok Zengin Olursam Bilin Ki

   Haram Yemişimdir.! R.T.Erdoğan )

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Nisan.2014 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Nisan.2014 - okkesb@gmail.com,

Diğer Haberler

  • DEPREM VE GELECEK KAYGISI
  • MAORİLER KADAR OLAMADIK.!
  • *KRONOMETRE SIFIRLANDI* ‘MI.?
  • AKTİVİST GAZETECİDEN SAMİMİ İTİRAFLAR.!
  • SEVAP KAZANMANIN YOLLARI
  • SEVGİ GÜNÜNDE BİR VEDA…
  • PAHA BİÇİLEMEZ SİHİRLİ TOHUMU KİM EKECEK
  • NEDİR BU 3.DALGA İLİŞKİLER.?
  • BU GİDİŞE RIZAMIZ DEĞİL, İTİRAZIMIZ VAR.!
  • TÜRK SOLU BUGÜNKÜ KADAR DÖNEK ÇIKARMADI.!
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP