YOLLAR YOLLARIMIZ VE BİZ

YOLLAR YOLLARIMIZ VE BİZ... OF- HAYRAT KARAYOLUN DA KAZA BEN GELİYORUM DİYOR.. Mu.? Aslında demiyor. Biz çağırıyoruz “kaza” ları. Nasıl mı.? Okuyun nasıl olduğunu anlarsınız.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

YOLLAR YOLLARIMIZ VE BİZ

 

OF- HAYRAT KARAYOLUN DA KAZA BEN GELİYORUM DİYOR..

Mu.? Aslında demiyor. Biz çağırıyoruz “kaza” ları.

Nasıl mı.? Okuyun nasıl olduğunu anlarsınız.

Of hayrat karayolunun 6 km bulunan Çaltılı, Karabudak ve  Aşağıkışlacık köylerinin girişlerinde bulunan köprülerin ana yoldan dönüş için yapılan girişleri, Her gün, her an bir “kaza” ya neden olabilecek tehlike ile  yüreklerimizi hoplatmaktadır.

Masa başında çizilen proje ile hareket edilerek yol yapım aşamasında, olası tehlikeler düşünülmeden yapılan uygulamalar trafik kurallarına da uyum sağlamamaktadır.

Köylere giriş çıkış yapan araçların şoförleri ve yolcuları her seferlerinde ecel terleri döküyorlar.  Vatandaşlarımızın bu tehlikeli yolculuklara layık görülmeleri anlaşılır gibi değil.

40 yıl yol yapılacak diye bekleyen Of-Hayrat bölge halkı 2000 yılında yoluna kavuştu. Ancak 10 yıldır bu güzergâhta yolculuk yapanlar, yol üzerinde bulunan köprülerin ana yola bitişik-sıfır ( Dik – T ) yapılması köprülerden dönüşte giriş ve çıkış yapılabilecek genişlikler bırakılmaması, köprülere giriş ve çıkış yapan araçlar için çok büyük tehlike arz etmektedir.

Bunun yanında hayrat istikametine gidecek yolcular için indi bindi yapacakları durak yerleri-alanları olmaması da ayrı bir sorun oluşturmaktadır. Bir de bu köprüler tek şerit olarak yapıldığı için, karşılıklı iki araç yan yana geçiş yapamamakta ve beklemek zorunda kalmaktadırlar.

Köprüde seyir halinde başka bir araç olması durumunda yolun üstünde bekleme yapacakları boş alan olmaması nedeniyle araçlar mecburen yolun ortasında beklemektedirler.

Üç köyün ileri gelenleri "Bu durumda giriş ve çıkış yapacak kamyonların yolun her iki şeridinin tamamını kullanması tehlikeyi daha da büyütmektedir. Yıllardır tehlike saçan bu yol “köprü girişleri-yol ayrımları” nda bu güne kadar çok kez kazalar olmasına rağmen yetkililerin gerekli önlemleri almaması ve olayı sadece çalışmayan iki tane trafik lambası koyarak geçiştirmesi bölge halkını tedirgin ediyor.

Bu ilgisizliğin giderilmesi ve bu tehlikeli durumunu ortadan kaldırılması için yetkililerden bir an evvel harekete geçmelerini bekliyoruz. Of hayrat karayolunun 6 km bulunan Çaltılı, Karabudak ve Aşağıkışlacık köylerinin girişlerindeki köprülerin girişi ile anayol arasındaki mesafenin açılması ve bordür taş ile ayrımların sabitlenmesini, yapılarak rahat giriş çıkış yapılabilecek gerekli alanlar oluşturulmasını istiyoruz." Dediler.

Hiçbir şey yapılamıyorsa bu köprülerin yıkılarak yerlerine yeni köprüler inşa edilmesi en uygunu olacaktır.

   

http://www.medyagunebakis.com/

 

 

Diğer Haberler

  • GÜYAD SELAHATTİN TANIŞ’A AYIP ETTİ
  • TRABZONSPOR OLAĞANÜSTÜ GÖRKEMLİ KARŞILANDI
  • CEVDET ERDÖL YOLUNU ŞAŞIRDI
  • HOŞ GELDİN 21
  • FOOTOĞRAFLARLA TS - GB MAÇI
  • TRABZON'DA TRAFİK SORUNU
  • İTFAİYE ARACININ KENDİSİ YANGIN OLDU
  • OGÜN SAMAST CEZAEVİNDE EVLENDİ
  • EŞİNE ŞOFÖRLÜK ÖĞRETMEYE ÇALIŞIRKEN...
  • YOLLAR YOLLARIMIZ VE BİZ
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP