KONSOLOSLUKLAR NEDEN KAPANDI.?

Hollanda, Almanya, Fransa, Belçika, İngiltere, İsviçre konsoloslukları ve İstanbul Pierre Loti Lisesi'nde eğitime ara verildi.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

KONSOLOSLUKLAR NEDEN KAPANDI.?

Hollanda, Almanya, Fransa, Belçika, İngiltere, İsviçre konsoloslukları ve İstanbul Pierre Loti Lisesi'nde eğitime ara verildi.

İstanbul’da yer alan Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, İsviçre ve İngiltere güvenlik gerekçesiyle halka kapatıldı. Konsolosluklara vize ve benzeri işlemler için randevu alan vatandaşları randevuları iptal edildi.

Konsolosluklar olası protestolar ve Batılı hedeflere yönelik artan tehdit nedeniyle bir süre kapalı kalacak. Konsolosluklardan yapılan açıklamada vize ve pasaport işlemleri için randevuların iptal edildiği bilgisi verildi.


Almanya İstanbul Başkonsolosluğu resmi İnstagram adresi gk.istanbul'dan yapılan açıklamada, konsolosluğun “güvenlik” gerekçesiyle 1 Şubat için kapalı kalacağı, vize ve pasaport işlemlerinin iptal edildiği kaydedildi.

Hollanda Başkonsolosluğu'nun resmi internet sitesinde yapılan açıklamada ise, “İstanbul'daki Hollanda Başkonsolosluğu çevresinde olası protestolar ve Batılı hedeflere yönelik artan tehdit nedeniyle, İstanbul'daki Hollanda Başkonsolosluğu 30 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçici olarak ziyarete kapatılmıştır” denildi.


 

Fransa Başkonsolosluğu ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “İstanbul'da terör saldırısı riski yüksek olmaya devam ediyor. Özellikle Beyoğlu semtindeki, Taksim, İstiklal Caddesi ve benzeri ibadethaneler, konsolosluk temsilcilikleri, turistik yerler söz konusu olduğunda.

Bu nedenle, Türkiye'de ikamet eden Fransızlar veya ziyaretçiler, her zaman ve her yerde azami dikkat göstermeye, turistik ve yoğun yerlerden, ayrıca her tür toplantı ve toplantılardan mümkün olduğunca kaçınmaya davet edilir” dedi.


 

Belçika Başkonsolosluğu da 1-3 Şubat tarihleri arası kapalı olduğunu bildirdi. İngiltere Başkonsolosluğu ise dün olduğu gibi bugün de kapalı olduğunu duyurdu.


 

İsviçre Başkonsolosluğu tarafından yapılan açıklamada, “Güvenlik sebebiyle, İsviçre Başkonsolosluğu ikinci bir duyuruya kadar kapalı olacaktır. Vize ve pasaport işlemleri için randevular iptal edilecektir. Anlayışınız için teşekkür ederiz” denildi.


 

 ABD VE AVRUPA ÜLKELERİ VATANDAŞLARINI UYARDI

ABD, Fransa ve Almanya büyükelçilikleri, başta İstanbul olmak üzere Türkiye için yüksek terör riski uyarısı yayınlayarak vatandaşlarına kalabalık yerlerden uzak durma ve dikkatli olma çağrısı yapmıştı.

 

Bunların ardından, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı da ABD ve Avrupa ülkeleri için seyahat uyarısı yayınlamıştı.

 

@ #ÖkkeşBölükbaşı © #medyagunebakis.com, #ToplumsalMuhalefet,

Diğer Haberler

  • ALİ SİRMEN UĞURLANDI
  • TİP, ESENYURT ADAY TANITIM TOPLANTISI
  • ÖDEMİŞLİLER GELENEKSEL KAHVALTIDA BULUŞTU
  • *BELEDİYE HİZMETİ PARTİCİLİK DEĞİL, HALK HİZMETİDİR.!*
  • MUSTAFA AKGÜN ve KAÇAR SOKAK SAKİNLERİ RÖPORTAJI
  • AYSEL ÖYMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
  • KRİZİN FATURASINI ÖDEMEMEK İÇİN NE YAPMALI.?
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ BEYLİKDÜZÜ İLÇE ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ ŞİŞLİ İLÇESİ ÇALIŞTAYI YAPILDI
  • TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİNDE GÖREV DEĞİŞİMİ
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP