TENNİS CHAMPİONSHİP İSTANBUL’DA BAŞLADI.

TEB BNP Paribas Tennis Championship İstanbul 18-24 Nisan karşılaşmalarıyla devam ediyor.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

TEB BNP PARİBAS

TENNİS CHAMPİONSHİP İSTANBUL’DA BAŞLADI.

TEB BNP Paribas Tennis Championship İstanbul’da ana tablo mücadelesi bugün (19 Nisan Salı) oynanan karşılaşmalarla başladı. Yağmur nedeniyle programın gün içerisinde güncellendiği turnuvada çiftler ana tablosu heyecanıyla başladı.

Wild Card ile turnuvada boy gösteren milli tenisçi İpek Öz, ilk turda Hollandalı Arantxa Rus ile kozlarını paylaştı. İki hafta önce Kolombiya’da kariyerinin ilk ana tablo galibiyetini alan ve son dönemdeki performansıyla dünya sıralamasında ilk 200’ün eşiğine gelen 22 yaşındaki İpek, 1 saat 14 dakika süren mücadelede rakibine 6-3, 6-1’lik setlerle mağlup oldu.

Bir diğer milli raket Pemra Özgen ise Julia Grabher karşısında korttaydı. Pemra 5-0 geri düştüğü ilk sette güzel bir geri dönüşle 5-5’lik dengeyi sağlasa da kontrolü kaybetmeyen Avusturyalı Grabher 7-5, 6-2 ile kazanan isim oldu. Grabher’in 2. turdaki rakibi, Greet Minnen’i 2 saat 27 dakikanın ardından 6-3, 6-7, 6-3 mağlup eden İsviçreli Jil Teichmann olacak.

Günün ilk maçında sahne alan son şampiyon Sorana Cirstea, unvan korumak için geldiği TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul’a iyi bir giriş yaptı. Şanslı kaybeden olarak ana tabloya dâhil olan Kamilla Rakhimova’yı 6-4, 6-1’le geçen Rumen Cirstea, ikinci turda Arantxa Rus ile eşleşti. Macar Anna Bondar ise 2 sene önce İstanbul’da yarı final oynayan Çek Tereza Martincova’yı 6-4, 7-5 ile mağlup etti.

İspanyol Nuria Parrizas Diaz ile İtalyan Martina Trevisan arasındaki düello büyük bir çekişmeye sahne oldu. 2 saat 14 dakikanın ardından rakibine 7-6, 7-5’lik üstünlük kuran Diaz, üst turda Bondar ile eşleşti. Tablonun alt tarafında gerçekleşen diğer eşleşme ise Ana Bogdan – Veronika Kudermetova şeklinde gerçekleşti.

Günün ilk çiftler maçında ise Kaitlyn Christian/Lidziya Marozava ikilisi Elixane Lechemia/Ingrid Neel çiftini 6-4, 6-3’le geçerek çeyrek finale yükseldi.

TEB BNP Paribas Tennis Championship İstanbul 20 Nisan Çarşamba oynanacak karşılaşmalarla devam edecek.

TTF İstanbul Tenis Merkezi’nde düzenlenen TEB BNP Paribas Tennis Championship İstanbul turnuvasında ilk tur maçları tamamlandı. Milli tenisçilerimiz Berfu Cengiz ve İpek Öz çiftlerde çeyrek finale yükselirken, teklerde 1 numaralı seri başı Belçikalı raket Elise Mertens ilk turda turnuvaya veda etti.

Berfu Cengiz/İpek Öz ikilisi çiftlerde ilk tur maçında Xinyun Han/Yana Sizikova ile karşılaştı. Cengiz/Öz tandemi, Han/Sizikova ikilisi karşısında ilk sette geri düşse de 1 saat 43 dakika sonunda maçı 5-7, 6-3, 10-8 kazanmayı başardı. Çiftler ana tablosunda wild card ile yer alan diğer temsilcilerimiz Ayla Aksu/Zeynep Sönmez ikilisi ise çeyrek finalin uzağında kaldı. Ayla/Zeynep çifti, 3 numaralı seri başı ekip Marie Bouzkova/Sara Sorribes Tormo’ya 6-0, 6-3 kaybetti. Bu sonuçların ardından Berfu/İpek ikilisi, çeyrek finalde Bouzkova/Sorribes Tormo ile eşleşti.

Teklerde son şampiyon Sorana Cirstea, elenmenin eşiğinden döndüğü karşılaşmada Hollandalı Arantxa Rus’u mağlup etti. 2 saat 30 dakikalık maçta ilk seti kaybeden Rumen Cirstea, son sette iki maç puanı çevirdiği mücadeleyi 3-6, 6-1, 7-5 kazandı ve adını çeyrek finale yazdırdı. Sorana Cirstea’nın bir sonraki rakibi Avusturyalı Julia Grabher olacak.

1 NUMARALI SERİ BAŞINDAN ERKEN VEDA
TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul’da geçtiğimiz yıl final oynayan Elise Mertens, yaşadığı sakatlığın ardından bu sene turnuvaya erken veda etti. Tekler ana tablosunda 1 numaralı seri başı olarak raket sallayan Belçikalı Mertens, organizasyondaki ilk maçında Rebecca Peterson ile kozlarını paylaştı. Uzun ve çekişmeli ilk set 7-5’le Peterson’un oldu. İsveçli oyuncu ikinci sette 4-1 öndeyken Mertens bacağındaki rahatsızlık nedeniyle karşılaşmaya devam edemedi.

Bu sonuçla adını ikinci tura yazdıran dünya 76 numarası Peterson, bir üst turda Magda Linette’i 7-6, 6-4 ile geçen Yulia Putintseva ile karşılaşacak. Kariyerinin tek kupasına 2019’da İstanbul’da uzanan Hırvat Petra Martic, 2 saat 44 dakikanın ardından 4 numaralı seribaşı Anhelina Kalinina’yı 3-6, 7-5, 7-6 ile geçti. Martic’in sıradaki rakibi elemelerden gelen Anastasia Potapova olacak.

TEB BNP Paribas Tennis Championship İstanbul 21 Nisan Perşembe teklerde 2. tur, çiftlerde ise çeyrek final karşılaşmaları ile devam edecek.

TEB BNP Paribas Tennis Championship İstanbul’da tekler ana tablosunda 21 Nisan Perşembe oynanan maçların ardından yoluna devam eden sekiz raket belli oldu.

Merkez kortta günün açılış maçı Lesia Tsurenko’nun sakatlığı nedeniyle tamamlanamadı. 6 numaralı seribaşı Ajla Tomljanovic ile karşılaşan ve ilk seti 6-4 kaybeden Tsurenko, ikinci setin ilk oyununun ardından maçı bırakmak durumunda kaldı. Rakibinin çekilmesiyle adını çeyrek finale yazdıran Avustralyalı Tomljanovic’in bir üst turdaki rakibi ise Yulia Putintseva oldu.

İlk turda Magda Linette’i zorlu bir maçın ardından geçen Putintseva, ikinci turda daha rahat bir oyun ortaya koydu. İsveçli rakibi Rebecca Peterson’a sadece iki oyun veren Kazak raket, 6-2, 6-0’la turlamayı bildi.

Turnuvaya elemelerden dâhil olan Anastasia Potapova, İstanbul’daki başarılı oyununa bugün de devam etti. Hırvat Petra Martic ile oynadığı maçta baştan sona kontrolü elinde bulunduran 21 yaşındaki Potapova,

1 saat 10 dakikanın ardından sahadan 6-2, 6-3 galip ayrıldı ve adını son sekiz raket arasına yazdırdı. Potapova’nın çeyrek finaldeki rakibi 7 numaralı seribaşı Sara Sorribes Tormo oldu.

TTF İstanbul Tenis Merkezi’ndeki son tekler karşılaşması ise Rumen Ana Bogdan’ın sakatlığı nedeni ile oynanmadı. 3 numaralı seribaşı Veronika Kudermetova, Bogdan’ın çekilmesinin ardından çeyrek finaldeki yerini aldı. Kudermetova yarı finale yükselebilmek için Anna Bondar ile kozlarını paylaştı.

CENGİZ/ÖZ İKİLİSİ VEDA ETTİ
TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul’da çitlerde çeyrek finale yükselen milli raketler Berfu Cengiz/İpek Öz, turnuvaya bu aşamada veda etti. 3 numaralı seribaşı ekip Marie Bouzkova/Sara Sorribes Tormo ile çekişmeli bir mücadele oynayan Berfu/İpek çifti, sahadan 7-5’lik iki setle mağlup ayrıldı.

1 saat 48 dakika süren karşılaşmada seyircinin de desteğini arkasına alan milli raketler, her iki sette de başa baş bir oyun ortaya koymasına rağmen yarı finalin uzağında kaldı.

Bir diğer çiftler maçında ise kazanan Kamilla Rakhimova/Natela Dzalamidze oldu. 4 numaralı seribaşı Kaitlyn Christian/Lidziya Marozava’yı 7-5, 6-3’le geçen Rakhimova/Dzalamidze böylece yarı finale yükseldi.

TEB BNP Paribas Tennis Championship İstanbul’da 22 Nisan Cuma saat 13.00’ten itibaren teklerde çeyrek final karşılaşmaları oynanacak ve yarı finale yükselen dört raket belli olacak.


Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul - Nisan.2022-okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

@ #ÖkkeşBölükbaşı © @ #MedyaGünebakış


Diğer Haberler

  • WORLD CORPORATE GOLF CHALLENGE
  • MELİSA ERCAN ŞAMPİYON
  • TÜRK SPOR KULÜPLERİ FİNANSAL KRİZDE
  • GOL PASI.! PAS MI. TAKTİK Mİ.?
  • GÜREŞ, YARIŞ, EĞLENCE BİTTİ. İŞE DEVAM.!
  • OLİMPİYATLARA TALİBİZ DE.! HAZIR MIYIZ.?
  • YAĞMUR AKGÜN HEDEFİNE ULAŞTI
  • ANASTASİA POTAPOVA’NIN İSTANBUL ZAFERİ
  • TENNİS İSTANBUL’DA YARI FİNAL HEYECANI
  • TENNİS CHAMPİONSHİP İSTANBUL’DA BAŞLADI.
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP