METAVERSE DÜNYASINDA 10 YERLİ MARKA

Uzayın Metaverse Evreninde Yerini Alan 10 Yerli Marka

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

METAVERSE DÜNYASINDA 10 YERLİ MARKA

Uzayın Metaverse Evreninde Yerini Alan 10 Yerli Marka

Global çapta popülaritesi her geçen gün artan metaverse evreninde yavaş yavaş Türk markalarını da görmeye başladık. Özellikle yeni nesille bağ kurma konusunda gelecek için önemli bir yatırım olarak görülen bu yeni sanal ekosisteme adım atanlar arasında şimdiden mağaza açanlar, ada alanlar olduğu gibi metaverse hazırlıklarında son aşamaya gelmiş olan yerli şirketler de var.


 

AKTİF BANK


Metaverse’e giriş yapan Aktif Bank Decentraland’de yerini alan ilk Türk bankası oldu. Banka, sanal arsalardan oluşan ve Metaverse’ün en popüler platformlarından olan Decentraland’den birkaç parselden oluşan geniş bir alan satın aldı ve oradaki varlığını tasarlamaya başladı. Aktif Bank, ayrıca Decentraland’deki kendine ait alanında spor ve eğlence platformu markası Passo ile yepyeni bir etkinlik deneyimine kapılarını açacak.



SAGRA


Çikolata ve atıştırmalık kategorisinde Türkiye’den metaverse dünyasına giren ilk marka olan Sagra, metaverse’de fabrika açmaya hazırlanıyor. Dijital evrende teknoloji ve satış odaklı projelerle yer alacak Sagra ayrıca tüketicilere farklı deneyimler yaşatacak bir platform kurmaya hazırlanıyor. Marka, Tadelle, Sarelle ve Gol markalarını çok yakında geleceğin dünyasında dijital kullanıcılarla buluşturacak.



QUA GRANİTE


2016 yılında kurulan, sektöründe Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise ikinci en büyük markası haline gelen ve yaşam alanlarına estetik, kalite ve güzellik katan QUA Granite, sektöründe dijital evrende büyük bir ada satın aldı ve metaverse evrenine yatırım yapan ilk şirket oldu. Satılan 25 adadan birini alan QUA Granite, PSG yıldızı Marco Verratti, FC Bayern Münih kanat oyuncusu Kingsley Coman, İsviçreli Tenis Yıldızı Stan Wawrinka ve FC Basel Hissedarı Dan Holzmann gibi artık komşuları diyebilecekleri küresel süper starlar listesine katıldı.



DOĞTAŞ


Türk mobilya sektörünün önemli markalarından Doğtaş da metaverse mağazasını açmak için hazırlıklara başladı. Doğtaş, mobilya ve aksesuarlarını metaverse dünyasında da tüketicisiyle buluşturmak için hazırlıklara başladı. Metaverse arsa alan ve mağazasını kuran marka, şu anda ürünleri yerleştirme aşamasında.



TURKCELL


Turkcell de metaverse’de ilk mağazasını açmak için çalışmalara başladı. Turkcell ekosistemindeki dijital servislerin de deneyimlenebileceği bir alan ile ürün satışlarının gerçekleştirileceği metaverse mağazasının sanal ortamda yapılacak açılışına, sanal kimliği temsil eden avatarlarla katılım sağlanabilecek. Mağazanın yanı sıra Turkcell, teknoloji zirvelerini de Metaverse evrenine taşıyarak paydaşlarıyla sanal etkinliklerde bir araya gelmeyi hedefliyor. Ayrıca insan kaynakları alanında Turkcell’in iş ilanları, işe alım ve oryantasyon süreçlerinin de bu ortamda yürütülmesi düşünülüyor.



VESTEL


Vestel de metaverse evrenine giriş yapan markalardan. Şirket, metaverse’de sanal showroom projesini başlattığını duyurdu. Yeni dönemde Vestel ekosistemi, çalışanlar ve tüketiciye yönelik farklı deneyimlerin yanında, sanal fabrika gibi hayal edilenin ötesinde uygulamalar yer alacak. Sanal gerçeklik ve artırılmış gerçekliğin kullanımını büyük ölçüde artıracak bu yeni dijital evrende, yaratılacak 3 boyutlu çözümler ile ürünleri deneyimlemek, bilgi almak ve alışveriş yapmak gibi pek çok farklı hizmet sunulacak. Vestel ayrıca yakın zamanda duyuracağı değer üreten projeler ve eserlerle blok zinciri çözümleri ile metaverse mağazasını entegre edecek.



ORKA GROUP


GoArt Metaverse platformu ile iş birliği gerçekleştiren ORKA Group, metaverse dünyasına adım attı. Müşterilerine 360 derece mağaza deneyimi yaşatmayı amaçlayan marka, metaverse evreninde ilk mağazasını mart ayında açmayı planlıyor. Metaverse mağazası ile markanın müşterileri istedikleri kıyafeti kendi sanal kimliklerine (avatar) giydirebilecekler ve beğendikleri ürünleri online olarak satın alabilecekler.



MAKARNA LÜTFEN


Makarna Lütfen, metaverse’de mağaza açan ilk Türk markası oldu. Yerli bir marka olmanın ötesinde global bir marka olmak için ciddi bir adım atan Makarna Lütfen, ilk mağazasını aynı zamanda üretim yeri olan Kırklareli Merkez’de açmıştı. Gıda mühendisi Tuba Bayburtluoğlu tarafından kurulan marka, böylece metaverse’de ilk sanal mağasını açarak bu âleme giren ilk yerli marka oldu.



GÜNSEL


KKTC‘nin yerli otomobil markası GÜNSEL, metaverse platformlarından Decentraland’de açacağı showroom’u ile sanal gerçeklik evrenine adım atıyor. Bu arsa üzerine inşa edeceği showroom’da müşterilerine elektrikli otomobil deneyimini sanal evrende yaşatmayı amaçlayan GÜNSEL’in seri üretim öncesinde ilk modeli B9 ve ikinci modeli J9 sanal evrende de yer alacak.



AZURE GRUP


47 yıldır lojistik ve taşımacılık sektöründe hizmet veren Azure Grup, dünya genelinde bir milyonun üzerinde üyesi bulunan Ovr markası ile ortaklık imzaladı ve anlaşma ile metaverse dünyasında yatırım yapan ilk yerli marka oldu. Türkiye’de 20 bin, İstanbul’da 11 bini aşkın parselin satışı gerçekleştiği oyun tabanlı Metaverse platformunu Ovr’u metaverse haberlerini sıkı takip edenler Türklerin metaverse’te arsa bırakmadığı haberleri ile anımsayacaktır.


@#ÖkkeşBölükbaşı © #MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul - Mart.2022 --okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

 

 

METAVERSE

Geçen ay Meta, izleyicilere geleceğe ön sırada yer veren ve artırılmış ve sanal gerçekliğin sonsuz olanaklarını paylaşan Connect 2021'e ev sahipliği yaptı. Ana çıkarımlardan biri, metaverse'in hemen değil, önümüzdeki on yıl içinde geleceği ve büyük ve küçük işletmeler için inanılmaz bir fırsat sunacağıdır. Masaüstünden mobile geçişte olduğu gibi aynı heyecanla meta veriye geçişe yaklaşıyoruz. Mobil internet, oyun alanını düzleştirdiğimizde herkes için artan ekonomik fırsatlar gördüğümüzü gösterdi.

Bugün, önünüzdeki heyecan verici yolculuğa hazırlanırken bugünün fırsatını yakalamanıza yardımcı olacak temel bilgileri paylaşıyoruz. Bu içgörüleri paylaşarak, geleceği bizimle birlikte geliştirmeye, düşünmeye ve kavramsallaştırmaya başlayabileceğinizi umuyoruz.

2D Uygulamalara Bugünden Odaklanmak Yarının Metaverse Köprüsü

Meta veri deposunun internetin yaratılmasından bu yana modern iş dünyası için en büyük fırsat olacağına inanıyoruz. Dijital platformların bir sonraki evrimi ve günümüzün mobil internetinin halefi. Ancak bu geleceğin bazı parıltılarını şimdiden görüyor olsak da, insanların kısa vadede metaverse'i deneyimlemelerinin birincil yolunun 2D uygulamalar aracılığıyla olacağını biliyoruz.

Bu, Facebook, Instagram, Messenger veya WhatsApp'ta işinizi büyütmenize yardımcı olmak için bugün kullandığınız becerilere odaklanmanın çok önemli olduğu anlamına gelir, çünkü bunlar gelecekte işinizi büyütmenize yardımcı olmak için temel olacaktır.

Connect sırasında Meta, Meta teknolojilerinin meta veri deposunda nasıl bir rol oynayacağına dair birçok potansiyel kullanım örneğini vurguladı.

2D uygulamaların gelecekte daha sürükleyici bir deneyime nasıl yol açacağını hayal etmenin birkaç yolu:

Ticaret:

Dijital ticaretin yükselişiyle birlikte, meta veri deposu, alıcıların ve satıcıların yeni bir şekilde bağlantı kurmaları için yeni fırsatların kilidini açacaktır. Connect sırasında Jackie Aina'nın alanında gördüğümüz gibi fiziksel veya dijital ürünler satın alma seçeneğiyle Instagram'daki mağazanızın daha sürükleyici hale geldiğini hayal edebilirsiniz.

Eğlence:

Bugün Facebook'ta ücretli bir çevrimiçi etkinliğe ev sahipliği yapabilirsiniz, ancak bunu insanların şahsen katılabilecekleri veya sanal deneyim için bir bilet satın alabilecekleri bir karma gerçeklik deneyimi yapabileceğinizi hayal edin. Bunu Connect sırasında, biri bizzat, diğeri metaverse'e katılan iki arkadaşın aynı konserin keyfini çıkarabildiği sırada gördük.

Metaverse Fiziksel-Dünya Deneyimlerini Geliştirecek

Hepimiz, özellikle son bir yıldır devam eden pandemi ile birlikte çevrimiçi ve çevrimdışı hibrit bir dünyada yaşıyoruz. Görüntülü aramalardan mesajlaşmaya, her zamankinden daha fazla bağlıyız. Bununla birlikte, meta veri deposu, bunları daha az sürtünme ile ve fiziksel dünya deneyimlerini geliştirerek basitleştirmeyi amaçlar.

Spark AR dahil olmak üzere artırılmış gerçekliğin mevcut kullanım durumları, meta verinin fiziksel dünyayla nasıl buluşacağının harika örnekleridir. İşletmelerin, müşterilerin mobilyaların nasıl uyacağını görmek için evlerine sanal olarak düşürmelerine izin vermek için AR kullandığını veya insanların doğrudan Facebook beslemelerinden makyaj veya gözlük denemelerine izin vermek için AR kullandığını gördük. Sektörden bağımsız olarak, karma gerçeklik ve fiziksel dünya deneyimlerinden yararlanmaya çalışan işletmeler için kullanım örnekleri olacaktır.

Metaverse Birlikte Oluşturulacak ve Sorumlu Bir Şekilde İnşa Edilecek, Hiçbir şirket metaverse'yi tek başına inşa etmeyecek. Bu, işletmeler, yaratıcılar, politika yapıcılar, girişimciler ve daha fazlasıyla küresel bir ortaklık olacaktır.

Başlangıcından itibaren, metaverse, insanların güvende hissedebilecekleri ve hissedebilecekleri bir alan yaratmanın çerçevesi ve temeli ile inşa edilecektir. Bütünlük, güvenlik ve mahremiyet dokuya işlenecek ve metaverse'deki sorunları ve fırsatları düşünmek için hükümet, endüstri ve akademideki uzmanlarla birlikte çalışacağız.

Peki, şu anda bir iş olarak ne yapabilirim? Her şeyden önce, meta veri deposu gelecek olsa da bugüne odaklanmayı bırakmayın.

Mobil internet, insanların işletmelerle nasıl etkileşim kurmak istediklerine dair artan beklentilerini karşılamak için deneyimleri kişiselleştirmek için yeni bir yol sağladı. Meta veri deposunun bu eğilimi artıracağına ve Meta teknolojilerinin önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz.

Ancak mobil internette olduğu gibi, iş fırsatı tüketici davranışını takip edecek. Bu nedenle, Facebook, Instagram, Messenger veya WhatsApp'ta inovasyon yaparak, deneyler yaparak ve hedef kitlenizi büyüterek işinizi bugünün fırsatları için oluşturmaya devam etmek önemlidir - çünkü bu platformlarda kurduğunuz bağlantılar şu anda meta veri deposunda geçerli olacaktır. İş tarihindeki en başarılı markalar, müşterilerinin değişen ihtiyaçlarını anlayarak gelişti ve güncelliğini korudu. Facebook Shop ve Instagram Shop üzerinden yeni ticaret kanalları oluşturarak veya Spark AR ile filtre oluşturarak metaverse'de adım atabilirsiniz. Müşterilerin ürünlerinizi evlerinden anlamalarına yardımcı olacak artırılmış gerçeklik reklamları oluşturmayı deneyebilirsiniz.

Son olarak, Connect 2021 etkinliğinin tamamını izleme şansınız olmadıysa buradan bir kaydı görüntüleyebilirsiniz.


METAVERSE

Last month, Meta hosted Connect 2021, which gave viewers a front-row seat to the future and shared the infinite possibilities of augmented and virtual reality. One of the main takeaways is that the metaverse is coming within the next ten years, not immediately, and will provide an incredible opportunity for businesses big and small. We are approaching the shift to the metaverse with the same excitement as the pivot from desktop to mobile. The mobile internet has shown that when we level the playing field, we see increased economic opportunity for everyone.

Today, we’re sharing key insights to help ground you in the opportunity today while you prepare for the exciting journey ahead. We hope that by sharing these insights, you will be able to start developing, thinking and conceptualizing the future with us.

Focusing on 2D Apps Today is Tomorrow’s Bridge to the Metaverse

We believe the metaverse will be the biggest opportunity for modern business since the creation of the internet. It’s the next evolution of digital platforms and the successor to today’s mobile internet. But while we’re already seeing some glimmers of this future, we know that the primary way people will experience the metaverse in the short-term will be through 2D apps. This means it’s critical to stay focused on the skills you’re using today to help grow your business on Facebook, Instagram, Messenger or WhatsApp, as these will be foundational to help grow your business in the metaverse in the future.

During Connect, Meta spotlighted many potential use cases for how Meta technologies will play a role in the metaverse. Here are a few ways to imagine how 2D apps will make way for a more immersive experience in the future:

Commerce: With the rise of digital commerce, the metaverse will unlock new opportunities for buyers and sellers to connect in a new way. You could imagine your shop on Instagram becoming more immersive, with the option to buy physical or digital products as we saw in Jackie Aina’s space during Connect.

Entertainment: Today you can host a paid online event on Facebook, but imagine if you could make this a mixed-reality experience where people could join in person or buy a ticket for the virtual experience. We saw this during Connect when two friends were able to enjoy the same concert, one in person and the other joining in the metaverse.


The Metaverse Will Enhance Physical-World Experiences

We have all been living in a hybrid world of online and offline, especially over the last year plus, with the ongoing pandemic. From video calls to messaging, we are more connected than ever. However, the metaverse aims to simplify these with less friction and by enhancing physical-world experiences.
Current use cases of augmented reality, including Spark AR, are great examples of how the metaverse will meet the physical world. We’ve already seen businesses use AR to allow customers to virtually drop furniture in their home to see how it would fit, or use AR to let people try on makeup or glasses right from their Facebook feed. Regardless of sector, there will be use cases for businesses that seek to leverage mixed reality and physical-world experiences.


The Metaverse Will Be Co-Created and Built Responsibly

No one company will build the metaverse alone. This will be a global partnership with businesses, creators, policymakers, entrepreneurs and more.

From its inception, the metaverse will be built with the framework and foundation of creating a space where people can be, and feel, safe. Integrity, safety and privacy will be woven into the fabric, and we’ll work with experts in government, industry and academia to think through issues and opportunities in the metaverse.

So, what can I do as a business right now.?

First and foremost, while the metaverse is the future, don’t stop focusing on today.!

The mobile internet enabled a new way to personalize experiences to meet people's growing expectations for how they want to engage with businesses. We believe the metaverse will enhance this trend, and Meta technologies will play an important role.

But as was true with the mobile internet, the business opportunity will follow consumer behavior. That’s why it’s important to continue building your business for today’s opportunities by innovating, experimenting and growing your audience, whether on Facebook, Instagram, Messenger or WhatsApp — because the connections that you're building on these platforms now will still apply in the metaverse. The most successful brands in the history of business have evolved and stayed relevant by understanding their customers' changing needs. You can take steps in the metaverse by building new commerce channels via Facebook Shop and Instagram Shop or by creating a filter with Spark AR. You can try building augmented reality ads that help customers get a sense for your products from their home.

Finally, if you haven’t had a chance to watch the entire Connect 2021 event, you can view a recording here.

 

Etiketler; Announcements


 

İşletmenizi:

Facebook, Messenger, Instagram, WhatsApp, Quest ile büyütün.

Bir işletme hedefi seçin. Hedefinize daha hızlı ulaşın: 

Facebook, Messenger, Instagram, WhatsApp, Quest,

Diğer Haberler

  • BOEİNG WHİSTLEBLOWER JOHN BARNETT
  • DÜNYA KADINLAR GÜNÜ'NDE KADINLARA
  • WUHAN TIANHE AIRPORT TAXI GUIDES
  • ORTADOĞU’DA VEKÂLET SAVAŞLARI.!
  • *IŞIK BİNYILI* *THE LİGHT MİLLENNİUM* TÜYAP KİTAP FUARINDA
  • BEREN KAYALI & GENÇ GİRİŞİMCİ & TÜRK MUCİT
  • KARSU DÖNMEZ MEMLEKETİNİ UNUTMADI
  • TURKEY LETTER GIVEN TO BIDEN FROM 27 US SENATORS
  • RUSYA BİZE NE YAPTI, NE YAPMADI.?
  • JAMES WEBB SPACE TELESCOPE GODDARD SPACE FLIGHT CENTER
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP