ADNAN KAHVECİ HAKKINDA.!

Türk siyasi yaşamının olumlu yüzü.! Trabzon’un ve Başköy’ümüzün yüz akıydı.! Hiçbir zaman Anlamak kolay kolay olmayacak.! Milletinin kalbine yerleşmiş Her zaman alçak gönüllü. Geride iz bırakan dürüst, çalışkan ve başarılı bir devlet adamı.!

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ADNAN KAHVECİ HAKKINDA.!


Adnan Kahveci: Bürokrat, Milletvekili ve Bakan.

Doğ. 20 Şubat 1949, Köprübaşı, Trabzon

Ölm. 05 Şubat 1993; Gerede, Bolu,



Türk siyasi yaşamının olumlu yüzü.!

Trabzon’un ve Başköy’ümüzün yüz akıydı.!

Hiçbir zaman anlamak kolay olmayacaktı.! 

Milletinin kalbine yerleşmiş Her zaman alçak gönüllü.

Geride iz bırakan dürüst, çalışkan ve başarılı bir devlet adamı.!

TÜBİTAK Bilim Adamı yetiştirme bursunu kazanmış ve Türkiye Üniversite giriş sınavlarında birinci olarak Fen Fakültesi’ne başlamıştı.

TC Devlet Bursuyla ABD'de Indiana eyaletinde Purdue Üniversitesine devam etti ve buradan elektrik mühendisi olarak mezun oldu. Missouri Üniversitesinde mühendislik alanında doktora yaptı.

Türk dünyasına damgasını vuran ender insanlardan biri olan çok yönlü özel bir kişilikti. Bu ülkeden, binlerce milletvekili ve yüzlerce bakan geçti. Bunlardan kaçını hatırlayabilirsiniz.? Herhalde aklınıza 10 isim zor gelir. İşin doğrusu, milletvekili ya da bakan olmak veya bu görevleri uzun süre yapmak değil, "iz bırakacak" şekilde yapabilmek önemlidir. Gelip gidenlere bakıyoruz, izleri ve  gölgeleri bile yok.!



SADECE ANMAK MI, YAŞATMAK MI.?

Şimdi, bu anmalar güzel, anlamlı ve aidiyet duygusunu pekiştirme adına gerekli. Tamamda yeterli mi, yeni genç kuşaklar ne kadar tanıyorlar, hakkında ne biliyorlar, onu bu kadar önemli kılan nedir, neden anmak gerekiyor.? Mezarı başında dua etmek yeterli mi, Anmanın yanında adını yaşatacak daha başka önemli bir şeyler yapmak gerekmiyor mu, yapılıyorsa nerede, ne yapılıyor.?

 

ABD Missouri Üniversitesinde elektrik mühendisliği alanında doktor oldu. Bu üniversitede bir süre akademik çalışmalarına devam ettikten sonra Türkiye'ye döndü ve Boğaziçi Üniversitesinde öğretim üyeliği yaptı.

18'inci ve 19'uncu yasama döneminde milletvekilliği yaptı   

DPT - Devlet Planlama ve Hazineden sorumlu Maliye Bakanlığı yaptı. Sanayi ve istihdam başta olmak üzere pek çok alanda yaptığı çalışmalar ve yolsuzlukların üzerine kararlı şekilde gitmesiyle sevilen siyasi kişilerden biri oldu. Dönemin cumhurbaşkanı Turgut Özal'a Kürt sorununun çözümüne yönelik demokratikleşme vurgusu içeren bir rapor hazırladı.

 

Peki, bu kadar önemli işleri yapan, güvenilen, sevilen, Adnan Kahveci'nin;

1-Demokratikleşme vurgulu Kürt Sorunu Raporu Nerede, 2-Sanayi ve istihdam alanındaki çözüm önerileri nelerdi.  3-Missouri Üniversitesindeki Doktora Tezi hangi konuyla ilgiliydi ve oradaki Akademik Çalışmaları ile Boğaziçi Ünv.

öğretim üyeliği sırasındaki araştırma konuları neydi.?

 

ADNAN KAHVECİ’Yİ ANMAK VE YAŞATMAK adına benim düşüncem ve önerim şudur. Kendisinin yitimiyle siyaset, teknoloji ve bilim alanında yarım kalan çözüm önerileri ile büyük bir ihtimalle Turgut Özal’ın ve Kendisinin ölümüne neden olan Demokratikleşme içerikli Kürt sorunu raporu üzerinde ödüllü yarışmalar, araştırmalar ve tez çalışmaları yaptırılması, bunların kitaplaştırıp kalıcı hale getirilmesi ve ilgili alanlarda bunlardan yararlanılmasının sağlanmasıdır.


 

@#ÖkkeşBölükbaşı ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul -Şubat.2022 -okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,


Adnan Kahveci 28. Ölüm Yıldönümünde Mezarı Başında Anıldı.! - 05 Şubat 2019

Türk siyasi tarihinin önemli isimlerinden Devlet, Maliye ve Gümrük Bakanlığı görevlerinde bulunmuş olan, 5 Şubat 1993 yılında ailesi ile beraber geçirdiği elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Adnan Kahveci, vefatının 29. yıl dönümünde Kartal Yakacık Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.

Anma törenine katılan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu da kısa bir konuşma yaptı.

“ADNAN KAHVECİ BENCE

CUMHURİYETİN ÖZEL BİR SİMGESİDİR”

Adnan Kahveci’yi anma programında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, “Bu ülkede nüfusumuz 82 milyon vatansever var. Bu ülkeye böyle bakarsanız, sorunu çözmüşsünüz demektir. İnsanlar birleşirse bu ülkenin gücü artacaktır. Bu manada Adnan Kahveci gibi devlet adamlarının bizi böyle bir anlarda birleştirir, buluşturur ve aynı cümleleri kurmamıza yardımcı olur. Aynı yürekte, aynı hissiyatta buluşmamıza yardımcı olur.

Adnan Kahveci bence cumhuriyetin özel bir simgesidir. Bize de aynen Adnan Kahveci gibi dürüst, çalışkan ve hizmet yapmaya bizi nasip etsin. Her zaman insanları birleştiren dili dilimizden düşürmesin. Ayrıştıran, ötekileştiren, kutuplaştıran hatta insanların maneviyatını, duygularını bu ülkeye bağlılığını ölçebilen dilden bizi uzak tutsun. Bu olduğu zaman gerisini başarırız. Bence bugünün özeti budur. Adnan Kahveci bizi buluşturmuştur. Umut ediyorum siyasetin dili çirkinlikten uzak, birbirimizin inancını, milli duygularını inancını ölçmeye değil de bu ülkenin ihtiyacı olan hizmeti yapma yarışını bize nasip eylesin” dedi.  Ekrem İmamoğlu

@#ÖkkeşBölükbaşı ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul -Şubat.2022 -okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,


Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP