Adnan Kahveci’den İki Federasyon Meselesine...

Köprübaşı Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin aksatmadan her yıl Kartal Yakacık mezarlığında bulunan Adnan Kahveci'nin kabri başında düzenlediği anma etkinliğine biz de katıldık.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

Adnan Kahveci’den

İki Federasyon Meselesine...

Geçen cumartesi Adnan Kahveci’nin ölüm yıldönümüydü. Köprübaşı Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin aksatmadan her yıl Kartal Yakacık mezarlığında bulunan kabri başında düzenlediği anma etkinliğine biz de katıldık. Her yıl olduğu gibi farklı partilerden siyasetçiler merhum hakkında çok güzel sözler sarf ettiler, kendisini hayırla yâd ettiler. Ülkede kutuplaşmanın en keskin noktada olduğu dönemlerde bile bu manzaraya şahit olmak eşi benzeri zor bulunan devlet adamının değerini ve toplumdaki karşılığını gösteriyor. Aradan yıllar geçse de bu değer azalmıyor.

Konuşmalarda en çarpıcı ifadeleri İstanbul Trabzon Federasyonu Başkanı Dursun Çağlayan sarf etti. Kendisinden sonra konuşanların tamamı Çağlayan’ın sözlerine atıfta bulundular. Dursun Çağlayan, Adnan Kahveci’nin değerini anlamak için kaza esnasında kullandığı arabasına, ikamet ettiği eve ve genel anlamda yaşam biçimine bakılmasının isabetli olacağının altını çizdikten sonra Kahveci için tez, doktora, belgesel ve kısa ya da uzun metrajlı film yapılması gerektiğini söyledi.

Tören bittikten sonra hemen ayrılmak niyetindeydik ama dostlar bırakmadılar. Önce çok yakında olan Trabzon Taşocağı Köyü Derneği başkanı Mustafa Arslan’ın çay simit ikramına icabet ettik. Yine ayrılmaya niyetlendik, yine yoğun bir ısrarla bu sefer Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yakın bir mekânda yemek davetine gitmek durumunda kaldık. Anlaşılan kolay ayrılamayacaktık, iyi ki de ayrılmamışız. Çünkü daha sonra yazının geri kalanının konusunu oluşturacak hadiselere şahit olduk.

YİNE “2. FEDERASYON NİYE KURULDU?” SORUSU…

Belediye başkanı ve beraberindekiler ayrıldıktan sonra önce Soğanlık’ta bulunan Trabzon Şalpazarı Fidanbaşı Derneği’ne geçildi. Dernek başkanı dostumuz Yusuf Ziya Metin il dışında olduğu için yoktu ama onursal başkan Salih Kanbut bizimleydi. Hemen uzun masa kuruldu, çaylar içilmeye başlandı.

İstanbul Trabzon Federasyonu Başkanı Dursun Çağlayan Adnan Kahveci merkezli projelerini anlatmaya başlayınca diğer federasyon olan Trabzon Dernekleri Federasyonu yönetim kurulu üyesi Nihat İbrahimağaoğlu itiraz etti. Tam o sırada beni dışarı çıkaracak kadar önemli bir telefon gelince diyaloğun tamamına şahit olamadım ama sanırım İbrahimağaoğlu’nun itirazı ilk kurulmuş olan Trabzon Dernekleri Federasyonu’nun bu projelerin dışında bırakılacağı zannı ve bu tavrın Trabzon’un bütünlüğüne zarar verici mahiyette olacağı düşüncesiydi. 

Dursun Çağlayan’ın cevabını duyamadım, çünkü dediğim gibi telefona bakmak için dışarı çıkmak zorunda kalmıştım.

Sonra bir de baktım, Nihat İbrahimağaoğlu çıkmış gidiyor! Neyse, bir miktar çabayla ikna edildi ve ziyaretler dizisinin son durağı olan Trabzon ili Beşikdüzü ilçesi İzmis Yöresi derneğine gidip başkan Muharrem Sağlam’ın misafiri olduk. Orada Dursun Çağlayan ile Nihat İbrahimağaoğlu’nun baş başa sohbetini görünce meselenin tatlıya bağlandığını anladık.

Adnan Kahveci’yi anma töreninden dernek ziyaretlerine kadar bütün gün İstanbul Trabzon Federasyonu (İTF) yöneticileriyle Trabzon Dernekleri Federasyonu (TDF) yöneticileri bir arada bulunmuş, İTF Başkanı Dursun Çağlayan bu süreçte söylemleriyle merkezi bir pozisyona yerleşince TDF yöneticilerinin normal olarak kafası karışmıştı.

Günün son ziyareti olan İzmis Yöresi derneğindeki sohbetlerde fark ettim ki, uzun yıllardır dernekçiliğin ve şimdi de federasyonların içinde olan önemli sayıda hemşerimiz 2. Federasyonun neden kurulduğunu hiç düşünmemiş. Ya da kolay ezberlerle cevap bulmuş. Kendine yer bulamayan, egosunun esiri olan gitmiş başka bir dernek kurmuşmisali.

Bu konudaki bilgi ve fikir eksikliğinde sorumluluk İstanbul Trabzon Federasyonu’na aittir. Açıklamak başta Sayın Başkan Dursun Çağlayan olmak üzere yönetici dostlarımızın görevidir. Sürecin başından sonuna şahidiyim, ben de elbet iki satır kelâm ederim ama öncelikle olayın öznesi olan kişilerin yeterli gayret ve hassasiyeti göstermesi gerekir.

Olmazsa ben gazeteci görev ve sorumluluğuyla sazı ele alırım.

Bülent ŞirinBÜLENT ŞİRİN - 05.02.2022 12:28



https://www.61medya.com/adnan-kahveciden-iki-federasyon-meselesine


@#ÖkkeşBölükbaşı ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul -Şubat.2022 -okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

Diğer Haberler

  • TRABZON NASIL BU HALE DÜŞTÜ.?
  • Adnan Kahveci’den İki Federasyon Meselesine...
  • MAVİ ÇIĞLIK; BAKRAÇ SANAT GALERİSİNDE.!
  • BÜYÜK SORUNUMUZ*RİCANİA SİMULANS**VAMPİR KELEBEK*
  • FAROZ; MAHALLENİN ÖTESİNDE BİR KÜLTÜR.!
  • 3.KAHRAMANMARAŞ TANITIM GÜNLERİ ANKARA'DA
  • TDF'DA SAYGISIZLIK ve HUKUKSUZLUK DEVAM
  • HÜSEYİN AYAZ; TEHDİTLERE HODRİ MEYDAN DEDİ.!
  • TOLGADIRLILAR TÜRKMEN TOYU YAPILDI
  • TRABZON’UN FETİH TARİHİ 15.Ağustos.1461, PAZAR
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP