TÜRKİYE BATIDAN, DOĞUDAN KUŞATILIYOR.!

ABD Yunanistan’ı Türkiye’ye Karşı Savaşa Hazırlıyor.! Yunanistan'dan Türkiye'ye Karşı Bir Hamle Daha Geldi...

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ABD Yunanistan’ı Türkiye’ye Karşı Savaşa Hazırlıyor.!

YUNANİSTAN'IN DEDEAĞAÇ HAMLESİ

Yunanistan'dan Türkiye'ye Karşı Bir Hamle Daha Geldi...

 

https://odatv4.com/yunanistandan-dedeagac-hamlesi-28012136.html

 

Türkiye'nin tüm çabalarına rağmen Doğu Akdeniz'deki gerilimi tırmandırmak için elinden geleni yapan Yunanistan'dan bir tahrik hamlesi daha geldi.

30 ABD helikopterini Dedeağaç'ta tutan Yunanistan Dedeağaç'ın merkez üs olarak kullanılacağını açıkladı.

ABD'nin Yunanistan ile yapılan ortak tatbikatın ardından 30 adet “Black Hawk” *Kara Şahin* tipi saldırı helikopterlerinin Dedeağaç Dimokritos Havalimanı’nı merkez üs olarak kullanacağı bildirildi.

 

Yunanistan, 61'inci istikşafi görüşmeleri ile Türkiye ile ilişkileri sıcak tutmak için uğraşırken, diğer yandan ABD ile ortak askeri tatbikatlara hız verdi. Yunanistan'ın ABD ile ortak tatbikat sonrası, Amerikan silahlı kuvvetlerine Trakya bölgesine askeri yığınak için izin verdiği bildirildi.

Batı Trakya bölgesinde bulunan Dedeağaç – Aleksandrupolis Dimokritos Havalimanı Müdürü Stelios Zantanidis’in yerel medyaya yaptığı açıklamada, ABD’ye ait 30’dan fazla ‘Black Hawk’ saldırı helikopterinin, Dimokritos Havalimanı’nı üs olarak kullanacağını belirtti.

Şubat-Ağustos arasında havalimanını üs olarak kullanacak helikopterlerin aynı zamanda yakıt ikmali ve bakımının da yine havalimanında yapılacağı ifade edildi. 

ABD'nin Dedeağaç Havalimanı Müdürü Zantanidis’ten hangar, Amerikalı komutanlar için ofis ve idari alanlar talebinde bulunduğunu açıkladı.

Odatv.com - 28.01.2021 21:32  

@#ÖkkeşBölükbaşı ©#MedyaGünebakış

 

TÜRKİYE BATIDAN, DOĞUDAN KUŞATILIYOR.!

Yunanistan'daki Askeri Varlığını Genişleten ABD; Meriç, Boğazlar ve Kuzey Ege Adalarını Tarayabilecek Kapasiteye Sahip, Havada Ve Karada Ses/Görüntü Tespiti Yapacak Yeni Nesil Elektronik Radar Gözetleme Merkezleri Kuracakmış.! Elde edilen bilgileri Dedeağaç Limanı'ndaki merkeze aktaracakmış.

TÜRKİYE NE YAPIYOR.?

18 Adasını Kaptırdığı Yunanistan ile İstikşafi Görüşmeler Yapıyor.! – S400’lerden Vazgeçiyor.! Petrol Arama Gemilerini Limanlara Çekip Aramaktan Kaçınıyor.! Yurtdışı Askeri Birliklerini Sessizce Geri Çekiyor.! Terör Örgütüne Kayıplar Veriyor.!

@#ÖkkeşBölükbaşı ©#MedyaGünebakış

 


ABD’NİN 700 ZIRHLI ARACI

ve 2 BİN ASKERİ DEDEAĞAÇ’TA

Doğu Akdeniz’de Mısır, İsrail, Yunanistan Bloğuyla İttifak Yapan ABD, Türkiye’yi Karadan Da Çevrelemek İstiyor. Türkiye’ye Sadece 60 Kilometre Uzaklıkta Bulunan Dedeağaç’a ‘Tatbikat’ Bahanesiyle Avrupa’nın Değişik Ülkelerinden Zırhlı Araçlar Ve Askerler Gönderildi. Atina’daki ABD Büyükelçiliği, Ülkeye Toplam 700 Civarında Zırhlı Araç Ve Ekipman Sevk Edildiğini Duyurdu. Yunan Basını İse Dedeağaç’a 2 Bin ABD Askeri Yollandığını Yazdı. @#ÖkkeşBölükbaşı ©#MedyaGünebakış

 

@#ÖkkeşBölükbaşı ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul - Şubat.2021- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

 

 

5 SORUDA ABD’NİN TÜRKİYE KUŞATMASI

ABD’nin Yunanistan Dedeağaç’ta Askeri Üs Kurmasının Anlamı ve Türkiye’ye Etkisi

ABD’nin Yunanistan, Dedeağaç’ta kurduğu askeri üssünün niteliği nedir? Dedeağaç Üssü’nün kurulmasından önceki gelişmeler nelerdir? Üssün kurulmasının siyasi arka planı nedir? Üssün kurulmasının hukuki durumu nedir? ABD ve Yunanistan’ın Dedeağaç’taki faaliyetlerinin Türkiye’ye yansımaları nelerdir.?

1-  ABD’nin Yunanistan, Dedeağaç’da Kurduğu Askeri Üssünün Niteliği Nedir.?

ABD’nin kendi sınırları dışında dünyanın birçok yerine yayılmış 800’den fazla askeri üssü olduğu bilinmektedir. Bugüne kadar geliştirilmiş askeri teknolojiler ile dünyanın çeşitli yerindeki olayları hızlı ve etkili müdahale ederek özellikle müttefik devletlerin korunması ve hasım devletlerin caydırılması anlamında ABD adına önemli işlevleri vardır. Aynı askeri üslerin bazen müttefik devletlerle sorunlar yarattığı hatta müttefiklere karşı da bazen “gözdağı verme” işlevi gördükleri de bilinmektedir.

Yunanistan’ın Türkiye sınırına yaklaşık 40 km uzaklıktaki Dedeağaç’ta – Alaksandroupoili, geçen hafta yeni bir ABD üssü kurulduğu ilan edildi. Kurulan üssün detayları konusunda henüz net açıklamalar bulunamamakla beraber, bazı ABD askeri unsurlarının, özellikle de askeri deniz helikopterlerinin yerleştiği anlaşılmaktadır. Ayrıca, ABD’nin özellikle askeri tesisleri asker deniz helikopterlerinin kullanımı için Dedeağaç Limanı ile ilgilendiği ve bu nedenle limanın kapasitesinin yükseltilmesi için çalışmalar yapıldığı görülmektedir.

2- Dedeağaç Üssü’nün Kurulmasından Önceki Gelişmeler Nelerdir.?

ABD ile Yunanistan arasında 5 Ekim 2019 tarihinde, 1990 yılında imzalanmış olan Karşılıklı Savunma ve İşbirliği Antlaşması’na ek bir protokol imzalanmıştı. Bu Protokol, söz konusu antlaşmanın güncellenip geliştirilmesini amaçlamaktaydı ve bu bağlamda yeni bazı hükümler öngörmektedir. Protokolün konumuz açısından önemli hükümleri bulunmaktadır. Bunlar, Yunanistan’ın Girit adasında bulunan Souda Askeri Üssü’nün modernize edilmesi, Larissa Havalimanı’nın yenilenmesi, Valos ve Larissa arasında bulunan Stefanovikeio Hava Üssü’nün askeri tahkimat açısından güçlendirilmesi ile ilgili hükümler ön plana çıkmaktadır. Dedeağaç asından önemli olan husus ise, Dedeağaç Limanı’nın genişletilmesi ve modern hale getirilmesi de öngörülmektedir. Dolayası ile Dedeağaç askeri tesislerinin ve liman imkanlarının ABD tarafından kullanımına giden süreç belli bir süreden beri görüşülen bir mesele durumundadır.

3- Üssün Kurulmasının Siyasi Arka Planı Nedir.?

Dedeağaç’ta bir ABD askeri üssün kurulmasının siyasi arka planında birkaç hususun ön plana çıktığı görülmektedir. Birincisi Rusya ile küresel rekabet siyasetinin gerektirmesidir. Günümüz dünyasında ABD’nin ekonomiden askeri konulara, teknolojik konulardan siyasi ittifaklara kadar çeşitli konularda rekabet içinde olduğu bazı güç odakları bulunmaktadır. Bunlardan birisinin de Rusya olduğu bilinmektedir. Özellikle 2018’den sonra ABD, Akdeniz’de askeri olarak daha etkin hale gelmeyi ve bölgedeki olayları daha etkin kontrol edebilmeyi amaçlamaktadır. Bu bağlamda ABD, Akdeniz’de ve özellikle de Ege ve Doğu Akdeniz’de varlığını artırmaya çalışmaktadır.

İkinci olarak, Yunanistan’ın Türkiye ile rekabetinde AB’den istediğini alamaması üzerine ABD’ye yakınlaşma ihtiyacıdır. AB’nin hem bölgesel hem de küresel siyasi süreçleri etkilemede istediği noktaya gelememesi, Doğu Akdeniz’de özellikle Türkiye’ye karşı istediği etkinliği AB vasıtası ile oluşturamaması, Yunanistan’ın bir nevi alternatif arayışına girmesine yol açmıştır. Zaman zaman gerginleşen ABD-Türkiye ilişkilerinin aslında bu anlamda Yunanistan’a bazı fırsatlar yarattığı söylenebilir.

Üçüncü olarak, Türkiye’nin, Doğu Akdeniz bölgesinde ABD’nin itirazlarına neden olan bazı faaliyetlerinin bulunmasıdır. Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti ile yapılan deniz alanları sınır antlaşması, Kıbrıs Adası’nın etrafında bazı ABD kökenli firmalarının da yer aldığı doğal kaynak arama faaliyetlerini engellemesi ve Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin yürüttüğü doğal kaynak arama faaliyetleri Türkiye ile ABD arasında gerginlikler yaratmaktadır. 

4- Üssün Kurulmasının Hukuki Durumu Nedir.?

Bir devletin, başka bir devletin topraklarında, o devletin açık rızası ile geçici ya da sürekli asker ya da silahlı güç bulundurması ya da geçici ya da sürekli askeri üs kurması uluslararası hukuk kurallarına göre yasaklanmış bir eylem değildir. Hatta savunma maksadı ile kurulmuş olan NATO’nun kurucu antlaşması da üye devletlerarasında bu tür askeri işbirliklerini teşvik etmekte ve zemin oluşturmaktadır. Ancak daha özel bir düzenleme ile bazı bölgelerin silahsızlandırılmış olması, bu genel kurala istisnalar oluşturabilir. Lozan Antlaşması’nın görüşmeleri esnasında Dedeağaç bölgesinin, özellikle Türkiye’nin güvenliğinin güçlendirilmesi maksadı ile askerden arındırılması ve silahlandırılmış bir statüye konulması önerisi yoğun bir şekilde tartışılmıştı.

Bu Tartışmalarla Da Göstermektedir Ki Dedeağaç Bölgesi Türkiye’nin Güvenlik Bağlamında Hassas Bulduğu Bir Bölgedir.

Bu hassasiyet, Doğu Ege adalarına ilişkin 1913 ve 1914 yıllarında yapılan düzenlemelerde, bu adaların silahsızlandırılmış tutulacağı hükmünde de görülmektedir. Lozan Anlaşması’nın 12. maddesi ile bu hükümler şu şekilde teyit edilmiştir.

Buna göre, İmroz ve Bozca Adaları ile Tavşan Adaları dışında, Doğu Akdeniz Adaları ve özellikle Limni, Semendirek, Midilli, Sakız, Sisam ve Nikarya Adaları üzerinde Yunan egemenliğine ilişkin 17/30 Mayıs 1913 günlü Londra Antlaşmasının beşinci ve 1/14 Kasım 1913 günkü Atina Antlaşmasının on beşinci maddeleri hükümleri uyarınca 13 Şubat 1914 günkü Londra Konferansı’nda alınıp 13 Şubat 1914 günü Yunan Hükümetine bildirilen karar, İtalya’ya devredilen Onikiadalar hariç teyit edilmektedir.

Ayrıca Lozan Anlaşması’nın 13. maddesi silahsızlanmaya dair şöyle bir hüküm de getirmektedir: “Barışın korunmasını sağlamak amacı ile Yunan Hükümeti, Midilli, Sakız, Sisam ve Nikarya Adalarında hiçbir deniz üssü ve hiçbir istihkâm kurmayacak, Yunan, savaş uçakları ve öteki hava araçlarının Ana-dolu kıyısındaki topraklar üzerinde uçması yasak olacak, söz konusu Adalarda Yunan, Silahlı Kuvvetleri, silâh altına alınıp yerinde eğitilebilecek olan normal askersel birlikle ve, tüm Yunanistan topraklarındaki jandarma ve polis sayısı ile orantılı olacak, bir jandarma ve polis örgütü ile sınırlı kalacaktır.” Son olarak, Lozan Antlaşması’nın 15. maddesi ile Onikiadalar diye bilinen Güneydoğu Ege Adaları İtalya’ya bırakılmıştır ve bu adaların da yine 1913-1914 düzenlemelerinde belirtildiği gibi silahsız tutulacağı varsayılmalıdır. Görüldüğü gibi 1923 Lozan Boğazlar Sözleşmesinde de Boğazönü Adaları’nın silahsızlandırılmasını ilişkin hükümler de hatırlandığında, bölgenin, bir bütün olarak, yeni silahlı kuvvetlerin yerleşimi bağlamında hukuken de hassas bir bölge olduğu açıktır.

5- ABD Ve Yunanistan’ın Dedeağaç’taki Faaliyetlerinin Türkiye’ye Yansımaları Nelerdir.?

2019’da Yunanistan ve ABD arasında imzalanan protokol sonrasında Türkiye tarafından gelen açıklamalar, iki NATO ülkesi arasındaki askeri işbirliğinden rahatsızlık duyulmadığı yönündeydi. Ancak, ABD’nin Dedeağaç’ta askeri üs kurması, bu askeri üssün bizatihi kendisinden değil ama ABD’nin tavırlarından dolayı Türkiye’nin rahatsızlık duyması muhtemeldir. Türkiye’nin Yunanistan ile Ege ve Doğu Akdeniz’de yaşadığı gerginliklere rağmen, ABD’nin Yunanistan ile ilişkilerini ve özellikle askeri işbirliğini geliştiriyor olması, başka birçok şeye karşı olduğu kadar Türkiye’ye de karşı bir hamle olarak algılanabilecek niteliğe sahiptir. ABD’nin itirazlarına konu olan Doğu Akdeniz faaliyetleri, İsrail ile ilişkiler ve Türkiye’nin bazı ulusal kararları neticesinde, Yunanistan’ın ABD’den en azından siyasi destek görüyor olması Türkiye açısından rahatsızlık duyulacak bir husus olabilecektir.

 
Etiketler: #5Soru, #DışPolitika, #Güvenlik, #ABD, #Akdeniz, #Avrupa, #Yunanistan, #Dedeağaç, #DoğuAkdeniz, #AvrupaBirliği, #GiritAdası, #İsrail, #Seta

 

@#ÖkkeşBölükbaşı ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul - Şubat.2021- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

 

TÜRKİYE'Yİ DEDEAĞAÇ'TAN KUŞATMA PLANI:

ABD'nin Üs Kurma Girişimleri Lozan'a Aykırı

Şimdiye kadar Selanik, Kavala, Larisa ve Girit'i ABD askerlerine açan Yunanistan hükümeti ne planlıyor.?

ABD, Dedeağaç'ı Neden Askeri Üs Haline Getirmek İstiyor.?

Türkiye'nin Navtex ilanı birlikte ile Doğu Akdeniz'de tansiyon yükselirken, ABD ordusu Türkiye sınırlarına 30 km uzaklıktaki Dedeağaç'a üst üste askeri sevkiyatlar gerçekleştiriyor.

NATO tatbikatları bahane edilerek uzun süredir Dedeağaç'a ciddi silah yığınağı yapan ABD, aynı zamanda stratejik limanın özelleştirmesini talep ederek burayı askeri üs haline getirmeyi planlıyor.

ABD'nin Dedeağaç'a üs kurması Lozan Antlaşmasına aykırı diyen uzmanlar, "Dedeağaç sınırdan askersizleştirilmesi gereken 30 km alan içerisinde yer alıyor.

Batı Trakya Türklerinin yerleşik olduğu ve Yunanistan tarafından özerklik haklarının 100 yıldır gasp edildiği bu hassas bölgeye, Lozan'ı hiçe sayarak bir ABD üssü kurdurmak ve Türk azınlığın yoğun yaşadığı Gümülcine ve İskeçe ile Türkiye’nin arasına adeta askeri tampon oluşturmak, manidar bir girişimdir"

ABD'nin Dedeağaç'ı Üs Kurmasının Lozan Antlaşması'na Aykırı

Dedeağaç'ın Türkiye sınırlarına 60 değil, 30 kilometrelik alan içerisindedir.

Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekâtları ile Türkiye'yi güneyden kuşatma planı akamate uğrayan ABD, Doğu Akdeniz'deki gerilimin yaşandığı bir dönemde Dedeağaç'a yeni askeri sevkiyatlar gerçekleştirdi.

Türkiye - Yunanistan sınırına yakın bir bölgede bulunan Dedeğaç'a NATO tatabikatları bahanesi ile ciddi silah yığınağı yapan ABD, buradaki stratejik limanın özelleştirilmesini ve işletmesini devralmaya çalışıyor.

"Lozan Antlaşmasına ek Trakya Sınırına ilişkin sözleşme 24 Temmuz 1923 tarihinde imzalanmıştır.

Madde 1'e göre Adalar (Ege) Denizinden Karadeniz'e kadar, Türkiye'yi Bulgaristan ve Yunanistan'dan ayıran sınırların her iki yanındaki topraklar, yaklaşık olarak 30 km genişliğinde olmak üzere askerlikten arındırılacaktır.

Madde 3'e göre jandarma, polis, gümrük memurları, sınır bekçileri gibi, iç düzeni sağlamak ve sınırları gözaltında tutmak için gerekli özel unsurlar dışında silahlı hiçbir kuvvet ne konaklayabilecek, ne de dolaşabilecektir.

Ayrıca kara, deniz ve hava kuvvetlerine ilişkin olarak, saldırı ya da savunma amacına yönelmiş, başka hiç bir tesis de kurulmayacaktır. Türkiye'de basında bile maalesef 60 km olarak haber yapılıyor, tamamen algı politikasıdır"

TÜRKİYE İLE BATI TRAKYA ARASINDA TAMPON BÖLGE GİRİŞİMİ.!

ABD'nin askeri varlığını her geçen gün artırıyor ve görünür hale getiriyor. Batı Trakya Türklerinin yerleşik olduğu ve Yunanistan tarafından özerklik haklarının 100 yıldır gasp edildiği bu bölgeye, Lozan'ı hiçe sayarak bir ABD üssü kurdurmak ve Türk azınlığın yoğun yaşadığı Gümülcine ve İskeçe ile Türkiye’nin arasına adeta askeri tampon oluşturmak manidar bir girişimdir.

ABD NATO TATBİKATLARINI BAHANE OLARAK KULLANIYOR.!

ABD, Türkiye Dedeağaç konusunda tepki gösterince buraya üs kurmak yerine Balkanlardaki NATO tatbikatlarını bahane ederek geçici statü görünümünde ciddi bir silah yığınağı yapıyor. Ayrıca ticari anlamda Dedeağaç limanının özelleştirmesini talep ederek işletmesini almak ve Böylelikle askeri resmi üs olmasa da limanı özelleştirme ile ele geçirip adeta fiili durum yaratmak istiyorlar.

ABD'NİN TAVIRLARI YUNANİSTAN'I CESARETLENDİRİYOR

ABD, Yunanistan’ın Türkiye’nin alternatifi olamayacağını biliyor, fakat bölgeye yakınlık anlamında üs ve liman kullanımı için alternatifmiş gibi onlara yaklaşıyor.

Türkiye aleyhinde her davranışlarına uluslararası hukuka aykırı da olsa destek veriyorlar ve Doğu Akdeniz konusunda cesaretlendiriyorlar. ABD’nin Atina Büyükelçisi de her açıklaması ile adeta Yunan halkının nabzına göre şerbet veriyor ve hükümet ile yakın ilişkilerinde kazanımlarına karşı basında ve halkta ABD aleyhinde bir algı oluşmasını engelliyor."

DEDEAĞAÇ BÖLGESİNİ RASTGELE SEÇMEDİLER.!

ABD, Dedeağaç bölgesini hedef seçerek stratejik planlar yapıyor ve Washington, hem Türkiye’ye bir nebze alternatif yaratmak, hem de Rusya’ya karşı daha yakın olabileceği bir liman kullanmak istemektedir" ifadelerini kullandı.

DEDEAĞAÇ’IN STRATEJİK ÖNEMİ ve MADENLERİ

Dedeağaç bölgesinin stratejik önemi; "Neuilly antlaşması ile Batı Trakya bölgesi Bulgaristan’dan alınıp öncelikle devletsiz bölge ilan edilmişti. Daha sonrasında Yunanistan’a bu bölge İtilaf devletleri tarafından işgal ettirildi ve işgal sonrası yapılan Sevr antlaşması ile bu bölge Türk azınlığın özerklik haklarını devam ettirmesi koşuluyla Yunanistan’a devredildi. Yunanistan’ın Türk azınlığın özerklik haklarını gasp etmesi ile aslında Sevr antlaşmasını da boşa çıkarmış oluyor.

TÜRKİYE GARANTÖR HAKKINI KULLANABİLİR

Neuilly antlaşmasındaki devletsiz bölge statüsüne dönmektedir. Tabii ki uluslararası arenada bu konunun takipçisi olması gerekenler Batı Trakya Türkleridir.

Türkiye bu konuda Lozan ile sorumlu olduğundan garantör olarak Batı Trakya Türklerine destek verebilir. İşte ABD bu gerçeğin ve ileride olabileceklerin farkına vardığı için her şart ve koşulda Dedeağaç’a ister askeri ister ticari olarak yerleşmeyi kafasına koymuş görünüyor.

Ayrıca Rusya’ya karşı da Karadeniz’e en hızlı çıkabileceği liman konum itibariyle Dedeağaç limanıdır. Bunun dışında Osmanlı Devleti zamanında Edirne vilayetimize bağlı Dedeağaç sancağında Kurşun, Bakır, Linyit ve Petrol ihalelerinin yapıldığı da belgelerde mevcuttur. Bölge madenleri ile de önemi göz ardı edilmemesi gereken bir yerdir."

ABD'NİN BÖLGEDEKİ FAALİYETLERİ TAKİP EDİLMELİ.!

ABD, Dedeağaç'taki Varlığını Neden Güçlendiriyor. ABD'nin bu ülkedeki limanlardaki askeri varlığının artması Türkiye'nin aleyhine bir durumdur.!

ABD’nin diğer ülkelerde askeri varlığını arttırması güvenliğimiz açısından bir takım riskler oluşturmaktadır. Bunları devletimizin güvenlik güçleri muhakkak ki göz ardı etmiyorlardır. ABD hem sınır komşumuz olmakta, hem de güneyimizin dışında Batı’da da bize yeni bir cephe oluşturmaktadır. Boğazların dibine yerleşmiş bir ABD dengeleri değiştirmektedir.

Türkiye uluslararası arenada Dedeağaç limanına askeri üs kurulmasının Lozan antlaşmasına aykırı olduğunu vurgulamalıdır, Balkanlar’daki NATO tatbikatları sonrası da ABD silahlarının Dedeağaç’tan ayrılması istenmeli ve takip edilmelidir. Aksi durumda Türkiye’nin de Yunanistan ve ABD’yi zora sokabilecek bazı stratejik adımlar atması kaçınılmazdır.

@#ÖkkeşBölükbaşı ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul - Şubat.2021- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/-okkesb@turkfreezone.com,

Diğer Haberler

  • BİR ÖLÜM & BİR ÖYKÜ & HALNAME
  • 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ DENİLİNCE.!
  • 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ VE HAFTASI
  • *AYNI FAY ÜZERİNDE BU BÜYÜKLÜKTE DEPREM OLMADI*
  • THE WORLD RALLİES İN THE FACE OF DİSASTER
  • ABD SAVAŞ GEMİSİ USS NİTZE İSTANBUL BOĞAZI'NDA
  • İSTANBUL’UN BÜTÇESİ EMİN ELLERDE
  • YENİLENEN YEREBATAN SARNICI TÖRENLE AÇILDI
  • KIBRISTA NELER OLUYOR.?
  • Kahvaltıya Atılan İmza:*BALIKESİR*
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP