KUZU; KURTLUK YAPARKEN YAKALANDI.!

Külliye'den aradığını, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu'nun görüşmek istediğini iletti ve bağladı. Burhan Bey bana yine dosyayı kastederek dosya numarasını vereyim mi diye sordu ve dosyayı hatırlattı. Ben kendisine ben zaten kararı verdim. Gerek yok diyerek geçiştirdim.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

KUZU; KURTLUK YAPARKEN YAKALANDI.!

Zindaşti'nin hakkında yeniden tutuklama kararı veren hâkimin de ifadesi haberlere yansımıştı.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre hâkim Ö. G. Şunları diyordu: "Cep telefonum sabit bir hattan aranmıştı. Açan kişi a Numara gerekirse zaten buluruz dedim. Konuşma sonlandı. Bu durumdan yine rahatsız olmuştum. İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimi Ersin Bey ile konuştum. Dosyayı o da biliyordu. Huzursuz olduğum için dosya hakkındaki fikrini sordum. O da delil durumundan bana bahsetti. Ben ona Burhan Kuzu'nun beni aradığını ve aramızda geçen konuşmayı aktardım. O da ‘Doğrusunu yapmışsın rahat ol' içerikli beni rahatlatmak maksatlı sözler söyledi.”

Kuzu'nun presine dayanamayıp, Zindaşti'yi daha önce serbest bırakan hâkim C.Ö. ise,  Ö.G.'ye şunları demişti. "C. Bey odama geldi. Bu konu üzerine sohbet etmeye başladık. Bana Zindaşti'den bahsetti. Emniyet içerisinde bir kesimin onu haber elemanı olarak kullanmaya çalıştığını, diğer kesimin ise onu yakalamaya çalıştığını söyledi. Burhan Kuzu'dan konu açıldı. Bana kendisini de adli tatilden önce Burhan Kuzu'nun aradığını ve bu dosya ile ilgili görüştüğünü, ısrar ettiğini söyledi. Kendisinin de ‘Hocamız, bir şey diyemiyoruz' dediğini aktardı. Sonrasında bu aramaları kastederek ‘Sonuçta böyle oldu' dedi ve tahliye kararını kastetti. Böyle bir konuda arandığım için endişeliydim. Komisyon başkanımızla telefonla görüştüm. Rahatsızlığımı dile getirdim. O da adı geçen şahısla görüştüğünü bir daha aramaması gerektiğini ilettiğini, tekrar araması halinde görüşmemesi, başsavcının da bu konudan haberdar olduğunu, adı geçen şahsın tekrar araması halinde suç duyurusunda bulunacaklarını bana söyledi.”

Burhan Kuzu şimdi ifadesini alacak savcıları "Hoca” sıfatıyla haşlamaya hazırlanıyordur. Soruşturmadan ne beklenebileceği sorusunun cevabı belirsiz olmakla beraber, iddiaların ciddiyeti ve ortalığa saçılmış olması bu işi geçiştirmeyi zorlaştıracaktır.

"Hoca”ya bir çift laf daha etmek lazım. Kuzu hakkındaki yayınlar üzerine sürekli olarak yargılanmadığını, mahkûm olmadığını, masumiyet karinesi olduğunu falan hatırlatıyor. Sorarlar adama, "Masumiyet karinesi mafyayla ilişkine, nüfuzunu kullanarak yargıyı etkilediğine, suçluya yardım ettiğine dair iddialar ortaya çıkınca mı aklına geldi” diye.

Ne güzel ülke… Kuzu kurtluk yaparken, masumlar cezaevinde.

Banu Güven - © Deutsche Welle Türkçe

 

Telefonla uyuşturucu baronunu bıraktırmakla suçlanan Burhan Kuzu: Yargıyı rahat bırakın

https://odatv.com/yargiyi-rahat-birakin-15022031.html

 

Odatv’nin Burhan Kuzu sorusuna ne yanıt verildi

https://odatv.com/odatvnin-burhan-kuzu-sorusuna-ne-yanit-verildi-13022006.html

 

FETÖ Burhan Kuzu’nun defterini açtı... "Erdoğan'a söyle beni Cumhurbaşkanı yapsın"

https://odatv.com/erdogana-soyle-beni-cumhurbaskani-yapsin-13022051.html


Kuzu’nun dosyası “özel” büroda

https://odatv.com/kuzunun-dosyasi-ozel-buroda-13022046.html

 

Burhan Kuzu Çırpınıyor

https://odatv.com/burhan-kuzu-cirpiniyor-12022036.html

 

Kendisini Böyle Savundu

https://odatv.com/kendini-boyle-savundu-11022049.html

 

Uyuşturucu Baronunun Tahliyesinde Burhan Kuzu’nun Kaçacak Yeri Kalmadı

https://odatv.com/uyusturucu-baronunun-tahliyesinde-burhan-kuzunun-kacacak-yeri-kalmadi-10022035.html

 

 

 

AKP'li siyasetçi Burhan Kuzu’nun Zindaşti’nin serbest bırakılmasına dair baskı uyguladığı iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı. İddialar doğruysa bunun arkasında nasıl bir çıkar ilişkisi ya da tehdit var.?

Banu Güven

Ne güzel ülke.! Kuzu kurtluk yaparken, uyuşturucu mafyası ve katiller salınıverirken, masumlar cezaevinde çile çekmekte.

Türkiye'yi alanı bellemiş, meşhur İranlı mafya Naci Şerifi Zindaşti ile AKP'li Burhan Kuzu'dan söz ediyorum. Profesör unvanı taşıyan, bir dönem cumhurbaşkanı danışmanı olan, daha önceleri Anayasa Komisyonu'nda başkanlık yapmış olmasının yanı sıra, kavgacı tonu ve "kendine has üslubu” nedeniyle TV ekranlarında sık sık görmüş olduğumuz Burhan Kuzu'dan.

Şimdi yazacağım kişisel gibi gelebilir, ama aslında meslek ilkeleriyle ilgili. Tartışma programlarında ya da söyleşilerde sunucuların kendisine "Hocam, hocam” diye hitap ettiklerini duydukça içim bir fena olurdu. Sanki kendilerini sevdirmek istermiş gibi, karşılarındakinin üstünlüğünü teslim edip, daha en baştan tuş olmayı kabul eder gibi bir hâl.

Her neyse, işte o "hoca”nın Zindaşti'nin serbest bırakılmasına dair baskı uyguladığı iddialarını duymayan kalmadı herhalde.

İddiaların özeti: Burhan Kuzu Cumhurbaşkanlığında Başdanışman olduğu dönemde hâkimi, savcıyı telefon bombardımanına tutup, adam adama markaja almıştı. İfadelerinde Burhan Kuzu'nun kendisini bunalttığını anlatan, mealen "Zindaşti'nin tahliye talebi ne olur benim nöbetime denk gelmesin” diye Allah'a yakaran hâkim, sonunda "cinayet, azmettiricilik ve FETÖ üyeliği” suçlarıyla tutuklu bulunan bu adamı serbest bırakmak zorunda kalmıştı.

Zindaşti toz oldu tabii. Bu iddialar artık İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma konusu. Ama neden sonra? Şuraya yazıyorum: Sosyal medyada böylesine bir haber akışı olmasa, bunu da göremeyebilirdik.

Kuzu'ya ısrarla şunu sormak gerekiyor. "Zindaşti'yle nereden tanışıyorsunuz? Nasıl bir çıkar ilişkiniz var?” Israrla diyorum, çünkü tanımadığını öne sürüyordu. E, o zaman bir yemek masasında beraber göründüğünüz o fotoğraf nedir? Tabii, bu sorulara verilecek kaçamak cevaplar karşısında önüne koyulacak deliller var mıdır? Aleyhinde bu kadar ifade varken, acaba zahmete girilip Kuzu hakkında ayrıca inceleme yapılmış mıdır, delil toplanmış mıdır? Eğer savcı ve hâkimlerin birbiriyle örtüşen ifadelerinde olduğu gibi, Kuzu bu kadar pres uyguladıysa, bunun ardında nasıl bir çıkar ya da şantaj ya da tehdit yatmaktadır? Eski bir milletvekili ile mafya arasında böyle bir duruma müsaade eden bir ilişki nasıl kurulmuştur.?

ORTADOĞU BATAKLIĞINDA ÖLENLER.!

Arap Baharını Ortadoğu’ya Getirip Sınırlarımıza Dayayan Beştepenin üst Aklı ABD; Irak’ta yaptıklarının bir benzerini Suriye’de hatta Suriye ile birlikte Türkiye’de yapmak için kendi askerini kullanmayıp TC -Türkiye Cumhuriyeti Askerlerini kullanmaya karar vermişler ve bunu da AKP’li Türkiye Cumhurbaşkanına yaptıkları malvarlığı, Halkbank tehdit ve dayatmalarıyla gerçekleştirdiler.

Bu nedenlerle Askerimiz ABD ve Beştepe’nin çıkarlarını sağlamak üzere Suriye Bataklığında telef edilmektedir.

Suriye gibi diğer yurt dışına gönderilen ve ölen Askerler şehit sayılamazlar. Çünkü Şehitlik Müslümanlığın yayılması sırasında ortaya çıkmış bir mertebedir ve kuran Allah yolunda ölen veya öldürülenleri şehit kabul etmektedir.

Bunların dışındakiler yani Vatan Savunması ile ilgisi olmayan, Vatan ve Allah için değil de ABD çıkarlar için başkaları adına savaşta kullanılanlar gerçek şehit sayılamazlar.!

Son günlerde konuşulan *Darbe Olacak* iddialarına AKP Tarafından "Darbe Ve Cunta Arzusu İçinde Olan, İhanet Odaklarıyla Beraber Yürüyen Bütün Darbecilere Gereken Cevap Verilecektir" Ve "Ancak Elbette Bu Tür İddiaları Yok Saymak Mümkün Değil" denildi.

AKP; "Biz, milletimize güveniyoruz. Aziz milletimiz, bu tür karanlık emelleri olan, darbe ve cunta arzusu içinde olan, ihanet odaklarıyla beraber yürüyen bütün darbecilere gereken cevabı verecektir.

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası hayata geçirmiş olduğumuz mevzuatlarla, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarının İçişleri Bakanlığı'na, Genelkurmay Başkanlığı'nın Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanması nedeniyle bu tür iddiaları olası görmüyoruz.

Ancak elbette bu tür iddiaları yok saymak da mümkün değil. Bununla ilgili kamuoyunun takibinde olduğumuzu belirtmek isterim. Her ne kadar ciddiye almasak da bu tür iddiaların zerresine dahi büyük bir hassasiyetle eğilerek, olası riskleri ortadan kaldırmanın, demokrasimizin, cumhuriyetimizin, anayasal rejimimizin bir gereği olduğunu düşünüyoruz. Gelecekleri varsa görecekleri de var."

@#ÖkkeşBölükbaşı ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul - Şubat.2020- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,


Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP