KILIÇDAROĞLU’NUN MUHTEREM EFENDİSİ.!

Kılıçdaroğlu’na 2013 yılında; “Ana Muhalefet Lideri Sıfatıyla ABD Büyükelçisi İle Bir Otelde Baş Başa 2,5 Saat Ne Görüştünüz” sorusu soruluyordu. Hiçbir zaman bu soruya cevap vermedi.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

KILIÇDAROĞLU’NUN MUHTEREM EFENDİSİ.!

Kılıçdaroğlu’na 2013 yılında; Ana Muhalefet Lideri Sıfatıyla ABD Büyükelçisi İle Bir Otelde Baş Başa 2,5 Saat Ne Görüştünüz sorusu soruluyordu. Hiçbir zaman bu soruya cevap vermedi.

Şimdi ise, Başdanışmanı Rasim Bölücek’in, CIA’ya çalıştığı kesinleşen Enver Altaylı ile 1159 defa hangi konuları konuştuğu soruluyor, yine cevap verilmiyor.

Düşünebiliyor musunuz soru sorarak siyasi iktidarı denetlemesi gereken bir lider, kendisine sorulan sorulara cevap vermekten kaçınıyor.!

Yukarıda hatırlattığım sorunun ne derece önemli olduğunu anlayabilmek ve cevabını bulabilmek için kahramanımızı biraz tanımak gerekir.

Açık kaynaklardan herkesin kolayca ulaşabileceği bilgileri özetliyorum:

Enver Altaylı, Özbekistanlı Şakir Efendinin oğludur.

Gençliğinde hukuk eğitimi almıştı.[1]

Fuat Doğu [2] tarafından göreve başlatıldığı MİT’te, 1968-1973 tarihleri arasında “Sovyetolog” [3] olarak çalışmıştı.

1977-1980 tarihleri arasında; Hergün gazetesinin başyazarı ve genel yayın yönetmeni idi.

Bu dönemde MHP’nin Almanya Genel Müfettişi olarak da görev yapmıştır.

1990’lı yılların başında yeni Orta Asya Türk cumhuriyetlerinin kurulmasında etkin rol oynadığı kabul edilir.

Üç kitap yazmıştır.[4]

1962 yılında Kara Harp Okulu’nda öğrenci iken, Talat Aydemir’in darbe girişimine katılmış ve tutuklanmıştır.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında Enver Altaylı’nın da bulunduğu 4 şüpheli hakkında yürüttüğü FETÖ soruşturmasını tamamladığını kamuoyuna açıkladı. İddianamede, en çok Altaylı’nın Fetullah Gülen’e yazdığı mektuplar dikkatimi çekti.

Gülen’e “Muhterem Efendim” diye hitap eden Altaylı’nın mektuplarından, 26. Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ[5] ile Silivri Cezaevi’nde iken şüpheli şekilde ölen MİT Asya Bölge Koordinatörü ve Müsteşarlık Karargâhı Başmüşaviri Kaşif Kozinoğlu’nun [6] etkisiz hale getirilmelerini istediği anlaşılıyor.

O tarihlerde Yargı’ya ve Emniyet’e büyük ölçüde hâkim olan Fetullah Gülen, Altaylı’nın isteğini [7] yerine getirmiştir.!

Başbuğ tutuklanmış; Kozinoğlu ise, Silivri Cizaevi’nde şüpheli bir şekilde öl(dürül)müştür.!

Altaylı mektubunda Fetullah Gülen’e “zat-ı alileriniz” [8] düzeyinde övgüler dizdikten sonra, bağlılık yeminini şu cümleler ile eda etmiştir:

Lütfen beni bir öğrenciniz, bir muhibbiniz, bir küçük kardeşiniz kabul etmeniz bana hediyelerin en büyüğüdür. Hizmet kervanınızda benim de payım olursa bu da Rabbimin bana en büyük lütfu olacaktır.

Altaylı, Kozinoğlu’nun MİT’in başına getirileceğini duyduktan sonra:

Eğer böyle bir şey olursa, Allah memleketi, devleti, Fetullah Gülen’i, Cemaatin önde gelenlerini korusun. Bu bir felaket olur” diyerek, Gülen’e elini çabuk tutmasını tavsiye etmiştir.

Enver Altaylı, FETÖ’nün çatı kurumu olan TUSKON[9] Başkanı, aynı zamanda örgütün iki numaralı ismi olan Mustafa Özcan [10] ile de yakın ilişki içerisindeydi.

Enver Altaylı, Zaman gazetesindeki röportajında; “Orta Asya'da Türk jeopolitiğinin içini dolduracak insan Fethullah Gülen Hocaefendi'dir” diyerek, FETÖ’ye biat ettiğini bir kez daha vurgulamıştır.

Altaylı, damadı Metin Can Yılmaz’ın[11] FETÖ üyesi olduğunu bilerek kızıyla evlenmesine izin vererek, yerini iyice belirlemiştir.

Damat Metin Can Yılmaz, eski MİT mensubu Mehmet Barıner’in[12] yurt dışına kaçırılma girişimi ile ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanmıştır…

Enver Altaylı, “Abdi İpekçi’yi Sovyetler öldürdü” açıklamasının da sahibidir.

Birgi kirliliği yaratmada bir numaradır.!

Enver, aynı zamanda Almanya vatandaşıdır.

Telefonuna üst düzey FETÖ’cülerin kullandığı “Signal” isimli haberleşme programı yüklü olduğu tespit edildi.

Adres defterinde kayıtlı çok sayıda ilginç isim vardır; Mümtazer Türköne dikkatimi çekenlerden biridir.

Enver Altaylı, CIA’nın Orta Amerika Şefi Alen Fiers ile FETÖ kumpaslarının gündemde olduğu dönemde, tam 53 kez telefonla görüşmüştür.

Altaylı, Ruzi Nazar’ın[13] manevi oğlu gibiydi.

Nitekim Altaylı’nın eşine ait Antalya-Manavgat’taki otelde yaşıyordu.

Ruzi Nazar ile Enver Altaylı (ve Reina katliamının sanığı Abdulkadir Masharipov) Fergana Vadisi’nden [14] hemşeri olurlar.

Batı Türkistan’daki Fergana Vadisi CIA’nın ajan tarlası gibidir…

Enver Altaylı, Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı General Michael Flynn’e yazdığı mektupta; “Türkiye Başbakanına göre, ABD düşman, darbe girişimi komplodur” diyerek, Binali Yıldırım’ı şikâyet ettikten sonra, “Ordu içerisinde çok sayıda Rusya yanlısı general var ve bunlar Perinçek’in kontrolündedir. Bu generallerin hiçbiri darbe girişiminde yer almamıştır” tespitini yaparak bir de ihbarda bulunmuştur…

Peki, Enver Altaylı’nın 1159 defa görüştüğü Rasim Bölücek kimdir.?

Y-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “15 Temmuz Darbe Girişimi” için “kontrollü darbe” nitelemesi yapmasını tavsiye eden Başdanışmandır.

CHP milletvekillerinin özel kartla çıktığı CHP Genel Merkezi’nin 13. Katı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na tahsis edilmiştir; buna karşılık milletvekillerinin dahi çıkması yasak olan 14. kat ise, Başdanışman Rasim Bölücek’e çalışma ofisi olarak tahsis edilmiştir. Öyle bir danışmandır yani.!

Ekmelettin İhsanoğlu’nu onun aday yaptırdığı söylenir.

Resmi kayıtlara göre, New York’ta ikamet etmekte olan Bölücek, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin şirketi Metropol İmar A.Ş’den Yönetim Kurulu Üyesi olarak ücretini almaya devam etmektedir. [15]

Geçmişte DYP ve BBP’ye danışmanlık yapan Bölücek, bir dönem de MHP’ye “danışmanlık” yapmıştır.

11 Şubat 2015’den önce “RTÜK Başkanlık Müşaviri” olarak görevliydi.

Rasım Bölücek’e Dersimli Kemal’in bir sarılışı var ki, arkadaşı Ahmet Altan’ı orta yerinden çatlatmadığına şükret.tik!

Parti içerisinde Kılıçdaroğlu’nun konuşma metinlerini Rasım’ın yazdığı söyleniyor.

Tıp Doktoru olan Rasım’ın, “sağ seçmen ile CHP arasındaki ilişkiyi sağlamak” amacı ile kiralandığı savunuluyor.

Y-CHP, sözde “solcu” ya, sağ seçmenle ilişki kuramıyor, Rasim bu ihtiyacı gideriyor.!

Rasim, “solcu” CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu da kardeşi gibi seviyormuş…

Gelelim Saltuk Buğra Kavuncu’ya:

Enver Altaylı’nın yeğeni Saltuk Buğra Kavuncu[16], İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in prensidir.

İyi Parti’nin Genel İdare Kurulu Üyeliğine seçildikten sonra, genel başkan yardımcılığına da getirilmiştir.

Parti’nin sözcülüğünü yapacak kadar, “ülkücü ideolojiye” ve Türkiye siyasetine hâkim bir değerdir.!

Saltuk Buğra, yerel seçimlerde İyi Parti’nin İstanbul İş Başkanlığını yapmıştır [17].

Ekrem İmamoğlu’nun her konuşmasında; solunda Kavuncu, sağında Kaftancıoğlu’nu görmeye alıştık.

Buğra’nın babası Prof. Dr. Orhan Kavuncu, bir dönem Türk Ocağı Başkanlığı[18] yapmıştır.

ANAP’tan milletvekili seçilmiş, BBP’de Genel Başkan Yardımcılığı görevini de yürütmüştür.

Baba Orhan Kavuncu, Enver Altaylı’nın ablası ile evlidir…

Mümtazer Türköne’nin ilk eşi Mualla Kavuncu da Orhan Kavuncu’nun kız kardeşidir…

Açık kaynaklardan derlediğim bilgiler bu kadardır.

Kuvayı Milliyeci yurtseverlerin bin bir zorlukla kurup, bugünlere getirdikleri milli istihbarat teşkilatımız MİT’e[19], CIA tarafından yapılan sızmalar ayrı bir hüzünlü yanımızdır.

Şimdilik bu hususu tartışmaya açarak, asıl konuyu dağıtmıyoruz.

MİT’e bu ölçüde sızan CIA’nın, siyasi partilere sızmadığını düşünmek saflıktır. Asıl paylaşmak ve vurgulamak istediğim tespit budur.

Düşündürücü olan bir önemli tespitim de; Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi CHP’nin, Deniz Baykal’a kurulan kaset operasyonu ile işgal edilmiş ve Kemal Kılıçdaroğlu ile arkadaşları tarafından ABD’nin hizmetkârı duruma getirilmiş olmasıdır. Bu son tespiti doğrulayan yüzlerce kanıt sunabilirim. [20]

Nedense, CHP tabanı bu gerçeği kabullenemeyerek, işgalin devamına ortamı hazır bulundurmakta; inadına, CHP’li olmayan Dersimli Kemal’i CHP’nin başında tutmaktadır.

Bir gün FETÖ’ye kol kanat geren Yeni CHP yönetimi, bir başka gün PKK/HDP için kalkan olmakla, tarihinin en büyük ihanet dönemini yaşamaktadır…

CHP’yi geri almadan, Türkiye’yi geri almanın imkânsızlığı defalarca ortaya çıkmasına karşın, CHP tabanının silkinip kendine gelememesini, bir türlü anlayabilmiş değilim.

Bonzai”nin o kadar etkili olduğuna ise asla inanamıyorum.!

 

Av. Cemil Can, 26 OCAK 2020

 

@#ÖkkeşBölükbaşı ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ocak.2020 - okkesb61@gmail.com, http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

 

DİPNOTLAR:

[1] A.Ü. HukukFakültesi’nden mezun olduktan sonra, Linz Üniversitesi’nde Doğu Avrupa Bilimleri’ne bağlı dil kurslarını bitirdi. Doğu Avrupa Hukuk Enstitüsü, Hukuk Fakültesi ile Köln Üniversitesi’nde eğitim gördü.

[2] Mehmet Fuat Doğu, 1954 yılında MAHBaşkanlığı emrine tayin edilmiştir. II. Dünya Savaşı sırasında Nazi İstihbarat Şefi olan ve savaştan sonra müttefiklerin safına geçerek soğuk savaşta komünizme karşı istihbarat faaliyetlerinin merkezi olan Reinhard Gehlen’in öğrencilerindendir. 27 Ağustos 1962 tarihinde MAH Reisi olarak atanmıştır. Bu görevde 25 Ağustos 1964 tarihine kadar kalmıştır. 1 Mart 1966 tarihinde ikinci kez MİT Müsteşarlığı görevine getirilmiştir.

[3] MİT’te ilk defa “Sovyetolog” olarak görev yapan eleman Enver Altaylı’dır.

[4] Komünist Teoriler ve Sovyet Yayılma Siyaseti, Esir Türk İllerinde 90 Gün ve İran Ülkü tarafından kaleme alınan “Büyük Oyundaki Türk: Enver Altaylı”.

[5] Orgeneral İlker Başbuğ, Ağustos 2013'te İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon davasında "darbeye teşebbüs" ve "terör örgütü yöneticiliği"nden müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

[6] 10 Mart 2011 tarihinde Zekeriya Öz tarafından ifadesi alınan Kaşif Kozinoğlu, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince sorgulandı ve tutuklanmasına karar verildi. Mahkemeye çıkartılmadan 13 Kasım 2011'de Silivri Cezaevi'nde şüpheli bir şekilde yaşamına veda etti.

[7] Enver Altaylı, Fetullah Gülen’e yazdığı mektupta şu ifadeleri kullanmıştır: “Özbekistan’da Şenkal Atasagun’un Özbekistan görevlisi olarak çalışan Kaşif Kozinoğlu, terfi ettirilmiş ve merkezi Taşkent’te bulunan, Orta Asya istihbaratını koordine etmekle görevli büronun başına getirilmiştir. Okulların kapatılma sürecinde en büyük ihanet payı adı geçen bu şahsa aittir. Kozinoğlu insan olarak baştan aşağı ahlaki zaaflarla dolu, menfi insan tipinin müşahhas bir örneğidir. Atasagun ve ulusalcılardan himaye görür.”

[8] Zat-ı Ali: Yüce zat, yüksek şahsiyet anlamındadır.

[9] Türkiye Sanayici ve İşadamları Konfederasyonu

[10] https://www.memurlar.net/haber/665444/konsolos-taciri-feto-cu.html

[11] http://fetogercekleri.com/fetode-bugun/eski-mit-mensubunun-damadi-da-tutuklandi/

[12] https://www.sabah.com.tr/gundem/2020/01/24/altayli-iddianamesinde-karlov-suikasti-baglantisi

[13] https://tr.wikipedia.org/wiki/Ruzi_Nazar

[14] Fergana Vadisi, Orta Asya'da Özbekistan'ın doğusunu, Kırgızistan'ın güneyini ve Tacikistan’ın kuzeyini kapsayan vadi.

[15] https://www.aksam.com.tr/guncel/rasim-bolucek-hakkinda-her-sey/haber-1039653

[16] https://m.yeniakit.com.tr/kimdir/Bu%C4%9Fra_Kavuncu

[17] https://www.yenicaggazetesi.com.tr/iyi-parti-istanbul-il-baskani-belli-oldu-207264h.htm

[18] http://orhankavuncu.com/index.php/hakkinda/ozgecmis

[19] Teşkilat-ı Mahsusa, 17 Kasım 1913 tarihinde Enver Paşa tarafından kurulmuştur. Karakol Cemiyeti, 5 Şubat 1919’da Talat Paşa’nın emri ile kurulmuştur. Kurtuluş Savaşı yıllarında Zabıtan, Yavuz, Hamza ve Felah adlı cemiyetler istihbarat görevini yürütmüştür. 19 Temmuz 1920 tarihinde Genelkurmay Başkanlığına bağlı Askeri Polis Teşkilatı kurulmuştur. 1 Nisan 1921’den itibaren Tetkik Heyeti Amirlikleri istihbarat görevini devralmıştır. 3 Mayıs 1921’de Enver Paşa’nın kurduğu Müsellah Müdafaa-i Milliye (Mim Mim Grubu) Milli İstihbarat görevini yürütmüştür. 1926’da Mustafa Kemal Atatürk Milli Emniyet Hizmeti’ni (MAH) kurmuş daha sonra MİT Milli İstihbarat Teşkilatı adı ile faaliyetlerini bugüne kadar sürdürmüştür. http://www.mit.gov.tr/tarih_index.html

[20] http://chp-muhalefethareketi.biz.tr

 

@#ÖkkeşBölükbaşı ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ocak.2020 - okkesb61@gmail.com, http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

 

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP