HAZNEVİ TARİKATI, ADANA’YI ELE GEÇİRİYOR

Kaçak Yapılarıyla ve Mahalle İşgaliyle Bilinen Haznevi Tarikatının, Adana’yı Ele Geçirmesine Diyanet Yardım Ediyor mu.?

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

HAZNEVİ TARİKATI, ADANA’YI ELE GEÇİRİYOR

Kaçak Yapılarıyla ve Mahalle İşgaliyle Bilinen Haznevi Tarikatının, Adana’yı Ele Geçirmesine Diyanet Yardım Ediyor mu.?

Yaptıkları inşaatlar ile dikkat çekmeye başlayan Haznevi tarikatının, Adana’daki faaliyetleri dikkat çekiyor. Adana’nın merkez mahallelerinde örgütlenen, kaçak yapılar yapan tarikatlar tartışma konusu oldu.

Haznevi Tarikatı’nın Gürselpaşa Mahallesi’ndeki faaliyetleri yerel basının gündeminde.

Adana’nın yerel yayın organlarından Küçük Saat’te yer alan haberde, Haznevi Tarikatı’nın kentteki faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

YAPTIKLARI KÜLLİYE MECLİS GÜNDEMİNDEYDİ

Suriye merkezli olduğu bilinen tarikatın lideri Muhammed Haznevi’nin Suudi Arabistan’ın Medine kentinde 2005 yılında geçirmiş olduğu trafik kazasında eşi, oğlu ve kızıyla birlikte hayatını kaybetmesi, tarikatın gücünü zayıflatmadığı gibi etkisini arttırmasına neden oldu. Bu tarihten sonra, tarikatta taht kavgası başladı. Ölen şeyhin torunları arasında süren iktidar mücadelesi Türkiye’ye sıçradı. Adam kaçırma, silahlı tehdit iddiaları havada uçuştu. Ancak ne hikmetse bir tarikat içerisinde motivasyon kaybına neden olması gereken bu hadiseler tarikatın daha da büyümesini sağladı.

Yaptıkları inşaatlar ile dikkat çekmeye başlayan Haznevi tarikatının, Gaziantep’te yaptığı devasa külliye TBMM gündemine de geldi.

ADANA’DA HAZNEVİ TARİKATI GERÇEĞİ

Haznevi Tarikatının Adana’da örgütlenmesi ilk etapta Dağlıoğlu, Gülbahçesi, Şakirpaşa gibi mahallelerde kendini gösterirken, 2010 yılı sonrasında tarikat yapılanması kendine Kuzey Adana’yı seçti. Kuzey Adana içerisinde Gürselpaşa Mahallesi ve Aliya İzzet Begoviç Bulvarı’nı üs olarak belirleyen tarikat, kanun ve kural tanımayan eylemleriyle kendini göstermeye başladı.

TARİKATÇILAR KAÇAK İNŞAATA BAŞLADILAR

İNSANLAR MAHALLEYİ TERK ETTİ

Tarikatın üssü haline gelen bulvardaki yeşil alan gaspı ve kaçak inşaat aleni bir biçimde ortaya çıkınca, mahallede yaşayan insanlar ve arsa sahipleri, resmi kurumlara şikâyetlerde bulundu.

Tarikat mensupları Adana’nın Gürselpaşa Mahallesi’nde de kaçak inşaata başladı. İmar planında yeşil alan görünen bölgeye ticarethane kuran tarikat, iddialara göre Seyhan Belediyesi taziye evini de kendi amaçları doğrultusunda kullanmaya başladı.

Her geçen gün nüfus ve nüfuzunu arttıran tarikatın Adana yapılanması, sayısal açıdan ciddi bir konuma geldiği için, mahallede yaşayan insanların iddiasına göre tarikatın organizasyonlarında insanların mahalleye giriş-çıkışları tarikat üyeleri tarafından kontrol altına alınmaya başlandı.

Bazı vatandaşlar mahalleyi terk ederken kalanlar da durumdan rahatsız olmaya başladı.

Haznevi tarikatı, rahatsız olup mahalleyi terk eden insanların yerine kendi adamlarını yerleştirmeyi de ihmal etmedi.

 

BELEDİYE CEZA KESTİ

Başta CİMER olmak üzere, Adana Valiliği, Seyhan Belediyesi ve Büyük şehir belediyesine onlarca ihbar ve şikâyet mektubunun ulaşması üzerine işlemler yapılmaya başlandı.

2016 yılında Adana Büyükşehir Belediyesi, Gürselpaşa’daki kaçak inşaatlar için mahallenin bağlı olduğu Seyhan Belediyesi’ne yazı yazdı. Seyhan Belediyesi, kaçak inşaatla ilgili 24 bin 101 lira para cezası kesti ve inşaatı yapanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

İMAR BARIŞINA BAŞVURDULAR

BELEDİYE YAPI BELGESİNİ İPTAL ETTİRDİ

Odatv’nin edindiği bilgilere göre; kaçak inşaatı yapan tarikat üyeleri “imar barışı”nın çıkmasının ardından yapı kayıt belgesi için başvuruda bulundular. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kaçak inşaata yapı kayıt belgesi verildi. Tarikat üyeleri belgeyi aldıktan sonra Seyhan Belediyesi’ne başvurarak, haklarındaki cezanın iptal edilmesini istediler.

Ancak, Seyhan Belediyesi, kaçak yapının imar barışından yararlanamayacağını belirterek Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne başvurdu. Müdürlük, Seyhan Belediyesi’nin başvurusunu haklı bularak, kaçak inşaat için verilen yapı kayıt belgesini iptal etti.

 

MÜHÜRLENDİ ANCAK YİNE DE İNŞAATA DEVAM ETTİLER

Seyhan Belediyesi, belgenin iptalinin ardından kaçak inşaatı yapan tarikat üyelerine bildirimde bulundu ve inşaatın yasalara uygun hale getirilmemesi halinde yıkılacağını tebliğ etti.

Tarikat üyeleri, mühürlenen inşaatta çalışmalarını sürdürdü. Belediye inşaatı ikinci kez mühürledi. İlk mühürlendiğinde zemin kat yapılırken, 8 Ekim’de yapılan işlemlerde kaçak inşaatın zemin üstüne 2 kat daha yükseltildiği ve ince işlerinin yapılmaya başlandığı tespit edildi.

TARİKAT İNŞAATI YIKILACAK

Aradan geçen zaman içerisinde tarikat üyeleri, kaçak inşaatın yasal hale getirilmesi için bir adım atmadılar. Seyhan Belediyesi, 19 Ağustos 2019’da yaptığı tebliğde “İnşaatınızı tebliğ tarihi itibariyle derhal yıkarak belediyemiz ilgili birimlerine bilgi vermeniz gerekmektedir. Aksi takdirde inşaatınızın kolluk güçleri nezaretinden belediyemiz tarafından yıktırılacağı, yıkım masraflarının tarafınızdan tahsil olunacağı tebliğ olunur” denildi.

Odatv’nin edindiği bilgilere göre; inşaat hakkında yıkım kararı alındı ve yakın zamanda inşaatın yıkılacağı öğrenildi.

24 Ekim 2019 Perşembe

 

@#ÖkkeşBölükbaşı ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Ekim.2019 -- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP