1.ARDAHAN KÜLTÜR, SANAT GÜNLERİ GÖRKEMLİYDİ

27-30 Eylül tarihleri arasında Ardahan’da gerçekleşen “Ardahan Kültür ve Sanat Günleri”ne Ardahanlı çok sayıda edebiyat, sanat ve bilim insanı katıldı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

1.ARDAHAN KÜLTÜR, SANAT GÜNLERİ GÖRKEMLİYDİ

Ardahanlı edebiyat, sanat ve bilim insanları tarafından oluşturulan Ardahan Kültür Sanat Platformu Ardahan edebiyatını ve sanatını doğduğu coğrafyaya getirdi.

27-30 Eylül tarihleri arasında Ardahan’da gerçekleşen “Ardahan Kültür ve Sanat Günleri”ne Ardahanlı çok sayıda edebiyat, sanat ve bilim insanı katıldı.

1.ARDAHAN KÜLTÜR, SANAT GÜNLERİ GÖRKEMLİYDİ

İstanbul'dan Ardahan'a gelen Ardahan Kültür Sanat Platformu Bileşenleri Şair, Yazar, Ressam ve Ses Sanatçıları, Dursun Akçam Kültür Merkezi önünde davul, zurna ve tulum eşliğinde halaylarla karşılandı. Karşılamada Alper Akçam' da bulundu.

İstanbul'dan etkinlik için Ardahan'a gelen Ardahan Kültür Sanat Platformu üyeleri Dursun Akçam Kültür Merkezine geldiklerinde, Ardahan'a İzmir'den gelen Platform üyesi Sona Bilgin Polat'ın kendisinin yaptığı özel un helvası ve ince ekmek ikramıyla karşılaştılar ve Dursun Akçam kültür evinin sunduğu çay ile bütün ikramlar dakikalar içinde tüketildi.

1.Gün; Dursun Akçam Kültür Merkezinde davul, zurna ve tulum eşliğinde ARDAHAN KÜLTÜR SANAT PLATFORMU Pankartı açarak Kura Köprüsüne kadar yürüyüşle giden platform üyeleri, köprü üzerinde stantlarına geçmeden evvel Vali ve belediye başkanının da katıldığı bir törenle açılışı yaptılar. Platform sözcüsü Kenan Karabağ günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Vali ve Belediye Başkanı da birer konuşma yaparak desteklerini ve yapılan bu etkinliği önemsediklerini belirttiler, Gelenleri selamladılar.

Daha evvel şehirde yaşanmış tüm acılar için bir dakikalık saygı duruşunun arkasından yazarlarımız stantlarında saat 18.00'e kadar okuyucularıyla buluştular.

Günün sonunda stantlar kapatılarak Dursun Akçam Kültür Merkezine geçildi ve Ardahan edebiyatı ve Ardahan'ın yakın tarihi konulu söyleşi Kenan Karabağ ve Turgay Demir tarafından slayt eşliğinde sunuldu, Şair Erbay Kara'nın şiir okuması gerçekleştirildi.

ARDAHANLILARLA KURA KÖPRÜSÜ’NDE İLK BULUŞMA

İlk kez düzenlenen “Ardahan Kültür ve Sanat Günleri” 27 Eylül Perşembe günü tarihi kura köprüsü üzerinde kurulan ve Ardahanlı edebiyat insanlarının, kitap stantlarında yaptıkları kitap imza etkinliği ile başladı. Ardahanlı edebiyat insanları dört gün boyunca tarihi Kura Köprüsü üzerinde okurlarıyla buluştu.

Ayrıca; ‘Demir Köprü’ olarak da bilinen tarihi Kura Köprüsü üzerinde Platform üyesi Ressam Onur Aras'ın resim sergisi olağanüstü ilgi gördü. İmza sırasında köprüde çalınan tulum dinleyenleri geçmişe yolculuk yaptırdı.

2.Gün; Stantlarda ressam, şair ve yazarlarımız il merkezinden, ilçe ve köylerden gelen okuyucularına kitaplarını imzalayıp sohbetler ederek hasretlerini giderdiler. Akşam 19.oo itibariyle Dursun Akçam Kültür Merkezine geçilerek Kura Çözüldü Kitabının yazarı Kenan Karabağ ile Kars, Ardahan'ın Solan Rengi Molokanlar Belgeselinin yapımcısı araştırmacı yazar Vedat Akçayöz birlikte Malakanlar ve Dukhaborlar hakkında söyleşi yaptılar. Söyleşi sonunda Vedat Akçayöz 15 yıl gibi uzun ve yorucu bir çalışma ve araştırma sonunda yazdığı Annem Sara ve Malakanlar kitabını imzalayıp Dursun Akçam Kültür Merkezi başkanı Alper Akçam'a hediye etti.

3.Gün; Tulum eşliğinde 11.oo den 18.00 e kadar devam eden resim sergisi, kitap imzası ve gelen ziyaretçilerle kaynaşma faaliyetlerinden sonra akşam programında Dursun Akçam Kültür Merkezi Başkanı Alper Akçam babası Dursun Akçam'ın ölüm yıldönümü nedeniyle kendi çocukluk anılarıyla birlikte babasını anlattı, her ikisi hakkında bu güne kadar bilinmeyen hatıraları ve Dursun Akçam'ın ilginç yaşam öyküsü katılımcıları hayretler içerisinde bıraktı.
Reis Çelik'in hazırladığı ve 1 saat 20 dakika süren aşık Şenlik belgeseli izlendi.

Programın devamında sahneye sinema severlerin yakından tanıdığı ünlü sinema yapımcısı Reis Çelik; Ardahan yöresinde çekmekte olduğu Ölü Ekmeği filmi üzerine bilgiler verdikten sonra kendisinin özel çalışması olan Aşık Şenlik Belgeselini nasıl yaptığını anlattı ve sahneye Aşık Ziyadiin Yıldırım'ı çağırdı, Aşık Ziyadiin resitalinden sonra katılımcıların yoğun alkışları ile gecenin heyecanı doruğa ulaştı.

Daha sonra THM Sanatçısı Turgay Demir ve mehmet kılıç dinletisi ile şair hayati Tatar ve Gürsel Yılmaz şiir okuması gerçekleştirildi.

SÖYLEŞİ, PANEL, TİYATRO, BELGESEL GÖSTERİMİ..

1. Ardahan Kültür ve Sanat Günlerinde Söyleşi, Panel, Tiyatro Oyunu ve Belgesel Gösterimi Yapıldı. “Ardahan Kültür ve Sanat Günleri” etkinliği içerisinde Ardahanlı araştırmacı, yazar ve tarihçilerin katılımı ile Dursun Akçam Kültür Merkezinde her akşam ayrı ayrı olarak Ardahan edebiyatı, Ardahan’ın yakın tarihi, Ardahan Sanatı, gibi konuları içeren söyleşi ve paneller ile Ardahanlı sanatçıların verdiği müzik dinletileri yapıldı Yine etkinlik çerçevesinde Dursun Akçam Kültür Merkezi Tiyatro topluluğu "sağdan sola kardeşlik" adlı tiyatro oyununu sergiledi.

4.Gün; Yine sabahtan akşama Kura Köprüsü üzerindeki kitap imzalarıyla okurlarla sohbetler uzadıkça uzadı, Ardahan Kalesindeki Konser nedeniyle erken bitirilen imza faaliyetleri Kalede THM Sanatçısı Turgay Demir ve Mehmet Kılıç'ın ayrı ayrı yaptıkları türkü şöleni katılımcıların halayları ile şenlendi ve Kale konserinin bir bölümünü Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve Vali Mehmet Emin Bilmez tarafından ayakta izlendi..

Şair Sumru Yılmaz'ın okuduğu bir şiirle program devam etti. Ressam Onur Aras tarafından yapılan Vali ve belediye başkanının portreleri Ardahan Kültür Sanat Platformu sözcüsü Kenan Karabağ tarafından kültür sanat hatırası olarak hediye edildi.

4.Günün akşam programına Dursun Akçam Kültür merkezinde PEN Yazarlar Birliği 2.Başkanı Halil İbrahim Özcan ve Hasan Erkul edebiyat ve hayat adlı bir söyleşi yaptılar. Platform sözcüsü Kenan Karabağ'ın anlatımıyla Ümit Kaftncıoğlu anması başlatıldı, Yürütme Kurulu üyesi Yunus Küçük Kaftancıoğlu ile ilgili çok özel anılarını dinleyicilerle paylaştı. Ona dair yazdığı bir şiiri okudu.

Devamında Ardahan Kültür Sanat Platformu şairleri , Derya Avşar, Gürsel Yılmaz, Gürsel Rengis, Erkan Demir ve Sumru Yılmaz şiirleri ile katılımcıların duygusallığını yükselttiler. Şiir dinletilerinin ardından Ardahan Kültür Sanat Platformu sözcüsü Kenan Karabağ'ın veda konuşmasıyla etkinlik sonlandırıldı.

Fox tv doğan haber TRT gibi ulusal kanaların ve yerel gazete temsilcilerinin yaptıkları çekimlerden oluşturdukları
haber ve röportajlar ile etkinlik bütün Türkiye'de duyuruldu.81 il içinde belki de ilk kez oluşturulan platform Ardahan'ın pozitif tanıtımına da katkıda bulunmuş oldu.

Katılıp katkı sağlayan herkese sonsuz teşekkür ediyoruz.

ARDAHAN KÜLTÜR SANAT PLATFORMU



Haberi Oluşturan:

Ökkeş Bölükbaşı

 

@#ÖkkeşBölükbaşı ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Ekim.2018 -- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,


1.Ardahan Kültür ve Sanat Günleri Etkinliğine

KATILAN RESAAM, YAZAR VE ŞAİRLER:

Alper AKÇAM, Kenan KARABAĞ, Derya AVŞAR, Sona Polat BİLGİN, Erbay KARA, Yunus KÜÇÜK, Gürsel RENGİS, Tekgül ARI, Onur ARAS, Hayati TATAR, Gürsel YILMAZ, Gül Fikir GÜYÜK, Gürniş ÖZTÜRK,  Sümru YILMAZ, Yudaşen TUNA, Erkan DEMİR,

THM SANATÇILARI; Turgay DEMİR, Mehmet KILIÇ, Deniz DARK,

SİNEMA YAPIMCISI; Reis ÇELİK,  

KONUK KATILIMCILAR: PEN Yazarlar Birliği 2.Başkanı Halil İbrahim Özcan ve Hasan Erkul ve Aşık Ziyaddin KESHELİ

KİTAPLARIYLA KATILANLAR:

Dursun AKÇAM, Ümit KAFTANCIOĞLU, Muzaffer ORÇOĞLU, Hüseyin EDEMİR, Doç.Dr. Candan BADEM, Turgay DELİBALTA, Erdal ÇAKICIOĞLU, Öztürk POLAT, Gülten Doğruyol İNCESU, Prof. Dr. İsmet Galip YOLCUOĞLU, Yusuf NAZIM, Deniz ÇELİK

@#ÖkkeşBölükbaşı ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Ekim.2018 -- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP