AKSAÇLILARIN DOKUZ EYLÜL HAREKETİ MANİFESTOSU

“Dokuz Eylül Hareketi” yayınladıkları “Yeniden CHP” başlıklı bir kitapçıkla Türkiye’nin ve CHP’nin içinde bulunduğu durumu değerlendirerek sorunları ve çözüm önerilerini ortaya koydu.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

AKSAÇLILARIN 

DOKUZ EYLÜL HAREKETİ MANİFESTOSU

“Dokuz Eylül Hareketi” yayınladıkları “Yeniden CHP” başlıklı bir kitapçıkla Türkiye’nin ve CHP’nin içinde bulunduğu durumu değerlendirerek sorunları ve çözüm önerilerini ortaya koydu.



9 EYLÜL HAREKETİ AKSAÇLILARI

“Yeniden CHP”

 Başlıklı Manifestonun Sahipleri:


1 Gürhan Akdoğan 

(CHP Bursa İl Eski Başkanı), 


2 Kemal Anadol 

(CHP 15, 16. Dönem Zonguldak,

18, 22, 23. Dönem İzmir Milletvekili), 


3 Ergün Aydoğan 

(CHP 23. Dönem Balıkesir Milletvekili), 


4 Bülent Baratalı 

(CHP 22, 23. Dönem İzmir Milletvekili), 


5 Mehmet Boztaş 

(CHP 22. Dönem Aydın Milletvekili), 


6 Ersin Ertürk

(CHP Eskişehir İl Gençlik Kolu Eski Başkanı,

Parti Okulu Eğitimcisi), 


7 Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı 

(CHP İzmir İli Bilim Kültür Sanat Platformu Eski Başkanı), 


8 Şahin Mengü 

(CHP 23. Dönem Manisa Milletvekili), 


 9 Onur Öymen 

(CHP 22. Dönem İstanbul, 23.Dönem Bursa Milletvekili), 


10 Prof. Dr. Nur Serter 

(CHP 23, 24. Dönrm İst. Milletvekili), 


Enis Tütüncü 

(CHP 18, 22, 23. Dönem Tekirdağ Milletvekili). 


CHP’nin bir grup önceki dönem yönetici ve milletvekillerinden oluşan, siyaset jargonunda ise "deneyimli" anlamına gelen CHP'nin "Ak Saçlı" isimlerinden dikkat çeken bir adım geldi. 

Dokuz Eylül Hareketi adıyla yayınladıkları “Yeniden CHP” başlıklı bir kitapçıkla Türkiye’nin ve CHP’nin içinde bulunduğu durumu değerlendirerek sorunları ve çözüm önerilerini ortaya koydu.

Mevcut CHP yönetimini ve genel başkan Kılıçdaroğlu’nu sert bir şekilde eleştiren Dokuz Eylül Hareketi’nin metninde CHP’nin başkalaştırıldığı ve yeniden ayağa kaldırılarak "Altı Ok"a dönmesi gerektiği vurgulandı.

CHP “Umut olmaktan uzaklaştı” tespitinin yapıldığı metinde “Kuruluş ve kurtuluş ilkelerine geri dönülmesi, Kemalizm'i güncelleyerek somut çözümler üretilmesi, ‘yeni’ değil, 'yeniden' CHP’nin yaratılması” savunuluyor.

 

İNCE’YE DE ELEŞTİRİ, YAPISAL REFORM ÖNERİSİ

CHP’nin kişilere bağlı hizipsel çıkışlarla değil bir kadro ve fikir hareketiyle, yapısal bir dönüşümle esenliğe çıkacağı savunulan metinde, CHP’nin 24 Haziran’daki Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’ye de yer yer eleştiriler getiriliyor.

1947’deki on dokuz gün süren ve örgüt reformunu önemli tüzük değişiklikleriyle gerçekleştiren CHP 7. Kurultayı’nı ve Ecevit’in genel sekreter olarak temsil ettiği 1965’teki "Ortanın Solu" anlayışına dayalı kadro hareketini büyük ölçüde referans alan metin, günümüzde de CHP’nin günlerce sürecek bir kurultayda tüzük değişikliğiyle örgütsel-yapısal reformu gerçekleştirmesini ve parti içi seçimli yarışa gidilmesini savunuyor. Delege sisteminin kaldırılarak doğrudan temsile geçilmesini öneren metin, üyelerin de sıfırlanarak, konulan kriterlere uygun şekilde partiye üye kaydedilmesini, bölge-etnisite-mezhepsel etkenlerin ötelenmesini öngörüyor.

CHP'Lİ ÖRGÜT EMEKÇİLERİ VE SEÇMENLERE ÇAĞRI

Dokuz Eylül Hareketi’nin hazırladığı ve kitapçık haline getirilip 10 bin adet bastırılarak tüm illerdeki ve ilçelerdeki CHP örgütlerine dağıtılacak olan metin, CHP'li örgüt emekçilerine ve CHP seçmenlerine yapılan şu çağrıyla son buluyor:

“Özverili örgüt emekçileri; 12 Mart ve 12 Eylül’ü CHP’li olduğu için zindanlarda yaşayanlar, çile çekenler;

Biliyoruz vefasızlığa uğradınız, alın teri ve gözyaşlarınız hala kurumadı. Ama göreviniz sürüyor. Ömrünün tamamını CHP ile mücadeleyle geçirmiş, hatta partinin kapatılarak vakfa dönüşmesini isteyenler bugün milletvekili hatta merkez yöneticisi olabilirler! Her şeye rağmen partinin sahibi sizsiniz. CHP bugünlere sizin özverili ve karşılıksız çalışmalarınızla geldi. CHP’yi ayağa siz kaldıracaksınız!

Demokratik, çağdaş ve laik bir Türkiye için, Atatürk devrimlerine sahip çıkmak için, çocuklarınızın geleceği için her seçim sandığa koşan ve CHP’ne oy veren seçmenler; CHP’nin gerçek sahibi, çilekeş örgüt emekçileriyle birlikte sizlersiniz.

Umutsuzluğu bir yana bırakın. CHP’nin yeniden yapılanmasını, derlenip toparlanmasını hiç durmadan isteyin. Oyalamalara, geçiştirmelere, savsaklamaya izin vermeyin. Göreceksiniz, halkın gücü karşısında hiçbir kimse ve hiçbir kurul duramaz, dayanamaz! CHP’yi ayağa kaldıracak, tekrar umut haline getirecek sizlersiniz. Yeni değil, Yeniden CHP’ni siz yaratacaksınız.”

KILIÇDAROĞLU’NA 1 HAZİRAN 2018 MEKTUBU

Metinde, “Sorumluluğumuzu Yerine Getirdik” başlığı altında, Dokuz Eylül Hareketi’nin 1 Haziran 2018’de henüz seçim kampanyası sürerken CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na gönderdiği ve kamuoyuna açıklanmayan özel bir mektup da yer alıyor.

“YENİDEN CHP”DE YER ALAN BAŞLIKLAR

Dokuz Eylül Hareketi’nin kısa süre içinde yayınlayacağı ve parti örgütlerine dağıtacağı metinde yer alan başlıklar şu şekilde: İş Başındaki CHP Yönetimine Bir Bakış; CHP Genel Başkanı Liyakat ve Emek Kavramlarını Dışlamıştır; Değişim mi Başkalaşma mı?; Sorumluluğumuzu Yerine Getirdik; Laiklik Olmazsa Demokrasi de Olmaz!; Tehlikeli Sular!; Ulusal Kimlik ve Ulusal Bütünlük; Elbette Hesap Sorulan ve Verilebilen Bir Düzen İstiyoruz. Kendi Partimizde Var mı?; Genel Başkana ve Yönetimine Güven Duyabiliyor muyuz?; Ne Yapmalı?; Artık Kişilere Bağlı Hizipler Dönemi Sona Ermelidir; Hiziplere Kapılanma Yerine Yeniden Yapılanma!; Delege Sistemi Bırakılmalı Doğrudan Temsil Uygulamasına Geçilmelidir; Yasa Önerisini Beklemeden Yapılacak İşler Var; Sorunun Başı Üyelik; Çare; CHP’nin Tanımı ve İdeolojisi; Dış Politikada CHP’den Beklenen; Öneriler; CHP Bir An Önce Fabrika Ayarlarına Dönmelidir.

 

İMZA ATAN İSİMLER

“Yeniden CHP” başlıklı manifestonun altında şu imzalar yer alıyor:

1 Gürhan Akdoğan (CHP Bursa İl Eski Başkanı), 

2 Kemal Anadol (CHP 15, 16. Dönem Zonguldak,

18, 22, 23. Dönem İzmir Milletvekili), 

3 Ergün Aydoğan (CHP 23. Dönem Balıkesir Milletvekili), 

4 Bülent Baratalı (CHP 22, 23. Dönem İzmir Milletvekili), 

5 Mehmet Boztaş (CHP 22. Dönem Aydın Milletvekili), 

6 Ersin Ertürk (CHP Eskişehir İl Gençlik Kolu Eski Başkanı, Parti Okulu Eğitimcisi), 

7 Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı (CHP İzmir İli Bilim Kültür Sanat Platformu Eski Başkanı), 

8 Şahin Mengü (CHP 23. Dönem Manisa Milletvekili), 

 9 Onur Öymen (CHP 22. Dönem İstanbul, 23.Dönem Bursa Milletvekili), 

10 Prof. Dr. Nur Serter (CHP 23, 24. Dönrm İst. Milletvekili), 

Enis Tütüncü (CHP 18, 22, 23. Dönem Tekirdağ Milletvekili). 

Odatv.com 27.08.2018

 

@#MedyaGünebakış ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul-Ağustos.2018- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ --- okkesb@turkfreezone.com,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP