TDF'DE ARKA BAHÇECİLİK DEVAM EDİYOR

Hukuksuz Bir Genel Kurul Gerçekleştirerek Yoluna Devam Eden TDF - Trabzon Dernekleri Federasyonu'nda Bir Şey Değişmedi.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

TDF'DE ARKA BAHÇECİLİK DEVAM EDİYOR

Hukuksuz Bir Genel Kurul Gerçekleştirerek Yoluna Devam Eden TDF - Trabzon Dernekleri Federasyonu'nda Bir Şey Değişmedi.

Basın olarak ve görgü tanığı olarak şahidiz.! Oldukça hukuksuz bir genel kurul ile göreve gelen başkan ve yönetim kurulu üyeleri AKP il başkanlığını ziyaret ederek, 18 - 24 Eylül 2018 tarihinde Yenikapı Etkinlik alanında yapmayı düşündükleri Horon Kemençe eşliğine Tereyağı Peynir festivaline (Trabzon’un Fethinin 557. Yıldönümü [15.Ağustos.1461 Pazar] Kutlamaları) na davet ettiler.

Ancak aynı ekip henüz diğer parti il başkanlıklarına gitmediler. Bu ziyaret nedeniyle endişelerimizde haklı olduğumuz daha da iyi anlaşıldı. 
1990 yıllardan bu yana VE Kuruluşu öncesinden beri izlediğimiz ve gözlediğimiz
TDF - Trabzon Dernekleri Federasyonu özünde siyasi amaçlarla kurulmuş bir dernek / federasyon değildir.

Trabzon halkının kültürel ve sosyal dayanışması amacıyla kurulmuş derneklerin üst kuruluştur.
TDF - Trabzon Dernekleri Federasyonu her siyasi ve etnik faaliyete, farklı düşüncelere sahip hemşerilerine de eşit uzaklıkta olmak zorundadır. Ancak bir siyasi partinin *Arka Bahçe* si olduklarından bu yana Federasyon sivil olmaktan çıktı ve parti yan kuruluşu gibi çalışmalarını sürdürüyor.

 

Şimdi aynı ekip TBMM'de temsilcisi bulunan bütün siyasi partilerin İstanbul il başkanlıklarını ziyaret ederek davet etmelerini bekliyoruz. Bu yapılmaz ise *Arka Bahçe* olmaya devam edilirse Elbette ceremesine katlanırlar.

 

Bilindiği gibi bu olayın en önemli ikinci konusu ise, Trabzon'un fethinin Fatih Sultan Mehmet Tarafından 18-24 Eylül tarihleri arasında değil, [15.Ağustos.1461 Pazar]  tarihinde gerçekleştirilmiş olmasıdır.

Bu nedenle Fetih kutlamaları mutlaka 15 Ağustosu içinde barındıran bir tarih aralığında gerçekleştirilmelidir, bu yeni yönetim de eski alışkanlıktan vazgeçmeyerek bu yıl da 15 Ağustos'ta Trabzon'un fethini kutlamaya yanaşmadılar.

 

Yıllardır 24 Ekim tarihinde yapılan etkinliklerde "Tereyağı-Peynir" satarak gelir elde ederek Federasyona kendi mülkü bir merkez almak ve kiradan kurtulmak hedefleniyordu. Ancak Bakanlıklardan alınan ve etkinliklerden elde edilen gelirlere ne oldu da bu yer hala alınamadı bilinmiyor.

 

Biz İstanbul'daki Karadeniz basın temsilcileri olarak on yıl uğraştık ve belgeleri ile bu gerçeği yeniden ispatlamaya çalıştık. Geçen yıl Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı  O.F.Gümrükçüoğlu bize verdiği sözü üzerine düzenlediği akademik bir çalıştay sonucu fethin 15 Ağustos tarihinde olduğunu yeniden tescil etmiş oldu.

 

Derneklerin öncelikli görevleri; kuruluş amaçlarına uygun olarak kamusal yönetimlere proje sunmak, hatalı uygulamalardan vazgeçilmesini sağlamak temsil ettikleri üyelerinin ve hemşerilerinin ihtiyaçlarının karşılanması olması gerekirken maalesef bu güne kadar TDF - Trabzon Dernekleri Federasyonu ve KASTOB - Karadeniz Sivil Toplum Kuruluşları Birliği'nin Trabzon ve Karadeniz halkı adına bir başarı hikayesi duyulmadı-görülmedi.

 

STK'NIN, TÜZÜKLERİNE GÖRE GÖREVLERİ NELERDİR.?
* Trabzon merkezli sosyal, kültürel, hukuki ve çevresel amaçlar doğrultusunda çalışmalar ve eylemler yapmak.
* Devletin gücünün yetersiz kaldığı konularda araştırma, tesis ve hizmet sağlayarak açığın ve gecikmenin kapanmasına yardımcı olmak.

* Ülke vatandaşlarının seslerini duyurmalarını, sorumluluk almalarını ve devletle kurdukları örgütü diyoloğa geçirmeyi sağlamak.

* Toplumsal anlamda bilinçlendirme ve eğitim çalışmaları yapmak.
* Toplumun zararına olan etkenlerin ortadan kaldırılması için mücadele etmek.
* Halkın çıkarlarını ve haklarını korumak için çalışmalar yapmak. gibi..

Türkiye son yıllarda adeta STK cennetine döndü ve Karadeniz il ve ilçelerinin sayısını bilemediğimiz kadar dayanışma dernekleri mevcut. Ancak bunların %95'i sivil değil siyasetin arka bahçesi durumundalar.
-İstisnalar dışında- çoğunun ne üyelerine, ne bulundukları kente, ne topluma, ne de insanlığa bir yararı yok.

Makam/makam aracı sahibi olmaktan, protokole girip sosyal çevrelerini genişletmekten, koltuğun gücüyle kendi reklamlarını yapmaktan, siyasi istikbal peşinde koşmaktan, kişisel sorunlarını çözmekten, meydanlarda arzı endam etmekten başka yaptıkları bir şey yok.!

Bu nedenle de resmi ve siyasi makamlarda, gerçek anlamda vatandaş lehine, etki yaratamıyorlar ve toplumun bir yarasına merhem olamıyorlar.

 @#ÖkkeşBölükbaşı ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Mayıs.2018- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

 

 

TDF KONGRESİ İPTAL EDİLECEK Mİ?

Kongre Esnasında Birçok Hukuksuzluğu Dile Getiren Dernek Başkanı Ve Delegeler , Divan Başkanı Nurettin Turan'ın Uzlaşmaz Israrına Boyun Eğmek Zorunda Kaldı Karadeniz habercileri olarak bizler hukukun bize verdiği itiraz hakkımızı kullanıyoruz. Sorumlu haberciliğimiz, sorumlu vatandaşlığımızın gereğini yaparak KONGREYE itiraz ettik

Trabzon dernekleri federasyonu 5. Olağan kongresi hakkında iptal başvurusu yapıldı.

Başından sonuna kadar video ve ses kaydına aldığımız kongrede dernekler kanunu ve medeni kanuna aykırı pekçok uygulama var.

25 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleşen kongrede yapılan uygulamaların hukuka uygun olmadığını dile getirdik, Bu hukuksuz olduğunu gördüğümüz genel kurulu yeni yönetimin kabul etmeyeceğini, hukuki sorumluluk almamak için federasyonu kayyuma devrederek demokratik hukuka uygun şekilde kongrenin yenileneceğini umduk fakat TDF yönetimi tarafından bu beklentimiz ciddiye alınmadı.
Sayın İsmail Şatıroğlu ve ekibi bu kongreyi meşru kabul etmiş, yönetimini kurmuş, hiçbir şey olmamış gibi devam ediyorlar.

27 Mayıs 2018 tarihinde Sultan gazi Hoca Ahmet Yesevi kültür merkezinde gerçekleşen TDF 5. olağan kongresinde İSMAİL ŞATIROĞLU, SAMİ KILIÇ, MUSTAFA CAN Başkanlık için aday oldular. Kongre açılışında Mustafa Can Sami Kılıç lehine adaylıktan istifa etti.

Divan başkanı Nurettin Turan'ın hukuka aykırı baskıları ile neticelenen TDF Olağan 5. Kongresi Seçimler sonucunda kullanılan oyların 234 adedi İsmail Şatıroğlu'na çıkarak Trabzon Dernekleri Federasyonu yeni başkanı ilan edildi. 
İki gün evvel adaylığı söz konusu olan İBB İçdenetim  başkanı Sami Kılıç ise 139 oy alarak kongreyi tamamladılar.

Haberimize detayları koyarak sizi yormak istemiyoruz, zaten her şey gün gibi ortada.
Bu saatten sonra TDF yönetiminin istifa ederek sayın eski başkan Mustafa Demir’in ve Divan başkanı Sayın Nurettin Turan’ın azmettirmesi ile gerçekleşen hukuksuz kongrenin sorumluları içinde olmamanızı dileriz.

Kongreye hukuki süreci içinde dernekler masasına belgeleri ile itiraz edilmiştir.
DERNEKLER MASASI TDF DEN ŞİKAYETLER HAKKINDA SAVUNMA İSTEMİŞTİR.

Bizler vatandaş olarak durumu takip ediyoruz, hukuken bir yıl içinde kongreyi cum. Savcılığına ihbar etme yolu var, bunu da değerlendireceğiz.

Geçmiş kongrelerde de Sayın Mustafa Demir ve yönetim ortakları benzer uygulamalar yapmış, "şikayet eden çıkmadığı için" dava konusu olmamıştı.

Öncelikle Karadeniz bölgesi habercisi olarak bizler STK’larımızda göreceğimiz hukuksuzlukları sorumluluk sahibi vatandaşlığın gereğini yapacak, susarak suç ortağı konumuna düşmeyeceğiz.

Amacımız her platformda hukuka saygılı, Ülkeye faydalı, vatandaşlarımızın hakkını korumaktır..

 

@#ÖkkeşBölükbaşı ©#MedyaGünebakış

Abdullah Gözaydın, İst, Temmuz.2018–agozaydin@hotmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,


Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP