ARDAHAN TANITIM GÜNLERİ ve SANAT SOKAĞI

Ardahan Kültür ve Sanat Platformu Başkanı, Kafkasların Yaşar kemal'i Kenan Karabağ; Platform Üyeleriyle Birlikte Ardahan Tanıtım Günlerine Destek Vererek Katıldı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ARDAHAN TANITIM GÜNLERİ ve SANAT SOKAĞI

Ardahan Kültür ve Sanat Platformu Başkanı, Kafkasların

Yaşar kemal'i Kenan Karabağ; Platform Üyeleriyle Birlikte  

Ardahan Tanıtım Günlerine Destek Vererek Katıldı.

Ardahan Kültür ve Sanat Platformu İstanbul Bakırköy Botanik Parkta 4 - 8 Temmuz 2018 de Gerçekleştirilen Ardahan Tanıtım Günleri, Bal Festivaline katılarak yazar, şair ve ressamların stantlarından oluşan sanat sokağında eserlerini sergilediler, kitaplarını imzaladılar ve Ardahanlı sanatseverlerle buluştular.!

Ardahan Tanıtım Günleri, Bal Festivaline katılan Kültür ve Sanat Platformu Üyeleri; Alper Akçam, Hayati Tatar, Recep Tatar, Öztürk Polat, Gürsel Yılmaz, Metin Kaya, Arif Tuncer Avcı, Günay Demir, Sona Polat Bilgin, Derya Avşar, Yunus Küçük, Candan Badem, Muzaffer Oruçoğlu, Hüseyin Edemir, Gül Güyük,

 

Ardahan Tanıtım Günleri, Bal Festivali Ardahan Kültür Sanat Platformu Kenan Karabağ'ın destek ve katılımıyla 4 - 8 Temmuz 2018 Çarşamba günü İstanbul, Bakırköy, Botanik park’ta Gerçekleştirildi.

Festivalin akşam programlarında Ardahan Kültür Sanat Platformu Üyesi Alper Akçam Ardahan'ın Sanatı, Kültürel gelişimi ile ilgili bir konuşma yaptı. Arif Tuncer Avcı, Gürsel Yılmaz, Deya Avşar, Metin Kaya, Hayati Tatar da bir şiirlerini okudu...



YAZARLAR, ŞAİRLER SANAT SOKAĞINDA BULUŞTU

Ardahan Kültür Sanat Platformu Kenan Karabağ

4-8 Temmuz Günleri arasında gerçekleşen, 2.Ardahan Günleri Bal Festivali’ni çok önemli bir duruma getiren Ardahan Kültür Sanat Platformu üyesi yazarlar, şairler tarafından oluşturulan Sanat Sokağı büyük ilgi gördü.

Ulusal ve Yerel Gazetelerin büyük önem verdiği etkinlik birçok ulusal tv’de canlı olarak kamuoyuna duyuruldu. 

2. ARDAHAN GÜNLERİ VE BAL FESTİVALİ

ARDAFED - Ardahan Dernekler Federasyonu tarafından İstanbul, Bakırköy Botanik Parkta düzenlenen ve 4 gün devam eden 2. Ardahan Günleri ve Bal Festivali bitti.

ARDAFED - Ardahan Dernekler Federasyonu tarafından 2.kez yapılan ve Ardahan’ı İstanbul’a taşıyan Bal Festivaline, Bakırköy Belediyesinin yanı sıra birçok dernek, iş adamı ve gönüllüleri katıldılar.


YÖRESEL GİYİM KÜLTÜRÜ DEFİLESİ YAPILDI..

2.Ardahan Günleri Bal Festivali’ni Tanıtma Günleri ve Bal Festivalinde yöresel kültür adına betimlenen

Yöresel elbiselerin yanı sıra modern giyim kültürünü de yansıtan bir defile düzenlendi.

Bunu yanında etkinlikte Ortadoğu Kültürü Karateci sporcularda yer alarak kaşarla birlikte bir gösteri yaptılar.

Ayrıca Ardahan Kültür Sanat Platformu üyesi yazarlar, şairler şiirlerini kürsüden okuyup etkinliğe ile renk kattılar.


ARDAHAN BALI VE KAŞARI TATTIRILDI..

2. Ardahan’ı Tanıtma Günleri Bal Festivali’nde Bişi, Kete, Hıngal gibi yöresel mutfak kültür ürünleri de sergilendi. Ayrıca Ardahan’dan getirilen Bal ve Kaşar festivali ziyaret eden yaklaşık 500 bin insana tattırıldı ve satıldı.


ARDAFED - Ardahan Dernekler Federasyonu tarafından festivalden önce düzenlenen Futbol Turnuvasında kazananlarının para ve kupa ödülleri de festivalde  verildi. Etkinliğe CHP İstanbul İl Başkanının yanı sıra birçok siyasi ve dernek başkanı da katılarak destek sundular.

Serhat Ardahan Spor’un yeni futbolcuları ile taraftar grubunun da destek verdiği festivalde, bir Ardahanlı gelinin düğünü de festival alanında yapıldı.

5 Gün dolu dolu geçen ve 500 bin kişinin ziyaret edip, Ardahan’ın gelenek ve göreneklerine şahit olduğu 2. Ardahan’ı Tanıtma Günleri Bal Festivalinde hiçbir tatsızlık yaşanmaması dikkat çeken en önemli konu oldu.

GİTMEYECEĞİM, GİTMEYİN, DİYENLER DE GELDİLER.!

‘Davul-zurna, Gitar, Saz, Söz, Defile, Spor, Sahne, Yöresel yemek ve ürünler, halaylar, şarkılar, türküler, siyasiler, basın, medya, dernekler ne arasan vardı’ denen 2. Ardahan’ı Tanıtma Günleri Bal Festivali Ardahan’ı bir kez daha İstanbul’a taşırken bu etkinliğin yapılmaması için adeta kendilerini paralayanların da etkinliğin güzelliğine teslim olup, alana geldikleri dikkatlerden kaçmazken gelemeyenlerin, destek vermeyenlerin pişmanlıkları yüzlerinde okunuyordu.

BİR FESTİVALDE NE ARANIR.?
Gökemli Bir Açılış, Davul-zurna, Festivalin anlam ve önemini anlatan konuşmalar, Sanatçılar, Sazlar, Sözler, Halaylar, Şiir, Gitar, Düğün, Halay, Davul, Kültür sokağı, yazar, çizer, şair..
Heykel, Kültür, Gelenek, Yöresel giyim kültürü, defile..
Bal, Kaşar, Hıngal, Bişi, Medya, Televizyon, Gazete, Radyo Haberi, Kofi, Yedi Etek, Türkçe, Kürtçe, Lazca, Terekemece hatta İran’ca, Trabzon, Antalya, Sinop, Edirne, İstanbul,
Tüm Türkiye, Furğun, Kotan, Heykel, Serhat Ardahan Spor, Karete, Dernek Başkanları, Yöneticileri, İş Adamları, 
Siyasiler, Tanıtım, Duyuru, Övgü, Eleştiri, Başlangıç gibi güzel bir bitiş, Güzel bir hava, yeşil bir doğa, İnsana, İlgi..
5 Günde 500 bin insan.. Bunlar ve Yürekli yönetim, gönüllüler.. Dernek Başkanları, Yöneticileri
Ardahan Günleri Bal Festivalinde Vardı..


@#MedyaGünebakış ©#MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul -Temmuz.2018- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ --- okkesb@turkfreezone.com,

 

https://youtu.be/5SzEiE-yFQA

Arif Tuncer Avcı ARDAHAN FESTİVALİ İstanbul.2018

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP